Spring naar bijdragen

merrlin

Leden
 • Aantal bijdragen

  76
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

465 profielweergaven
 1. Lang niet meer op het forum geweest. Dan schrik je van een bericht als dit. Een van de caches in Luxemburg behoort tot mijn favorieten. Zelden een betere plek voor een cache gevonden dan daar. Een mooie herinnering aan een bijzondere cacher blijft bestaan.
 2. Dus jouw theorie is dat de cachers hun cache pas na het indienen van hun cache in het veld plaatsen, in plaats van er voor, zoals in de regels staat. De reviewers weten dat de cachers hun cache pas na indiening plaatsen en wachten bewust een week zodat de plaatsers een week extra hebben om dat te doen waarvoor ze al een vinkje geplaatst hebben om aan te geven dat ze voldaan hebben aan de regels. Klinkt wel heel erg dubieus. Dan nemen de reviewers hun eigen regeltjes niet serieus. Handiger is dan elke plaatser die na publicatie nog geen cache heeft liggen op het moment dat dat naar voren komt op een zwarte lijst te zetten,. Zwarte lijst mensen bij hun volgende nieuwe cache verplichten een foto mee te sturen dat er een fysieke cache aanwezig is. Gaat het dan weer mis, die mensen uitsluiten van het plaatsen van nieuwe caches. Nu laat je de goeden onder de kwaden leiden. Ik heb vaak al weken voordat ik mijn caches indien de zaak in het veld liggen. Op die manier test ik eerst of alles in orde is, ga na een week en na 2 weken nog een keer kijken en dan pas dien ik mijn cache in. Vervolgens moet ik dan een week wachten, terwijl alles al lang klaar ligt.
 3. Mijn vraag is ook geen verwijt. Het verbaasd me alleen dat in andere landen, bv Belgie en Duitsland caches veel sneller na indiening gepubliceerd worden. Als de Nederlandse reviewers het niet in hetzelfde tempo kunnen als hun buitenlandse collega's, hebben wij in Nederland dan te weinig reviewers, of zijn de reviewers in Nederland misschien niet de juiste mensen om te reviewen, omdat ze er domweg de tijd niet voor hebben? Vrijwillig wil niet zeggen vrijblijvend is mij altijd geleerd. Dus als je iets vrijwillig doet en je merkt dat het door tijdgebrek niet optimaal gaat, moet je een oplossing zoeken. Andere landen laten zien dat het sneller kan. Is het dan geen terechte vraag wat er in Nederland gedaan kan worden om gelijk te komen met het internationale tempo?
 4. Dat is iets dat ik na 3,5 jaar nog altijd niet begrijp. Een nieuwe cache online krijgen duurt altijd minimaal 7 en soms wel 10 dagen. Ik heb het nog niet meegemaakt dat het korter dan 7 dagen was. Wat is daar nou de reden voor, is er altijd een voorraad caches die maar niet kleiner wordt, zodat de achterstand nooit ingelopen wordt? Of is het zo dat er een soort schaarste principe gehanteerd wordt en publicatie bewust wordt uitgesteld om de markt niet te verzadigen? Of mag er van Groundspeak niet te snel gepubliceerd worden? Het laatste tijd me niet, want in andere landen gaat het sneller dan in Nederland, dus zal er vast geen algemene verplichte vertragingsregel zijn. Maar wat het nu wel is?
 5. Let op, vrijdagmiddag topic, puur theoretische gedachtengang! Ik had een ingeving wat betreft boomklimcaches Stel dat je niet wilt klimmen, maar om welke reden dan ook, de cache wel wilt pakken. Je wilt niet meeliften met wel klimmers, hoe los je het dan op? Een kettingzaak is een vrij radicale en permanente oplossing en niet echt natuurvriendelijk. Al googlen kwam ik tot dit idee. Staand op een telescoopladder, die je toch snel 2,5 a 3 meter hoger brengt, gebruik je een telescoopstop, zoals ook toegepast wordt in de fruitindustrie. Je kunt ook op de grond blijven staan en niet al te hoge caches vanaf daar grijpen. http://www.amazon.com/Zenport-ZL6146B-Telescopic-Harvester-Extension/dp/B00EQ33XXS Wat nu, wanneer je een variant van 20/30 meter vind/ontwikkeld, zou het in theorie kunnen, of zie ik iets over het hoofd.
 6. Wel grappig, dit is de eerste soort van bekende persoon die geocacher is, maar die mensen ook om een andere reden kennen. Zouden er meer 'bekende' geocachers zijn?
 7. merrlin

  Boek Witte Wieven

  Het boek lijkt me best leuk, maar dan wil ik ook de caches kunnen doen. Die zijn al geruime tijd gearchiveerd. Zonde.
 8. merrlin

  Wie Klimt, En Hoe?

  Ik vind het een erg interessant thema. Alleen al te weten wat je nu precies voor gereedschap gebruikt, hoe je daar touwen doorheen laat lopen. Maar bijvoorbeeld ook, hoeveel touwen gebruik je, welk touw dient waar voor, hoe zeker je een touw, waar zet je het aan vast en waarom. Niet dat ik vervolgens gelijk een boom in wil, maar de theorie snappen is een eerste stap om de praktijk ooit uit te kunnen voeren.
 9. Welk systeem heb je op het oog? Heb je eventueel een link naar een website?
 10. Interesse heb ik zeker, maar afreizen naar België is me wat te ver. Ook overnachten in een boom hoeft van mij niet. Mij gaat het er alleen om te leren hoe je veilig omhoog en omlaag gaat. Wat er aan materiaal nodig is en hoe je dat precies moet toepassen. Wellicht een eendaagse training ergens in Nederland.
 11. merrlin

  Ik ga cachen en ik neem mee.

  Ja, die zijn er google maar op garmin bike mount
 12. Kan me goed voorstellen dat bij een cache in de bewoonde wereld je, zeker in de eerste periode van grote drukte, liever niet hebt dat er op de tijden waarop veel mensen slapen bezoekers komen bij een cache.
 13. Ik zag vanmorgen een nieuwe cache online komen, gc53jx3 de weg naar een goed glas wijn. Hierbij viel me op dat er gisteren een notitie geplaatst werd, terwijl de cache pas vandaag gepubliceerd is. Hoe werkt dat, of wat ontgaat mij? Hoop dat ik zo nieuwsgierig mag zijn.
 14. Bij mij werkt het ineens ook weer. Heel vreemd.
 15. merrlin

  Kaart Blijft Grijs

  Wat mij het meest stoort is dat het vorige week in exact dezelfde setting als nu wel werkte en nu ineens niet meer. Dan krijg ik het idee dat gc.com inhoudelijk aangepast is, met gevolg dat de functionaliteit verloren is gegaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...