Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  2634
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  192

Alles door Linkalovers geplaatst

 1. Ach, grote kans dat er helemaal niets van te merken is. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en mocht men nu vandaag ergens midden op de heide staan en de gps laat het spontaan afweten, dan 'weet' men waarom .
 2. "...VS waarschuwen voor kans op mondiale gps-tijdssynchronisatieproblemen op zondag !! De Amerikaanse Cybersecurity & Infrastructure Security Agency, of CISA, waarschuwt voor mogelijke gps-problemen die zich vanaf zondag voor kunnen doen. Door een bug in bepaalde gpsd-servicedaemon-versies zal de interne klok van apparaten bijna 20 jaar terugspringen..." Bron.
 3. Inderdaad wij ook. Het zal GC vooral gaan om opties 2 ( LeaderBoard ), want hoe meer rivaliteit, hoe beter de commercie voor GC.
 4. Inderdaad, zo blijft het wel spannend ....
 5. 2003, dat is ruim voordat ik in begin 2009 een gps ging gebruiken.
 6. Volgens mij exporteert GSAK ( standaard ) CC coördinaten. Dus de betreffende caches selecteren m.b.v. een filter en die dan exporteren naar een *.gpx file. Die file de andere laten inlezen. Maar hoe het vanaf/vanuit iCaching moet, geen idee.
 7. Nee, verder maakt het niets uit, behalve de memory. Het zal ook niet veel schelen en voor mij maakt het niet uit. Maar er zijn genoeg mensen, die alle caches in Nederland verzamelen en dan natuurlijk ook zo veel mogelijk in hun gps willen hebben, misschien hebben die wat aan deze bevindingen. Overigens lees ik nooit logs op m'n gps, want daarvoor gebruikt ik C:Geo op m'n smartphone. Dat leest veel makkelijker en zo zijn de foto's ook goed te bekijken.
 8. Volgens mij kan je wel via GSAK aangeven, hoeveel logs je naar de gps wilt sturen. Nooit geprobeerd meer logs te sturen, maar bij mij staat deze op '0'. Dat scheelt weer cache geheugen..... Overigens bij meer dan standaard ( 4? ) logs, moeten deze ook eerst in GSAK geladen worden, voordat deze naar de gps doorgezet kunnen worden.
 9. Linkalovers

  blauwe streep

  Hallo, ik heb geen 66sr maar een 64s. Daarop kan je de track loggen & op de kaart laten zien ( wat u nu hebt ), je kan de track loggen & niet op de kaart laten zien en je kan de track log volledig uitzetten. Bij mij 64s stond deze standaard op de eerste optie.
 10. Vlekkeloos ..... Maar i.v.m. het late tijdstip, de sessie vanmorgen maar verder gekeken.
 11. Eerste SpaceX-ruimtevlucht met alleen toeristen vertrekt... "...Vier Amerikaanse burgers vertrekken in de nacht van woensdag op donderdag zonder aanwezigheid van professionele astronauten naar de ruimte. De Amerikaanse miljardair Jared Isaacman leidt de drie dagen durende vlucht met de naam Inspiration4..." Bron. Wat meer informatie, is hier te lezen : EveryDayAstronaut en Inspiration4. De lancering is o.a. hier te zien : RocketLaunch
 12. Het was weer een prachtige race !! Top !! En dat, ondanks dat het weer eens 2 tegen 1 was.
 13. Afgelopen week weer een vervelende fout gehad op m'n Garmin GpsMap 64s. Na de gps ( in profiel 'Auto' ) als TomTom te hebben gebruikt, schakelde ik de 64s over op profiel 'Geo' en toen bleek dat alle aanwezige profielen een kopie waren geworden van profiel 'Auto'. Als je thuis bent, dan is dat niet zo erg. Maar als je op vakantie bent en ergens midden in de bossen staat, is dat erg vervelend. Thuis heb ik alle gegevens van de settings die veranderd zijn, vast en zeker wel ergens staan, maar hier heb ik die dus niet. Tevens verander ik niet dagelijks de instellingen van m'n gps, dus wat waar e.e.a. aangepast moet worden, is in de loop van de tijd toch wat onduidelijk. Daarbij opgeteld dat we veel te laat waren ( onverwacht veel verkeer en files op de weg ) voor een event en nu dus ook nog het event in het bos niet konden vinden, omdat deze met de auto niet bereikbaar is. Waar stond nu maar weer de instellingen, om de navigatie uit te zetten en rechtstreeks naar het eindpunt te gaan ? Met navigatie aan, blijft de gps steeds kilometers omrijden, terwijl vanaf die zijde het event ook niet bereikbaar is. Was het in de auto ( met airco ) nog wel redelijk koel te houden. Nu in het bos, uit de wind en met de weigerende 64s, is het kookpunt snel bereikt. Dus was het resultaat dat we de event plek bereikten, toen de Co de zaak al aan het opruimen was en er nog maar enkele andere geocachers aanwezig waren. Ondertussen was mijn stemming natuurlijk behoorlijk mineur en om dan nog een vriendelijke praatje te houden in het Frans was wel iets te veel van het goede. Slecht voor je humeur en jammer dat je zo je oude Franse bekende dit jaar niet kan zien. Grrrrr
 14. Inderdaad. Natuurlijk is ( direct ) met elkaar praten beter/sneller, maar met Whatsapp gaat het ook prima.
 15. Ook een interessante live stream is natuurlijk die van NASASpaceflight, want daar wordt ook veel informatie gegeven en uitgelegd.
 16. Vanmiddag niets te doen ? Nadat vorige week Virgin Galactic's First Fully Crewed met een hybride vliegtuig even 'los' van de aarde kwam, is er vanmiddag ( om 15:00 ? ) weer een lancering voor 'space toeristen'. Waarin o.a. Oliver Daemen uit Tilburg even de ruimte mag 'aantikken', want deze vlucht gaat hoger dan die van Virgin en wordt met een echte raket uitgevoerd. De eerste trap zal ( hopelijk ) weer netjes landen, terwijl de 'capsule' m.b.v. parachutes in de woestijn land. Blue Origin, First Human Flight : Hier, Hier en Hierzo meer informatie. Vanaf +/- 13:00 starten de live streams en is dit o.a. hier te zien : www.blueorigin.com/ Everydayastronaut Rocketlaunch CosmoSapiens Overigens kan u op de youtube website, het beste de Chat verbergen ( "Hide Chat" ). Daardoor wordt e.e.a. wat rustiger.
 17. Ja, mmmmmm, vreemd. Ik moet zeggen dat ik de links niet van de 'gps'-laptop heb gekopieerd. Dat is m'n oude laptop met o.a. allerlei geocaching, kaarten, software en links e.d., die ik graag 100% gescheiden wil houden met serieuzere zaken zoals bankieren e.d. Ik gebruik de laatst tijd de TOPO kaart van BBBike, maar veel verschil is er toch niet.
 18. Hier nog wat gratis kaarten en info sites: https://extract.bbbike.org/ http://download.mapsforge.org/maps/europe/ http://freizeitkarte-osm.de/en/more-countries.html http://garmin.openstreetmap.nl/ http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download http://www.openfietsmap.nl/downloads http://garmin.opentopomap.org/data/
 19. Inderdaad, wat een chaos daar in Limburg. Natuurlijk ook niet vergeten, wat er ook allemaal in België en Duitsland gebeurt. Hopelijk komen de mensen er daar snel overheen.
 20. Geocaching.COM gaat haar website aanpassen: Upcoming retirement of the Event calendar " In an effort to reduce the number of old duplicate pages on Geocaching.com, we are planning to retire the Event calendar page and its child pages on August 12, 2021. Traffic to these pages has decreased significantly over the years as players opt to use more powerful tools like the new Search for Events or the Event widget on the new dashboard. The Guide to Hosting Events will move to the Help Center. In addition to providing advance notice of this change, we are soliciting feedback on how you would like to see Events surfaced further on Geocaching.com. For more background information about retirement of duplicate pages on Geocaching.com, please visit the Geocaching Blog. " Een volledige Google vertaling.
 21. Er zijn genoeg miljonairs en/of biljonairs en grote kans dat dit een tijdelijke hype wordt, om je als miljonair af te scheiden van alle andere miljonairs. Want status is alles. Maar afwachten wat er gebeurt als dit, na een aantal vluchten, normaal wordt en niet meer status verhogend is. Dan gaan misschien alleen diegene nog, die echt gaan voor het uitzicht. Sommige claimen dat 80Km hoogte voldoende is, anderen beweren dat 100Km hoogte de overgang is en de echt astronauten hebben een nog hogere grens. Waarschijnlijk bepaald de hoogte die men heeft bereikt, tot welke groep men behoord.
 22. Inderdaad, want dat achtbaanritje is ( voorlopig ? ) het enige waarvoor dit project gestart is. Het is natuurlijk een prachtige ervaring ( minimaal uitgedrukt ), maar hoeveel klanten zouden er werkelijk zijn, die dit soort bedragen hiervoor kunnen/willen betalen. Het wordt zo natuurlijk wel steeds goedkoper, maar er zijn dagen dat ik deze bedragen niet in m'n portemonnee heb . Bron.
 23. Voor wie vanmiddag met dit mooie weer ( of tussen de buien door ? ) niet aan de wandel gaat: Vanmiddag om 15:00 is de lancering van eerste echte commerciële ruimte vlucht ooit, waarbij het alleen gaat om mensen even ( 4 min ? ) in de ruimte ( voorbij de Kármán-lijn ) en terug te brengen. Hiervoor wordt niet een raket ( rechtop staand 'projectiel' ) gebruikt, maar een soort hybride tussen vliegtuig en raket, die het eerste stuk onderaan een speciaal vliegtuig hangt. O.a. hier en hier te zien en die streams zijn natuurlijk eerder actief.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...