Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1,090
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  36

Waardering in de gemeenschap

161 Uitstekend

Over Linkalovers

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Interesse
  Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

2,448 profielweergaven
 1. Linkalovers

  Teken ... Opletten Geblazen!

  ".....Het aantal mensen dat wordt gebeten door een teek loopt al jaren op. Volgens onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen University zullen deze en volgende maand ruim een half miljoen mensen een tekenbeet oplopen. Dat is in twee maanden tijd de helft van het gemiddelde jaarlijkse aantal....." Bron: Nu.nl Zie ook: www.rivm.nl.
 2. Linkalovers

  Welke kaart kiezen?

  Dank je voor je advies. Dan gaan 'we' die toch gewoon downloaden en ook op de gps zetten. Op een moderne gps, kunnen meerdere kaarten 'geïnstalleerd' worden ( vaak is de beschikbare ruimte de beperkende factor, niet het aantal kaarten. Wel opletten dat je dan niet alle kaarten actief maakt ). Dan kan je 'in het veld' gewoon switchen tussen de kaarten en testen/controleren welke kaart beste is.
 3. Linkalovers

  Kaarten wel op Gpsmap 62S maar niet in Basecamp

  Gelukkig. Als u wilt uitleggen hoe, dan hebben uw hobby genoten er misschien ook wat aan .
 4. Linkalovers

  Hoe mijn gestelde vragen en antwoorden bekijken

  Eigen draadjes/logjes/vragen gestart: Hierzo Heb je misschien een automatisch 'reactie' van het forum gehad, omdat je op je eigen vraag 'Volg deze bijdrage' hebt aangeklikt?
 5. Linkalovers

  help, hoe te doen?

  Misschien weet je het al, maar: - Het account op deze site ( .....geocaching.nl..... ) heeft niets te maken met een account op www.geocaching.com ( = GC.com ), daar waar alle caches staan en worden beheerd. Dáár moet je ook een cache aanmaken. - Met het account op deze site ( .....geocaching.nl..... ) kan je dus GEEN cache(s) maken. - Op iedere pagina van GC.Com kan je onderop die pagina de taal instellen m.b.v. de "Choose Language" optie. Als je dit éénmalig ( ergens ) aanpast, is veel op de site GC.com website in de gewenste taal.
 6. Linkalovers

  rd coordinaten

  Het 'werken' met RD wordt soms gedaan, om het wat moeilijker te maken. Misschien rekent het wat makkelijker ( als je weet hoe ), maar er zijn tegenwoordig zoveel websites waar je dat ook met Wsg84 coördinaten kan. Het is gewoon een trucje, dat je moet kennen. Net zoals b.v. projecteren.
 7. Linkalovers

  Basecamp 4.7.0

  Zie dit draadje bij GC.com
 8. Linkalovers

  Route maken langs caches

  Graag gedaan. Ja, het is soms ff 'knutselen' ( netjes gezegd ) om alles op volgorde te krijgen. Soms lijkt het programma een geheel eigen mening te hebben. Zie het maar als de eerste opdracht van je route. Soms wil het helpen om een lange route in stukken te knippen. Ook belangrijk is, dat je de juiste activiteit kiest. Maarrrrr, je kan ook een lijstje ( met gc-codes ) op papier maken en dan gewoon stuk voor stuk de gc-code zoeken/selecteren op je gps. Voor korte routes is dit veel makkelijker, sneller en relaxter. Suc6
 9. Linkalovers

  Route maken langs caches

  Zoals als al vaker gemeld is Garmin niet de beste software bakker van de klas. Ook Basecamp heeft zijn eigenaardigheden. Nu maak ik zelden een route, maar ook mij is het wel opgevallen dat de routes in Basecamp soms een eigen leven leiden voor wat betreft de volgorde van de routepunten/caches. Even alles op een rij: - U wilt een route maken langs meerdere tradi's. - U hebt van alle routepunten een *.gpx bestand gedownload. - U wilt de route daarna opslaan als *.gpx. - “…maar krijg de beginpunten van de caches niet op basecamp…” : het probleem is waarschijnlijk dat Basecamp spontaan zijn eigen startpunt kiest. Voorbereiding: - Start Basecamp. - Maak in “mijn verzameling” een nieuwe lijst. - Selecteer alle *.gpx files en kopieer deze ( sleep deze ) naar de zojuist gemaakt nieuwe lijst. Alle caches worden nu zichtbaar in het vak linksonder. - Maak eventueel handmatig extra waypoints ( als tussenpunten ) aan in deze lijst aan. - Er zijn meerdere opties om een route te maken, maar dit is de snelste (?): selecteer alle punten/caches in het vak linksonder ( m.b.v. Ctrl/A ) en klik met rechts op een geselecteerde punt/cache en kies dan de optie “ Route maken….”. - Dubbelklik ( in het vak linksonder ) op de zojuist gemaakt route. De eigenschappen van de route worden nu zichtbaar. - Selecteer in de lijst van routepunten/caches het startpunt en gebruik het ‘ up’ icoontje ( in de rechterzijkant van dat vak ), om dit routepunt/cache als eerste in de lijst te zetten. - Selecteer in de lijst van routepunten/caches het laatste punt en gebruik het ‘down’ icoontje ( in de rechterzijkant van dat vak ), om dit routepunt/cache als laatste in de lijst te zetten. - Klik op “Optimaliseer” en “Herberekenen”. - Klik op de bovenste routepunt/cache in de lijst en controleer die op de kaart. Selecteer alle volgende punten/caches en controleer ook deze. Staan ze in de juiste volgorde? Gebruik eventueel de icoontjes in de rechterzijkant om de volgorde aan te passen. - Herhaal de acties “Optimaliseer” en/of “Herberekenen” en controleer de volgorde. - Sluit de route m.b.v. 'X'. - Selecteer de route ( in het vak linksonder ), klik op “Bestand”, “Exporteren”, “Selectie Exporteren” en save de route. Je kan een gemaakte route eventueel controleren in Basecamp, door deze ( in een nieuwe lijst ) te importeren. Ps. Ik gebruik Windows 7 en BaseCamp versie 4.6.2
 10. Linkalovers

  Het Loggen Van Mijn Virtuele Cache

  Iets met mug & olifant en van die ene log verder niets van aantrekken. Punt.
 11. Linkalovers

  bij het loggen krijg ik een zwart scherm

  Mmmmm....al veel geprobeerd. Windows 8 of 10? Probeer Windows eens geheel uit te zetten en daarna opnieuw te starten: houd Shift ingedrukt en klik dan op 'Afsluiten'. Daarna weer aanzetten. Ondanks dat je verschillende browsers hebt geprobeerd ( en daardoor een cache probleem omzeild ), is het opschonen van je browser cache altijd goed. Toch even testen: op een andere apparaat werkt het wel?
 12. Linkalovers

  Nieuwe Garmin Producten: De Inreach Se+ En Inreach Explorer+

  Eigenlijk een soort super Semafoon ( en het is niet veel meer dan dat ). Zonder extra abonnement heb je weinig aan. Extra informatie " Betaalbare, flexibele satellietabonnementen. Om toegang te krijgen tot het Iridium-netwerk en met uw inReach SE+ of Explorer+ te communiceren, heeft u een actief satellietabonnement nodig. Afhankelijk van uw gebruiksniveau kunt u kiezen voor een jaarlijks contract of een flexibel maandabonnement. .......... Belangrijke abonnementsdetails. Alle tarieven kunnen worden gewijzigd. inReach toestellen hebben een satellietabonnement nodig voor toegang tot het Iridium® satellietnetwerk voor live tracking en berichtenfuncties, inclusief SOS. " De extra kosten: Persoonlijke abonnementen. Volgens mij staat er ook een aardige schrijffout in de kleine lettertjes.
 13. Linkalovers

  Nieuwe Caches

  Misschien een netwerk hikje of onze Pee-Tee-tovenaar heeft het al opgelost? De laatste is nu van 6 mei. Ps. Ik zie nu ( pas ? ) dat onze smiley voorraad enorm is aangepast, maar de oude staan er gelukkig ook nog.
 14. Linkalovers

  Onderhoud forum

  Tijdens het uitvoeren van update's, is er altijd ( kans op ) 'uitval'. Soms ( eigenlijk zelden ) 0% , soms een promille , soms ( vaak ) is het een procent en soms veel meer. Omdat b.v. geen computer ( hardware- maar vooral software-matig ) 100% hetzelfde is, is het niet eenvoudig om een update 100% succesvol te maken en natuurlijk staat de Wet van Murphy altijd paraat om zichzelf te bewijzen. @Peetee: Goed bezig ( toch niet in je eigen tijd ? )
 15. Linkalovers

  Selecteren op percentage favo's

  Zover ik weet, kan dit niet bij GC.com. Deze optie is wel mogelijk in de tool C:Geo voor op een Android telefoon, maar daarvoor moet je wel eerste C:Geo installeren en er caches inzetten. Op het internet kan dit ook via de website Project-Gc. Ik heb in de link al een filter ( met de locatie Hilversum ) voor je ingesteld, maar dat kan je zelf natuurlijk aan je wensen aanpassen, klik daarvoor op 'Filters'. Je zou b.v. 'Not Found' aan kunnen zetten. Als je de eerste keer op de website van Project-Gc komt, moet je waarschijnlijk de site eerst toestemming geven om je gegevens ( o.a. je founds ) te mogen inlezen.
×