Jump to content

Linkalovers

Donateurs
 • Content Count

  1,583
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  82

Everything posted by Linkalovers

 1. Nee, ik denk niet dat wij komen . Bijna 500 km rijden voor een event is toch iets ( veel ! ) te veel van het goede . Maar veel plezier daarzo.
 2. Vandaag in het nieuws: 20 t/m 22 september: Geocoaching event in Leende
 3. Ik ben gelukkig PM. Dus veel van deze kaart- en PQ-vullers gaan zo 1-2-3 de Ignore-bak in en verdwijnen dus zo, van mijn kaart, uit m'n PQ's en dus van m'n gps.
 4. Zo zwart wit als Barny het ziet, doe ik niet. Maar ik denk dat er toch ( mogelijk ) wel verschil zit tussen de caches van een Geo-art, trail en multi. Je zou namelijk verwachten dat een multi en trail vanuit het idee, van een cache in een mooie gebied gemaakt is, terwijl bij de Geo-art eerst de vorm bedacht wordt. Heb je een mooi gebied en daar wil je een cache in leggen, dan laat je de mensen natuurlijk eerst de mooiste plekken zien m.b.v. wp's, voordat je bij de cache komt. Nu is een lange multi tegenwoordig niet zo sexy en worden deze caches steeds minder bezocht. Dus heb je een mooi gebied gevonden en je wilt geen multi, maar een cache type waarop meer mensen af komen, dan maak je een trail. Op de plaatsen waar je bij een multi een wp gepland had, leg je nu een cache. Bij een Geo-art verwacht ik, dat eerst de vorm wordt bedacht en daarna pas de locaties van de caches erbij worden gezocht. Aangezien de caches in een verplicht gebied ( max. 3,2 km vanaf het icoon in de vorm ) moeten liggen, kan het dus gebeuren, dat er een mindere locatie gekozen moet worden. Terwijl je deze locatie bij een multi of een trail gewoon weg zou laten.
 5. ...of dit stukje op Drimble
 6. Goed werk PeeTee. Ik had beslist niet verwacht dat GC ( het Help Center ) zo zou reageren. Verbazingwekkend. Zo zie je maar weer, zelfs GC kan je verrassen.
 7. Bij het Help Center vragen om een trail code? Ik ben benieuwd of dat gaat werken ( laat het ons maar weten, als u het antwoord hebt ). Ik zou gewoon een 'normale' ( niet PM ) cache gaan zoeken en/of een event in de buurt bezoeken en daar uw ( toekomstige? ) hobbygenoten vragen om extra informatie.
 8. Oké nu weten we wat we moeten zoeken. Ff Google'n en dit draadje gevonden, waar een jaar geleden PM trail code werden weggegeven. Helaas staat in de log van 29 sept. 2018: "... I have run out of those vouchers..." en in een log daaronder: "...Premium membership trials are now available (for users who have not previously had Premium) by contacting Geocaching HQ via the Help Center. Due to this change, we are closing this thread..." " Ik denk/vrees dat er 3 opties zijn: Bij HQ gaan vragen om een voucher, of.... een cache gaan zoeken waarvoor u geen Premium Member moet zijn, of.... €35, 00 besteden aan PM ( en als het nodig is ergens anders iets bezuinigen ). Edit: ik tel echt 3 opties....
 9. Allereerst natuurlijk welkom op dit forum. "...Nu zie ik dat er een trial versie is...": zou je kunnen aangeven waarvan je een trail versie hebt gevonden? Dat zoekt & helpt namelijk beter. Misschien heb je al wat draadjes/logjes gelezen op dit forum en heb je misschien al gemerkt dat iedereen zijn eigen manier van Geocachen heeft. Zoveel mensen, zoveel smaken, zullen we maar zeggen. Als je nog niet veel caches gevonden hebt, dan heb je natuurlijk nog weinig ervaring met alle type caches. Ik weet niet welke serie caches je gaat doen, maar ik durf wel te zeggen dat geo-art caches meestal niet op de mooiste plekken liggen. De naam zegt het namelijk al: Geo-art. Het gaat dus om de art en daarbij zijn een aantal plekken gezocht om de caches te verstoppen. Omdat er een regel is dat de werkelijke/fysieke cache binnen 3,2 km. van het icoon ( op de kaart ) moet liggen, betekend dit vaak veel caches op een klein gebied. Misschien is de serie in een buitengewone mooie omgeving gelegd, waar je heel veel mooie plekken hebt om de cache te verstoppen, maar meestal is dat niet het geval en dan moeten de caches ( of een gedeelte daarvan ) gelegd worden op minder mooie plekken. Als je gaat geocachen voor het zoeken, dan is dat natuurlijk geen probleem, maar als je gaat voor de mooie plekken, dan kan je vaak beter andere caches gaan (be)zoeken. Maar zoals gezegd, iedereen zijn meug.
 10. Barny kan dus wél een zinnig stukje tekst schrijven, waarin hij netjes zijn mening geeft. Mooie regels, zonder spelfouten, beschaafd en netjes. Laat de volgende keer ( als je hier schrijft ) die andere persoonlijkheid maar 'thuis' en ga verder met deze .
 11. Inderdaad. "...Als iedereen dit ongeveer op dezelfde manier doet, krijgen slechtere caches gemiddeld minder % favo's en betere meer. Maar niet iedereen doet dit hetzelfde. Wat is daarvan de invloed?..." Dat betekent dat een favo van/voor u, niet hetzelfde kan betekenen als een favo van een ander. Dus het aantal favo's van een cache is niet alles zeggend, wel een aanwijzing. "...Hoe groot is de invloed van het wegtrekken van favo's en het oppotten van favo's heeft op het totaalbeeld wat je ervan krijgt..." Het wegtrekken van een favo zie/vind ik als negatief. Een favo is ook soort van bedankje voor de CO. Waarom dan je favo terugtrekken? M.b.t. oppotten: als ik geen caches vind, waarvan ik ( op e.o.a. ) manier een glimlach krijg, dan krijgen ze ook geen favo's natuurlijk. "...Tot nu toe heb ik het gevoel dat mijn 10% redenatie redelijk goed gebruikt kan worden om het kaf van het koren te scheiden... Als die redenatie voor u werkt, dan is dat prima. Persoonlijk ga ik beslist niet kijken of de favo's van een cache wel of niet boven het gemiddelde uitsteken, ik wandel liever. Ook als een cache weinig/geen favo's heeft, kan de wandeling leuk zijn. "...Maar is er te zien of er meer mensen zijn die oppotten, of meer mensen die extra uitdelen door oude favo's te verbruiken?..." Nee, zover ik weet niet. Persoonlijk vind ik: ik wandel liever, dan dat ik voor een cache achter de computer zitten. Ik vind de wandeling naar en de ligging van de cache ( in de natuur ), vaak belangrijker dan het aantal favo's. Zoals al eerder gezegd, ook als een cache geen favo's heeft, kan de wandeling er naar toe leuk zijn. Misschien heeft het te maken met de reden waarom iemand gaat cachen. Voor ons is dat "naar buiten", "de natuur in", wandelen en/of fietsen en bij voorkeur multi's. En als we na een wandeling ( of een middag cachen ) "moe maar voldaan in de stoel zakken", dan is iedere ( gevonden of niet gevonden ) cache een goede, of deze nu wel/geen/weinig/veel favo's heeft.
 12. Hallo De_K, welkom op dit forum. Ik ben PM lid en kan dus Favorieten geven. Als ik een cache op e.o.a. wijze leuker vindt dan anders, dan geeft ik de cache/CO daarvoor een Favo. Maar dat leuker vinden is ( bij mij ) natuurlijk geen wetenschap of een exacte formule. Natuurlijk is dit afhankelijk van het weer ( bij mij in de regen geen kans op favo's ), de huidige stemming, hoe druk is het daar die dag, ........ ( en weet ik nog veel meer ) Ook kunnen er veel redenen zijn om een favo te geven. Het kan een hele mooie cache zijn, een mooie route zijn, een mooie omgeving, een heerlijke lentedag ( na de winter ) en dat ondanks dat de cache zelf maar een eenvoudige petling is. Ik denk dat iedereen een eigen 'waardering' heeft, wanneer hij/zij een favo geeft. Dat mensen hun favo’s wegtrekken bij gearchiveerde caches, kan misschien verklaard worden doordat ze te weinig favo's hebben en die liever aan een actieve cache willen besteden. Persoonlijk ( m.b.t. favo's ) vind ik, geven is geven. Als ik een cache/route zoek en ik moet kiezen tussen een cache met en zonder favo's dan gaat de cache met favo's natuurlijk voor. Maar dat betekent niet dat een cache zonder favo's per definitie slecht is en de kans is groot dat we gewoon langs de favo-loze cache gaan als onze router er langs loopt. Mocht u nu denken dat is duidelijk: soms laten we ook gewoon een cache liggen omdat we er geen zin in hebben. Het is natuurlijk geen verplichting om alles maar te moeten vinden. Wij hebben het niet zo met voortuin-caches of caches in de bebouwde omgeving. Ondanks dat we daar vaak/regelmatig langs rijden, laten we die rustig liggen. M.b.v. favo's zou je makkelijker kunnen kiezen, echter die favo's worden ook gegeven door personen die misschien niet dezelfde interesses hebben als u ( ik ). B.v. een boom ( klim ) cache kan veel favo's hebben, terwijl ik beslist geen meter vanaf de grond wil en die favo's dus voor mij niets betekenen.
 13. Welke versie firmware ( software ) heeft u op uw gps staan? M.b.v. updates worden o.a. fouten ( bugs ) verholpen en/of worden nieuwe functies toegevoegd. Het is niet echt noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de firmware op uw gps installeren m.b.v. van een Garmin programma of dit zelf handmatig doen. Het Garmin programma ( WebUpdater of Garmin-Express ) moet u wel eerst installeren, maar na het starten daarvan is de update in een paar muisklikken geïnstalleerd. Wilt u geen extra software installeren ( om welke reden dan ook ) dan kan u de updates ook handmatig kopiëren, maar moet u zelf de juiste firmware kiezen en deze naar uw gps kopiëren. Mocht u twijfelen, installeer de firmware dan altijd m.b.v. een Garmin programma. Wilt u een downgrade uitvoeren ( bv. omdat u een oudere firmware versie beter vindt ), dan is dit alleen mogelijk via de handmatige wijze. Hieronder een lijst van Garmin gps'en, de laatste firmware versie en de link naar de betreffende webpagina. Als uw gps niet in de lijst staat, dan mag u zelf Google'n. Type Garmin Firmware Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex 22x/32x 2.50 Link eTrex Touch 25/35 3.80 Link GPSMAP 62/78 7.20 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.50 Link GPSMAP 64sc 3.30 Link GPSMAP 64sx 2.20 Link GPSMAP 64csx 2.20 Link GPSMAP 66 3.10 Link GPSMAP 66i 4.30 Link <<<< Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.40 Link Oregon 6x0 5.50 Link Oregon 7xx 4.70 Link GPSMAP 66i: Changes made from version 4.20 to 4.30: •Added support for the inReach Remote feature •Added the option to discard edits to a contact •Fixed data on the inReach Plan Usage page •Fixed issue when creating proximity alarms •Improved the contact editing keyboard •Improved Bluetooth reliability
 14. Welke versie firmware ( software ) heeft u op uw gps staan? Wanneer heeft u gecontroleerd of er daarvoor een update is? M.b.v. deze updates worden o.a. fouten ( bugs ) verholpen en/of worden nieuwe functies toegevoegd. Het is niet echt noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de firmware op uw gps installeren m.b.v. van een Garmin programma of dit zelf handmatig doen. Het Garmin programma ( WebUpdater of Garmin-Express ) moet u wel eerst installeren, maar na het starten daarvan, is de update in een paar muisklikken geïnstalleerd. Via de handmatige wijze is het niet nodig om software te installeren, maar moet u zelf de juiste firmware kiezen en deze naar uw gps kopiëren. Mocht u twijfelen, installeer de firmware dan altijd m.b.v. een Garmin programma. Wilt u een downgrade uitvoeren ( bv. omdat u een oudere firmware versie beter vindt ), dan is dit alleen mogelijk via de handmatige wijze. Hieronder een lijst van Garmin gps'en, de laatste firmware versie en de link naar de betreffende webpagina. Als uw gps niet in de lijst staat, dan mag u zelf Google'n. Type Garmin Firmware Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex 22x/32x 2.50 Link <<<< eTrex Touch 25/35 3.80 Link GPSMAP 62/78 7.20 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.50 Link <<<< GPSMAP 64sc 3.30 Link <<<< GPSMAP 64sx 2.20 Link <<<< GPSMAP 64csx 2.20 Link <<<< GPSMAP 66 3.10 Link GPSMAP 66i 4.20 Link <<<< Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.40 Link Oregon 6x0 5.50 Link Oregon 7xx 4.70 Link <<<< eTrex 22x/32x: Changes made from version 2.00 to 2.50: •Fixes potential issue with altimeter calibration. GPSMAP 64: Changes made from version 5.40 to 5.50: •Fixed issue with GB Discoverer. GPSMAP 64sc: Changes made from version 3.20 to 3.30: •Fixed issue with GB Discoverer. GPSMAP 64sx: Changes made from version 2.10 to 2.20: •Fixed issue with GB Discoverer. GPSMAP 64csx: Changes made from version 2.10 to 2.20: •Fixed issue with GB Discoverer. GPSMAP 66i: Changes made from version 4.10 to 4.20: •Fixed issue with downloading BirdsEye imagery. Changes made from version 3.00 to 4.10: •inReach messages will now draw on the map •Added create and update Contacts •Added ability to update plan details •Added plan usage page •Added keyboards for Ukrainian, Estonian, Lithuanian, and Farsi •Added warning to charge icon when device is too hot or cold to charge •Improved altimeter calibration after each startup •Removed Forward button from Preset messages •Improved message details page when using night mode Oregon 7xx: Changes made from version 4.40 to 4.70: •Added support for G3 Marine Cartography. •Fixed possible issue with dashboard when adding main menu pages. •Fixed possible issue with smart notifications not displaying. •Fixed temperature spikes in track log when powering down when using a Tempe. •Fixed issue in-which Where To -> Coordinates was not able to be added to the main menu. •Fixed potential shutdown for area calculations when device is set to Greek. •Improved Connect IQ app support.
 15. Linkalovers

  premium

  Volgens mij kost een PM via de GC.com shop maar €29,99. Het is dan wel een abonnement dat automatisch verlengt wordt ( = 'renewal' ), maar dat kan je stoppen/cancelen. Link: Hierzo
 16. Geen idee hoe warm het hier vandaag is/was, maar het is veel te warm naar mijn zin. Dat, ondanks dat we in het noorden wonen, waar het ( in dit geval, gelukkig ) wat minder warm is. Typisch Nederlands weer, of het is net geen 20° ( en ben je blij met de extra gevoelstemperatuur van het zonnetje ) of het is belachelijk warm en loopt het zweet bijna overal, zodra je wat gaat doen. Vanmorgen vroeg alle deuren, ramen en gordijnen dicht gedaan en het is nu zo'n 26° binnen. Gelukkig hebben we een ventilator en valt het allemaal wel mee, mits je beneden op je stoel blijft zitten ( ga vooral niet naar zolder !! ).
 17. Welke versie firmware ( software ) heeft u op uw gps staan? Wanneer heeft u gecontroleerd of er daarvoor een update is? M.b.v. deze updates worden o.a. fouten ( bugs ) verholpen en/of worden nieuwe functies toegevoegd. Het is niet echt noodzakelijk om de laatste versie op uw gps te hebben, echter vaak wordt de werking van uw gps er wel beter en/of stabieler van. U kan de firmware op uw gps installeren m.b.v. van een Garmin programma of dit zelf handmatig doen. Het Garmin programma ( WebUpdater of Garmin-Express ) moet u wel eerst installeren, maar na het starten daarvan, is de update in een paar muisklikken geïnstalleerd. Via de handmatige wijze is het niet nodig om software te installeren, maar moet u zelf de juiste firmware kiezen en deze naar uw gps kopiëren. Mocht u twijfelen, installeer de firmware dan altijd m.b.v. een Garmin programma. Wilt u een downgrade uitvoeren ( bv. omdat u een oudere firmware versie beter vindt ), dan is dit alleen mogelijk via de handmatige wijze. Hieronder een lijst van actuele Garmin gps'en, de laatste firmware versie en de link naar de betreffende webpagina. Als uw Garmin gps niet in de onderstaande lijst staat, dan mag u zelf Google'n. Type Garmin Firmware Garmin website eTrex 20/30 4.90 Link eTrex 20x/30x 3.00 Link eTrex Touch 25/35 3.80 Link GPSMAP 62/78 7.20 Link GPSMAP 62sc/62stc 5.30 Link GPSMAP 64 5.40 Link <<<< GPSMAP 64sc 3.20 Link <<<< GPSMAP 64sx 2.10 Link <<<< GPSMAP 64csx 2.10 Link <<<< GPSMAP 66 3.10 Link Montana 7.60 Link Montana 610/680 3.40 Link Oregon 6x0 5.50 Link Oregon 7xx 4.40 Link GPSMAP 64: Changes made from version 5.30 to 5.40: •Added support for G3 Marine Cartography GPSMAP 64sc: Changes made from version 3.10 to 3.20: •Added support for G3 Marine Cartography. GPSMAP 64sx: Changes made from version 2.00 to 2.10: •Added support for G3 Marine Cartography. GPSMAP 64csx: Changes made from version 2.00 to 2.10: •Added support for G3 Marine Cartography.
 18. Natuurlijk is de 66i voor het serieuzere werk bedoeld. Als je alleen 'plastic bakjes' zoekt, heb je voor de helft van dat bedrag ook al een hele goede gps. Bij de €599,- ( die de 66i kost ) moet natuurlijk ook nog een abonnement voor de inreach optie, wil je tenminste ook toegang tot het Iridium® satellietnetwerk hebben ( voor live tracking, berichtenfuncties en SOS ).
 19. Inderdaad, maar je kan ook overdrijven. Ik ga 'm in ieder geval niet kopen . Die plastic 'bakjes' kan ik ( als ik een keer niet met m'n neus zoek ) ook wel vinden met een goedkopere GPS.
 20. Het betreft niet direct oude apparaten, maar wel dezelfde gps roll-over problemen: Apple updatet iPhones en iPads.
 21. Maar dat is het nu net, ik ben beslist geen puzzelaar en ik heb geen zin in verplichte caches, dus daar houdt het direct op.
 22. Inderdaad. Deze cache ligt bij mij al in de Ignore bak en "...staat niet op de kaart...".
 23. Bij een vandaag beschikbaar gekomen cache ( met een dif. van 4,5 ) wordt verwezen naar Mystery at the museum? Een cache met een maximale oplostijd van 24 dagen? Er staat een timer bij. Nieuwe filter opties: Blijkbaar heb ik wat gemist. Op 25 juni van dit jaar is dit bericht uitgekomen: Breaking news! Mystery at the Museum. Nog meer caches met vragen/hersenkronkels? Aangezien wij liever wandelen dan puzzelen, denk ik dat deze cache rechtstreeks de Ignore bak/list in gaat: waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Edit: @kalkendotters, inderdaad dagen, verkeerd gekeken, tekst aangepast.
 24. Tweakers.net: Galileo werkt weer, maar is nog instabiel.
×
×
 • Create New...