Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  2802
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  223

Waardering in de gemeenschap

526 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Lang geleden een TomTom mouse (SiRF III Bluetooth GPS), daarna een Garmin Legend, mijn vorige is een 60Cx en nu een 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Profile Information

 • Geslacht
  Team
 • Woonplaats
  Drenthe
 • Interesse
  Multi's in de natuur en op het platteland.

Recente profielbezoeken

8007 profielweergaven
 1. Linkalovers

  Geocoins verzamelen

  Inderdaad, ik heb er zelf ook een paar gekocht. Waarvan een enkele wel geactiveerd,zoals de getoonde en prachtige 'Dutch GeoCoin 2014'. Maar deze nooit op reis durven sturen, want die mooie TB's verdwijnen regelmatig ( om het vriendelijk te zeggen ) đŸ˜±.
 2. Linkalovers

  Geocoins verzamelen

  Hallo, Ik weet niet of u de naam van dit topic bewust hebt gekozen, maar "Geocoins verzamelen" mag natuurlijk niet ! U moet geocoins/bugs ( = TB ) z.s.m. weer uitzetten in een andere cache. Een TB is en blijft ( ! ) eigendom van diegene die 'm gekocht en op reis gestuurd heeft. U mag 'm alleen tijdelijk ( van cache naar cache ) even in bezit hebben. Het TB spel is eigenlijk heel simpel. Iedere keer als u in een cache een TB vindt, logt u dat op de GC-website. Of u de TB in die cache laat liggen of deze meeneemt naar de volgende cache, dat is uw keuze. Dat moet u dan in uw logje vermelden, zie de log opties van die TB. Zo kan iedereen, maar vooral ook de eigenaar zien, wie de TB heeft of in welke cache deze ligt. Natuurlijk kan het in deze tijd van ( heel veel ) petling-caches moeilijk zijn, om een cache te vinden waar de TB in past. Als u een TB tijdelijk in bezit hebt en u vindt een cache waarin die TB niet past, dan kan eventueel m.b.v. logje aangeven dat u de TB naar de cache heeft gebracht en daarna weer hebt meegenomen. Zo is o.a. de volledige route die de TB heeft afgelegd te zien, maar wordt ook het aantal gereisde kilometers aangepast( sommige zijn qua kilometers wel een keer de aarde rond geweest ). Een TB kan een simpel aluminium plaatje zijn, een ronde geocoin ( zo maar een mooie front / back ) of een andere vorm hebben, maar er moet een code opstaan die via de GC website te loggen is. Het TB spel is dus eigenlijk meer het vinden, bekijken, ( eventueel ) verplaatsen en loggen van allerlei TB's en niet het verzamelen !
 3. Linkalovers

  Te Koop Garmin Oregon 700

  Ik zou hier reageren ( en daarna Rosstok direct een email sturen ), maar niet mijn 06 nummer hier ( op een publieke ! forum ) plaatsen. U kan uw logje bewerken met :
 4. Linkalovers

  Te Koop Garmin Oregon 700

  Link geplaatst in de 'Geocaching Noord-Nederland' WhatsApp groep. Hopelijk lezen zo meer mensen deze advertentie.
 5. Waarschijnlijk bedoel je dan : ...dat het resultaat van de woordwaarde door 5 deelbaar moet zijn. Dus als de woordwaarde op 53 uitkomt, dan heb je beslist een probleem, als je maar 1 cijfer moet/mag gebruiken, want 53 is een priemgetal . Dan moet je op zoek naar een ander woord, als oplossing. Maar goed, ook ik geef ook maar een mogelijkheid aan. Laten we hopen, dat iemand wel het juiste antwoord weet en deze hier wil plaatsen !
 6. Ik zou het ook niet weten. Mocht niemand het u kunnen vertellen, dan zou ik een 'write note' plaatsen bij de betreffende cache. Misschien dat een loggende geocacher u het antwoord kan/wil gegeven. Ps. niet vergeten de 'write note' t.z.t. weer te verwijderen !
 7. Als je doorklikt komt men o.a. op de onderstaande tekst uit. Helaas wordt daarin via de 'Geocaching account' link ( toch ) weer naar geocachen.nl verwezen, terwijl dat m.i. toch Geocaching.com moet zijn. Nu kan men geocachen.nl wel als voorbeeld/uitleg gebruiken, maar zo wordt de verwarring tussen de Amerikaanse en Nederlands website wel groter. Terwijl de Amerikaanse website natuurlijk de originele Geocache website is, met veruit de meeste caches in hun database.
 8. Vaak de site van Ringeling vaak bezocht, om te kijken of er nog een mooie wandeling was, die ik op e.o.a. wijze over het hoofd had gezien. Het is jammer dat e.e.a. niet te combineren is met GC ( b.v. m.b.v. een 'my founds' gpx ), waardoor direct duidelijk is welke caches we al wel en welke we nog niet gedaan hebben. Zo'n nieuwe website en kaart is natuurlijk altijd even wennen en zoeken wat zit waar en wat is wel of niet mogelijk. Met de onderstaande knop, kan men de gewenste afstand instellen en zo alleen die caches op de kaart tonen. Ps. M.i. had die knop best wat groter/duidelijker mogen zijn !
 9. Dat caches in de 'Last Month' PQ, misschien enkele dagen oud zijn, is m.i. alleen voor FTF, STF, TFT renners belangrijk. Maar met die ene PQ kan ik m'n Gsak database ( 45 Km rondom mijn woonplaat = +/- 3600 caches nog te doen ) prima up to date houden. Maar ook al zijn de placed date's niet exact, als je gewoon iedere dag de 'Last Month' PQ draait, vangt die vanzelf ook de caches met een verkeerde plaatsing date. En of die date nu wel of niet goed is, dat vind ik niet belangrijk, want ik doe toch niet aan challenges e.d. dus is het voor mij niet belangrijk. Ik wil alleen die cache 'vangen', zodat ik kan bepalen of het voor mij een zinnige en leuke cache is, om die cache dan te bewaren in een To-Do list of in de ignore-bak te mikken. Persoonlijk zou ik er echt niet weten, wat ik met een database van +/- 81.000 caches zou moeten doen en welk nut dat werkelijk heeft. In onze top weekenden, fietsen we in een trail misschien 60 caches bij elkaar, dus daarvoor is 1 PQ voor die omgeving meer dan voldoende.
 10. Misschien nog een tip m.b.v. Pocket Queries. Om PQ's zo effectief mogelijk te gebruiken, zullen veel mensen het maximale aantal caches op 1000 instellen. Vaak worden meerdere PQ's gebruikt om een groot gebied in te lezen en vaak worden de PQ dagelijks gestart, om vooral ook nieuwe caches niet te missen. Ik heb wel eens met cachers staan praten, die dagelijks m.b.v. PQ's ruim 7000 caches download. Maar als die 7000 eenmaal zijn ingelezen en b.v. in GSAK staan, dan is een update/refesh van die 7000 ook voldoende. Terwijl nieuwe caches voor dat gehele gebied m.b.v. 1 PQ 'gevangen' kunnen worden. Met de onderstaande PQ worden alle cache ingelezen die de afgelopen maand ( =nieuw ) zijn geplaatst, terwijl het gebied wel héél groot moet zijn, als in die ene maand er 1000 caches ( = 1 PQ ) bij komen.
 11. Helaas ( voor u ) doe ik ook niets met Apple spullen.
 12. Als ik de cache met mijn 64s niet kan vinden, dan pak ik vaak m'n mobiel met C:Geo er juist bij. Iedere gps heeft een andere afwijking en nauwkeurigheid en soms geeft mijn smartphone wel de juist plek aan, terwijl de 64s meters daarnaast uitkomt. Nu is mijn 64s bijna altijd nauwkeuriger en dichter bij de cache, dan m'n smartphone. Maar alles hangt natuurlijk ook af, van wat de CO heeft gebruikt toen hij/zij de cache aan het inmeten was.
 13. Ik heb geen idee wat het is, laat staan dat ik het getal weet. Maar als het iets met punten en/of gemiddelden te maken heeft, dan bedank . Ik cache voor het wandelen, de omgeving/natuur en soms voor een mooie eindcache. Alles wat met punten, standen en/of challenges te maken heeft, laat ik ver links liggen.
 14. Vandaag te zien en te lezen bij de NOS : Stoomgemaal Lemmer is ruim 100 jaar oud, maar nog hard nodig tegen hoogwater...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...