Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Vandaag
 2. Gisteren
 3. StefandD

  Mini SD card formateren voor E Trex 20x

  mSD-kaartjes zijn vanuit de fabriek goed geformatteerd, dus niet doen!
 4. Linkalovers

  Mini SD card formateren voor E Trex 20x

  Hoe je een SD-kaart formatteert volgens GARMIN
 5. Hallo, Ik ben in het bezit van een Garmin E trex 20x,en heb een Mini SD card gekocht voor extra opslag geheugen. Mijn vraag is hoe formateer ik de card,zodat mijn Etrex deze herkend.
 6. Afgelopen week
 7. Linkalovers

  Gpsmap 64 Firmware/software

  FF gegoogeld en inderdaad meerdere artikelen gevonden. Hierzo een Duits artikel ( van13 maart dit jaar ) m.b.t. de handmatige upgrade of downgrade van een Garmin gps. Ps. Mocht er ooit nog weer nieuwe firmware uitkomen voor de gpsmap64, dan zet ik de link er bij in.
 8. StefandD

  Gpsmap 64 Firmware/software

  http://gawisp.com/perry/gpsmap62_64_78/ Sorteer even op Last Modified zodat de nieuwste datums bovenaan komen te staan. Dan zie je twee bestanden die op 10-10-2018 zijn gemaakt. Een voor de Gpsmap 64 (v 5.10) en een voor de Gpsmap 64sc (v 2.70) Download het juiste bestand, hernoem het naar GUPDATE.GCD en kopieer het naar de map /Garmin/ op je toestel. Start dan je Gpsmap op en de update zou moeten beginnen. Geen ervaring mee, dit komt van een ander forum!
 9. harrie

  Gpsmap 64 Firmware/software

  En ach. Tot nu toe is dit het enige waar ik Winblows voor nodig had. De rest gaat prima met Linux onder de motorkap. Zelfs voor het cachen is het geschikt. Zo draait hier GSAK en oziexplorer prima al gebruik ik dat niet veel. Dat is meer voor testdoeleinden voor een andere cachesite zodat Windows gebruikers er profijt van hebben 😉
 10. Linkalovers

  Gpsmap 64 Firmware/software

  Ik heb geen problemen om m'n gps te updaten vanaf m'n Windows computer Maar, inderdaad....je kan/mag bij Garmin alle besturingssystemen gebruiken, zolang het maar Windows is.
 11. harrie

  Gpsmap 64 Firmware/software

  Oude computer met XP ging niet meer lukken omdat er geen ondersteuning meer is. Dan maar een virtuele machine opzetten met Windows 10. Updaten naar v5.10 is na enig rommelen wel gelukt 🙂 Weet nu ook weer waarom ik toentertijd van besturingssysteem ben veranderd 😉
 12. harrie

  Gpsmap 64 Firmware/software

  Zit hier nog met een v4.10 versie. Natuurlijk te updaten via een Winblows computer en dus niet met een Linux computer 😕 Eens zien of er nog een hele oude computer in huis heb en die eens aan kan slingeren 🤓
 13. Linkalovers

  Gpsmap 64 Firmware/software

  Sinds 9 okt. 2018 is voor de GpsMap 64x, firmware v5.10 te installeren. Zie HIER. Changes made from version 5.00 to 5.10: Added support for Garmin HuntView Plus. Fixed possible issue that would cause custom maps to be hidden. Je kan je gps o.a. updaten m.b.v. de WebUpdater of met Garmin-Express.
 14. Linkalovers

  Geen bijtelling gelogde caches

  Als ik bij GC.com kijk, dan zie ik 13 gevonden caches voor vandaag. 3001 totaal. Misschien heeft het 'systeem' even wat meer tijd nodig?
 15. Wroeters

  Geen bijtelling gelogde caches

  Hebben vandaag 13 caches gedaan . Met loggen worden er maar 3 bijgeteld. Hebben jullie dat Ook?
 16. Eerder
 17. Cache even uitvegen/droog vegen. (Rubber) randjes van zand ontdoen. Een vochtig logboekje kan even droog gewapperd worden in de wind of in de zon gelegd, terwijl je vijf minuten pauze neemt. Rommel uit de cache meenemen (snoep, gelekte en kapotte zaken, klef geworden papiertjes enz.) Plastic zak die om een cache gewikkeld is weghalen (deze gaan altijd broeien, er gaan pissebedden, slakken en wormen in wonen en/of de zak wordt aangevreten door grotere dieren). Bij ingegraven caches even het, in het gat gevallen, losse zand en blad weghalen. Cache note (indien aanwezig), voor eventuele toevallige vinders, bovenop de inhoud leggen. Een enkele maal heb ik wel eens een logboekje toegevoegd en een scheur geplakt met duct tape, maar dat heb ik zelden bij me, net als bijvoorbeeld olie voor een slotje (eigenlijk alleen wanneer ik van te voren in logs heb gelezen dat dit probleem er is en de cache eigenaar zelf iets vraagt) Het meest belangrijke vind ik dat de cache weer goed wordt gesloten en goed (gecamoufleerd) wordt terug geborgen. Dit wordt nog wel eens vergeten, met alle gevolgen van dien. Verder schrijf ik, indien nodig, altijd een “Needs Maintenance” log om de cache eigenaar en andere cachers te waarschuwen.
 18. harrie

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Ik hou het voorlopig wel bij deze https://www.polar.com/nl/producten/pro/V800 en is ook duur genoeg 🙂
 19. Peetee

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Ja, zeker ook boven dat van mij. Hier heb je nog de Garmin Fenix 5X, te leveren met een topokaart van Europa.
 20. harrie

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Dat is nogal een smartwatch. Ligt ver boven mijn budget 😋
 21. Peetee

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Ze zijn er wel, die dat kunnen! Zoals de Garmin Tactix Bravo. Maar die zijn behoorlijk aan de prijs...
 22. harrie

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Neen, hij geeft geen coördinaten weer en heeft ook geen kaart of zoiets maar geeft wel aan wanneer je na een ronde weer op hetzelfde punt staat. Denk dat het meer een track is die deze smartwatch bijhoud en na het uploaden op een kaart zichtbaar is.
 23. Flo van Co

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Geeft ie dan ook de coördinaten weer?
 24. Een droge doek heb ik meestal wel bij me en maak een natte behuizing wel droog, maar na het droogmaken van de cache moet je dan meestal de natte spullen er weer terug in doen. Wat doe je met een nat rolletje/boekje? Misschien wil de eigenaar het bewaren als het nog goed gedroogd kan worden. Als je het natte boekje terug doet, wordt een nieuw boekje ook weer nat. Soms doen we dan een noodblaadje in een zakje (als we dat hebben) in de cache. Ik ben het eigenlijk met Harrie eens, dat de eigenaar verantwoordelijk is. Wij kunnen dan natuurlijk wel tijdig een mn log plaatsen. Wanneer de eigenaar dan adequaat reageert is er niets aan de hand, toch?
 25. Om eerlijk te zijn ben ik niet diegene die caches van anderen moet gaan onderhouden. Daar dient de cacheeigenaar zelf voor te zorgen. Om te beginnen zou men voor een degelijke cachebehuizing moeten zorgen ipv een simpel pillendoosje, micro of wat dan ook. Een plastic zak om de cache doet trouwens meer kwaad dan goed omdat het vocht niet weg kan. ik verwacht evenmin van anderen dat die mijn caches gaan onderhouden. Ik ben immers verantwoordelijk voor mijn caches 🙂 Mocht er iets mis zijn met één van mijn caches dan verwacht ik een aangepaste "log" met het probleem zodat er direct actie ondernomen kan worden.
 26. Naar aanleiding van de opmerkingen in dit, dit en dit draadje begon ik me af te vragen in hoeverre wij als geocachers zelf bij kunnen dragen aan het op peil houden van de kwaliteit van caches die we bezoeken? M.a.w. moeten we bij problemen met de cache maar meteen bij de cacheplaatser of de reviewers aan de bel trekken of kunnen wij misschien ter plekke misschien zélf iets reparen/oplossen? Barny gaf in zijn laatste draadje al een voorzetje. Zo dacht ik bv. aan het in de rugzak meenemen van een droge doek of voor mijn part een toiletrol (veel cachers hebben die toch al bij zich...) om zo een nat geworden geocache droog te maken. Ook kun je een paar extra kladblokjes meenemen (kosten bijna niks) om zo een verregend of vol logboekje te vervangen. Hebben jullie nog suggesties?
 27. harrie

  Smartwatches, van nut bij het geocachen?

  Uit een beetje noodzaak heb ik zelf zo'n ding aangeschaft maar meer om vitale functies van het lichaam te controleren. De enige meerwaarde is mijns inziens dat er een GPS in zit en zo mijn route en hoogtemeters op een kaart kan zien. Voor de rest zie ik niet in waarom deze voor het cachen gebruikt zou kunnen worden.
 28. Gewoon een vraagje omdat ik er al een tijdje nieuwsgierig naar ben: Je ziet tegenwoordig steeds meer smartwatches verschijnen in allerlei modellen, mogelijkheden en specificaties. Zijn er cachers die hiervan gebruikmaken bij het geocachen. Ik bedoel: voegt het iets toe? Of zijn ze eigenlijk alleen maar zinvol als trainingshulpmiddel bij het sporten?
 29. barny

  Fotolog

  vandaag een cache bezocht, ik lees nu dat er al verschillende mensen in hun logs klagen over een vochtig logboekje ik trof in een smerig plastic zakje idd een beschimmeld logvot aan dan deed ik als geocacher wat mijn voorgangers ook had kunnen doen het beschamende (voor een regular cache) logvot zo goed als het kon laten drogen en het stuk plastic (die voorkomt dat het vocht weg kan dampen) niet meer terug geplaatst en dan komt er een NM log om de co én de geocache community te waarschuwen dat er wat aan de cache mankeert *Zo kan het ook, *Zo doe je dat als (opr)echte geocacher *Zo hou je het spelletje leuk voor die na je komen *Spelen met eigenwaarde en dus zoals bedoeld Barny
 1. Meer activiteit laden
×