Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1,153
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  40

Alles door Linkalovers geplaatst

 1. Linkalovers

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  ...nog steeds geen nieuwe kaart. Dus op al die geweldige ( ?!? ) nieuwe opties moeten we nog even wachten. In de oude kaart, zie ik nu wel de optie "Save As Pocket Query" ( was die er al ? ). Dat is wel gemakkelijk! Kies een gebied in de kaart, zoom eventueel in of uit, klik op "Save As Pocket Query", pas daarin eventueel wat instellingen aan, start/run de PQ en na enkele minuten kan je de data ( alle caches die op de kaart staan, max. 1000 ) downloaden en op je gps kopiëren. Ps. Voor het gebruik van Pocket Query's moet je wel PM lid zijn bij GC.com
 2. Linkalovers

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  MMmmm...... we moeten hier denk ik nog ff wachten..... ( Ziggo )
 3. Linkalovers

  GPSmap 66 ?

  Weer een mooi verkoop verhaal, bla-die-bla-die-bla. Maar hoeveel personen gaan dat allemaal ( en niet alleen om te testen ) echt gebruiken om caches te zoeken? M'n plastic doosjes vind ik ook wel met m'n 64s. Ik denk dat ik nog eerder een nieuwe 64s koop, dan de 66s voor dit bedrag. Of de 66s moet véél goedkoper worden, wat ik niet echt verwacht. En als dat wel zo zou zijn, dan moet de 64s ook in prijs omlaag! 66s: deal? No deal!!
 4. Volgens twitter: ... down for routine maintenance.... Normaal gesproken zou dit betekenen, dat o.a. de site- en/of server-software ge-update wordt. Daardoor zou functioneel niets mogen wijzigen. Maar Murphy komt wel eens spontaan langs.......
 5. Linkalovers

  Caches van GeoWolf leven voort

  Prima werk allemaal ! Da's jammer. Dit betekend dat je toch ( weer ) moet gaan zoeken, als je deze caches wilt gaan doen. Misschien willen dat enkele geocachers wel doen, maar ik verwacht dat de 'gemiddelde' geocacher, niet meerdere sites doorspit met de hoop een cache te vinden die hij/zij niet ergens anders al heeft gevonden. Ik heb het wel eens geprobeerd en meerdere sites bezocht, maar het uitfilteren van de caches die uniek zijn voor dié site, vond ik niet opwegen tegen het ( onnodige ? ) computerwerk. Afgezien van al die extra accounts en het uitzoeken hoe al die sites werken, is het steeds maar weer de vraag of je er andere interessante caches ( qua regio, type en moeilijkheid ) vindt, die niet in GC.com staan. Nu begrijp ik ook wel dat GC.com niet heilig is en dat als je iets anders wilt ( dan GC.com werkt en denkt ) je toch naar een andere site/database moet, dus die sites hebben echt wel nut. Maar vaak staan op die 'andere' sites ook sommige caches die ook op GC.com staan en dat veroorzaakt verwarring en mij te veel uitzoekwerk. Maar voor anderen misschien niet?
 6. Linkalovers

  GPSmap 66 ?

  Uitleg van de Garmin 66s op YouTube.Com
 7. Linkalovers

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Spellingcheck: ✔️ Taalgebruik: ✔️ Leesbaarheid: ✔️ Informatief: 5/10 Humor: ❌
 8. Linkalovers

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Wat heeft die 30 euro met de rest van je verhaal te maken? Ik snap het echt niet. Dat is dan wederzijds. Verder is het verhaal, een lijst met allerlei beweringen en 'alles over één kam'. Maar als ik kijk naar diegene die dit zegt ( die zelf duizenden oplossingen openbaar maakt en dus blijkbaar schjit aan zijn hobby genoten heeft, die hij hier al 'geokneuzen' noemt ), dan vraag ik me echt af wie jij wil 'aanspreken' en wat je daarmee denkt te bereiken, als je op deze toon begint. Iets met windmolens?
 9. Linkalovers

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Voordat ik iemand de verkeerde kant het bos ( of het riet ) in stuur: GC.com is de/een afkorting van Geocaching.Com. Info m.b.t. extra PM opties en waar o.a. te krijgen: PM, hier of hier.
 10. Linkalovers

  GPSmap 66 ?

  Een indrukwekkende aankonding, een mooie lijst met specificaties en een stevige prijs. En ik maar plastic doosjes in het bos zoeken met m'n 64s. Bij de beesten af..... Ps. om een nieuw toestel nu al legendarisch en iconisch te noemen, daarvoor moet je wel 'Garmin' zijn.
 11. Linkalovers

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Barny bedoeld daar eigenlijk mee, dat dit PM only caches zijn/worden en deze caches zijn dus alleen zichtbaar voor PM'ers. PM ( Premium Member ) wordt je na betaling van 35,- euro aan GC.com. Je krijgt dan o.a. toegang tot alle caches, maar je kan/mag dan ook Pocket Query's maken ( en downloaden ) en je krijgt een Ignore-bak ( waar je onzinnige caches kan 'parkeren' zodat ze niet meer in je kaart verschijnen ). Als je regelmatig cache't, zijn dit handige opties en dat maar voor 35,- euro per jaar. Vergeleken met de kosten van andere hobby's is dat een zeer klein bedrag en als je dan ook nog een smartphone ( of/en een gps ) hebt, heb je alles wat nodig is voor deze mooie hobby.
 12. Linkalovers

  GPSmap 66 ?

  Inderdaad...... maar......die paar functies die ik van de 64s gebruik, werken daarop prima. En om nu dik €100 meer ( t.o.v. de 64s ) te betalen voor die paar ( nu ook goedwerkende ) functies vind ik wel heel veel. De specs van de 66s lijken inderdaad leuk, maar daar is de prijs dan ook wel naar. Als geld niet belangrijk is, dan is de vraag: is er niet een betere en/of mooiere gps en als het geld wel belangrijk is de vraag: is er een toestel dat minder kost en waarbij de gebruikte/gewenste functies net zo ( goed ) zijn als bij deze. Het is vaak net als bij andere zaken. Je eerste keuze is een redelijk standaard model ( met een leuke prijs ) en al klikkende door alle extra's, eindig je bij een dubbel zo duur exemplaar. Waarna je bij jezelf afvraagt of dat alles, dat fors grotere bedrag wel waard is. , of
 13. Linkalovers

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Wel eens na een middag wandelen en tijdens het ( proberen ) te berekenen van de eindcoördinaat, een rode waas langs 'zien komen' ? Ondanks dat het op zich wel een fijne wandeling was, verpeste die berekening wel de hele ervaring.
 14. Linkalovers

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Misschien is dit een uitdaging voor iemand? Vaak werken smartwachtes samen met een smartphone. En mocht dit niet zo zijn, dan hebben mensen die een smartwatch hebben, vast en zeker ook een smartphone. Ik kan me niet voorstellen dat deze mensen nog een Nokia 3110 ( of zoiets ) gebruiken, maar wel dat ze misschien nog ergens een Nokia 9300 communicator in de kast hebben liggen. Dus waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Of .......... toch proberen omdat het zou moeten kunnen?
 15. Linkalovers

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Vergeet niet deze optie weer aan te zetten, anders krijg je hele vreemde 'resultaten' als je met de gps op pad gaat. Fijn dat alles gelukt is.
 16. Linkalovers

  Zoekparameters

  Op m'n 64s: - Druk op knop 'Find' - Selecteer 'Cities' + [Enter] - Druk op knop 'Menu' voor de optie 'Spell Search' + [Enter] - En voer de plaatsnaam letter voor letter in. Zodra de juiste plaats gevonden is, selecteer dan 'Done' + [Enter].
 17. Linkalovers

  Zoekparameters

  Volgens mij ( bedenk ik me zo ), kan je wel gewoon naar plaatsnamen zoeken en dan dus 'daar' de kaart openen. Dan zouden ook de caches daar zichtbaar moeten zijn in die kaart. Maar ik kan dit nu ff niet controleren/testen.
 18. Linkalovers

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Als ik direct ( zonder na te denken ) reageer, dan zeg ik JA. Maar waarschijnlijk is dat ingegeven door mijn aversie tegen moeilijke puzzels buiten kantoortijden. Soms ben ik de hele werkdag bezig met het oplossen van problemen en ben dus echt uitgepuzzeld als het in m'n vrije tijd betreft. Maar ik ga echt niet 'rommelen' in andermans profielen, om te achterhalen welke caches ze wel en niet doen en welke caches ze dan zelf eventueel leggen. Misschien zijn puzzelcaches wel gewoon hip, maar vooral makkelijk te maken ?
 19. Op 28 aug. heeft GeoCaching.Com een update uitgevoerd. Lees hier alle informatie m.b.t. die wijziging. Link naar alle Release Notes op GeoCaching.Com
 20. Linkalovers

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Is er ook. Dank je voor de info, maar....Release notes vind ik echt iets voor technici en niet voor 'Jan met de pet'. Ze hadden op de plek van de verwijderde knoppen best ( tijdelijk ) wat informatie of een link kunnen zetten. Als je miljoenen klanten hebt, dan moet je weten dat er altijd een percentage is, die het even niet begrijpt of niet weet. En dat is bij meerdere miljoenen klanten best een groot aantal. Ook in America hebben ze vast en zeker wel iets wat klanttevredenheid heet. Maar arg & och, ff vergeten , het is een monopolist .
 21. Linkalovers

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Inderdaad. Masr ach, het gemak van de PQ's is me wel 35,- euro per jaar waard. Eenvoudig en binnen enkele minuten je gps vullen met 'alle' caches in een grote cirkel om ( b.v. ) je woonplaats. Alle andere extra opties ( b.v. je Ignore-bak ) van een PM lidmaatschap zijn ook mooi meegenomen.
 22. Linkalovers

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Dat zou ook kunnen. Alleen is het dan weer jammer, dat ik ( we ? ) dit zo moeten ontdekken en niet netjes ( als betalende klant ) hierover geïnformeerd wordt. Ik gebruik de optie 'SendToGps' niet. Gelukkig kan ik als PM'er meerdere PQ's aanmaken en downloaden. Ik kopieer ( handmatig ) altijd 3 PQ rechtstreeks op/naar m'n gps en dan heb ik een behoorlijke grote cirkel om m'n woonplaats in de gps.
 23. Linkalovers

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Ik verwacht dat de programmeurs van GC.com een blundertje hebben begaan. Inderdaad iets te weinig knoppen, zowel op Win10 laptop als op Android mobiel.
 24. Linkalovers

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Wat versta je onder kwaliteit? - Is dat de grote van de box? Moet dit minimaal een ammobox zijn? - Of is het, het type cache, dat de kwaliteit bepaald.? - Of is het de locatie waar de cache ligt? - Of moet het een logboek zijn i.p.v. een rolletje? - of mogen het alleen fysieke waypoints zijn? - Of moet het minimaal/maximaal een aantal sterren hebben? - .... Ik denk iedereen dat de lijst nog wel langer kan maken. Waarschijnlijk zijn veel 'waarden' van kwaliteit voor iedereen hetzelfde, maar omdat we allemaal een andere 'smaak' hebben en/of het spelletje anders spelen, hebben deze waarden voor iedereen een ander 'gewicht'. Mijn Ignore bak is ondertussen rijkelijk gevuld met o.a. : voortuin-, carpool-, klim-, waad-, binnen de bebouwde kom-, 'onoplosbare' mystery's en 'belachelijke' challenges en bijna alle 4+ caches in mijn omgeving. Soms gaan hele series ongezien ( en zonder pardon ), zo de Ignore bak in. Zo probeer ik, de voor ons interresante caches, in beeld te houden en te scheiden van het kaf. Vond ik 'vroeger' vooral multi's belangrijk ( we lieten zelfs de tradi's erlangs liggen ), zo zijn tegenwoordig ook de (fiets-) trails interessant. Dit ook, omdat er steeds minder ( niet gevonden ) interessante caches in de omgeving overblijven en om nu 45+ min. te gaan rijden voor een wandeling......... Vond ik vroeger alleen de 'kwaliteit' van de cache bepalend, tegenwoordig zie ik dat iets anders. Natuurlijk gebruik ik m'n filter, maar als ik aan de einde van de dag met plezier terugkijk en lekker buiten ben geweest, dan vind ik het goed. En als daar nu een nat logboekje of een petling tussen zat, so what !
×