Spring naar bijdragen

Andere Geocachers Herkennen?


Team Creama

Aanbevolen berichten

Wij zijn nog maar net begonnen met geocaching. We vinden het geweldig. We komen dankzij de caches en de GPS op plaatsen waar we anders nooit zouden komen.

Gisteren hadden we een heel grappig/spannend voorval. We liepen naar een cache langs de weg. Aangekomen gezocht en gevonden. Logboek in gevuld en koker weer aan het dichtschroeven, komt er een auto aan rijden, Verder was de omgeving uitgestorven. De bestuurder keek ook ergens op (ik denk een GPS), en parkeerde recht voor ons (logisch als het een cacher was, want wij zaten zo ongeveer op de coördinaten) Maar ik kon natuurlijk niet ongezien de cache terug stoppen, dus ik stopte hem snel in mijn zak. We hebben uitgebreid genoten van de omgeving en foto's gemaakt als afleidingstactiek. Die man deed eigenlijk hetzelfde, liep wat te drentelen, maakte ook foto's. Op een gegeven moment liep hij wat verder weg, en we konden de cache snel terugstoppen. Toen weer weg gewandeld. Toen we de man "bespioneerden" ging hij ook naar de cacheplek. Vandaag zag ik dat de cache na ons ook nog gelogd is.

We hebben veel lol gehad. Later zat ik te denken, is er ook een code, een woord ofzo wat je zou kunnen "testen"? De echte geocacher kent dat en reageert, zo leg je misschien een leuk contact. Een "dreuzel" zal het niet herkennen en dus ook niet reageren?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

gewoon vragen of hij de cache zoekt. En als iemand zo zijn auto parkeert dan moet het wel een cacher zijn. Maar sommige cachers zijn in voor een praatje maar sommige ook niet. Het hangt bij mij af van hoe ik me voelt en wat voor cache ik doe. Soms kan ik een uur staan praten maar soms ben ik na 5 minuten al wel klaar en ga ik verder.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aanspreken durfde ik niet goed. Ik wist dus niet wat de etiquette was/is.

Maar als je aan een niet geocacher vraagt of hij aan het geocachen is, heb je misschien een hoop uit te leggen en verraad je daardoor de cache niet?

Andersom had ik het pas wel. Wij hadden al gehoord over geocachen en hadden ook al eens over de aanschaf van een GS nagedacht. En toen zagen we iemand met een GPS. Die bleek een multi te lopen, en heeft van alles uitgelegd. Heeft ons zeker geholpen ook te gaan starten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vertel meestal aan vreemde die mijn zien lopen met een gps als ze het vragen dat ik een zoek spel doet met gps. en meer vertel ik niet. Als je aan een cacher vraagt of je de cache zoekt zal hij wel reageren en anders je gps in het zicht dragen.

 

Had zelf ook een keer mijn tb shirt aan op school en dat zag iemand en werd aan gesproken voor de code. nooit meer wat van het team gehoord of gezien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wij spreken mensen gewoon aan als we denken dat het cachers zijn, zeggen bijvoorbeeld zo iets als 'u zoekt vast wat wij ook zoeken'. We merken dan vanzelf of e in zijn voor een praatje en meestal is dat wel gezellig.

Als het geen cachers zijn, leggen we soms uit wat we doen of we zeggen eenvoudig dat we meedoen aan een speurtocht. Ligt een beetje aan het soort mensen en of ze belangstellend zijn.

Wanneer we een cache willen zoeken en er zijn 'dreuzels' in de buurt, proberen we ook altijd een inschatting te maken wat voor mensen het zijn. Soms laten we de cache liggen, soms zeggen we ronduit wat we doen en geven uitleg. Dan merken we een enkele keer dat mensen al eens van geocachen gehoord hebben, of dat familie het ook doet. We hebben al menigmaal een leuk gesprek gehad.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat je doet als je een vermoedelijke geocacher tegenkomt:

 

Secret handshake

 

Het is even oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het erg handig. Wij gebruiken het regelmatig. Op drukke plekken is dit echt ideaal, omdat het niet opvalt bij omstanders die van niets weten.

bewerkt door Goonies Oosterhout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onlangs was ik tijdens een fietstochtje getuige van cachers die naar het OdPikkertje gingen. Eerst heb ik 10 minuten vanachter een boom hun verrichtingen gadegeslagen en een paar foto’s gemaakt. Toen 2 mannen op het eiland waren beland ben ik naar de vrouw op de wal gegaan. Ik vroeg: zoeken jullie iets? Uhh, nee hoor, we zijn de omgeving een beetje aan het verkennen. Zij voelde zich heel ongemakkelijk. Ik zei: hij ligt midden op het eiland. Toen ontspande het gezicht en ze zei: we hadden hem al gevonden, maar ze zijn nog even terug om een TB te plaatsen. Het waren overigens wel de eersten met een professionele kano, mooi droog gebleven. Toen heb ik me voorgesteld en we hebben nog een tijdje gezellig gekletst over onze cacheavonturen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je herkent ze al van een mijl afstand. Rugzak, gps, papierloze uitdraai in de hand, TB-sticker op de auto. Tegenwoordig maak ik dat ik wegkom, want voor je het weet hebben ze je ongevraagd verteld waar de cache ligt. Is mij al drie keer overkomen.

bewerkt door Diederikus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...