Spring naar bijdragen

BigFurryMonster

Leden
 • Aantal bijdragen

  1246
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Waardering in de gemeenschap

17 Goed

Over BigFurryMonster

 • Verjaardag 08-02-1974

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Map 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  okt 2004
 • Lengtegraad
  5.17
 • Breedtegraad
  52.3
 • Skype
  -
 • Twitter
  -

Contact Methods

 • MSN
  -
 • Website URL
  -

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Hilversum

Recente profielbezoeken

3912 profielweergaven
 1. BigFurryMonster

  Cache-sticker

  Ha allen, Ik ben op zoek naar de officiële, originele geocaching-stickers om op mijn cache te plakken. Zoiets als deze: https://www.cacheboutique.com/en/stickers/75-stickerS.html Ik zie echter dat sommige Nederlandse geocachingwinkels een andere versie aanbieden, hoewel daar ook het woord 'officiële' op staat: https://www.geocachingshop.nl/en/cache-sticker-small-45-x-10-cm Zijn beide versies "officieel" vanuit Groundspeak? Tweede vraag: waar koop ik in Nederland de originele (small) stickers? Ik heb bij Waypoint gevraagd maar die hebben ze niet op voorraad. -- BFM
 2. Was het voorheen niet zo dat bij publicatie de plaatsingsdatum gelijk werd gezet aan de publicatiedatum?
 3. Topzoekertje, Team Aragorn: hoe vinden jullie dat soort caches doorgaans, tussen alle andere op de kaart door? Ik noem ze "puzzelmulti's". Zijn er bookmarklists, websites, Facebookgroepen, etc. voor ? Ik maak graag dat soort caches, zie http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=BigFurryMonster .
 4. Hee, wat leuk. Ik heb ze alle drie al gevonden, zonder me echt te realiseren dat dit een bijzondere categorie caches is.
 5. Volgens mij gaat het bij 'special tools' alleen over zaken zoals klimgerei, boten, vliegtuigen, jetpacks en enigma-machines. Bij al het overige, van zaklampen, prikstokken tot steeksleutels, vermeld je netjes dat je 't nodig hebt maar heeft dit geen effect op de terrein-rating.
 6. Wat ik niet begrijp bij trails zoals die Polonaise is: hoe zit dat met toestemming? De Gemeente Emmen hoeft toch niet elk apart verzoek van een micro-plaatser apart te behandelen, hoop ik? Of vinden ze 't best dat er elke 200 meter een stuk plastic in het landschap verschijnt?
 7. Vuistregel is: indien je alles "in het veld" kunt oplossen, dan is het een multi; indien je eerst, of tussendoor, thuis bezig gaat, dan is het een mystery.
 8. Ah, ik heb het al gevonden: http://www.evanmiller.org/how-not-to-sort-by-average-rating.html De Wilson-score, of, voluit, de "Lower bound of Wilson score confidence interval for a Bernoulli parameter" is een methode om beter te sorteren wanneer je per item (cache) een relatieve score (percentage favo's) weet, maar het aantal scores (found logs) nogal verschilt, waardoor een directe vergelijking een scheef beeld zou kunnen geven. Voorbeeld: als je alleen sorteert op percentage favo's, dan komt een cache met 2 favo's op 2 (premium) logs (100%) boven een cache met 96 favo's op 100 (premium) logs (96%). Daarom wordt er rondom het scoringspercentage een onzekerheidsinterval uitgerekend waarin met een bepaalde gegeven waarschijnlijkheid (95%) de daadwerkelijke waardering zal liggen. Hoe kleiner het aantal logs, hoe groter de onzekerheid, en dus des te groter dit interval. De besproken score is gelijk aan de ondergrens van dat interval, en geeft zo weer dat (met de gegeven waarschijnlijkheid) de score tenminste gelijk aan die onderwaarde is. De score wordt zo wat conservatiever ingeschat. Bij minder logs is men zo conservatiever. Een mooi systeem om dit soort zaken te sorteren.
 9. Hee - die Wilsonscore kende ik nog niet. Kent iemand de definitie? "Hoe meer favo's en hoe meer logs" is een beetje vaag. Wel een goed criterium om echt leuke caches te vinden, denk ik. http://project-gc.com/CacheStats/topfavwilson/?country=Netherlands&hidearchived=on&submit=Filter Toch leuk dat een cache van mij op plek 5 staat.
 10. TFTT. (thanks for the tips) ;-)
 11. Ah, ik zie dat er zelfs een website is: http://www.nachtcaches.nl/V101/Index.html Vrij weinig in NL, vergeleken met BE en vooral DE ...
 12. Wat is de beste (meest actuele) Bookmarklist voor actieve nachtcaches?
 13. Ik heb de vier missende afbeeldingen opnieuw toegevoegd. De pagina bij Ultra Traiectum is weer compleet. Wat Moun10bike zegt lijkt niet helemaal te kloppen: een paar van deze afbeeldingen bestonden al voor augustus jl. Ik denk dat er een flinke crash is geweest bij de image server en dat er ook wat backups van heeeel ver moe(s)ten komen.
 14. BigFurryMonster

  Magneet

  ... dan is het logboek voller ?
 15. BigFurryMonster

  Magneet

  @Brouwertjes: die had ik ook gezien, ja. Maar op dezelfde website staat dat een magneet een kracht parallel aan het oppervlak kan vasthouden gelijk aan ca. 15% van zijn (loodrecht beschouwde) houdkracht: http://www.supermagnete.nl/faq/Waarom-houdt-mijn-magneet-aan-de-muur-niet-de-volledige-last-vast 15% van 8.3 is iets meer dan 1.2 kg, dus wellicht niet genoeg. Als de magneet dan aan de zijkast van de kist klinkt en je trekt omhoog dan valt-ie waarschijnlijk alsnog. @Flaker91: hehe
×
×
 • Nieuwe aanmaken...