Spring naar bijdragen

regenboog2

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  2,228
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  22

Waardering in de gemeenschap

92 Uitstekend

Over regenboog2

 • Rang
  Intensieve Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2007
 • Lengtegraad
  5.23442
 • Breedtegraad
  51.25656

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

1,900 profielweergaven
 1. Een droge doek heb ik meestal wel bij me en maak een natte behuizing wel droog, maar na het droogmaken van de cache moet je dan meestal de natte spullen er weer terug in doen. Wat doe je met een nat rolletje/boekje? Misschien wil de eigenaar het bewaren als het nog goed gedroogd kan worden. Als je het natte boekje terug doet, wordt een nieuw boekje ook weer nat. Soms doen we dan een noodblaadje in een zakje (als we dat hebben) in de cache. Ik ben het eigenlijk met Harrie eens, dat de eigenaar verantwoordelijk is. Wij kunnen dan natuurlijk wel tijdig een mn log plaatsen. Wanneer de eigenaar dan adequaat reageert is er niets aan de hand, toch?
 2. regenboog2

  Fotolog

  Wel regelmatig foundlogs gezien ‘gevonden, maar ik kan er niet bij’ , zelfs foundlogs met ‘ niet gevonden’. Maar deze kende ik nog niet. Ik snap het ook niet. Je hebt toch geen speurtocht op Facebook nodig om caches vanuit je luie stoel te loggen? Je kunt ze veel gemakkelijker van .com plukken, toch? En er zal vast nog wel een tooltje zijn om er meerdere tegelijk te loggen ook.
 3. regenboog2

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Gelukkig ! Aan de ene kant houd ik graag wat goed is en fijn werkt. Het is natuurlijk ook vaak een kwestie van wennen. Toch vind ik de nieuwe manier nog steeds niet handig. Aan de andere kant , hoop ik stiekem natuurlijk wel dat de update beter is en ook gemakkelijk werkt. Als ik het goed lees is deze reactie nog geen reactie op de nieuwe uitrol? Dan is er nog hoop.
 4. regenboog2

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Dat is wel jammer, want ik vind de zoekopties daar nu al minder fijn. Onze eigen site vind ik nog steeds veel fijner zoeken.
 5. regenboog2

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Hé, dat had ik niet bewust gezien. Ik ben net gewend de gpx te gebruiken, benieuwd wat er dan veranderd is wat betreft de veiligheid.
 6. regenboog2

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Ik moet altijd wennen aan iets nieuws, maar dit ziet er wel handig uit.
 7. Een vraagje Barny: stel dat je bij je boottocht geen 35+ keer moest afmeren, maar de helft minder en de opdrachten die je vond maakten gebruik van navigatietechnieken om tot het volgende wp te komen.... Een multi dus, met opdrachten die met cachen te maken hebben en geen gedachtenkronkels. Je vindt ook nog een echte cache aan het eind. Had je dat dan wél gedaan, of had je toch gebruik gemaakt van de site met oplossingen?
 8. Is de modder nu nog niet op? Waarom alle trails, eigenaren van trails, loggers van trails over één kam geschoren? Je hebt voor een groot deel gelijk Barny, er komen steeds meer eenheidslogs van een hele dag cachen ( en niet alleen van trails). Dat vind ik ook jammer. Maar gewoon iedreeen zwart maken die een trail legt of loopt is niet fair. Onlangs hebben wij nog een prachtige trail gefietst, die ondanks de vele founds in prima staat wordt gehouden. Een van de leggers heeft me laten weten dat zij al mijn logs heeft gelezen, ze vond het leuk voor iedere cache een aparte log gekregen te hebben. Ik vind dat toevallig leuk om te doen, voor mezelf maar ook voor de leggers van de cache. En een complimentje....... het zou zomaar kunnen dat ik daar blij van wordt.
 9. Ik had het gezien. In de balk stond van 10.00 uur tot 14.00 uur plaatselijke tijd, dat moet haast een vergissing zijn. De tijd die jij noemt, klopt beter.
 10. ioHpeiH, ik kan wel een beetje begrijpen wat je bedoelt. Aan de andere kant heb ik naast het vinden van de caches ook genoten van de omgeving. Wij waren te voet en hebben bijna de hele dag heerlijk in het bos gewandeld. Wat me vooral ook is bijgebleven hoe schoon het daar was, ik weet nu nog dat het enige afval dat we daar vonden één rietje was. Sommige dingen hangen natuurlijk ook van toevalligheden af, zo konden wij genieten van de schaapskudde die net op pas ging. Voor mij maakt het dan niet heel veel uit of ik van wp naar wp loop, of van cache naar cache. Ik vind het alleen wel vervelend als ik halverwege een multi strand.
 11. regenboog2

  Favo niet gekregen, wel beloofd

  Ik ben het met cirkel eens. Als ik in mijn log aangeef een favo te geven en ik vergeet dat, vind ik het helemaal niet erg om daar een vraag over te krijgen en maak ik het per omgaande in orde.
 12. Linkalovers, dat gevoel herken ik wel. Wij proberen vooraf de moeilijkheid in te schatten, maar dat lukt niet altijd. Bij een multi in de omgeving van onze woonplaats is dat geen probleem. We gaan gerust drie keer proberen, tussendoor thuis wat googelen of de CO raadplegen. Wanneer er op grotere afstand iets fout gaat, blijft de cache vaak toch half afgemaakt liggen. Dan is de teleurstelling ook groter. Dus kiezen wij ook regelmatig voor tradies of mysteries.
 13. regenboog2

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ik vind de informatie op een GPS al aardig klein, zeker als je een multi loopt (daarom gaat dat nog steeds met papier).
 14. regenboog2

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Nu ik het eenvoudigste stapje (zie draadje parameters) heb gevonden, heb ik nog even zitten spelen met de stappen zoals boven genoemd. Met de GPS uit heb ik de stappen waarheen -plaatsen- gevolgd. Daarna konden we kiezen om naar de locatie te gaan. Voordeel is dat je niet zo sterk in hoeft te zoemen. En wat ook fijn is, we konden de caches ook op de lijst zien staan onder het knopje ‘geocaches’. We hebben alle stapjes opgeschreven, zodat we het weer terug kunnen vinden als dat nodig is. Dank jullie wel allemaal, dit had ik zelf nooit gevonden.
 15. regenboog2

  Zoekparameters

  Jaaaaa, dank jullie wel. Het is gelukt! Op de 650 is het bijna hetzelfde als op de 700. Het knopje menu heeft drie strepen, maar bij ‘plaatsen’ nu juist niet (een streep onder en drie strepen verdeeld in drie blokjes daarboven). Dat aanklikken en ik kan een plaatsnaam invullen. De stap spelzoeken is er niet. Kunnen we thuis in ieder geval zien of de caches erin zitten en staan we niet voor een onaangename verrassing ter plaatse.
×