Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Bedankt Peeters voor de (tweede) link... Klopt als een zwerende vinger, ik moest dat wel weten. Sorry hiervoor! Alleen had en kan ik mij nog niet inloggen. Zijn weekend (zondag 13-10-‘19 - dinsdag 15-10-‘19) aan het Amsterdamse waterleidingduinen en heb mijn inloggegevens niet bij de hand. Thuis zal ik mijn gpsmap 66st eens registreren. Nogmaals bedankt voor de moeite en de link! Zou het niet lukken, meld ik mij... mvg, Frank.
 3. Last week
 4. Je moet inderdaad eerst inloggen om op de koppel-/registratiepagina te komen. Je moet immers de gps koppelen aan jouw account, en daarvoor moet je ingelogd zijn.
 5. Hier: https://www.geocaching.com/play/garmin/register
 6. Die link is alleen maar om in te loggen, niet om de Garmin 66st te registreren.
 7. En waar moet ik dan bij .com de code invullen? Heb nergens iets gezien/kunnen vinden waar ik een code in moet geven. Maak eens een screenshot als dat lukt?
 8. Bedankt voor het meedenken. Het gaat ook alleen maar via WiFi. Met een USB kabel staat op het display een USB connectie teken. Heb een video als bijlage, daar staat in hoe het gaat en hoe ik de foutmelding krijg. Ik heb mij wel kunnen registreren op de geocaching.com + .nl maar mijn toestel niet. Ik vind dat vreemd! Waarom niet meteen het toestel kunnen registreren, dan waren we er meteen vanaf! Garmin Connect en Garmin Explore werkt ook niet om het toestel te registreren. Heb ik namelijk al geprobeerd. De verkoper van de 66st heeft al een mail gestuurd naar Garmin, maar we wachten nog op antwoord. Trouwens, de verkoper is een hele schappelijke man! Tot nu toe een goede service. mvg, Frank.
 9. Ja, Peetee, je hebt gelijk. https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/gpsmap66s_st/NL-NL/GUID-236199A5-3A03-4B79-94E2-E484DE9C9336.html
 10. Volgens mij hoeft dat niet (maar misschien kan het wel zo). De gps maakt volgens mij contact met .com via Wi-Fi. Vervolgens log jijzelf dan op jouw pc in op .com via het genoemde linkje en vult de code in. Zo koppel je de gps en jouw account aan elkaar.
 11. Let wel: Het is niet het toestel dat contact maakt met het linkje. Dat moet jij zelf doen, op je laptop/pc/tablet.
 12. Kom je wel uit op het juiste registratie linkje: https://www.geocaching.com/play/garmin/register ? Als het blijft mislukken, dan zou ik even contact opnemen met de helpdesk van .com.
 13. Hallo Geocachers, Ben in het bezit van een GPSMAP 66st en wil hem graag registreren. Dit lukt van geen kant! Ook niet na verbinding maken met WiFi of Bluetooth via gsm. Misschien zijn er mensen die ook het probleem hebben en mij kunnen helpen. mvg, Frank. IMG_0122.MP4
 14. Als je een verbruikstoestel hebt (in dit geval een mapgps 66st) met 2 of meer AA (of AAA), en de accu’s zouden leeg zijn, is er altijd maar 1 accu/batterij die leeg is. En inderdaad zoals hier ook boven beschreven. Het beste is toch om de batterijen/accu’s ‘los’ op te laden met een oplader. Heb zelf eneloop accu’s, vind deze super icm de Maha oplader. Deze lader kan de accu ‘gezonder’ maken. Dus om de accu’s aan elkaar te koppelen om ze intern op te laten laden is een minder goed idee, ook als je de lader vergeten bent. Koop dan nieuwe niet oplaadbare AA in een winkel.
 15. En een wel heel kort verslagje van deze dag.
 16. Rijger => reiger (tenzij je een hijger bedoelt [emoji6])
 17. https://www.geocaching.com/geocache/GC8E17E_vissersdriehoek Heeft iemand nog tricks/tips?
 18. Mooi. Goed opgelost!
 19. Ik heb nu met een android app 5x het gemiddelde van 100 metingen genomen, iedere keer opnieuw er naartoe gelopen. Google maps geeft de locatie nu spot on aan en de app die ik gebruik op gps locaties op te zoeken ook
 20. Daarom is het o zo belangrijk om een goede hint bij de cache te schrijven en eventueel een duidelijke spoilefoto te voorzien.
 21. Hier lees je het volgende: Het gaat m.i. dus over 'feet' i.p.v. 'meters'. Maar dit zijn dus mogelijke afwijkingen waar zowel de cacheplaatser als de geocacher beiden rekening moeten houden. Beiden moeten rekening houden met waar ze zijn.
 22. heb jij een linkie waar dat staat, Barny (geocaching volgens de beginselen)
 23. Earlier
 24. Vooraankondiging van de CITO Bunsbeek in het Nieuwsblad: Gps-sport helpt in strijd tegen zwerfvuil
 25. Nog even wat informatie m.b.t. een/de afwijking. Iedere gps heeft een afwijking. Dat is de optelsom van nauwkeurigheid van de gps zelf en de miswijzing van het gps systeem. Geen enkele gps is qua afwijking hetzelfde, zelfs niet als je 2 dezelfde gps'en naast elkaar legt. Als je 2 gps'en hebt met een afwijking van 5 m. ( dat is beslist niet veel ), maar 1 wijst te ver naar links, terwijl de andere juist te ver naar rechts aanwijst, dan is het maximale verschil tussen de linker- en rechterplek 10 m. Natuurlijk is de afwijking niet alleen naar links of rechts, maar dit kan ook iets verderweg of dichterbij zijn. Eigenlijk is het een cirkel met een diameter van ( in dit geval ) 10 m. Natuurlijk heb jij geen invloed op de gps van de ( jouw cache ) zoekende cacher, dus het enige wat jij kan doen is de afwijking van jouw coördinaat ( = het nulpunt ) tot een minimum te beperken. Het is nog niet zo lang geleden dat een 'hand gps', véél nauwkeuriger was dan een gps in een smartphone. Tegenwoordig is het verschil niet zo groot meer en is de gps in een moderne ( ! ) smartphone bijna net zo goed, als die in een 'hand gps'. Om een coördinaat zo nauwkeurig mogelijk in te meten, heeft een 'hand gps' vaak de optie "Middelen". De gps bepaald dan tig keer de coördinaat en berekend daarvan dan het gemiddelde, waardoor de uiteindelijke afwijking kleiner wordt. Of en welke optie een smartphone daarvoor heeft, is per app en merk verschillend. Officieel houdt Geocaching.Com ( = GC.com ) de regel aan, dat de maximale afwijking 32 m. mag zijn. Nu lijkt dat niet veel, want op een grasveld is een verstopplek op een afstand van 32 m. misschien direct te zien/vinden. Maar in een dicht bos, kunnen er erg veel bomen staan in die 32 m.
 26. (school)jeugd,,,,,,!!!!!????? wat ik zie zijn het juist mensen die de jeugdige leeftijd allang voorbij zijn, de indruk hebben dat geocachen helemaal niet om de geocache draait, Barny (Geocachen vanuit de oorsprong)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...