Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. Last week
 4. ik zie in de "handleiding" niks staan over TB's en coins, en wat daar mee te doen (als mensen die lange handleiding al gaan lezen,,,,,,,,) ik zie wel dat er mensen zijn die heel gemakkelijk die trackebles in die cache's lozen, ach, die trackbles zijn toch maar van iemand anders, dus wat zou het,,,,, gelukkig was het te veel moeite om in de publicatie een directe link naar de cache's te doen, en de tip waar je naar moet zoeken (Leef Deurne) loopt dood (goed snugger) en small cache's [plaatsen met een logrol er in, waarom geen regulaar met een normaal logboekje, de toestemminggever zal er nooit geen probleem van maken Barny
 5. Deurne Mediagroep: Leef Deurne biedt geocachen in Deurne aan Met op de site "Leef Deurne" een mooie handleiding.
 6. Als ik m.b.v. Garmin Express een lijst vanuit geocaching.com naar mijn GPS zend, wordt er een lege file verstuurd. Weet iemand hiervan de oorzaak en een oplossing? Ik heb Garmin Express al opnieuw verwijderd en geinstalleerd. Zie bijgevoegde afbeelding. M.b.v. Basecamp is het wel gelukt maar dat is zo omslachtig.
 7. Het probleem is 'opgelost'. vanwege wat rare logjes hebben deze eigenaren hun cache op premium only gezet. Dat viel toevallig precies samen met onze 10e vondst. Bedankt voor het meedenken!
 8. Ha Flo van Co Dank voor je reactie. Het ging mij erom om overzicht te hebben in de caches die ik op bijv. één dag tegelijk wil gaan bezoeken. Als ik er bijv in één gebied 5 caches ga doen, dan vind ik het voor mijzelf makkelijker en overzichtelijker. Kalkendotters' oplossing is dé oplossing. Ik heb de map die hij aangaf bewaard, vervolgens leeg gemaakt en nu is er geen enkele cache meer. Die ga ik straks handmatig toevoegen en dan lijkt mijn vraag te zijn opgelost. Tevens is de reactie van hem ook, zo ik min of meer dacht, dat dat standaard door deze Garmin wordt geinstalleerd. Alleen op dat moment wist ik niet welke map. En zo je zegt, weet wat je doet. Het zou misschien handiger zijn vanuit Garmin dat ze daar een optie voor maken, misschien niet zozeer in de Garmin zelf, maar bijv wel met het sync programma van Garmin, Garmin Express; een keuze om de bestanden aan te klikken en dan simpel op verwijderen klikken. Jullie allebei bedankt en nog een fijne zondag. Ed Koorevaar
 9. Standaard worden de Garmins geleverd met een grote oude achterhaalde database met 250000 cahes daarin. Het idee is leuk, maar de meeste caches zijn al achterhaalt als op het moment dat je de GPS koopt. Deze caches staan in een bestand in de \Garmin\GGZ directory. Als je die helemaal leeg maakt, zullen deze caches verdwijnen. De volgende opstart van de GPS zal echter behoorlijk lang duren om al deze caches uit het interne geheugen te verwijderen, dus hebt even geduld.
 10. Dag Ed en welkom! Current is niet een bestand met Geocaches, maar is de huidige track voordat deze eventueel opgeslagen wordt (en dus afgesloten), deze dus gewoon laten staan. De van te voren geladen geocaches staan in de map GPX zelf, en zou je daarin kunnen verwijderen, maar zeker als beginner zou ik juist hier een mee proberen en verkennen voordat je groots aan de slag gaat. Alles verwijderen houdt natuurlijk ook in dat hij "leeg" is, eenvoudig nieuwe laden is natuurlijk de oplossing maar ik begrijp het misschien nog niet geheel. Veel plezier.
 11. Goedemiddag allemaal. Heel nieuw in de wereld van geocaching. Veel over gehoord en de stap gezet. Leuk en spannend. Binnen een paar dagen ook mijn eigen cache verborgen. Maar to the point. Zo gezegd helemaal nieuw alsook met de pas aangeschafte Garmen ET25. Ik heb verschillende posten hier gelezen over het verwijderen van caches. Ik vraag mij nu af of dat wel kan in deze 25. Want ik zag dat je caches kunt verwijderen door in de map Garmin/GPX/Current de gpx bestanden zou moeten verwijderen. Heel simpel via explorer verwijderd en daarna de Garmin opnieuw gesynct. Nadat ik de garmin van de PC loskoppelde en opnieuw opstartte, waren er in de Garmin onder Settings/Geocaching en dan geklikt op het middelste icoontje weer honderden caches zichtbaar. Ik zou zelf zeggen dat deze Garmin automatisch ergens deze bestanden steeds vandaan haalt (GPS?) en ze gewoon weer installeert. Dan zou je jezelf kunnen afvragen of dat niet fijn is dat dat gebeurd? Ik zou zelf namelijk liever een paar caches tegelijk willen uploaden in een bepaald gebied. Hiermee houd ik overzicht. Kan iemand mij vertellen of vorenstaande kan? Heel erg bedankt voor een reactie en een fijne zondag nog Vriendelijke groeten, Ed Koorevaar
 12. Earlier
 13. ok, ze heeft dacht ik Cachly, ga het proberen. Dank!
 14. Heb je misschien een zoekfilter ingesteld dat enkel niet-gevonden caches laat zien? Ik zou sowieso de zoekfilters eens goed bekijken.
 15. Het gaat om allemaal caches bij ons thuis in de buurt. 1 die we al gevonden hebben en een hele serie die ik nog op de planning had staan. Van verschillende eigenaren ook. Verversen van de kaart in de App is me in zoverre nog niet gelukt, dat ik daar geen knop voor heb gevonden, maar na het liggen van die tiende, verdween de ene smiley direct, dus dat werd wel ververst... Ik zal het nog via de site proberen, misschien dat dat werkt...
 16. Klopt Bart, Zo doe ik het nu ook. De auto navigatie in de richting. Dan met de GPS bij mijn vrouw en kijkend op de autonavigatie hoe we gaan rijden. Het werkt, maar is zeg maar "suboptimaal" Met 2garmin apps en een GPS met Bluetooth en wifi leek het mij gewoon mogelijk.
 17. Desnoods sla je de kaarten van het gebied vanuit Google Maps vooraf op je telefoon voor off-line gebruik.
 18. Ja, ik zat te denken, kun je niet met je mobiel zoveel mogelijk navigeren en dan het laatste stuk met je GPS navi.
 19. Met de nieuwe kaart, moet je bij verschuiven ervan ook even op Dit gebied doorzoeken klikken. Anders zijn er ook geen caches zichtbaar, al dan niet gevonden.
 20. Dat hangt af van de app die je vriendin gebruikt. Diverse apps kunnen gpx importeren, o.a.: Cachly, Geo Bucket, Looking4Cache.
 21. Het kan hoor met alleen de basiskaart. Maar in de Auvergne is het wel lekker om te zien welk weggetje richting de cache loopt. Ik weet het... Niet echt hardcore maar wel lekker praktisch met 2 kinderen
 22. Misschien is er een gearchiveerd? Je kan op je profielpagina op geocaching.com zien welke caches je gevonden hebt. Als de cachenaam rood is en doorgestreept is deze gearchiveerd.
 23. @Peetee, zou dat alleen op de basiskaart kunnen met gebruikmaking evt. van het compas ?
 24. Hoe kun je een lijstje met gecorrigeerde coordinaten zo versturen dat je cachemaatje die in een smartphone kan zetten? ik ben degene die in de regel de puzzels oplost en de cachetochten voorbereid. Ik maak dan een lijst aan en stuur die naar mijn cachemaatje. Alleen komen de gecorrigeerde coordinaten dan niet mee. Gaat het om een enkele mysterie, dan is dat geen punt, dan kan dat ter plekke met de hand. Maar nu willen we een trail van mysteries gaan fietsen, en dan zou het fijn zijn om wel de gecorrigeerde coordinaten te sturen. Ik weet dat het kan met een pocket query, die kan je zo in een Garmin inladen. Maar mijn cachemaatje cachet met haar iPhone, en dan gaat dat niet. Weet iemand hier een oplossing voor?
 25. Dat kan via een 'on-the-go' kabeltje. Zie ook https://forum.geocaching.nl/search/?q=on-the-go Een andere mogelijkheid is misschien om het sd-kaartje uit je telefoon tijdelijk in de gps te zetten, om zo de kaarten in het geheugen van je gps te kunnen zetten?
 26. Hai Bart, Voor nu zou het alleen om cachen gaan.
 27. Is het alleen om te Geocachen ? Of gebruik je hem ook om te navigeren ?
 28. Ik ben voor mijn vakantie vergeten om de kaart van Frankrijk in mijn gpsmap 66s te zetten. Nu kan ik via de Garmin Explorer app wel de opensource kaarten downloaden naar mijn mobiel. Is er een manier om deze vervolgens naar mijn gps te krijgen? (Dus zonder tussenkomst van een computer)
 29. Afgelopen zondag vinden wij onze 10e cache en sindsdien zijn en flink aantal cafés niet meer zichtbaar in de App voor ons. Ook een cache die we al gevonden hadden, dus maar 9 smileys op de kaart nu. Hoe kan dit? Ik kan nergens terugvinden dat er cache verdwijnen wanneer je als niet premium lid en x aantal caches vindt... Kan iemand me helpen? Alvast bedankt.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...