Spring naar bijdragen

Geo-Brein

Leden
  • Aantal bijdragen

    166
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    2

Waardering in de gemeenschap

9 Neutraal

Over Geo-Brein

  • Verjaardag 20 maart

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin GPSMap 64s
  • Lengtegraad
    51.0329
  • Breedtegraad
    2.86385
  • Twitter
    @GEO_BREIN

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.geobrein.be

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    West-Vlaanderen, België
  • Interesse
    PC, fotografie, F1, MotoGP, geocaching, wandelen, fietsen, mijn vrouw en 2 dochters.

Recente profielbezoeken

999 profielweergaven
  1. Tof wanneer we hier onze vertalingen zien voorbij komen. http://www.geobrein.be/geocaching-strips/
  2. Tijdens het zoeken naar een leuke cache, kom ik toevallig een kindercache tegen. Niet direct iets voor ons, maar ik herinner me dit draadje. Ik ga naar de site en klik op Help mee en verwacht dat ik daar de cache gegevens kan invoeren. Maar daarvoor moet ik eerst een account aanmaken.....eeeehhhhh..nee. Ondanks dat ik graag zou willen helpen, zie ik geen noodzaak om daarvoor mijn gegevens achter te laten. Ik weet niet of dit voor meer mensen een afknapper is, maar ik verwacht dat een optie waarin je zo 1-2-3 de cache gegevens kwijt kan, meer caches oplevert, dan zoals het nu moet ( m.b.v. een account ). Dieren in ORANJE GC5PBDJ "....Deze multy is zeer geschikt voor kinderen en leuk voor de ouders...." ( ik heb deze cache niet zelf gelopen ) De gegevens die je moet opgeven zijn nu niet bepaald staatsgeheim. Ik heb daar alleszins geen problemen mee.Het is een tof en doordacht initiatief dat heus mag blijven bestaan.
  3. Ook bij opencaching.nl (.be, .lu) tracht men een eigen database te hanteren. Weliswaar kan men er ook caches aanbieden die reeds op gc.com staan, maar dat wordt niet gepromoot. Op opencaching.nl vindt men dan ook vele geocaches die niet op gc.com worden aangeboden. Op OC is het zelfs niet meer mogelijk om caches die kleiner zijn dan een "small" aan te bieden. Micro's en nano's zijn er dus volledig uit den boze. Maar goed ... dit is natuurlijk off-topic. Om het terug over de kindercaches websites te hebben kan ik alleen maar zeggen dat dit een leuk initiatief is waar VEEL vraag naar is. Op sociale media als Facebook en ook andere fora wordt constant de vraag gesteld welke caches er écht voor kinderen bedoeld zijn. Daar speelt geocachingkids op in. Persoonlijk vind ik dit geen slecht idee, want op gc loopt het wel eens spaak. Zoals reeds gezegd heeft dat spaaklopen alles te maken met het feit dat het speciale icoon voor kindercaches niet gebruikt wordt zoals het hoort. Maar langs de andere kant is het icoon ook breed interpreteerbaar (zoals vele zaken op gc). Momenteel betekent het icoon letterlijk "geschikt voor kinderen" wat in mijn ogen niet hetzelfde is als "Cache voor kinderen" of iets dergelijks. Een multicache die doorheen een prachtig natuurgebied loopt, kan ook perfect geschikt voor kinderen zijn, maar hoeft daarvoor geen kindercache te zijn. Eigenlijk zouden we bij GC HQ kunnen opperen om er nog een attribuut bij te nemen. Een attribuut dat wél slaat op "kindercache". Enkel op deze manier zouden we er de werkelijke kindercaches kunnen tussenuit filteren. Nu is dat niet mogelijk. Ik heb zo eens met GAPP gefilterd op geocaches in België met het kindvriendelijk icoon. Je wil niet weten wat ik daar allemaal heb tussen gevonden. Het merendeel - en ik overdrijf niet - zijn zelfs geen kindercaches. Ik hoor en zie geregeld dat mensen het hebben over het feit dat er genoeg bookmarks bestaan. Dat klopt, maar je moet er wel aan geraken. Er bestaat nl. geen lijst met bestaande bookmarks. Een bookmark kan je enkel bekomen (vinden) via een link die werd gedeeld door de eigenaar van de bookmark, een link die ergens op een cachelisting staat (rechts) die in de bookmark werd opgenomen of via het profiel van een geocacher. Het zou veel eenvoudiger zijn mocht er een lijst bestaan, aangeboden door GC, waarin alle bestaande bookmarks voorhanden zijn. Zolang dit allemaal niet gebeurt, zullen de vragen naar specifieke caches blijven bestaan en zullen er initiatieven - zoals geocachingkids - blijven de kop opsteken. Ik vind het persoonlijk steeds chapeau dat er geocachers zijn die iets extra willen bieden aan de geocaching community.
  4. Maar voorlopig heeft die er wel zin in en dat is wat telt. Verder is er geen zekerheid wanneer je op gc gaat filteren op het kindvriendelijk icoon. Dat icoon wordt ten pas en ten onpas gebruikt en duidt niet altijd op het feit dan een cache daadwerkelijk speciaal voor kinderen werd gemaakt.
  5. Waarom heb je daar problemen mee? Caches worden op zoveel manieren gedeeld. de bedoeling is toch dat jouw caches worden bezocht? Hoe meer reclame, hoe beter, niet? Daarbij centraliseert deze website kindercaches. caches die ECHT voor kinderen gemaakt zijn. Daar is toch niks mis mee? En dat geocachers in hun log vermelden dat ze de cache zijn tegengekomen op deze website, is toch ook niks mis mee? Of zijn er andere redenen waarom je jezelf stoort aan deze website? Misschien omdat je zelf iets soortgelijk op poten had gezet? Ik gok maar hé. De laatste tijd zijn er een paar die iets dergelijks lanceerden en de ene heeft meer succes dan de andere. Misschien hoor jij daar wel bij? Persoonlijk zie ik hier niks negatiefs in. Er wordt via fora en sociale media genoeg de vraag gesteld naar caches die ECHT geschikt zijn om met kinderen te doen. Et voila ... deze website speelt daarop in.
  6. Bedankt om het toe te lichten. De hele geschiedenis achter de took it to logjes kende ik niet. Jouw uitleg maakt veel duidelijk en nu begrijp ik het waarom achter jouw denkwijze.
  7. Ik heb je dit al veel zien zeggen, Barny, maar kan je me ook eens verlichten en zeggen waar je dit haalt? De "took it to" logjes zijn er zodat de CO kan zien dat zijn t r a c k a b l e item onderweg is en dus niet werd gestolen of is verdwenen. Ik begrijp dat dit voor sommigen vervelend is om zulke logjes te ontvangen, maar het staat elke eigenaar vrij toch om die logjes te verwijderen? Ik heb nu nogmaals alle richtlijnen omtrent t r a c k a b l e s en t r a c k a b l e etiquette doorgenomen, maar met de beste wil van de wereld kan ik nergens iets vinden over de "took it to" logjes. Deze logsoort is er om gebruik van te maken. Indien dit bij velen niet goed overkomt, kunnen ze het toch altijd aankaarten bij GC HQ? Verder vind ik niet dat je iemand kan verplichten om het niet te gebruiken (of wél te gebruiken). Persoonlijk zie ik dit logtype als een "dienst" naar de eigenaar toe. Een vorm van bewijs dat jouw t r a c k a b l e nog steeds in omloop is. Even off-topic: waarom wordt telkens het woord t r a c k a b l e hier verandert naar het woord cache????
  8. Mijn dochter gebruikt nog de Legend HCx en de enige manier om daar caches op te krijgen is via GAPP (of Basecamp).
  9. Dat klopt niet helemaal, vrees ik. Vroeger gebruikte ik de Garmin Etrex Legend HCx en daarmee kon je niet rechtstreeks een gpx op de gps plaatsen.
  10. Hoe moet je dit stukje nu opnemen??? Mensen die dus een trackable kopen - gewoonweg omdat hij/zij hem mooi vindt - maar deze niet op pad sturen - voor om het even welke reden - zijn profiteurs????? Kom dan maar hier met een bepaald deel van je zitvlees. Ik heb hier nl. vele mooie trackable coins in huis liggen die ik bewust niet op pad stuur. Er zitten dure stukken tussen en zie het niet zitten dat deze gestolen worden of gewoon verloren gaan. Ik heb deze dan ook gekocht gewoonweg omdat ik ze mooi vind en hier mooi in een etalagekastje staan. Puur voor mezelf dus.
  11. Druppelladen is héél belangrijk, zoniet het belangrijkste voor de levensduur van je batterijen. Mijn Eneloops 1900mAh gaan in de gps een 10-tal uren mee.
  12. Hoi Helmine.... De schoenen werden na 6 jaar en meer dan 2200 berichtjes erg dun... Je keek bijna door het plaatje heen.... Tijdens een cachewandeling in het voorjaar op het eiland Marken aten we op een bankje een broodje en toen kwam dit musje op mijn knie zitten en ging niet meer weg, voordat hij gezellig mee mocht eten.... Dat gebeurde en toen besloot ik, dat hij mocht blijven..... Vandaar! Ik heb de Sanyo NI-MH Charger Model MQR06W. Daarin kun je zowel snel als langzamer opladen. Aardig compromis denk ik. Van 560mA (indien 4) tot 1120 mA (indien 2 aan de zijkanten) en 1680mA (indien 1 aan de linkerzijde). Althans, dat staat achterop de lader. Ik laad altijd 4 tegelijk (GPS en camera), dus dan is tie meestal een uurtje of drie bezig. Bovendien worden de batterijen apart opgeladen en niet op basis van "als er één vol is zijn ze allemaal vol", wat bij veel laders gebeurt. Dat leidt nogal eens tot onnodig capaciteitsverlies. Dat is bij de Powerex die ik gebruik ook zo. Elke batterij moet afzonderlijk worden ingesteld. Maar je hebt per batterij ook verschillende functies. Zo kan je laden, ontladen, een cyclus van beiden én een functie om een batterij die stuk blijkt te zijn, nieuw leven in te blazen. Dat laatste lukt niet altijd, maar in de gevallen dat ik het al geprobeerd heb, is het steeds gelukt (nog niet nodig gehad met Eneloops).
  13. Geo-Brein

    Chirp

    GEO-BREIN houdt bookmarklists bij met alle chirp-caches in Nederland en België (die nog steeds actief zijn). Alle hulp is welkom om ons op de hoogte te brengen wanneer nieuwe chirp-caches worden gepubliceerd en/of wanneer bestaande chirp-caches nog niet in de lijst zouden staan. België: http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=5130f809-ab3d-436b-9496-b5b7ff6de185 Nederland: http://www.geocaching.com/bookmarks/view.aspx?guid=687d26f7-c226-4f8d-adc3-55177952d1cd
  14. Eneloops zijn veruit de beste batterijen. In die zin dat ze hun capaciteit héél lang bewaren bij niet gebruik. Zo kan je Eneloops werkelijk een jaar laten liggen én behouden ze nog steeds 80% van hun capaciteit. Dat is bij andere merken wel anders. Maar het belangrijkste bij oplaadbare batterijen is de manier van opladen. De meesten onder ons gebruiken de snellader die wordt meegeleverd of die wordt aangekocht. De batterijen moeten immers héél snel worden opgeladen, want ze moeten héél snel kunnen gebruikt worden. Echter gaat hun levensduur dan ook héél snel achteruit. De beste manier om batterijen op te laden is door gebruik te maken van een druppellader. Met een druppellader kan je zelf de capaciteit instellen waarmee je de batterijen wenst te laden. In principe moet je batterijen opladen tegen maximaal een derde van hun totale capaciteit. Voorbeeld: Batterijen van: 1900 mAh moet je laden tegen max. 1900/3 = 600 mAh 2400 mAh moet je laden tegen max. 2400/3 = 800 mAh enz. Merk hierbij op dat je gerust tegen minder mag laden. Hoe trager een batterij oplaadt, hoe langer deze zal meegaan. Wij hebben voor het merendeel ook Eneloop batterijen. Maar we hebben ook setjes uit de Aldi. Die Aldi batterijen doen het ook heel goed. Deze worden ook geladen met een druppellader (Powerex). Echter is de capaciteit van die goedkope batterijen, wanneer je ze enige tijd niet gebruikt, veel minder tot niks vergeleken met de Eneloops. Veel meer info kan je HIER nalezen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...