Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1,110
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  37

Waardering in de gemeenschap

162 Uitstekend

Over Linkalovers

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Interesse
  Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

2,549 profielweergaven
 1. Linkalovers

  De gevaren van de aanhoudende droogte

  Inderdaad, een enkel buitje in het zuiden, dat langzaam naar het westen van het lang gaat. Ook ff wat afkoeling.
 2. Linkalovers

  Garmin Etrex 10 Expert in Woerden

  Op de eerste 2 vragen kan ik ( zo op afstand ) geen antwoord op geven, want de gegeven informatie is te weinig/onduidelijk. Hopelijk kan een lokale Geocacher je daar wel mee helpen. M.b.t. je laatste vraag: in een gebieden waar geen internet is, werkt je gps natuurlijk wel. Aangezien je een PM account hebt, maak je gewoon één ( of meerdere, b.v. per type geselecteerd ) PQ van de regio waar je heen gaat en zet deze op je gps. Voor je mobiel: Als dit een Android toestel is, dan zou je daar C:Geo ( is gratis ) op kunnen installeren en daar dezelfde PQ('s) in kunnen laden, dan heb je op je mobiel ook alle data die je nodig hebt ( en je kan deze data bij een b.v. gratis wifi-punt ook updaten ). Als je dan ook een kaart ( gratis te downloaden ) in C:Geo installeert en C:Geo instelt voor offline gebruik, dan kan je 100% offline cachen met je mobiel. Info: C:Geo.Org C:Geo algemeen C:Geo FAQ ( vaak gestelde vragen ). Zie b.v. "Offline maps" en "Offline caching". C:Geo Play Let op: apps atijd alleen installeren via Google-Play op je mobiel !!
 3. Linkalovers

  Leesteken & wordt niet geaccepteerd

  Er zit verschil in mogelijk letters die legaal zijn in b.v MS Word ( Word dicumenten ) en wat 'inlog-systemen' als legaal beschouwen. In Word ( en andere document bewerkers ) wil je zoveel mogelijk 'sorten' letters ter beschikking hebben. Voor inlogsystemen geldt echter een andere regel. Ook zijn er verschilen tussen de verschillende systemen. Wat bij de ene ( nog ) wel mag, kan bij het andere systeem illegaal zijn. De moderne inlogsystem kunnen vaak meer 'speciale' letters aan, dan oudere systemen.
 4. Linkalovers

  Geocaching.com storing!

  Ik hoop toch niet dat het 'Amerikaanse' systeem, van die paar extra 'zuidelijke' gebruikers van slag raakt. Ik heb ze niet geteld, maar een promille ( op het geheel of een gedeelte ) zal het toch lang niet zijn .
 5. Linkalovers

  Geocaching.com storing!

  Ff snel daar wat rondgeklikt, maar alles werkt. Echter http://status.geocaching.com/ geeft wel aan dat ( vandaag ) niet alles 100% werkt.
 6. Linkalovers

  Teken ... Opletten Geblazen!

  ".....Het aantal mensen dat wordt gebeten door een teek loopt al jaren op. Volgens onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en Wageningen University zullen deze en volgende maand ruim een half miljoen mensen een tekenbeet oplopen. Dat is in twee maanden tijd de helft van het gemiddelde jaarlijkse aantal....." Bron: Nu.nl Zie ook: www.rivm.nl.
 7. Linkalovers

  Welke kaart kiezen?

  Dank je voor je advies. Dan gaan 'we' die toch gewoon downloaden en ook op de gps zetten. Op een moderne gps, kunnen meerdere kaarten 'geïnstalleerd' worden ( vaak is de beschikbare ruimte de beperkende factor, niet het aantal kaarten. Wel opletten dat je dan niet alle kaarten actief maakt ). Dan kan je 'in het veld' gewoon switchen tussen de kaarten en testen/controleren welke kaart beste is.
 8. Linkalovers

  Kaarten wel op Gpsmap 62S maar niet in Basecamp

  Gelukkig. Als u wilt uitleggen hoe, dan hebben uw hobby genoten er misschien ook wat aan .
 9. Linkalovers

  Hoe mijn gestelde vragen en antwoorden bekijken

  Eigen draadjes/logjes/vragen gestart: Hierzo Heb je misschien een automatisch 'reactie' van het forum gehad, omdat je op je eigen vraag 'Volg deze bijdrage' hebt aangeklikt?
 10. Linkalovers

  help, hoe te doen?

  Misschien weet je het al, maar: - Het account op deze site ( .....geocaching.nl..... ) heeft niets te maken met een account op www.geocaching.com ( = GC.com ), daar waar alle caches staan en worden beheerd. Dáár moet je ook een cache aanmaken. - Met het account op deze site ( .....geocaching.nl..... ) kan je dus GEEN cache(s) maken. - Op iedere pagina van GC.Com kan je onderop die pagina de taal instellen m.b.v. de "Choose Language" optie. Als je dit éénmalig ( ergens ) aanpast, is veel op de site GC.com website in de gewenste taal.
 11. Linkalovers

  rd coordinaten

  Het 'werken' met RD wordt soms gedaan, om het wat moeilijker te maken. Misschien rekent het wat makkelijker ( als je weet hoe ), maar er zijn tegenwoordig zoveel websites waar je dat ook met Wsg84 coördinaten kan. Het is gewoon een trucje, dat je moet kennen. Net zoals b.v. projecteren.
 12. Linkalovers

  Basecamp 4.7.0

  Zie dit draadje bij GC.com
 13. Linkalovers

  Route maken langs caches

  Graag gedaan. Ja, het is soms ff 'knutselen' ( netjes gezegd ) om alles op volgorde te krijgen. Soms lijkt het programma een geheel eigen mening te hebben. Zie het maar als de eerste opdracht van je route. Soms wil het helpen om een lange route in stukken te knippen. Ook belangrijk is, dat je de juiste activiteit kiest. Maarrrrr, je kan ook een lijstje ( met gc-codes ) op papier maken en dan gewoon stuk voor stuk de gc-code zoeken/selecteren op je gps. Voor korte routes is dit veel makkelijker, sneller en relaxter. Suc6
 14. Linkalovers

  Route maken langs caches

  Zoals als al vaker gemeld is Garmin niet de beste software bakker van de klas. Ook Basecamp heeft zijn eigenaardigheden. Nu maak ik zelden een route, maar ook mij is het wel opgevallen dat de routes in Basecamp soms een eigen leven leiden voor wat betreft de volgorde van de routepunten/caches. Even alles op een rij: - U wilt een route maken langs meerdere tradi's. - U hebt van alle routepunten een *.gpx bestand gedownload. - U wilt de route daarna opslaan als *.gpx. - “…maar krijg de beginpunten van de caches niet op basecamp…” : het probleem is waarschijnlijk dat Basecamp spontaan zijn eigen startpunt kiest. Voorbereiding: - Start Basecamp. - Maak in “mijn verzameling” een nieuwe lijst. - Selecteer alle *.gpx files en kopieer deze ( sleep deze ) naar de zojuist gemaakt nieuwe lijst. Alle caches worden nu zichtbaar in het vak linksonder. - Maak eventueel handmatig extra waypoints ( als tussenpunten ) aan in deze lijst aan. - Er zijn meerdere opties om een route te maken, maar dit is de snelste (?): selecteer alle punten/caches in het vak linksonder ( m.b.v. Ctrl/A ) en klik met rechts op een geselecteerde punt/cache en kies dan de optie “ Route maken….”. - Dubbelklik ( in het vak linksonder ) op de zojuist gemaakt route. De eigenschappen van de route worden nu zichtbaar. - Selecteer in de lijst van routepunten/caches het startpunt en gebruik het ‘ up’ icoontje ( in de rechterzijkant van dat vak ), om dit routepunt/cache als eerste in de lijst te zetten. - Selecteer in de lijst van routepunten/caches het laatste punt en gebruik het ‘down’ icoontje ( in de rechterzijkant van dat vak ), om dit routepunt/cache als laatste in de lijst te zetten. - Klik op “Optimaliseer” en “Herberekenen”. - Klik op de bovenste routepunt/cache in de lijst en controleer die op de kaart. Selecteer alle volgende punten/caches en controleer ook deze. Staan ze in de juiste volgorde? Gebruik eventueel de icoontjes in de rechterzijkant om de volgorde aan te passen. - Herhaal de acties “Optimaliseer” en/of “Herberekenen” en controleer de volgorde. - Sluit de route m.b.v. 'X'. - Selecteer de route ( in het vak linksonder ), klik op “Bestand”, “Exporteren”, “Selectie Exporteren” en save de route. Je kan een gemaakte route eventueel controleren in Basecamp, door deze ( in een nieuwe lijst ) te importeren. Ps. Ik gebruik Windows 7 en BaseCamp versie 4.6.2
 15. Linkalovers

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Veel plezier daarzo en voorzichtig met de enkels en de knieën ( en de bijbehorende spieren ). Hopen dat het Engelse weer zich van z'n beste kant laat zien. In de zon ziet alles er veel leuker uit, vooral boven op een 'bult'. Graag wat mooie foto's...
×