Spring naar bijdragen

Goonies Oosterhout

Leden
 • Aantal bijdragen

  405
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

Waardering in de gemeenschap

60 Uitstekend

Over Goonies Oosterhout

 • Verjaardag 07-04-1979

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin gpsMap 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Januari '06
 • Lengtegraad
  4.71337
 • Breedtegraad
  51.72921
 • Twitter
  @WelkomBuiten

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.welkombuiten.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Oosterhout NB
 • Interesse
  Kajakvaren (Lettmann K2 575, RTM Ysak), fietsen, wandelen, meerdaags hiken, (wild)kamperen, navigeren, zeilen.

Recente profielbezoeken

2313 profielweergaven
 1. Wat Knight of Ni zegt! Deze tip zou ik ook graag meegeven aan alle 'Met stip op de kaart'-caches. Het coördinaat van een interessante of mooie plek is niet per definitie een goede cachelocatie. Breng je publiek eerst naar de bijzondere plek en vervolgens naar een aangename cachelocatie daarbij in de buurt.
 2. Zo, de veelposters zijn ook wakker. Kikkers, ik heet geen Gonnie en alleen cachen heb ik nooit gehoeven. Team Tabak, als je als CO het anderen kwalijk neemt dat ze hun favo verhuizen, dan denk ik inderdaad dat je eens rustig moet gaan nadenken over wat dat cijfertje nu eigenlijk waard is. Punt van mijn verhaal is dat mijn favo's mijn favorieten registreren en dat ik ze niet zie als beloning voor anderen.
 3. Persoonlijk zie ik mijn favo's als een lijst met mijn favoriete caches. De top 10% van wat ik heb ervaren als geocacher. Dat is veranderlijk, dus snoep ik af en toe een favo weg bij een oude log. Dit komt overigens zelden voor, zeker omdat ik tegenwoordig regelmatig op pad ben met een autistische man die de kokertjes wel leuk vindt. Als CO zie ik die teller niet graag omlaag gaan, maar dat betekent alleen maar dat iemand elders meer plezier had. Die favo's zie ik niet als een recht of statisch gegeven. Wie daar wel serieus moeite mee heeft, moet zijn prioriteiten in het leven grondig herzien.
 4. Ik zou het ook snel beu worden als er een cache (of aanwijzing) nabij mijn oprit (als ik die had) of grenzend aan mijn erf zou liggen. Geocaches die in direct zicht van woningen of bedrijven liggen sla ik zelf meestal over. Toestemming of niet, je maakt mensen gemakkelijk nerveus met je gezoek.
 5. Mark, invoeren, find, find, je wp staat boven in de lijst, enter, ga naar, (eventueel kiezen voor over weg of rechtstreeks, afhankelijk van instellingen), page naar kompas (of laten staan op kaartscherm).
 6. Je kunt geen PQ's kwijt op de 60csx. Je zult dus waypoints (max. 1000) moeten schrijven naar het apparaat. De geheugenkaart kun je alleen gebruiken voor kaarten, niet voor wp's. Gebruik basecamp of GSAK om de wp's uit je PQ naar het geheugen van de GPS te schrijven. In GSAK kun je instellingen zo aanpassen dat je bijvoorbeeld dif/ter, grootte, cachecode of naam, hint in de notitie bij het waypoint mee kunt geven. Hierbij is het aantal tekens beperkt (15 ofzo?) Super GPS, maar voor cachebeschrijvingen zul je een andere oplossing moeten vinden (smartphone, tablet, een dik pak prints).
 7. Dat is nogal kort door de bocht, denk ik. In de logjes staan wel meer mensen met weinig finds die hem gedaan hebben. Zelfs mensen die zo vers zijn dat ze dubbele logjes schrijven. De laatste logger heeft dan misschien maar 3 finds, maar schrijft een nette log met foto en stelt je op de hoogte van benodigd onderhoud. Doet mij niet aan als kistjesdief, maar als iemand die prima weet hoe het spelletje gespeeld wordt. Kistendieven loggen niet.
 8. Top! Neem de spreuk uit de handtekening van Sivota vooral in gedachten. Ik weet dat de dagelijkse werkelijkheid heel vaak het tegendeel toont, maar toch... "When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – Briansnat -
 9. Ik heb 'm! Geotiff importeren is een grote vooruitgang!
 10. Dat is heel mooi nieuws! Wel balen voor de mensen die ervoor betaald hebben...
 11. De ver-plaswedstrijd zit hem denk ik niet in het materiaal, maar in de eigenaar. Als je trots kunt zijn op iets banaals als een lamp, een auto, een GPS of wat het dan ook is dat je met je zakgeld hebt gekocht, dan zul je zelfs zonder die zaken wel iets uit de hoek zoeken, bijvoorbeeld waarom jouw schoenveters beter zijn... Voor de meesten van ons is het echter een gereedschap dat een specifiek doel dient. Ver weg kijken? Schijnwerper. Kaartlezen? Hooflampje. Pad volgen? Maan- sterren- en omgevingslicht. Een nachtcache is geen nachtcache omdat je hem 's nachts kunt doen. Een nachtcache is een nachtcache omdat er elementen in zitten die alleen 's nachts tot zijn recht komen. Zoals reflectors.
 12. Dat verhaal is hier hetzelfde. Begonnen in 2006, een ingebakken drang om ze allemaal te willen doen en een voorkeur voor het geheime spel.Inmiddels word ik wel steeds rigoreuzer in schiften, waardoor ik minder tijd hoef te besteden aan selecteren. Micro's, mysteries en voortuincaches blijven gewoon uit de database. Vrijwel elke cache die me zonder zwaarwegende motivatie binnen de bebouwde kom brengt gaat op de ignore-lijst. Natuurlijk mis ik hier en daar een pareltje op deze manier, maar die zullen uiteindelijk wel op gaan vallen door favorite points of tips van anderen. Zo kom ik met een minimale 'scherm-tijd' steeds minder vaak op plekken waar de cache de enige reden is om me daarheen te lokken.
 13. Mijn eigen 60csx loopt na een factory reset weer als een zonnetje. Eigenlijk was ik aan het wachten tot hij de geest gaf, om een 64s aan te schaffen. Wellicht komt die er nog steeds, maar met een nieuwe rubber kap (over de antenne) en een nieuw rubbertje over de mini-USB/NMEA-aansluiting zou hij weer als nieuw zijn. Zonde om weg te gooien dus, en nog ideaal voor op het dek van de kajak of mountainbikestuur om de nieuwe GPS wat te sparen. De verkoper uit de link heeft deze onderdelen; bij elkaar zal dat niet veel meer dan € 25,- kosten. Helaas zit hij in Rusland, en komt er ook nog eens ruim 15 euro aan verzendkosten bovenop. Dat wordt me wat gortig, zeker omdat ik geen enkele zekerheid heb dat ik die spullen daadwerkelijk krijg. De reviews zijn positief, dat wel. Een verkoper in Nederland, Duitsland of België zou me al een stuk beter doen voelen. Leuk om te zien dat zowat alles nog verkrijgbaar is!
 14. Dat dacht ik ook. Toch werd anderhalf jaar terug een waypoint van mijn multi afgekeurd op de 161 meter-regel, ondanks rivier, dijk, fietspad, ruiterpad, bosje die hem van het eind van een andere multi scheidden. Toen ik hierover contact zocht was het antwoord dat "we deze regel strict hanteren".
×
×
 • Nieuwe aanmaken...