Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  2617
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  192

Waardering in de gemeenschap

478 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Interesse
  Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

5744 profielweergaven
 1. Vlekkeloos ..... Maar i.v.m. het late tijdstip, de sessie vanmorgen maar verder gekeken.
 2. Eerste SpaceX-ruimtevlucht met alleen toeristen vertrekt... "...Vier Amerikaanse burgers vertrekken in de nacht van woensdag op donderdag zonder aanwezigheid van professionele astronauten naar de ruimte. De Amerikaanse miljardair Jared Isaacman leidt de drie dagen durende vlucht met de naam Inspiration4..." Bron. Wat meer informatie, is hier te lezen : EveryDayAstronaut en Inspiration4. De lancering is o.a. hier te zien : RocketLaunch
 3. Het was weer een prachtige race !! Top !! En dat, ondanks dat het weer eens 2 tegen 1 was.
 4. Afgelopen week weer een vervelende fout gehad op m'n Garmin GpsMap 64s. Na de gps ( in profiel 'Auto' ) als TomTom te hebben gebruikt, schakelde ik de 64s over op profiel 'Geo' en toen bleek dat alle aanwezige profielen een kopie waren geworden van profiel 'Auto'. Als je thuis bent, dan is dat niet zo erg. Maar als je op vakantie bent en ergens midden in de bossen staat, is dat erg vervelend. Thuis heb ik alle gegevens van de settings die veranderd zijn, vast en zeker wel ergens staan, maar hier heb ik die dus niet. Tevens verander ik niet dagelijks de instellingen van m'n gps, dus wat waar e.e.a. aangepast moet worden, is in de loop van de tijd toch wat onduidelijk. Daarbij opgeteld dat we veel te laat waren ( onverwacht veel verkeer en files op de weg ) voor een event en nu dus ook nog het event in het bos niet konden vinden, omdat deze met de auto niet bereikbaar is. Waar stond nu maar weer de instellingen, om de navigatie uit te zetten en rechtstreeks naar het eindpunt te gaan ? Met navigatie aan, blijft de gps steeds kilometers omrijden, terwijl vanaf die zijde het event ook niet bereikbaar is. Was het in de auto ( met airco ) nog wel redelijk koel te houden. Nu in het bos, uit de wind en met de weigerende 64s, is het kookpunt snel bereikt. Dus was het resultaat dat we de event plek bereikten, toen de Co de zaak al aan het opruimen was en er nog maar enkele andere geocachers aanwezig waren. Ondertussen was mijn stemming natuurlijk behoorlijk mineur en om dan nog een vriendelijke praatje te houden in het Frans was wel iets te veel van het goede. Slecht voor je humeur en jammer dat je zo je oude Franse bekende dit jaar niet kan zien. Grrrrr
 5. Inderdaad. Natuurlijk is ( direct ) met elkaar praten beter/sneller, maar met Whatsapp gaat het ook prima.
 6. Ook een interessante live stream is natuurlijk die van NASASpaceflight, want daar wordt ook veel informatie gegeven en uitgelegd.
 7. Vanmiddag niets te doen ? Nadat vorige week Virgin Galactic's First Fully Crewed met een hybride vliegtuig even 'los' van de aarde kwam, is er vanmiddag ( om 15:00 ? ) weer een lancering voor 'space toeristen'. Waarin o.a. Oliver Daemen uit Tilburg even de ruimte mag 'aantikken', want deze vlucht gaat hoger dan die van Virgin en wordt met een echte raket uitgevoerd. De eerste trap zal ( hopelijk ) weer netjes landen, terwijl de 'capsule' m.b.v. parachutes in de woestijn land. Blue Origin, First Human Flight : Hier, Hier en Hierzo meer informatie. Vanaf +/- 13:00 starten de live streams en is dit o.a. hier te zien : www.blueorigin.com/ Everydayastronaut Rocketlaunch CosmoSapiens Overigens kan u op de youtube website, het beste de Chat verbergen ( "Hide Chat" ). Daardoor wordt e.e.a. wat rustiger.
 8. Ja, mmmmmm, vreemd. Ik moet zeggen dat ik de links niet van de 'gps'-laptop heb gekopieerd. Dat is m'n oude laptop met o.a. allerlei geocaching, kaarten, software en links e.d., die ik graag 100% gescheiden wil houden met serieuzere zaken zoals bankieren e.d. Ik gebruik de laatst tijd de TOPO kaart van BBBike, maar veel verschil is er toch niet.
 9. Hier nog wat gratis kaarten en info sites: https://extract.bbbike.org/ http://download.mapsforge.org/maps/europe/ http://freizeitkarte-osm.de/en/more-countries.html http://garmin.openstreetmap.nl/ http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download http://www.openfietsmap.nl/downloads http://garmin.opentopomap.org/data/
 10. Inderdaad, wat een chaos daar in Limburg. Natuurlijk ook niet vergeten, wat er ook allemaal in België en Duitsland gebeurt. Hopelijk komen de mensen er daar snel overheen.
 11. Geocaching.COM gaat haar website aanpassen: Upcoming retirement of the Event calendar " In an effort to reduce the number of old duplicate pages on Geocaching.com, we are planning to retire the Event calendar page and its child pages on August 12, 2021. Traffic to these pages has decreased significantly over the years as players opt to use more powerful tools like the new Search for Events or the Event widget on the new dashboard. The Guide to Hosting Events will move to the Help Center. In addition to providing advance notice of this change, we are soliciting feedback on how you would like to see Events surfaced further on Geocaching.com. For more background information about retirement of duplicate pages on Geocaching.com, please visit the Geocaching Blog. " Een volledige Google vertaling.
 12. Er zijn genoeg miljonairs en/of biljonairs en grote kans dat dit een tijdelijke hype wordt, om je als miljonair af te scheiden van alle andere miljonairs. Want status is alles. Maar afwachten wat er gebeurt als dit, na een aantal vluchten, normaal wordt en niet meer status verhogend is. Dan gaan misschien alleen diegene nog, die echt gaan voor het uitzicht. Sommige claimen dat 80Km hoogte voldoende is, anderen beweren dat 100Km hoogte de overgang is en de echt astronauten hebben een nog hogere grens. Waarschijnlijk bepaald de hoogte die men heeft bereikt, tot welke groep men behoord.
 13. Inderdaad, want dat achtbaanritje is ( voorlopig ? ) het enige waarvoor dit project gestart is. Het is natuurlijk een prachtige ervaring ( minimaal uitgedrukt ), maar hoeveel klanten zouden er werkelijk zijn, die dit soort bedragen hiervoor kunnen/willen betalen. Het wordt zo natuurlijk wel steeds goedkoper, maar er zijn dagen dat ik deze bedragen niet in m'n portemonnee heb . Bron.
 14. Voor wie vanmiddag met dit mooie weer ( of tussen de buien door ? ) niet aan de wandel gaat: Vanmiddag om 15:00 is de lancering van eerste echte commerciële ruimte vlucht ooit, waarbij het alleen gaat om mensen even ( 4 min ? ) in de ruimte ( voorbij de Kármán-lijn ) en terug te brengen. Hiervoor wordt niet een raket ( rechtop staand 'projectiel' ) gebruikt, maar een soort hybride tussen vliegtuig en raket, die het eerste stuk onderaan een speciaal vliegtuig hangt. O.a. hier en hier te zien en die streams zijn natuurlijk eerder actief.
 15. Ja ..... soms zijn die Garmin gps'en en/of hun software ietsje ( kuch ) brak.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...