Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
  • Aantal bijdragen

    2786
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    219

Waardering in de gemeenschap

520 Uitstekend

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    2008

Profile Information

  • Geslacht
    Team
  • Woonplaats
    Drenthe
  • Interesse
    Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

7304 profielweergaven
  1. Dat caches in de 'Last Month' PQ, misschien enkele dagen oud zijn, is m.i. alleen voor FTF, STF, TFT renners belangrijk. Maar met die ene PQ kan ik m'n Gsak database ( 45 Km rondom mijn woonplaat = +/- 3600 caches nog te doen ) prima up to date houden. Maar ook al zijn de placed date's niet exact, als je gewoon iedere dag de 'Last Month' PQ draait, vangt die vanzelf ook de caches met een verkeerde plaatsing date. En of die date nu wel of niet goed is, dat vind ik niet belangrijk, want ik doe toch niet aan challenges e.d. dus is het voor mij niet belangrijk. Ik wil alleen die cache 'vangen', zodat ik kan bepalen of het voor mij een zinnige en leuke cache is, om die cache dan te bewaren in een To-Do list of in de ignore-bak te mikken. Persoonlijk zou ik er echt niet weten, wat ik met een database van +/- 81.000 caches zou moeten doen en welk nut dat werkelijk heeft. In onze top weekenden, fietsen we in een trail misschien 60 caches bij elkaar, dus daarvoor is 1 PQ voor die omgeving meer dan voldoende.
  2. Misschien nog een tip m.b.v. Pocket Queries. Om PQ's zo effectief mogelijk te gebruiken, zullen veel mensen het maximale aantal caches op 1000 instellen. Vaak worden meerdere PQ's gebruikt om een groot gebied in te lezen en vaak worden de PQ dagelijks gestart, om vooral ook nieuwe caches niet te missen. Ik heb wel eens met cachers staan praten, die dagelijks m.b.v. PQ's ruim 7000 caches download. Maar als die 7000 eenmaal zijn ingelezen en b.v. in GSAK staan, dan is een update/refesh van die 7000 ook voldoende. Terwijl nieuwe caches voor dat gehele gebied m.b.v. 1 PQ 'gevangen' kunnen worden. Met de onderstaande PQ worden alle cache ingelezen die de afgelopen maand ( =nieuw ) zijn geplaatst, terwijl het gebied wel héél groot moet zijn, als in die ene maand er 1000 caches ( = 1 PQ ) bij komen.
  3. Helaas ( voor u ) doe ik ook niets met Apple spullen.
  4. Als ik de cache met mijn 64s niet kan vinden, dan pak ik vaak m'n mobiel met C:Geo er juist bij. Iedere gps heeft een andere afwijking en nauwkeurigheid en soms geeft mijn smartphone wel de juist plek aan, terwijl de 64s meters daarnaast uitkomt. Nu is mijn 64s bijna altijd nauwkeuriger en dichter bij de cache, dan m'n smartphone. Maar alles hangt natuurlijk ook af, van wat de CO heeft gebruikt toen hij/zij de cache aan het inmeten was.
  5. Ik heb geen idee wat het is, laat staan dat ik het getal weet. Maar als het iets met punten en/of gemiddelden te maken heeft, dan bedank . Ik cache voor het wandelen, de omgeving/natuur en soms voor een mooie eindcache. Alles wat met punten, standen en/of challenges te maken heeft, laat ik ver links liggen.
  6. Vandaag te zien en te lezen bij de NOS : Stoomgemaal Lemmer is ruim 100 jaar oud, maar nog hard nodig tegen hoogwater...
  7. De beste wensen voor het komende nieuwe jaar !
  8. Ik wil niet een beginnend feestje verstieren, maar het in kaart brengen van de meeste gebruikte codes bij geocaching, lijkt mij onbegonnen werk. Welke codering/versleuteling/puzzel/methode/... men moet gebruiken, om de cache coördinaat te bemachtigen, dat wordt nooit vermeldt. Dát is ( tegenwoordig helaas ) namelijk ook een onderdeel van het cachen. Misschien zou men alle ( ! ) caches moeten controleren/oplossen, om zo te bepalen welke codering/versleuteling/puzzel men daarvoor nodig heeft. Maar dat is m.i. gezien het aantal caches onbegonnen werk. Tevens zijn er ondertussen ook veel geocachers die de codering/versleuteling/puzzel niet oplossen, maar via-via aan de coördinaat komen. Dit omdat ze de puzzel niet kunnen oplossen of omdat ze de puzzels zat zijn. Dus wordt die methode ook meegeteld? En ... ( om het de cacher maar zo lastig mogelijk te maken ), worden er door de CO's dagelijks andere kronkels bij bedacht, waarmee de CO probeert het found aantal zo laag mogelijk te houden of zichzelf op de voorgrond te zetten ( omdat oplossen zonder hulp van de CO onmogelijk is ). Suc6
  9. Linkalovers

    log plaatsen

    Test ... en ... het werkt zonder problemen .
  10. Ik verwacht niet dat een Garmin Gpsmap 67 een "..preciezer locatie.." geeft, dan de 64. Met gps is vaak een wel exactere locatiebepaling mogelijk ( zoals b.v. voor het kadaster ), maar die exactere gps diensten zijn niet gratis ! Overigens maakt dat voor geocaching niet uit, want waarmee heeft de CO ( = cache eigenaar ) zelf de wp/cache coördinaat mee bepaald ? Tegenwoordig gebeurt dat steeds vaker met een smartphone, waarbij het natuurlijk maar afwachten is hoe exact de gps in die smartphone is !
  11. Geen idee wat de reden is, om sommige gebieden uit te sluiten voor geocaches. Maar vaak mag men in die gebieden wel blijven wandelen, dus heeft het m.i. direct met geocachen ( of de gevolgen daarvan ) te maken. Geen idee hoe het daar qua geocaching toe gaat, maar aangezien het cachen tegenwoordig meer gaat, om zoveel mogelijk caches per dag te vinden, neemt de druk op de omgeving m.b.t. het geocachen steeds meer toe. Om toch iedere keer weer maar zoveel mogelijk caches te vinden, rijdt men o.a. met auto's door bossen, scheurt men met fietsen over de paden ( of ook dwars door de bossen ) of neemt men de toegangstijden van b.v een bos/natuurgebied niet serieus. Dat alles laat natuurlijk sporen na, welke voor iedereen zichtbaar zijn. Dat m.i. ook hier de vele 'goeden' onder een paar 'slechten' lijden, lijkt mij duidelijk.
  12. Hallo, Gezien het erg kleine aantal bezoekers op dit forum, verwacht ik niet dat u hier veel response krijgt.
  13. Hallo, Zonder die lijst van 66 ideeën is het natuurlijk heel moeilijk gokken, welke dingen u nog niet in uw lijst hebt staan. Want 66 manieren van afval verzamelen vind ik al verschrikkelijk veel. Misschien is dit wat : bij de lokale strandtent, zakjes verkrijgbaar stellen, die men daar weer vol kan inleveren tegen b.v. een waterijsje.
  14. Hallo, welkom op dit forum. Ik verwacht dat u natuurlijk altijd toestemming moet vragen aan de betreffende gemeente. Zodat die kan bepalen of de door u gekozen plek wel voldoet aan de door de gemeente gestelde eisen en/of voorwaarden. Tevens moet u zich natuurlijk ook de regels van Groudspreak houden, waaronder b.v. ook de 161 meter afstand tot een andere cache.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...