Spring naar bijdragen

Linkalovers

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1,262
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  51

Alles door Linkalovers geplaatst

 1. Geocaching.Com heeft hun website aangepast: Website: Event start and end times " With today’s release, we are adding the functionality to add start and end times to Event Caches. Cache owners can now input their event times during the Cache Submission Process (CSP) and update them on the edit page. Players can see the event times at the top of the Event Cache page on Geocaching.com, as well as in the description. CSP and edit page Cache owners have the option to input times in either 24-hour or 12-hour formats. The new feature enforces the minimum event time from the guidelines (30 minutes for regular events, and 1 hour for CITO events). An event can start any time between 00:00 and 23:15. The latest possible end time for an event is 23:45 — this is a current limitation since midnight would technically be on the next day, but events can only happen on one day. ........... ........... " Een Google vertaling in het Nederlands.
 2. Linkalovers

  communicatie

  Als je de GpsMap 60Cx op een computer aansluit, is deze niet direct zichtbaar in Windows. De optie/functie daarvoor, moet je eerst handmatig op de gps aanzetten. Daarna verschijnt deze pas in Windows en kan je de *.gpx bestanden kopiëren naar '[Schijf]:\Garmin\Gpx\' De functie aanzetten ( het maakt niet uit of je de gps eerst of daarna pas aansluit op de computer ): - Duw 2 x op de "Menu"-knop - Kies "Instellingen" - Kies "Interface" - Kies "USB Massa opslag" ( onderin het scherm ) Na het kopiëren, één keer kort op de aan/uit knop van de gps duwen en de gps herstart weer in de standaard modus.
 3. Linkalovers

  403 error

  Ik denk dat het eerder anders om is: op je werk wordt ( o.a.? ) Geocaching.Nl geblokkeerd. Zie Wiki.
 4. Linkalovers

  communicatie

  Hoewel het maken van een verbinding naar de 60Cx, iets anders werkt dan dat voor de moderne 64s ( ik heb beide ), is het plaatsen van een *.gpx bestand hetzelfde. Zie hier en hierzo
 5. Linkalovers

  Zaklamp met groot vermogen

  Geen idee wat de wet medio 2005 was, m.b.t. dit voorwerp.
 6. Linkalovers

  Monterra - Android

  Ook al zal je de gps kunnen rooten, wat voor voordeel heeft dat ( in dit geval )? Je zou dan misschien bloatware kunnen verwijderen, maar je kan toch niet de Android versie updaten of vervangen. Dus C:Geo gaat er niet beter van werken. Het rooten van een Garmin Monterra: even gezocht via Duck.com en deze link gevonden. Het is dus blijkbaar mogelijk, maar wat heb je er aan? Ach, zo erg is dat niet. Bijna alle andere Garmin ( niet Android ) gps'en hebben en kunnen ook niet meer. Zo lang de gps ( -functie ) goed werkt en dan samen met een Android mobiel met C:Geo of GDAK erop, is het prima geocachen.
 7. Linkalovers

  Geocafé "het Opkikkertje" 2019

  Iedereen een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2019.
 8. Linkalovers

  Monterra - Android

  Ik verwacht dat, als er een Android update ( mogelijk ) is, deze alleen door Garmin gemaakt kan worden. De laatste update voor een Monterra is v4.10 van aug. 2015. Deze update is bijna 223Mb groot. Gezien de grote van de update zal hierin waarschijnlijk ook een update van het Android systeem in zitten, aangezien een 'standaard' update ( voor andere, niet Android Garmin gsp'en ) max. 20Mb groot is. Dat er al jaren geen update meer beschikbaar is, kan betekenen dat dit een zeer stabiele gps is óf dat deze gps z'n End Of Life heeft bereikt en dus geen ondersteuning/updates meer krijgt. Als ik bij Waypoint kijk dan is dit toestel niet meer leverbaar ( = EOL ). C:Geo heeft de Monterra ook al afgeschreven: "....Garmin Monterra is out of scope due to its Android 4.1 version...." Staat versie 4.10 al op uw gps en u kan/wil niet meer met deze gps op pad, dan wordt het misschien tijd voor een nieuwe ( of ). Garmin zal u van harte verwelkomen in hun shop . Of u zet C:Geo op uw Android mobiel, dat werkt ook prima ( of had ik dit niet moeten vermelden ).
 9. Linkalovers

  Galileo

  China claimt wereldwijde dekking gps-alternatief BeiDou. " De Chinese tegenhanger van GPS en Galileo, genaamd BeiDou, zou sinds deze week wereldwijde dekking moeten hebben, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Met een nauwkeurigheid tot op 5 meter kan de positie van de gebruiker worden bepaald..... " Bron
 10. Linkalovers

  GPSmap 66 ?

  Indien je meerdere kaarten op een gps wilt hebben, moeten ze natuurlijk wel een unieke file-naam hebben, anders overschrijf je steeds de vorig kaart en staat er uiteindelijk steeds maar 1 kaart op je gps. Je kan de file ( *.img ) het beste hernoemen naar vanwaar ze gedownload zijn ( b.v. 'openstreetmap.img', 'openfietsmap.img', 'openstreetmap.img', .... ). Daarna de file kopiëren naar je gps.
 11. Linkalovers

  GPSmap 66 ?

  Er zijn vele goede kaarten, die je gratis kan downloaden en zo op je gps kan kopiëren. Het is letterlijk niet meer werk dan: een file ( *.img ) downloaden en op je gps kopiëren in de ...\Garmin directory. Enkele goede kaarten: www.openstreetmap.nl garmin.openstreetmap.nl www.openfietsmap.nl wiki.openstreetmap.org www.freizeitkarte-osm.de Even zoeken op deze site geeft vast en zeker, veel meer websites waar je goede kaarten gratis kan downloaden. Welke het beste is hangt vaak af van eigen voorkeur, eisen en activiteit ( auto/motor/fietsen/wandelen/ ..... ). Op een moderne gps kan je heel veel kaarten tegelijkertijd installeren ( = erop kopiëren ). Het aantal kaarten is eigenlijk alleen maar beperkt, door de hoeveelheid geheugen in de gps. Maar, het is niet handig meerdere kaarten tegelijkertijd aan ( = actief ) te hebben. Vaak wordt de gps daar traag van en de getoonde data ( = inhoud van de kaart ) wordt daarvan in 99,9999% nooit beter. Dus download 'alle' kaarten die u goed lijken en kopieer ze op uw gps. Tijdens een wandeling kan u dan zelf omschakelen van kaart naar kaart en dan voor u zelf bepalen welke kaart u het beste vindt.
 12. Linkalovers

  GPSmap 66 ?

  " De Garmin GPSMAP 66 serie bestaat uit 2 modellen. De Garmin GPSMAP 66s en de Garmin GPSMAP 66st. Bij de Garmin GPSMAP 66st is de Garmin Topo Active kaart al voorgeladen. Een prima bruikbare kaart, gebaseerd op openstreemap data. Deze kaart wordt 1 tot 2 keer per jaar vernieuwd door Garmin. Verder beschikken de beide modellen over dezelfde mogelijkheden.... " Bron Het is ( zoals vaak bij Garmin ) de vraag of de meegeleverde kaart het extra bedrag waard is.
 13. Linkalovers

  Wat neem je mee op Geocaching

  Zolang het tillen van een rugzak geen zeulen wordt en zolang je hobby geen werken wordt, doe je het voor je eigen plezier. Toch?
 14. Linkalovers

  Verweesde geocache

  Algemeen: Het kan natuurlijk ook een mystery zijn. Waardoor de locatie op de kaart maximaal 3,2Km verwijderd kan liggen, van waar de cache werkelijk ligt.
 15. Linkalovers

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Meer 'smaken' zijn er niet ( meer ).
 16. Linkalovers

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Wat is/was dat ".... overzichtje...."? Het is dus geen lijstje met caches Als het dus eigenlijk ook geen schermafdruk was, wat is/was dat ".... overzichtje...." dan wel? P.s. In Windows kan je altijd een scherm afdruk maken m.b.v. de functietoets PrintScreen ( 'Prt Scr', 'Ctrl/Prt Scr' of 'Alt/Prt Scr' ) en deze afbeelding 'plakken' in b.v. MsPaint, Wordpad of MS Word. Dit is een functie in Windows en is geheel onafhankelijk van wat er op het scherm staat of waar dat vandaan komt.
 17. Linkalovers

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Ik heb eigenlijk geen idee of je vanuit GC.com een lijstje kon printen van geselecteerde caches ( vanaf een Windows computer ). Wij maken ( schrijven ) altijd zelf een lijstje. Het zou wel kunnen met GSAK, maar om GSAK alleen te gaan gebruiken voor het maken van lijstjes, is wel een beetje teveel van het goede.
 18. Linkalovers

  Site terug van weggeweest.

  Hmmmm, het werkt gelukkig weer.
 19. Linkalovers

  Site terug van weggeweest.

  Was de site zojuist weer ff uit de lucht?
 20. Linkalovers

  damrakker

  Dat had ik ook geprobeerd, maar Google's "Images" vindt niets. Voor de zekerheid zojuist nogmaals geprobeerd, maar het antwoord blijft: ".... Beste gok voor deze afbeelding: windmill ...." ( ook in de voorbeeld afbeeldingen, staat niets dat lijkt op de foto voor A ). Dus ging ik ervan uit, dat dát de reden voor de vraag was.
 21. Linkalovers

  damrakker

  Officieel mogen er GEEN antwoorden gegeven worden, op vragen van een cache. Je mag deze vraag wel stellen, maar dan mag de cache ( Url, naam, GC-code of .... ) niet te achterhalen zijn. Maar als dit de enige afbeelding is die je niet kan vinden, dan zou ik de CO mailen en vragen om een extra hint m.b.t. de afbeelding voor A. P.s. De CO mailen om een extra hint, mag natuurlijk altijd !
 22. Linkalovers

  Nieuwe geocache vloggers op pad!

  Eén van de belangrijkste regel is: Dat je de locatie van de geocache niet bekend maakt aan muggles/dreuzels ( diegene die geocaching niet als hobby hebben ). Zoeken doe je dus op een onopvallende manier. Zorg ervoor dat niemand ziet dat je de cache vindt, waar de cache in zit of waar de cache in, op, onder, achter of boven verstopt zit. Op vele websites zijn genoeg handleidingen te vinden. Om toch enkele links te geven, hieronder zo maar een aantal Google resultaten: - Geocaching.com guide - 10 dingen die je moet weten... - 9 tips om niet op te vallen - Starters Handleiding ( zie punt 7: richtlijnen ) Ps Geocaching.nl en Geocachen.nl zijn 2 verschillende sites.
 23. Linkalovers

  Galileo

  VK stapt uit beveiligde deel Galileo-project en gaat eigen systeem ontwikkelen. Tweakers.net: " De Britse premier Theresa May heeft ...... laten weten dat het Verenigd Koninkrijk uit het beveiligde deel van het EU-satellietnavigatieproject Galileo stapt. ........ ........ " Bron.
 24. Linkalovers

  Site terug van weggeweest.

  ach, het kan erger: Hotelketen meldt diefstal gegevens van half miljard klanten
 25. Linkalovers

  Site terug van weggeweest.

  Voordat iedereen gaat/moet zoeken, je wachtwoord wijzigen van het forum kan hierzo
×