Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  2599
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  189

Waardering in de gemeenschap

475 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Interesse
  Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

5553 profielweergaven
 1. Ook een interessante live stream is natuurlijk die van NASASpaceflight, want daar wordt ook veel informatie gegeven en uitgelegd.
 2. Vanmiddag niets te doen ? Nadat vorige week Virgin Galactic's First Fully Crewed met een hybride vliegtuig even 'los' van de aarde kwam, is er vanmiddag ( om 15:00 ? ) weer een lancering voor 'space toeristen'. Waarin o.a. Oliver Daemen uit Tilburg even de ruimte mag 'aantikken', want deze vlucht gaat hoger dan die van Virgin en wordt met een echte raket uitgevoerd. De eerste trap zal ( hopelijk ) weer netjes landen, terwijl de 'capsule' m.b.v. parachutes in de woestijn land. Blue Origin, First Human Flight : Hier, Hier en Hierzo meer informatie. Vanaf +/- 13:00 starten de live streams en is dit o.a. hier te zien : www.blueorigin.com/ Everydayastronaut Rocketlaunch CosmoSapiens Overigens kan u op de youtube website, het beste de Chat verbergen ( "Hide Chat" ). Daardoor wordt e.e.a. wat rustiger.
 3. Ja, mmmmmm, vreemd. Ik moet zeggen dat ik de links niet van de 'gps'-laptop heb gekopieerd. Dat is m'n oude laptop met o.a. allerlei geocaching, kaarten, software en links e.d., die ik graag 100% gescheiden wil houden met serieuzere zaken zoals bankieren e.d. Ik gebruik de laatst tijd de TOPO kaart van BBBike, maar veel verschil is er toch niet.
 4. Hier nog wat gratis kaarten en info sites: https://extract.bbbike.org/ http://download.mapsforge.org/maps/europe/ http://freizeitkarte-osm.de/en/more-countries.html http://garmin.openstreetmap.nl/ http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download http://www.openfietsmap.nl/downloads http://garmin.opentopomap.org/data/
 5. Inderdaad, wat een chaos daar in Limburg. Natuurlijk ook niet vergeten, wat er ook allemaal in België en Duitsland gebeurt. Hopelijk komen de mensen er daar snel overheen.
 6. Geocaching.COM gaat haar website aanpassen: Upcoming retirement of the Event calendar " In an effort to reduce the number of old duplicate pages on Geocaching.com, we are planning to retire the Event calendar page and its child pages on August 12, 2021. Traffic to these pages has decreased significantly over the years as players opt to use more powerful tools like the new Search for Events or the Event widget on the new dashboard. The Guide to Hosting Events will move to the Help Center. In addition to providing advance notice of this change, we are soliciting feedback on how you would like to see Events surfaced further on Geocaching.com. For more background information about retirement of duplicate pages on Geocaching.com, please visit the Geocaching Blog. " Een volledige Google vertaling.
 7. Er zijn genoeg miljonairs en/of biljonairs en grote kans dat dit een tijdelijke hype wordt, om je als miljonair af te scheiden van alle andere miljonairs. Want status is alles. Maar afwachten wat er gebeurt als dit, na een aantal vluchten, normaal wordt en niet meer status verhogend is. Dan gaan misschien alleen diegene nog, die echt gaan voor het uitzicht. Sommige claimen dat 80Km hoogte voldoende is, anderen beweren dat 100Km hoogte de overgang is en de echt astronauten hebben een nog hogere grens. Waarschijnlijk bepaald de hoogte die men heeft bereikt, tot welke groep men behoord.
 8. Inderdaad, want dat achtbaanritje is ( voorlopig ? ) het enige waarvoor dit project gestart is. Het is natuurlijk een prachtige ervaring ( minimaal uitgedrukt ), maar hoeveel klanten zouden er werkelijk zijn, die dit soort bedragen hiervoor kunnen/willen betalen. Het wordt zo natuurlijk wel steeds goedkoper, maar er zijn dagen dat ik deze bedragen niet in m'n portemonnee heb . Bron.
 9. Voor wie vanmiddag met dit mooie weer ( of tussen de buien door ? ) niet aan de wandel gaat: Vanmiddag om 15:00 is de lancering van eerste echte commerciële ruimte vlucht ooit, waarbij het alleen gaat om mensen even ( 4 min ? ) in de ruimte ( voorbij de Kármán-lijn ) en terug te brengen. Hiervoor wordt niet een raket ( rechtop staand 'projectiel' ) gebruikt, maar een soort hybride tussen vliegtuig en raket, die het eerste stuk onderaan een speciaal vliegtuig hangt. O.a. hier en hier te zien en die streams zijn natuurlijk eerder actief.
 10. Ja ..... soms zijn die Garmin gps'en en/of hun software ietsje ( kuch ) brak.
 11. Waarom men labcaches thuis wil oplossen en loggen, dat snap ik echt niet. Dat heeft inderdaad niets meer geocachen te maken en meer met puntjes jagen. Blijkbaar is dat laatste veel hotter en geeft dat veel meer status ( kuch ), dan lekker buiten wandelen en/of fietsen, wat natuurlijk ook nog veel gezonder is. Voor de ultieme puntjes jager, die thuis alles wil oplossen en loggen, heb ik ook nog een hint. Er zijn waarschijnlijk genoeg apps te downloaden, waarbij een gps gesimuleerd wordt, waarbij men iedere coördinaat kan ingeven en zo alle andere apps bedonderen qua locatie. Ach, waarom nu uit u stoel, als u het daar ook kan doen ? Overigens is GSAK misschien inderdaad wel handig, maar ook dat is weer meer 'computer werk' en ook daarvoor moet men iets handig ( en/of technisch ) zijn.
 12. Er is een site waar u alle Labcache gegevens in gpx formaat kan downloaden, namelijk GcUtils.De. Daarin staan ook alle coördinaten en de vragen. Dat is handig, want dan kan u met uw gps naar de betreffende coördinaat navigeren/lopen en bent u zo minder afhankelijk, aan de vaak veel slechtere gps in uw smartphone. Tevens zijn de vragen zichtbaar en kan men eventueel op het internet naar de antwoorden zoeken. Het nadeel daarvan ( antwoorden zoeken op internet ) is, dan men dan nog meer tijd binnen en achter de computer en/of smartphone besteed, wat nu juist niet mijn bedoeling is. Alle coördinaten worden als lostaande caches aangegeven en niet als hoofd cache met onderliggende wp's ( zoals b.v. een multi ). Wilt u een test doen, dan vooral niet gelijk half Nederland willen downloaden, want dat is waarschijnlijk toch het eerste waar Nederlanders aan denken, maar alleen het gebied waar u een labcache wil gaan doen: - https://gcutils.de/lab2gpx/ - stel uw home/centrale locatie in. - Stel radius in - Zet Cache type op "Virtual Cache" - Geef eventueel uw gevonden labcaches op - Klik op Download Eigen gevonden labcache kan hierzo men bekijken en voor hobbyisten is deze link misschien interresant : https://labs.geocaching.com/gpx/search?latitude=[N.xx]&longitude=[E.xx]&skip=0&take=[aantal wp's] waarbij men 3 variabelen kan instellen om een zeer simpele gpx file te downloaden. Mijn beperkte ervaring met labcaches is dat : - De gps op m'n smartphone ( van 3 jaar geleden ) in de stad toch behoorlijk slingert en dwaalt. - Als gevolg daarvan men vaak heen en weer moet lopen, zodat de app merkt dat men op de betreffende plek staat. - Het wel veel lezen en kijken ( en dus veel turen ) is op de smartphone. - Het navigeren met een gps veel makkelijker is, maar dat men dan nog steeds met de app moet zoeken naar het juiste punt. Nu is de stad ( c.q. bebouwde kom ) niet mijn favoriete plek om caches te zoeken, dus binnenkort een labcache in de natuur proberen. Maar tot nu toe is een labcache voor mijn niet echt een toevoeging, het is te veel smartphone werk en die willen wij tijdens het geocachen juist zoveel mogelijk in de broekzak houden. Een gps met pijl ( de kaart gebruiken we alleen in twijfel gevallen ), loopt toch veel relaxter. Ook m.b.t. een WherIgo heb ik weinig kennis en vooral om dezelfde reden als hierboven vermeldt staat.
 13. Een labcache in de stad gedaan, maar daar bij één wp ( ? ) vastgelopen, want dat antwoord wisten we niet en dan moet je gaan Google'n naar het antwoord . Dat is nu juist niet de bedoeling, ik wil best wel lokaal zoeken naar een antwoord, maar niet Google'n! Ook nog een andere labcache geprobeerd, maar daar ook hetzelfde probleem. Binnenkort maar eens een labcache in de natuur doen, hopelijk bevalt dat wel en anders laten we ook de labcaches rustig links liggen, want we geocachen niet om nog meer tijd op het internet en/of op de computer/smartphone te besteden.
 14. Dat hoef ik niet te zien . Die 30+ euro per jaar zijn het beslist waard. Natuurlijk kan men ook ( als niet PM zijnde ) via slinkse weg alle caches in de GPS laden en deze daarna loggen. Maar voor die paar euro per maand, wil men toch niet de zaak bedonderen .
 15. "...Ook handig is dat als je Premium-lid bent van Geocaching, je de labs gewoon tussen de andere caches op de kaart ziet...". Mmmmm, dan doe ik blijkbaar wat fout of zoek/kijk ik weer eens met m'n neus, want op de GC kaart zie ik geen Lab caches. Ik wilde deze week een eerste poging wagen en een Lab cache gaan zoeken, maar door het matige weer is het niets geworden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...