Spring naar bijdragen

BigFurryMonster

Leden
 • Aantal bijdragen

  1246
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Alles door BigFurryMonster geplaatst

 1. BigFurryMonster

  Cache-sticker

  Ha allen, Ik ben op zoek naar de officiële, originele geocaching-stickers om op mijn cache te plakken. Zoiets als deze: https://www.cacheboutique.com/en/stickers/75-stickerS.html Ik zie echter dat sommige Nederlandse geocachingwinkels een andere versie aanbieden, hoewel daar ook het woord 'officiële' op staat: https://www.geocachingshop.nl/en/cache-sticker-small-45-x-10-cm Zijn beide versies "officieel" vanuit Groundspeak? Tweede vraag: waar koop ik in Nederland de originele (small) stickers? Ik heb bij Waypoint gevraagd maar die hebben ze niet op voorraad. -- BFM
 2. Was het voorheen niet zo dat bij publicatie de plaatsingsdatum gelijk werd gezet aan de publicatiedatum?
 3. Topzoekertje, Team Aragorn: hoe vinden jullie dat soort caches doorgaans, tussen alle andere op de kaart door? Ik noem ze "puzzelmulti's". Zijn er bookmarklists, websites, Facebookgroepen, etc. voor ? Ik maak graag dat soort caches, zie http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=BigFurryMonster .
 4. Hee, wat leuk. Ik heb ze alle drie al gevonden, zonder me echt te realiseren dat dit een bijzondere categorie caches is.
 5. Volgens mij gaat het bij 'special tools' alleen over zaken zoals klimgerei, boten, vliegtuigen, jetpacks en enigma-machines. Bij al het overige, van zaklampen, prikstokken tot steeksleutels, vermeld je netjes dat je 't nodig hebt maar heeft dit geen effect op de terrein-rating.
 6. Wat ik niet begrijp bij trails zoals die Polonaise is: hoe zit dat met toestemming? De Gemeente Emmen hoeft toch niet elk apart verzoek van een micro-plaatser apart te behandelen, hoop ik? Of vinden ze 't best dat er elke 200 meter een stuk plastic in het landschap verschijnt?
 7. Vuistregel is: indien je alles "in het veld" kunt oplossen, dan is het een multi; indien je eerst, of tussendoor, thuis bezig gaat, dan is het een mystery.
 8. Ah, ik heb het al gevonden: http://www.evanmiller.org/how-not-to-sort-by-average-rating.html De Wilson-score, of, voluit, de "Lower bound of Wilson score confidence interval for a Bernoulli parameter" is een methode om beter te sorteren wanneer je per item (cache) een relatieve score (percentage favo's) weet, maar het aantal scores (found logs) nogal verschilt, waardoor een directe vergelijking een scheef beeld zou kunnen geven. Voorbeeld: als je alleen sorteert op percentage favo's, dan komt een cache met 2 favo's op 2 (premium) logs (100%) boven een cache met 96 favo's op 100 (premium) logs (96%). Daarom wordt er rondom het scoringspercentage een onzekerheidsinterval uitgerekend waarin met een bepaalde gegeven waarschijnlijkheid (95%) de daadwerkelijke waardering zal liggen. Hoe kleiner het aantal logs, hoe groter de onzekerheid, en dus des te groter dit interval. De besproken score is gelijk aan de ondergrens van dat interval, en geeft zo weer dat (met de gegeven waarschijnlijkheid) de score tenminste gelijk aan die onderwaarde is. De score wordt zo wat conservatiever ingeschat. Bij minder logs is men zo conservatiever. Een mooi systeem om dit soort zaken te sorteren.
 9. Hee - die Wilsonscore kende ik nog niet. Kent iemand de definitie? "Hoe meer favo's en hoe meer logs" is een beetje vaag. Wel een goed criterium om echt leuke caches te vinden, denk ik. http://project-gc.com/CacheStats/topfavwilson/?country=Netherlands&hidearchived=on&submit=Filter Toch leuk dat een cache van mij op plek 5 staat.
 10. TFTT. (thanks for the tips) ;-)
 11. Ah, ik zie dat er zelfs een website is: http://www.nachtcaches.nl/V101/Index.html Vrij weinig in NL, vergeleken met BE en vooral DE ...
 12. Wat is de beste (meest actuele) Bookmarklist voor actieve nachtcaches?
 13. Ik heb de vier missende afbeeldingen opnieuw toegevoegd. De pagina bij Ultra Traiectum is weer compleet. Wat Moun10bike zegt lijkt niet helemaal te kloppen: een paar van deze afbeeldingen bestonden al voor augustus jl. Ik denk dat er een flinke crash is geweest bij de image server en dat er ook wat backups van heeeel ver moe(s)ten komen.
 14. BigFurryMonster

  Magneet

  ... dan is het logboek voller ?
 15. BigFurryMonster

  Magneet

  @Brouwertjes: die had ik ook gezien, ja. Maar op dezelfde website staat dat een magneet een kracht parallel aan het oppervlak kan vasthouden gelijk aan ca. 15% van zijn (loodrecht beschouwde) houdkracht: http://www.supermagnete.nl/faq/Waarom-houdt-mijn-magneet-aan-de-muur-niet-de-volledige-last-vast 15% van 8.3 is iets meer dan 1.2 kg, dus wellicht niet genoeg. Als de magneet dan aan de zijkast van de kist klinkt en je trekt omhoog dan valt-ie waarschijnlijk alsnog. @Flaker91: hehe
 16. BigFurryMonster

  Magneet

  Ga uit van een standaard 30 cal box (het "kleine" van de regular typen), met "normale" inhoud: logboek plus wat ruil-goodies. Kilo of twee.
 17. BigFurryMonster

  Magneet

  Stel, een ammobox bevindt zich in een diep gat. Een cacher wil met een magneet aan een touw de box opvissen. Hoe sterk moet de magneet zijn?
 18. En dan is er natuurlijk nog het geheime geocachers-herkenningsteken...
 19. Benieuwd naar de originaliteit van al die caches!
 20. Bamidoosje? Zo ken ik je niet, Sivota! Favorites hoor je te verdienen met kwaliteitscaches, en gelukkig gebeurt dat ook zo in de meeste gevallen. Laten we blij zijn met degenen die veel werk stoppen in leuke caches en daar favo's voor krijgen - prima beloning, die eer - en dat niet afdoen met een opmerking over verpakkingen van Oosterse gerechten, hoe lekker vaak ook.
 21. Telkens weer geniet ik van caches die verbonden zijn met hun omgeving: qua thema, qua verstopmethode, qua cache zelf. Maar mijn top-3 is: 1 Creativiteit en Originaliteit. Ik wil verrast worden. Nieuw concept, nieuwe manieren van cachen. Originele puzzels. 2 Goede locatie. Word ik er blij van hiernaar toe gebracht te zijn? Ben ik iets nieuws te weten te komen? 3 Verstopmethode. Heeft de cache owner zijn best gedaan de cache leuk te verstoppen? Daar hoort de grootte van de cache bij, maar ook camouflage en originaliteit (zie punt 1). Gisteren een nieuwe cache gedaan. Voldeed niet aan punt 1, maar wel aan punten 2 en 3. Ging weg met een redelijk goed gevoel, maar heel bijzonder was de cache niet. Geef ik een favorite? Nee. Deze komt niet in mijn top 10 procent. Stel ook de vraag: zou ik een niet-cachende vriend of familielid met trots mijn hobby tonen bij deze cache? Bij bovengenoemde cache zou dat nog net kunnen: een nieuwe cacher heeft immers nog niet honderden multi's gelopen met "tel de bomen" dus punt 1 is minder belangrijk voor hem. Maar er zijn betere caches in omloop. Verder nodig ik Team Tabak uit in Utrecht te komen cachen. Daar zit het vol met speciale dingen:
 22. Wellicht is het hierboven al gezegd, maar voor de duidelijkheid: op de TB-pagina staat de afstand tussen 'beginpunten' van caches, niet tussen de fysieke waypoints (incl. de eindcache) waarvoor die regel geldt.
 23. (open deur) Enig idee of het GdO-systeem weer wordt gerepareerd?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...