Spring naar bijdragen

Linkalovers

Leden
 • Aantal bijdragen

  997
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  28

Waardering in de gemeenschap

149 Uitstekend

Over Linkalovers

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  TomTom mouse, Garmin Legend, 60Cx, 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Interesse
  Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

2,194 profielweergaven
 1. Andere Basiskaart Op 64S

  Ik heb m'n Garmin backups gelukkig nog nooit nodig gehad ( gelijk ff afkloppen ). Misschien word ik gehinderd door enig technische kennis of heb ik gewoon dom geluk . Maar het hebben van een backup is wel belangrijk. Uit ervaring kan ik zeggen: als je 'm niet hebt, dan heb je 'm zeker een keer nodig. En heb je 'm, dan ligt 'ie jaren nutteloos te verstoffen. De wet van Murphy is soms genadeloos.
 2. Nee, dit is geen "...gewoon een topic....". Het staat in het eerste item in de Forum lijst en in het 'MededelingenBoard" ( 'Mededelingen GeoCaching.nl' ). Hier staan alle officiële mededelingen van GeoCaching.nl. Het is een vastgepind item ( = dus belangrijk ) en blijft daarom dus altijd bovenaan staan, zolang er geen nieuwe vastgepinde mededelingen bij komen. Een officiële mededelingen over privacy op deze website met de naam "Lekker Saai"? Gewoon hernoemen naar b.v. "Mededeling m.b.t. Privacy". Dat is wel zo netjes en zo is het direct zichtbaar waar deze officiële melding over gaat.
 3. Misschien is het spijkers op laag water zoeken, maar zou een 'vastgezet' ( pinned ) item m.b.t. privacy regels voor deze website , niet een duidelijkere naam moeten hebben dan 'Lekker saai'?
 4. 64sc ervaringen

  Een tijd geleden heb ik mijn 60Cx vervangen door een 64s en daarvan heb ik beslist geen spijt. Ik vind de 64s een prima gps en deze heeft handig opties ( zoals een instelbaar lint en profielen ). Een foto camera op m'n gps heb ik niet nodig, want ik heb altijd m'n mobiel bij me. Niet dat ik altijd bereikbaar wil zijn ( tijdens het geocachen zelfs liever niet ), maar het is wel handig voor b.v. eventuele moeilijke veldpuzzels en C:Geo. Tevens is het altijd maar afwachten, hoe goed de camera in de gps is. De camera's in de moderne telefoons zijn tegenwoordig erg goed ( en worden alleen maar beter ) en wil je wat extra's, dan kan je altijd een andere camera app installeren. M.b.t. "....foto's kunt koppelen aan de juiste cache...": omdat de filenaam van een foto tegenwoordig datum & tijdstip van opname bevat, is het makkelijk om deze aan een cache te koppelen, als je het tijdstip weet van het vinden van de cache. Deze schrijf ik altijd op, maar deze is ook te lezen in de file "Geocache_Logs.xml" ( ook in "Geocache_visits.txt", maar daarvan is de tijdinstellingen anders ) op je gps. Als je namelijk op je gps op "Found' klikt, dan wordt het tijdstip daarvan weggeschreven naar deze 2 logfiles.
 5. Nieuwe Website / Verhuizing

  Is ook goed. Er kan nooit iets fout gaan met dit commando. "ipconfig /flushdns" ( intypen zonder " en dan op [Enter] duwen ), kan altijd zonder enig gevaar. Dit commando leegt de DNS cache, waarna deze automatisch weer gevuld wordt zodra er weer een website wordt geopend. DNS zorgt voor de vertaling van de website-naam ( b.v. Geocaching.nl ) naar het bijbehorende IP-adres ( hier dus 141.138.168.154 ). Het internet werkt met IP-adressen en niet met website-namen, maar die nummers zijn voor mensen niet handig om te onthouden. Zodra je een website-naam intypt, wordt deze vertaalt naar een IP-adres, waarna er m.b.v. van dat adres verbinding met de website wordt gemaakt. Deze vertaal informatie wordt opgeslagen ( mocht je dezelfde website nogmaals willen openen ) en kan zonder gevaar worden verwijderd. "Uitvoeren" ( "Run" voor Windows computers met Engels als standaard taal ), kan m.b.v. de toetsen combinatie "Windows-Flag" + R Of via een Dosbox en dan Ipconfig /flushdns intypen en op [Enter] duwen, dan zie je ook het resultaat. Type daarna "Exit" + [Enter] in om de Dosbox te sluiten. Einde Windows les.
 6. Nieuwe Website / Verhuizing

  Voor een Windows omgeving, probeer dit eens: alle browsers sluiten en dan bij Run/Uitvoeren ( of in een Dosbox ) "ipconfig /flushdns" intypen ( zonder " ) en dan op [Enter] duwen.
 7. Nieuwe Website / Verhuizing

  Backups altijd 's nachts ( na 02:00 of zo ) draaien. Mooi taakje voor de scheduler.
 8. Nieuwe Website / Verhuizing

  Ik heb mijn vorige logje normal kunnen plaatsen. Daarna een paar keer problemen gehad met de bereikbaarheid van de site. O.a. de volgende melding: " Website tijdelijk onbereikbaar. Even geduld austublieft. De website die je probeert te bezoeken is onbereikbaar, omdat deze meer dan de toegekende capaciteit verbruikt. Mogelijk zijn er te veel bezoekers actief of is er op dit moment een technisch defect binnen de website.... " Configuratie iets te krap berekend? Edit: ook deze log normal kunnen plaatsen.
 9. Nieuwe Website / Verhuizing

  ....... ....... Opzettelijke degradatie van de nauwkeurigheid .......De nauwkeurigheid die met alleen het gebruik van de C/A-code bereikt werd, was echter beter dan verwacht, zodat werd besloten om met behulp van Selective Availability (SA) het signaal verder te verslechteren. De R95 zou hiermee naar 100 meter moeten worden gebracht. Dit werd bereikt door het epsilon-proces – de verslechtering van de baanvoorspelling in het navigatiebericht – en het deltaproces of dithering – de destabilisatie van de satellietklok. De fout wordt gemaskeerd door het verlopen van de fout langzaam te laten gebeuren en de fout wordt over een groot gebied exact gelijk gehouden waardoor de fout moeilijk terug te rekenen is Vanaf 1 mei 2000 heeft het burgersignaal een grote nauwkeurigheid gekregen doordat de gegenereerde fout op nul gesteld werd. Eigenlijk zou deze opdracht van president Bill Clinton pas in 2006 in werking treden, maar het Amerikaanse leger bezat al in 2000 de mogelijkheid om het gps-signaal voor een groot gebied onbruikbaar te maken voor niet-militaire ontvangers. ....... ....... Bron ( hier staat veel meer informatie )
 10. Nieuwe Website / Verhuizing

  Nog niet alles gezien en getest, maar........het ziet er goed uit !!
 11. Nieuwe Website / Verhuizing

  Suc6 !!!!
 12. Misschien is er een veel simpelere oplossing: misschien vinden de mensen de coin van 2017 gewoon niet mooi genoeg? Smaak is tenslotte persoonlijk. En omdat er tegenwoordig veel coins 'spontaan' verdwijnen, heeft het geen nut om een coin op reis te sturen. Als je de coin dan ook nog niet heel erg mooi vindt, dan blijft er weinig 'bruikbaars' over. Ik heb dit jaar ook geen Dutch Geocoin gekocht. Die van 2014 ( voorkant, achterkant & zijkant ) vond ik wel erg mooi en heb daarvan gelijk 3 gekocht ( en daarvan 2 als cadeau weggegeven ). Maar van deze 3 gaat ( zover ik weet ) er niet één op reis.
 13. Ik Wil Me Even Voorstellen En Direct Afmelden

  De meeste Geocachers die ik ken, hebben deze hobby om te onthaasten, om buitenhuis te zijn en om b.v. mooie plekjes te ontdekken. Omdat gelukkig ( ! ) niet iedereen hetzelfde leuk en mooi vindt, kan dat soms persoonlijk wel eens tegenvallen. En.....natuurlijk gaat er ook wel eens wat fout, maar maak je dan vooral niet druk. Dan heb je in ieder geval 2 van de 3 vinkjes kunnen zetten. EN..........zowel het Geocachen als het onthaasten moet geleerd worden. Ps. 'Betty luves Barny' of Barney?
 14. Galileo

  Vanavond zijn weer 4 satellieten omhoog gegaan. Zie hier Wat extra informatie: Link
 15. Gpsmap 64 Firmware/software

  Sinds 28 nov. 2017 is voor de GpsMap 64x, firmware v5.00 te installeren. Zie HIER Changes made from version 4.80 to 5.00: Fixed potential GPS issueJe kan je gps o.a. updaten m.b.v. de WebUpdater of met Garmin-Express Zoals altijd doet Garmin zeer geheimzinnig m.b.t. de fixes in hun updates. Dat is gewoon dom en jammer, want wat verhelpt deze update nu? B.v. welk onderdeel is er veranderd. En als er al een algemeen probleem met de gps is, verhelpt deze update dat dan of is de fix voor een ander probleem? Soms verhelpt een update één probleem en creëert een ander, dan is het gewoon handig om te weten wat er is aangepast. Ik zie nu net dat de firmware van meerdere Garmin gps'sen is aangepast. Heeft ( en hopelijk na de update: had ) Garmin een algemeen probleem met sommige gps'sen? Ook nu weer: omdat je niet weet welke probleem is opgelost ( misschien had je wel af en toe last van deze deze bug ), kan je ook niet gericht controleren of het verholpen is.
×