Jump to content

Linkalovers

Donateurs
 • Content Count

  1,844
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  111

Everything posted by Linkalovers

 1. Er zal sinds 2012 wel e.e.a. veranderd zijn en ook dan worden fouten gemaakt.
 2. Ik kan begrijpen dat men tegen mountainbikers is, maar dit is inderdaad helemaal fout.
 3. Fijn te horen. Natuurlijk moet ik even kijken. Dat ziet er goed uit en leuke logs! Maar helaas bijna 200km ver weg. Misschien t.z.t. ook op/bij OC.nl zetten, dan is die altijd te vinden.
 4. Nee, maar zo voorkom je het de volgende keer wel. GC.Com verdient geld met ( uw ) caches en het onnodig archiveren daarvan zou je als 'kapitaal vernietiging' kunnen zien.
 5. Ach, misschien maakt PeeTee hiervoor wel een eigen draadje ( daar is hij ondertussen heel handig in geworden ! ) en dan zijn we spontaan weer spot-on. Zo kunnen we misschien het antwoord van Geocaching.com ( en het resultaat ) ook hier lezen/zien.
 6. Is deze nog geldig? Je zou de cache natuurlijk ook ( dubbel dus ) bij OC.nl kunnen plaatsen. Een site van onze hobby genoot @harrie .
 7. Vreemd, van de GUID is wel wat te vinden: baa89ea5-81b9-4281-b66e-3f3714cca1da, maar dat is natuurlijk allemaal 'extern'. Ik denk dat Geocaching.com inderdaad een foutje heeft gemaakt.
 8. Nee, dat niet. Hier is/lijkt de hele cachepagina verdwenen. De cachepagina 'staat' altijd bij Geocaching.com. Wat Geoaching.Com met deze aanpassing probeert te voorkomen is dat images/pictures/plaatjes/films op de cachepagina verdwijnen.
 9. Onlangs zijn wat sites op het internet, waarop gratis images/pictures/plaatjes/films opgeslagen konden worden, opgeheven. De gevolgen daarvan waren o.a. ook te zien bij Geocaching.Com. Op sommige cachepagina's verdwenen o.a. de logo's, de banners, de achtergronden, de logfoto's en de puzzels. In plaats daarvan waren alleen lege kaders zien met een klein x'je erin. Misschien verdween daardoor ook de aanwijzing naar of zelfs de oplossing van de cache. Een actieve CO zal deze 'gehavende' cachepagina's weer aanpassen/updaten, waardoor de cache en/of de informatie weer compleet is. Is de CO van de betreffende cache niet meer actief, dan blijft de cachepagina 'verminkt' achter, waardoor zowel Geocaching.Com als de cacher er misschien niets meer aan hebben en de cache in principe waardeloos ( letterlijk ) is geworden. Door de verplichting deze items bij Geocaching.Com te moeten opslaan/uploaden, wordt voorkomen dat een cachepagina ( door het uitvallen van een externe site ) verminkt raakt. Om ook de privacy van de CO te garanderen, bedacht Geocaching.Com om dan gelijk ook de EXIF data van de betreffende bestanden te verwijderen. Helaas blijken sommige CO's juist daar de oplossingen van hun cache in te hebben gezet, waardoor er nu weer andere cache problemen ontstaan.
 10. Welke software versie heeft u op uw gps staan? M.b.v. updates worden o.a. fouten ( bugs ) verholpen en/of functies verbeterd/toegevoegd. Het is niet noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de software op uw gps installeren m.b.v. van Garmin-Express of dit zelf handmatig doen. Het Garmin programma moet u wel eerst installeren ( registreren is niet noodzakelijk ! ), maar daarna is de update in een paar muisklikken geïnstalleerd. Wilt u daarvoor geen Garmin software installeren ( om welke reden dan ook ), dan kan u de updates ook handmatig uitvoeren. Volg de bovenstaande link en lees hoe. Mocht u twijfelen, gebruik dan altijd het Garmin programma. Wilt u een oude versie installeren ( = downgrade ), omdat de nieuwe versie een bug heeft of omdat u deze beter vindt, dan is dit alleen via de handmatige wijze mogelijk. Hieronder een lijst van Garmin gps'en, de laatste versie software ( met "<<<<" aangegeven is nieuw ) en de link naar de betreffende Garmin webpagina voor meer informatie. Niet alle gps types worden vermeld, maar dat kan o.a. worden veroorzaakt doordat b.v. een 64s qua firmware gelijk is aan een 64. Staat uw gps ( er dan nog steeds ) niet in de lijst, dan mag u zelf Google'n. Mocht u denken dat uw gps ook in deze lijst thuis hoort, omdat veel van uw hobbygenoten exact hetzelfde type hebben, laat het dan weten. Misschien voeg ik deze dan toe. Type Garmin Firmware Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex 22x/32x 2.50 Link eTrex Touch 25/35 4.00 Link GPSMAP 62/78 7.20 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.60 Link GPSMAP 64sc 3.30 Link GPSMAP 64sx 2.30 Link <<<< GPSMAP 64csx 2.20 Link GPSMAP 66 3.40 Link GPSMAP 66i 5.40 Link Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.50 Link Oregon 6x0 5.60 Link Oregon 7xx 4.70 Link GPSMAP 64sx: Changes made from version 2.20 to 2.30: • Added support to change NMEA baud rate.
 11. Geocaching.COM heeft een aanpassing gedaan op hun website: Background image on cache pages. "... With this release, we have made it more convenient for cache owners to add background images to their cache pages. As a cache owner, you can now add a background image to your cache page in two ways: Drag and drop your background image to add it to your cache page, or browse your computer to select an image. To remove a background image, click delete: ..." Google vertaling.
 12. Hoe het in 2004/2005 was ( m.b.t. gps en storingen ) weet ik niet, maar tegenwoordig rijdt en vliegt iedereen er blind op. @Sivota: Inderdaad. Maar misschien komt de TS met nog meer informatie?
 13. Met al die media hoempapa, had ik ook wat 'groters' verwacht.
 14. Nee, hoor. Die blijven gewoon binnen hun eigen omheining.
 15. Dat wordt hetzelfde 'verhaal' als met de wolf.... Voor deze grote dieren is er mijns inziens geen ruimte meer in Europa. Er is misschien wel ruimte in Europa, alleen blijven de dieren daar ( natuurlijk ! ) niet in. En dan kan je misschien wel heel veel doen, maar na 1 beer/wolf worden het er geheid meer en dán is beperken duurder en moeilijker. Het spijt me voor die beer, maar misschien heeft een grote dierentuin interesse of de beer overplaatsen naar gebieden waar wel genoeg ruimte is en waar beren nu nog in grote(re) aantallen voorkomen.
 16. Vandaag in het Dagblad v/h Noorden: "Weer schapen doodgebeten... Alles wijst erop dat de tien schapen, die zaterdag bij Hooghalen werden doodgebeten, ten prooi zijn gevallen aan een wolf. Het Drentse Landschap neemt maatregelen... ...De afgelopen twee maanden is er een piek. In Drenthe werden 48 schapen doodgebeten, in Friesland 37 en twee in Groningen..." Bron. Laat ik eens een anders standpunt opperen, waarom veel organisaties de wolf verwelkomen: het is makkelijker en goedkoper er niets aan te doen, dan de wolf proberen buiten de deur te houden. En zo kunnen ze allemaal zeggen, dat ze 'voor' de wolf zijn/waren en het in deze/die tijd goed gaat/ging met de wolf en zichzelf daarvoor een medaille kunnen opspelden. Ondertussen zitten o.a. de boeren met de ellende.
 17. Het blijft inderdaad uitkijken: gister en vandaag in het nieuws: Man ernstig gewond na aanval door stier in natuurgebied en Incident met stier als in Maashorst zeldzaam...
 18. Ja, daar noemt u ook wat. Zelfs Microsoft is er niet blij mee en gaat de browser binnenkort vervangen door een geheel nieuwe die op Chromium gebaseerd is. Zie Tweakers.Net
 19. Misschien even de cache van de browser legen? Zojuist in FireFox geprobeerd en ik kan zonder problemen een logje wijzigen.
 20. Allemaal een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar gewenst !!
 21. Ja. Dit wordt een spannende wedstrijd. Hopelijk gaat van Gerwen deze wedstrijd wel gelijk goed van start. Bij Wright zal het niet zo makkelijk inhalen worden, dus kan hij zich niet permitteren om de eerste sets zo maar te verliezen. Daar komen ze .........
×
×
 • Create New...