Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt

 1. Afgelopen week
 2. Ik heb het gezien. Het was weer indrukwekkend.
 3. Ook een interessante live stream is natuurlijk die van NASASpaceflight, want daar wordt ook veel informatie gegeven en uitgelegd.
 4. Vanmiddag niets te doen ? Nadat vorige week Virgin Galactic's First Fully Crewed met een hybride vliegtuig even 'los' van de aarde kwam, is er vanmiddag ( om 15:00 ? ) weer een lancering voor 'space toeristen'. Waarin o.a. Oliver Daemen uit Tilburg even de ruimte mag 'aantikken', want deze vlucht gaat hoger dan die van Virgin en wordt met een echte raket uitgevoerd. De eerste trap zal ( hopelijk ) weer netjes landen, terwijl de 'capsule' m.b.v. parachutes in de woestijn land. Blue Origin, First Human Flight : Hier, Hier en Hierzo meer informatie. Vanaf +/- 13:00 starten de live streams en is dit o.a. hier te zien : www.blueorigin.com/ Everydayastronaut Rocketlaunch CosmoSapiens Overigens kan u op de youtube website, het beste de Chat verbergen ( "Hide Chat" ). Daardoor wordt e.e.a. wat rustiger.
 5. Ja, mmmmmm, vreemd. Ik moet zeggen dat ik de links niet van de 'gps'-laptop heb gekopieerd. Dat is m'n oude laptop met o.a. allerlei geocaching, kaarten, software en links e.d., die ik graag 100% gescheiden wil houden met serieuzere zaken zoals bankieren e.d. Ik gebruik de laatst tijd de TOPO kaart van BBBike, maar veel verschil is er toch niet.
 6. Bedankt Linkovers, maar moet de tweede link niet dit zijn: http://download.mapsforge.org/graphs/europe/
 7. Eerder
 8. Hier nog wat gratis kaarten en info sites: https://extract.bbbike.org/ http://download.mapsforge.org/maps/europe/ http://freizeitkarte-osm.de/en/more-countries.html http://garmin.openstreetmap.nl/ http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download http://www.openfietsmap.nl/downloads http://garmin.opentopomap.org/data/
 9. Paulus, bedankt voor deze nuttige link. Het is best lastig om een goede update te vinden van het kaartmateriaal voor mijn Montana GPS.
 10. Laat je in de winkel geen kaart aansmeren, de laatste officiële versie van topo BeNeLux is ruim 10 jaar oud. op https://www.freizeitkarte-osm.de/ kan je legaal gratis kaarten downloaden van heel Europa en meer. Groeten Paulus
 11. Inderdaad, wat een chaos daar in Limburg. Natuurlijk ook niet vergeten, wat er ook allemaal in België en Duitsland gebeurt. Hopelijk komen de mensen er daar snel overheen.
 12. Ja, het is écht heftig daar ... Ik heb vandaag verschillende video's op YT bekeken van de overlast daar. Maar dit is echt niet best.
 13. Waypoint is een van de betere winkels. Niet de goedkoopste, maar wel goede service. De dichtstbijzijnde winkel zit in Moordrecht. Niet echt in regio Den Haag, maar de moeite waard. En als je er heen gaat, er ligt een geocache (multi) op hun terrein.
 14. Van onze Etrex 20 is de aan/uit knop gesneuveld. Nu is het al een oudje, dus we willen een nieuw apparaat aanschaffen. Waar vind ik in de regio Den Haag een winkel waar ze goed advies geven en ook na aankoop een goede service hebben?
 15. Wat een weer hè? Die regen blijft maar vallen. Gelukkig hebben wij het niet zo zwaar als Limburg, België en Duitsland. Bij ons stond de straat wel blank vanmorgen, maar daar bleef het gelukkig bij. Om de moed niet te verliezen een zonnige foto, die we afgelopen maandag nog hebben gemaakt tijdens een cache- fietstocht rond de Maashorst. En voor vandaag, de renners volgen op hun weg door de Pyreneeën.
 16. Geocaching.COM gaat haar website aanpassen: Upcoming retirement of the Event calendar " In an effort to reduce the number of old duplicate pages on Geocaching.com, we are planning to retire the Event calendar page and its child pages on August 12, 2021. Traffic to these pages has decreased significantly over the years as players opt to use more powerful tools like the new Search for Events or the Event widget on the new dashboard. The Guide to Hosting Events will move to the Help Center. In addition to providing advance notice of this change, we are soliciting feedback on how you would like to see Events surfaced further on Geocaching.com. For more background information about retirement of duplicate pages on Geocaching.com, please visit the Geocaching Blog. " Een volledige Google vertaling.
 17. Er zijn genoeg miljonairs en/of biljonairs en grote kans dat dit een tijdelijke hype wordt, om je als miljonair af te scheiden van alle andere miljonairs. Want status is alles. Maar afwachten wat er gebeurt als dit, na een aantal vluchten, normaal wordt en niet meer status verhogend is. Dan gaan misschien alleen diegene nog, die echt gaan voor het uitzicht. Sommige claimen dat 80Km hoogte voldoende is, anderen beweren dat 100Km hoogte de overgang is en de echt astronauten hebben een nog hogere grens. Waarschijnlijk bepaald de hoogte die men heeft bereikt, tot welke groep men behoord.
 18. Ja, dat zou inderdaad zomaar eens kunnen. Zou je jezelf na zo'n ritje astronaut mogen noemen trouwens? Zou wel leuk op je cv staan... 🤔
 19. Ik weet het niet, maar ik denk dat we er verbaasd over zullen staan hoeveel mensen er zijn die dat kunnen en willen betalen.
 20. Inderdaad, want dat achtbaanritje is ( voorlopig ? ) het enige waarvoor dit project gestart is. Het is natuurlijk een prachtige ervaring ( minimaal uitgedrukt ), maar hoeveel klanten zouden er werkelijk zijn, die dit soort bedragen hiervoor kunnen/willen betalen. Het wordt zo natuurlijk wel steeds goedkoper, maar er zijn dagen dat ik deze bedragen niet in m'n portemonnee heb . Bron.
 21. Ik zat bijna hetzelfde te denken als jij Peetee. Het zou niets voor mij zijn, ik word al misselijk in een achtbaan. Heel milieuvriendelijk lijkt het mij ook niet, of zit er nog een wetenschappelijk doel aan?
 22. Ja, dat lijkt me een heel avontuur. Als is het dan voor de duur van een achtbaanritje. ;-)
 23. Voor wie vanmiddag met dit mooie weer ( of tussen de buien door ? ) niet aan de wandel gaat: Vanmiddag om 15:00 is de lancering van eerste echte commerciële ruimte vlucht ooit, waarbij het alleen gaat om mensen even ( 4 min ? ) in de ruimte ( voorbij de Kármán-lijn ) en terug te brengen. Hiervoor wordt niet een raket ( rechtop staand 'projectiel' ) gebruikt, maar een soort hybride tussen vliegtuig en raket, die het eerste stuk onderaan een speciaal vliegtuig hangt. O.a. hier en hier te zien en die streams zijn natuurlijk eerder actief.
 24. Ja ..... soms zijn die Garmin gps'en en/of hun software ietsje ( kuch ) brak.
 25. Ben nog even bezig geweest met dit probleem. Heb Basecamp ge-updated naar de nieuwste versie. Opnieuw mijn toestel er aan gehangen. "Ontvangen van apparaat" (ook trouwens in Mapsource) levert niets op, maar in het schermpje linksboven kan ik bij "toestellen" mijn toestel vinden en onder "interne opslag" vind ik wél mijn 2 tracks, kan ze vervolgens met "bestand", "exporteren", "selectie exporteren" overhalen naar mijn p.c. Snappen doe ik het niet, maar het is nu uiteindelijk dus wél gelukt.
 26. Ik zie in Javawa wel allerlei info over de geïnstalleerde kaarten, maar niets over tracks en routes. Waar kan ik dat zien ?
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...