Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1,175
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  41

Waardering in de gemeenschap

169 Uitstekend

Over Linkalovers

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Interesse
  Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

2,656 profielweergaven
 1. Linkalovers

  Mini SD card formateren voor E Trex 20x

  Hoe je een SD-kaart formatteert volgens GARMIN
 2. Linkalovers

  Gpsmap 64 Firmware/software

  FF gegoogeld en inderdaad meerdere artikelen gevonden. Hierzo een Duits artikel ( van13 maart dit jaar ) m.b.t. de handmatige upgrade of downgrade van een Garmin gps. Ps. Mocht er ooit nog weer nieuwe firmware uitkomen voor de gpsmap64, dan zet ik de link er bij in.
 3. Linkalovers

  Gpsmap 64 Firmware/software

  Ik heb geen problemen om m'n gps te updaten vanaf m'n Windows computer Maar, inderdaad....je kan/mag bij Garmin alle besturingssystemen gebruiken, zolang het maar Windows is.
 4. Linkalovers

  Gpsmap 64 Firmware/software

  Sinds 9 okt. 2018 is voor de GpsMap 64x, firmware v5.10 te installeren. Zie HIER. Changes made from version 5.00 to 5.10: Added support for Garmin HuntView Plus. Fixed possible issue that would cause custom maps to be hidden. Je kan je gps o.a. updaten m.b.v. de WebUpdater of met Garmin-Express.
 5. Linkalovers

  Geen bijtelling gelogde caches

  Als ik bij GC.com kijk, dan zie ik 13 gevonden caches voor vandaag. 3001 totaal. Misschien heeft het 'systeem' even wat meer tijd nodig?
 6. Linkalovers

  Fotolog

  Gelukkig is de keuze niet aan ons, maar aan de CO. PUNT
 7. Linkalovers

  Fotolog

  Ach Barny, dat uitgerekend jij je nu achter de regels van GC.com verstopt, dat is toch echt wel een zwaktebod.
 8. Linkalovers

  Fotolog

  Als je niets vindt, dan log je natuurlijk geen 'Found'. Maar als je wel wat vindt en en toevallig geen pen bij je hebt, dan is een foto van de cache maken de beste optie ( en laat je de CO beslissen ). Fouten maken ( b.v. een pen vergeten ) is menselijk, maar daar heb jij waarschijnlijk geen last van.
 9. Linkalovers

  Fotolog

  Als ik de logs van de betreffende cacher lees ( hoe: zie hier ) dan zijn het geen ego- of zeur-logs, maar normale ( wat is normaal ? ) logs. Oké, het zijn geen boekwerken, maar dat moet/hoeft ook niet. Als ik daarna de foto's bekijk, dan zie ik ook daar geen puntjesjager, maar een gewone cacher. Daarom geloof ik ( maar wie ben ik ) deze cacher en zou de 2 logs gewoon laten staan. Ik ken de betreffende persoon niet, maar het zouden mijn cache-logjes en foto's kunnen zijn. Zegt dat wat over mij of is de door jou gebruikte benaming iets té kort door de bocht?
 10. Linkalovers

  Fotolog

  .....en bekijk de foto's van de betreffende cacher..... Een foto zegt meer dan .......
 11. Linkalovers

  Fotolog

  Zoveel mensen, zoveel 'smaken', maar..... .....je kan binnen 5 minuten controleren of de betreffende cacher 'dit' vaker doet of dat dit een uitzondering is en daarna bedenken wat je gaat doen ( log verwijderen of laten staan ). Je kan dat als volgt doen: - Open de betreffende cache pagina - Ga naar de log van de betreffende cacher - Klik op de naam van de cacher ( het profiel wordt geopend ) - klik in het menu op "Geocaches" - Klik op "All Geocache Finds" - Blader door de bezochte caches, bekijk de logjes van de betreffende cacher en .......... bepaal je mening. Persoonlijk vind ik het gesnuffel in andermans data niet gewenst. Maar in dit geval kan het helpen om een ( onderbouwde ) keuze te maken.
 12. Linkalovers

  Zoekparameters aanpassen

  .......Omdat ik PM ben en dus PQ's mag gebruiken, vul ik m'n gps bijna altijd m.b.v. één of meer PQ's en maar af en toe met een 'losse' cache/*.gpx. Daarom gebruik ik de optie "Send to Garmin" ook niet, maar kopieer ik de files altijd handmatig.
 13. Linkalovers

  Zoekparameters aanpassen

  Deze melding krijg je o.a. als er geen caches aanwezig zijn in de gps, terwijl je 'Waypoints' of 'Caches' kiest in het menu. Zo verwijder ik alle en zet ik nieuwe caches in m'n 64s: - Nieuwe cache(s) downloaden Download één of meer *.gpx bestanden vanaf de betreffende cachepagina. of Download één of meer PQ bestanden vanaf hierzo. Deze PQ- bestanden hebben een extra stap nodig, omdat de *.gpx bestanden die daarin zitten, zijn 'versleuteld'. Dubbelklik op het PQ-bestand om deze te openen. Kopieer de beide *.gpx bestanden ( die in het PQ-bestand zitten ) naar een plek op je computer. Sluit het PQ-bestand. - Caches verwijderen Zet de gps aan. Verwijderen kan b.v. via 'Waypoints', 'Menu' en 'Delete all' of via de 'Trip computer', 'Menu', 'Reset' en 'Delete all waypoints'. Wacht totdat dit voltooid is. Afhankelijk van de hoeveelheid waypoints, kan dit soms even duren. Zet de gps weer uit. - Nieuwe cache(s) kopiëren Verbindt de gps m.b.v. een USB-kabel met de computer. Als alles goed is, gaat de gps automatisch aan en wordt er verbinding gemaakt met de computer. Heb je geen SD-kaart in je gps, dan verschijnt er maar 1 extra 'Schijf' ( dit is het interne geheugen van de gps ). Heb je wel een SD-kaart geplaatst, dan verschijnen er natuurlijk 2 extra 'Schijven'. Voor zowel het interne geheugen, als voor de SD-kaart is de betreffende bestandslocatie gelijk. Omdat het per computer verschilt, hieronder enkele voorbeelden voor '[Schijf]:\Garmin\Gpx\': -E:\Garmin\Gpx\ -F:\Garmin\Gpx\ -G:\Garmin\Gpx\ .... Is in Windows de verkenner niet gestart, start deze dan en zoek de extra Schijf/Schijven. Verwijder alle achtergebleven *.gpx bestanden in '[Schijf]:\Garmin\Gpx\'. Doe dit ook voor de eventuele 2de extra Schijf. - Kopiëren van de nieuwe *.gpx bestanden. Heb je een SD-kaart in je gps, dan is het belangrijk te weten, dat je de nieuwe *.gpx bestanden maar op 1 plaats mag kopiëren. Persoonlijk kopieer ik de *.gpx bestanden altijd naar de SD-Kaart, zodoende houd ik de bestanden op het interne gps geheugen origineel en schoon. Als je de *.gpx bestanden voor het eerst op de SD-kaart zet, maak dan eerst de directory '[Schijf]:\Garmin\Gpx\' aan op de SD-kaart en kopieer daarna de bestanden. Kopieer de nieuwe *.gpx bestanden naar '[Schijf]:\Garmin\Gpx\'. Disconnect de gps in Windows ( gebruik 'Uitwerpen' ). - Controle Zet de Gps weer aan, controleer of de nieuwe caches worden ingelezen ( tijdens het inlezen wordt een voortgangsbalk getoond, deze is duidelijk zichtbaar als het veel caches betreft ) en of de caches/waypoints daarna beschikbaar zijn in de functies van je gps. Sommige actie zijn misschien dubbel of niet echt nodig, maar zo heb ik 'het' me aangeleerd en daarmee nog nooit problemen gehad. Edit: ik krijg helaas de opmaak niet zoals ik dat wil, maar het is gelukkig wel leesbaar.
 14. Linkalovers

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  ...nog steeds geen nieuwe kaart. Dus op al die geweldige ( ?!? ) nieuwe opties moeten we nog even wachten. In de oude kaart, zie ik nu wel de optie "Save As Pocket Query" ( was die er al ? ). Dat is wel gemakkelijk! Kies een gebied in de kaart, zoom eventueel in of uit, klik op "Save As Pocket Query", pas daarin eventueel wat instellingen aan, start/run de PQ en na enkele minuten kan je de data ( alle caches die op de kaart staan, max. 1000 ) downloaden en op je gps kopiëren. Ps. Voor het gebruik van Pocket Query's moet je wel PM lid zijn bij GC.com
 15. Linkalovers

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  MMmmm...... we moeten hier denk ik nog ff wachten..... ( Ziggo )
×