Spring naar bijdragen

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 21-09-20 in alle secties tonen

 1. 2 punten
  Het apparaat is inmiddels verkocht. We wensen er de nieuwe eigenaren veel plezier mee!
 2. 1 punt
  Ik zou zeggen dat punt 3 op het moment mijn voorkeur heeft - zo weer eens de herfstkleuren in het bos opzoeken
 3. 1 punt
  Hmmm jammer dat de bedevaartcaches off line zijn......
 4. 1 punt
  Ontvangst is mogelijk een "dingetje" maar de gewone batterijen is voor mij het prettigste, met half lege gewoon op pad, want reserve altijd mee. Zolang Garmin ze zo uit blijft voeren is dat het eerste +punt
 5. 1 punt
  Als mijn huidige 64s t.z.t. defect raakt, dan moet ik dan maar eens goed nadenken of ik nog wel een gps-toestel koop of dat ik met m'n mobiel ga geocachen. Dat deze nieuwe gps'en wel of niet hun geld waard zijn, daar gaat het niet om, maar heb je deze dure toestellen tegenwoordig echt nog nodig, voor het zoeken van een doosje in het bos of op de heide? Natuurlijk ben ik blij dat mijn 64s vaak een maximale afwijking van 4 meter aangeeft, dat geeft 'zekerheid'. Maar op de keper beschouwd zegt die 4 meter helemaal niets. Dit is een berekende gemiddelde afwijking. Tevens is het tegenwoordig maar vaak afwachten hoe én waarmee de CO de cache zelf heeft ingemeten. In de buurt van de cache heb je vaak niets meer aan je gps en moet je zelf toch gaan zoeken. Dat deze nieuwe gps'en ook Galileo ondersteuning is natuurlijk fijn, maar heb je als geocacher die extra nauwkeurigheid wel nodig. Is het voor geocachen wel een toegevoegde waarde, waarvoor je wel behoorlijk diep in de buidel moet tasten? De gps hardware en functies in smartphones worden steeds beter en nauwkeuriger, terwijl de prijzen daarvan steeds lager worden. Tevens heb je dan ook vaak de grootste bibliotheek ter wereld in je handen, met veel meer functies dan alleen een gps. Als ik tegenwoordig ga geocachen, dan neem ik natuurlijk mijn 64s mee. Mijn smartphone gaat o.a. mee voor het bekijken van de cache gegevens, de logs, voor de 'second opinion' als we de cache ( met de 64s ) niet kunnen vinden, eventueel voor het oplossen van een puzzeltje en het bereikbaar zijn indien we b.v. lichamelijk hulp nodig hebben ( mijn smartphone gaat beslist NIET mee om gebeld te worden !! ). Dus zo bekeken, heb ik een gps-toestel dan misschien niet meer nodig en kan dan zo een hoop geld besparen. Alleen nog afwachten hoe ik er dán over denk.
 6. 1 punt
  Zou er bijna een apart topic voor maken: wat is je meest religieuze ervaring tijdens het geocachen?
 7. 1 punt
  In januari hadden we het over Geocachen in de media, het boek ‘Duivels spel’ van Inge Verbruggen. Deze week heb ik het gelezen. Ik moest er even in komen, het was soms wat verwarrend, bijvoorbeeld door het wisselen in tijd en namen. Het hele verhaal is een raadsel, waarbij het geocahen een rode draad door het boek is. Het heeft spanning in zich en ik vond het leuk om te lezen.
 8. 1 punt
  Daarom dus een rol voor de reviewers, maar die hebben voor nu inmiddels uitspraak gedaan....
 9. 1 punt
  Ook mij zie je voorlopig niet op events. Zie helaas ook nog geen lichtpuntjes aan de bekende horizon Cachen doe je voorlopig het best op afgelegen plaatsen
 10. 1 punt
  "...Grapperhaus tegen kerken: maximaal 30 mensen in de kerk en niet zingen..." Bron Dus dat is duidelijk. Natuurlijk zijn er altijd situaties te bedenken die in de wet niet beschreven zijn en dus in een grijs gebied vallen. Er is altijd wel iemand te vinden, voor wie de wet geen duidelijk antwoord of juiste 2 verschillende antwoorden geeft. In het geval van Geocaching, is het veel eenvoudiger om je af te vragen "...wil ik wel naar dat ...... ?". Het is tenslotte een hobby en dus niet van levensbelang. Corona blijkt steeds gevaarlijker te zijn, niet alleen tijdens de ziekte, maar ook door de schade die deze ziekte veroorzaakt in je lichaam. Waardoor je misschien jaren later pas de gevolgen ervaart. Ik ga de komende tijd voorlopig gewoon niet naar events of andere evenementen, ook al zou dat volgens de wet misschien wel mogen.
 11. 1 punt
  De richtlijnen van de RIVM zijn: Binnen: maximaal 4 personen Buiten: maximaal 40 personen Dit is na te lezen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven. Onder het kopje Maatregelen voor buiten en Regels die buiten gelden staat: "Sinds 29 september 2020 18:00 uur geldt voor alle buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is dat er maximaal 40 mensen bijeen mogen komen. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel." Events zijn dus gewoon toegestaan zolang ze buiten worden gehouden, het maximum aantal personen niet wordt overschreden, iedereen 1½ meter afstand houdt en er geen lokale verordening is.
 12. 1 punt
  Sinds 29 september j.l. zijn de regels aangescherpt, het gaat (weer) de verkeerde kant op met Nederland. Wat mij opvalt is dat de reviewers stil blijven, terwijl van maart t/m juni maar liefst zes berichten op dit en andere fora zijn gepost. Weliswaar geven de reviewers, in het laatste bericht, aan dat de verantwoordelijkheid vooral en geheel bij de CO ligt en worden er nog steeds events gepubliceerd, maar ik vind het toch wat merkwaardig dat wij als geocachers helemaal niets horen of lezen. Ik zie bijvoorbeeld een event in een achtertuin waar maar liefst 35 teams hebben ingeschreven (team = gemiddeld maal 2 = 70 man/vrouw) Op social media zie ik vooral verwarring over of men nu de richtlijnen van een huishouden volgt of die van groepen die bij elkaar komen. In het ene geval gaat het om vier personen (tenzij groter huishouden), in het andere geval binnen om dertig mensen en buiten om veertig(?). Geocaching staat niet bij de uitzonderingen en hoe moeten we "doorstromen of niet" opvatten waar het om events gaat? En wat is het advies rond mondkapjes? Het gaat mij er niet om inhoudelijk te discussiëren, maar iets horen of lezen van de reviewers zou fijn zijn...
 13. 1 punt
  Misschien moet je er aan wennen, maar persoonlijk vind ik geocachen met een smartfone een ramp. Waarom dan wel? De reeds eerder genoemde bezwaren, onnauwkeurig en zo leeg Scherm vals steeds weg, laat je het aanstaan is helemaal zo leeg. Het kompas is een giller, alleen doordat de afstand terugloopt kun je zien dat je in de buurt komt. Met lab-caches gebruik ik de smartfone wel, maar zelfs dan maak ik meestal een projectie met de GPS om dan pas later de telefoon weer te gebruiken bij het antwoorden op de vraag.
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...