Spring naar bijdragen

Linkalovers

Leden
 • Aantal bijdragen

  2086
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  142

Alles door Linkalovers geplaatst

 1. Gisteravond ( om +/- 00:15 ) de komeet Neowise gezien. Deze stond laag, maar goed zichtbaar boven de horizon, richting NNW. Zelfs in de stad ( heel veel lichtvervuiling ), was deze duidelijk te zien. Met een verrekijker was een duidelijk heldere stip zien, met een mooie waaier erachter. De komende dagen staat deze steeds hoger aan de hemel. Bijna recht daartegenover is Jupiter ( en Saturnus ) niet te missen, want deze planeet is zeer helder. Meer informatie, zie hier.
 2. Linkalovers

  Heb ik spambots?

  U bedoelt, dat uw cache steeds gelogd wordt door prutser.... accounts? U zou dat bij GeoCaching.Com kunnen melden en zij zouden dat account kunnen disabelen/verwijderen. Maar zoals u al opgemerkt heeft zijn/waren er meer prutser.... accounts. De kans is groot dat GC.Com op de achtergrond al bezig het nu actieve prutser.... account te verwijderen. Echter, een basis account is gratis en zo aangemaakt. Als men wil zieken, dan verhoogt men de accountnaam en begint opnieuw of gaat verder. Ik meen me wel iemand te herinneren, die zoiets doet. Maar aangezien de checks, tijdens het aanmaken van een nieuw account zo slecht zijn, kan je ( als je wil ) 100% anoniem een account aanmaken en daardoor is uiteindelijk niemand te vinden die aansprakelijk gesteld kan worden. Ik vrees dat hier weinig aan te doen is, behalve steeds maar blijven melden bij GC.Com. De enige oplossing ( die ik kan bedenken ) is, om ook voor het basis account geld te gaan vragen. En zo verziekt een enkeling, de hobby van velen . Het beste is, je vooral er niet aan te ergeren, want dan heeft dat persoon zeker weten zijn zin/plezier. Overigens, mailen naar zo'n account heeft natuurlijk ook geen nut. Het is slecht voor uw bloeddruk ( denk ik ) en de ontvanger zal lachen om uw vragen/opmerkingen, want hij/zij weet niet beter, voelt zich eigenlijk onaantastbaar en doet wat hij/zij niet laten kan. Sterker nog, hoe meer u reageert, des te leuker zal hij/zij het vinden. Hé @Peetee: ben ik een heel epistel aan het schrijven, 'knikker' jij 'm er ff tussendoor
 3. Linkalovers

  Wolven Terug In Nederland?

  Maar Bor de Wolf kwam niet verder dan z'n theehuis en at alleen beukennootjes. Vooral de laatste aanwijzingen 'oogjes dicht en snaveltjes toe', is met de echte wolf een struisvogel politiek. Niet te verwarren met juffrouw Ooievaar.
 4. Linkalovers

  trail

  Andersom gezegd: een trail is een bij elkaar horende serie van enkele ( tot heel veel ) van de hier genoemde caches, in een willekeurige mix ( die de legger geheel naar eigen idee mag bedenken ).
 5. Linkalovers

  Wolven Terug In Nederland?

  Ach, zo 'boos' bedoelde ik het ook niet . Maar alle 'niet Randstad' delen van het land, zullen waarschijnlijk begrijpen wat ik bedoel. Als iedereen hier rust en ruimte gaat zoeken ( én kan vinden, want gelukkig is dat hier nog ) en zich dan niet inpast, dan is voor iedereen de rust ( en ruimte ) gauw verstoort. Het lijkt soms mode te zijn om verschrikkelijk bouwwerken ( villa's noemen ze dat ), op de mooiste/unieke plekken neer te poten. Misschien prachtig voor de eigenaars, maar de lokale bevolking is daar vaak minder blij mee.
 6. Linkalovers

  trail

  Hallo, Nee, een trail is een serie losse caches, die ook geheel onafhankelijk van elkaar gevonden kunnen worden. Ze hebben allemaal een eigen een logboek/logrol. Vaak heeft een trail ook een bonus-cache, delen/hints van de eindcoördinaat voor die cache, kan je vaak vinden in de caches van die serie. Een multi is een cache, waarbij je van wp naar wp loopt, om uiteindelijk bij de cache uit te komen. Alleen bij de eindcoördinaat ligt een logboek/logrol. Vaak zijn de coördinaten van de wp's niet bekend en moet je die zelf berekenen. En wp hoeft niet eens een fysiek ( een aan te raken ) ding te zijn. Leest u dit ook eens.
 7. Linkalovers

  Wolven Terug In Nederland?

  Natuurlijk wel: veel meer mensen, meer steden en dorpen, meer infrastructuur, meer bossen en natuurparken en dus minder 'wilde' ruimte. Blijkbaar is het toch een keer tijd om in deze mooie regio op vakantie te gaan, om alles te verkennen. Maar dan a.u.b daarna, wel weer terugkeren naar waar u nu woont en niet blijven plakken zoals zoveel westerlingen .
 8. Linkalovers

  Wolven Terug In Nederland?

  Opinie: Wolf paste vroeger niet in Drenthe en nu zeker niet. "...Bij het ontstaan van de provincie Drenthe was er voor arbeiders een jaarloon te verdienen als ze een wolf doodden. In het huidige, aangeharkte Drenthe is er voor wolven helemaal geen ruimte meer..." BRON.
 9. De link naar deze release notes bij Geocaching.Com en de Google vertaling. En als je geen eigen caches hebt, dan verschijnt het onderstaande scherm
 10. FANMAIL !!!!! ach , och , nee
 11. Die PeeTee ook, die slaapt volgens mij ook nooit. Altijd bezig om de leden het naar hun zin te maken . Maar nu heb ik een serieus probleem !! Was zojuist mijn mailbox nog bomvol met fanmail , moest ik veel mails verwijderen om nog nieuwe fanmail te kunnen ontvangen en nu is m'n mailbox vier dubbel zo LEEG geworden . Crisis, paniek , stress , HELP !! 32%
 12. Ja, de natuur kon wel wat water gebruiken. Alles is inderdaad weer wat kleurrijker en voller van kleur. Nu maak hopen, dat er geen zot overheen kalkt.
 13. Heel af en toe stuur ik iemand een Persoonlijke Mail en vandaag dus ook. Maar tot mijn verbazing zit mijn mailbox nokkie vol! 124% aan PM, geen idee hoe dit zover gekomen is. Natuurlijk niet allemaal even serieus, sterker nog, bijna alles is kolder, maar toch wel ff 124%. Moet ik al m'n fanmail weggooien , voordat ik weer iemand kan 'spammen' .
 14. Linkalovers

  Memory lane

  Geocaching.Com: ...Verzamel tussen 1 juni 2020 en 3 januari 2021... Genoeg tijd om alle souvenirs te halen. Mocht u alleen tradi's doen ( met minder dan 10 favorieten ), dan moet u voor 3 jan. 40 caches vinden. Vanaf vandaag nog 188 dagen, tijd zat dus. Bekijk hier uw huidig punten aantal.
 15. Linkalovers

  Trackable

  Dat is een goede PeeTee . Die moeten we onthouden !
 16. De knapste ? De grootste ? De kleinste ? De gemeenste ? De snelste ? Mis ik wat PeeTee
 17. Nature Today Go Download de Nature Today-app in Google Play en de Apple Store en zie meer met Nature Today. Lees de natuurberichten. Ontdek de vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen die je nu tegen kunt komen en wat je in de natuur kunt doen. Overal in Nederland: in natuurgebieden, op het platteland maar ook midden in de stad. Zo leer je jouw directe omgeving steeds beter kennen. Download de Nature Today app in de appstores van Apple en Google Play. Je kunt de locatiegebonden natuurinformatie ook bekijken in de webapp via NatureToday.nl. Persoonlijk vraag ik me wel eens af, wat moeten we met al die app's. Het is tegenwoordige gewoon een must, een hype. Als een merk geen eigen app heeft, dan tel je blijkbaar niet mee. Of de app inhoudelijk zinnig is, is vaak niet eens belangrijk. Ik ga deze ( zoals heel veel ) app niet downloaden, ik maak wel een linkje naar de TekenRadar.nl. Het nadeel van een appje is dat men daar veel meer mee kan doen, dan je vaak qua privacy kwijt wil. Ik gebruik liever een linkje naar een website, die ik pas open op het moment dat ik dat nodig acht en niet steeds een pop-up krijg, wanneer een app z'n reclame kwijt moet.
 18. Ja, zo gaat het niet lukken .
 19. Linkalovers

  Trackable

  Een echt naam inderdaad niet, maar iemands Geocaching naam wel. Daar heb ik minder problemen mee, omdat men juist die naam bewust publiekelijk gebruikt. Voor iedere log gebruik je die naam, er staan misschien wel foto's bij dat account ( in de galerij ), er staan misschien wel geshare'de lists. Aan de hand van alle gevonden caches, zou je een voorkeur kunnen vinden. Als ik een beetje Google is de kans groot, dat ik de betreffende naam ook kan achterhalen. Dus de geocaching alias is een publiek geheim.
 20. "...De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of u nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten..." Bron. De TekenRadar.nl. En natuurlijk is er ook een app voor: NOS.nl.
 21. Linkalovers

  graden teken

  De oude ASCII tabel loopt van cijfer 1 t/m 255. Ik meen me te herinneren, dat er officieel altijd 3 cijfers moesten worden ingevoerd ( dus 32 invoeren als 032 ), maar tegenwoordig is dat niet nodig. De eerste 31 codes zijn speciale, niet zichtbare karakters. Daarna komt het hele moderne toetsenbord langs en als laatste de extra tekens. Voor het invoeren van een coördinaat is het graden teken zelden/nooit nodig. Omdat het bekend, dat de ingevoerd reeks een coördinaat is ( waarvan de layout bekend is ) kan bijna altijd ook een spatie worden gebruikt i.p.v. het graden teken, om in de reeks cijfers de graden te splitsen van de rest.
 22. Linkalovers

  Trackable

  Hallo, U kan hem/haar inderdaad een vriendelijke mail sturen, met de vraag of hij/zij de Tb/coin wil droppen. Maar of het helpt? Ik snap deze personen, die met een Tb/Coin van anderen aan de haal gaan, zo-wie-zo niet. Als het een Nederlandse cacher is, zou u zijn/haar naam hier kunnen noemen. Misschien leest een kennis van hem/haar deze melding hier.
 23. Linkalovers

  Wolven Terug In Nederland?

  Ach, die kan er dan ook nog wel bij ( of toch niet ): Alpiene wolf duikt voor het eerst op in Nederland. "...Een wolf die in Limburg en Oost-Brabant onder meer het kalf van een Schotse Hooglander heeft aangevallen, is een alpiene wolf, blijkt uit DNA-onderzoek. Het is voor het eerst dat een dergelijke wolf in Nederland is waargenomen... ... ... ...Alle wolven die tot nu toe in Nederland zijn waargenomen, komen uit de laaglanden van Centraal-Europa. Alpiene wolven leven met name in de Franse en Italiaanse Alpen..." BRON.
 24. Inderdaad, dat is ook voor mij de enige reden. Maar dan 'passeer' ik de profiel-pagina ( waarvoor de nieuwe editor is gemaakt ) met enkele snelle klikken.
 25. Persoonlijk vind ik de/mijn profiel pagina wel het minst interessante van deze gehele hobby. Het is dat een ander persoon hier in huis, er af en toe naar kijkt, anders was het een blanco pagina. Maar iedere zijn meuk, misschien vinden sommige het wel interessant?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...