Spring naar bijdragen

Team Tabak

Leden
 • Aantal bijdragen

  2321
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  110

Alles door Team Tabak geplaatst

 1. Team Tabak wenst alle geocachers fijne kerstdagen toe en een mooie jaarwisseling. En hopelijk veel succes tijdens het cachen in 2018! En de kikkerfamilie wensen wij de komende tijd heel veel sterkte toe.
 2. Met veel plezier denk ik terug aan de ellenlange en soms verhitte discussies, die wij hadden over de "waarheden" binnen het geocachen. Daarbij werden gevoeligheden over en weer niet gemeden..... Ook buiten geocaching.nl gingen die overpeinzingen op een plezierige manier in de privésfeer door. Het bericht van zijn heengaan heeft mij dan ook geschokt. Helaas heb ik hem de laatste paar jaren uit het oog verloren. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.
 3. Hij is weg. Het draadje kan gesloten worden.
 4. Te koop aangeboden: Garmin Oregon 650 (met mogelijkheid tot het maken van knappe foto's). Ziet er als nieuw uit. Geen gebruikssporen, mede door altijd aanwezige beschermingsfolie. Incl. memorykaartje 4GB. De GPS is voorzien van de volgende kaarten: Geheel Europa met navigatiemogelijkheden. Topo Benelux Pro. Fietskaart Benelux. Incl. Garmin batterypack en oplader. Incl. verbindingskabeltje voor computer. Prijs: Eur 250,00 Af te halen in Zwijndrecht.
 5. En als je dat op de jouw bekende wijze gaat doen, wordt het hier nooit meer wat. Jammer! @Triskelle, je hebt natuurlijk gelijk.Hooguit kan er sprake zijn van een ietwat rozige kleur bril, maar ik geloof niet dat daar bij Sivota sprake van is. Wel vind ik het raar, dat je mij er op aanspreekt (terecht), terwijl er in bericht nummer 3 hetzelfde gezegd wordt......
 6. Goed verhaal Sivota, maar je hebt het hier al zo vaak uiteengezet. Het is een herhaling van zetten. Toen ik hier in 2009 binnenkwam keek ik mijn ogen uit door de confrontaties tussen diverse oude hap groepen? Was dat nou geocaching? dacht.ik. Lopen die mensen nou leuk rond in de natuur om een doosje te vinden, of zijn zij slechts bezig met de afbakening van een geheel eigen terreintje? Toen dacht ik, laten we het dan maar leuk maken met cacheverhalen.... Diverse keren gevraagd om verhalen te plaatsen, er werd nauwelijks gebruik vangemaakt, bang dat men was (en wel een beetje terecht) om uit de comfortzone te stappen...Welnu, je laat het hier ook al gauw uit je hoofd, omdat je de kans loopt tot je enkels te worden afgebrand, omdat je misschien schrijft over een cache die door het zogenaamde establishment niet zo makkelijk als cache wordt aangemerkt..... Kennelijk heb ik een dikke kop, want ik was zo stom om hier vorige week te schrijven dat ik 25 km ging fietsen om drie caches op te pakken..... Dat was echt het allerlaatste zetje om dit ooit nog te doen..... :-) Als ik wat wil verhalen dan doe ik dat wel binnen een facebook groep, waar het op dit gebied inderdaad een stuk gezelliger is! Misschien ben jij het niet eens met de mate van moderatie daar, maar helpen doet het wel degelijk! Ik heb er in een half jaar tijd met heel veel plezier meer ideeën opgedaan dan hier in 7 jaar! Ook nu weer Sivota... je doet echt je best en ik waardeer dat enorm, maar inmiddels is dit korte draadje alweer overgenomen door je vriend (zoals altijd) die het wel weer even wil hebben over zijn persoonlijke motieven om te schrijven zoals hij schrijft.... God, wat is het heerlijk om dat in de gemodereerde facebookgroepen niet meer tegen te komen......
 7. Team Tabak

  Doe Weken

  David Ulmer, de man die naar men zegt het geocachen heeft uitgevonden, heeft dat gedaan om de volgende reden: Hij wilde graag, dat mensen (dus ook jongeren) hun stoel achter de computer eens onverwarmd zouden houden door naar buiten te trekken (beweging in plaats van zitten). Hun bestemming moest dan ook nog eens een aantrekkelijk plek in de natuur zijn (zonder fijnstof en zo, wat ik dagelijks ervaar, zijnde ingeklemd tussen A16 en A15)) en natuurlijk moest de spanning/sensatie van het zoeken naar en vinden van een cache aanwezig zijn. Daaraan wordt hier wel voldaan, maar David heeft nergens gezegd (althans niet tegen mij...) dat je dat met 30 man tegelijk moet doen. Dan wordt het al snel een excursie naar de Holle Bolle Gijs cache op de Efteling..... Oh ja, David Ulmer heeft nog wel meer motivaties gehad om een cache neer te leggen: Hij wilde, net als iedereen die voor het eerst een Gps in handen heeft, iets zinnigs met het apparaat doen en toen zijn moeder ook nog eens van de volledige voorraad Action bakjes af wilde, was de motivatie om met apparaat en bakje een sinister bosje in te duiken snel gevonden.... Helaas is David er zelf mee opgehouden, toen het keukenkastje leeg was.... Jammer! En zo is het allemaal begonnen..... En waar het allemaal geëindigd is (althans voor een deel), daar laat ik Barny graag over schrijven. Die heeft daar min of meer het alleenrecht op plus het woordgebruik, dat daarbij past.... Ik niet! :-) :-)
 8. Team Tabak

  Doe Weken

  Nog erger wordt het, wanneer je er zélf rondloopt..... Dan moet er een extra ouderavond worden ingelast met uitleg en excuses van de rector. :-)
 9. Team Tabak

  Doe Weken

  Je zou je tijd en energie maar in zo'n cache gestoken hebben en dan komen er 30 van die blagen op je cache af.... En die vertellen het ook nog eens rond zodat er nu minstens 150 van die puistenbekkies rondlopen die allemaal tot in detail weten waar jouw cache ligt..... Dan rest er nog maar één ding. In het archief met die handel en een nieuwe plaatsen (een stukje verderop) in de hoop, dat dit geen tweede keer meer gebeurt. Jammer hoor.
 10. Als je dit leest kan je zondag eigenlijk niet meer stuk.... Wat een humor :-)
 11. Goed he....? :-) Laat ik eerlijk zijn.... Ik had hetzelfde probleem en ben bij geocaching.com op het (engelse) forum gaan kijken. Toen bleek ik al snel niet de enige te zijn. Het probleem is ontstaan na de laatste update. Mogelijk heeft geocaching.com iets aan de beveiliging willen doen. Vandaar die extra "s". Plotseling kwam er iemand op dat forum met dit idee en toen zei ik hetzelfde als jullie.... "Verrek.... het werkt....." Dan is het toch leuk als je anderen op jouw beurt ook weer kunt helpen.... Daar zijn we hobbyisten voor. Ik vind overigens wel, dat geocaching.com zelf ook wel even had kunnen waarschuwen maar dat is weer een ander hoofdstuk... :-)
 12. in de url even iets aanpassen Regenboogje.... in plaats van http https tikken. Dan doet ie het weer.... Succes!
 13. Wim Sonneveld zong reeds.... "Drie veren had zij slechts en soms niet eens geen drie...." Peetee, dank voor het in stand houden van dit forum. We laten er niet iedere dag een veer voor vallen, maar we waarderen het zeer zeker!
 14. Van harte beterschap. Heel vervelend nu dat het voorjaar zich ineens aankondigt.... W.
 15. No-name.... als er slechts mooie ervaringen zouden zijn, dan zouden wij het vermogen tot onderscheid kwijt raken en dat zou jammer zijn. Nu kunnen wij een cache als mooi beoordelen, omdat we er ook zat gezien hebben die dat niet waren..... :-) Mooi toch?
 16. Helaas merken veel lezers de smileys niet op, die ik veelal gebruik in mijn berichtjes, omdat geocaching in mijn ogen geen hobby of zaak is, die met al te veel ernst benaderd moet worden. Ik heb dat meer dan voldoende benadrukt in allerlei draadjes.... Het is een leuke vrijetijdsbesteding, die op allerlei manieren beoefend kan worden en beslist geen fanaten of godfathers nodig heeft om ons, eenvoudige zielen, op te leggen op welke basis wij op de fiets of in de auto moeten stappen om het spelletje te gaan spelen. Helemaal grappig is dat @cirkel het na zo'n 26 of 27 berichten (ongeveer) nodig vindt om de stem en de vinger te verheffen, terwijl de feitelijke vraag (waar haal ik een bepaald plaatje vandaan) reeds bij bericht vier terzijde wordt geschoven om de vraagsteller te laten weten wat van hem of haar verwacht wordt als cachelegger..... Bovendien wordt kort daarna de vraag van het Heuseteam op meer dan uitstekende wijze door de Brouwertjes beantwoord. In feite is het draadje dan klaar. Maar wat gebeurt er? Mijn vriend Barny meent toch zijn gelijk te moeten halen en de draadjesbeginner moet hoe dan ook (alsof het nog Goede Vrijdag is) aan het kruis.... Er ontstaat een discussie waaraan door mij gewaardeerde forumdeelnemers als Sivota, Team Aragorn, Diederikus, Peetee, Flo van Co, Odlaniger, Marco Domi een vervolg geven, zonder dat al deze mensen ooit nog over het plaatje praten.... Niemand werd op de vingers getikt.... Hoefde ook niet, want de draadjesbeginner weet inmiddels waar Abraham de mosterd... eh plaatjes vandaan haalt. Ik doe daar vervolgens graag aan mee, want van het gebruik van een plaatje heb ik geen sjoege, maar ik laat mijn mede-cachers graag weten, waar zij (het gros van de cachers, die zo ongeveer op dezelfde manier hun hobby bedrijven als de Fam. Tabak) op een mooie zonnige zondag hun vrije tijd al cachend zouden kunnen doorbrengen. Ik zou zeggen, als je dan toch de moderator wilt uithangen, doe het dan onmiddellijk na bericht nummer 4, dan had je je aan mijn bericht niet eens meer hoeven te storen, want het zou er niet geweest zijn..... Bij nummer 4 is er meer dan genoeg reden om in te grijpen en Barny kennende is er ook niet veel inzicht nodig om te kunnen weten waar de discussie gaat eindigen..... Maar ja, daar ga jij bij Barny niet mee scoren natuurlijk en dat kan je al snel één of twee colaatjes schelen op het eerstkomende event.... :-) (let op! een smiley!). Ik vind het jammer, dat ook dit draadje nu weer zó moet eindigen. Met een vraagsteller, die zwaar beledigd hier waarschijnlijk niet meer zal verschijnen en met een discussievoortgang, die had kunnen leiden tot adviezen van mede-cachers, die ons of anderen een fijne dag hadden kunnen bezorgen. Een gemiste kans!
 17. blijven er nog drie terechtwijzingen over... :-)
 18. Wees blij dat er hier op dit forum nog überhaupt een topic is en dat er een stuk of 10 mensen bereid zijn het forum enigszins te vullen en interessant te houden.... Nog vier van die terechtwijzingen en je hebt weer een paar deelnemers minder..... :-)
 19. Od, daar heb je gelijk in. Niet bij alle trails, maar bij een aantal gaat het inderdaad om het snel scoren van punten, maar onze ervaring is, dat dit niet de leukste en/of mooiste trails zijn. Maar de trail van 25 caches, die onlangs tussen Werkendam en de waterzuivering in de geheel vernieuwde en schitterend opgeknapte Brabantse Biesbos is neergelegd door kenners van dit gebied laat zien hoe goed het mogelijk is om via een zeer goed verzorgde trail dit gebied te laten zien aan mede-hobbyisten. Middels een fietstocht van 25 km (voor de auto is de trail goeddeels niet toegankelijk) krijg je te zien hoe dit gebied enerzijds is aangepast om mogelijke wateroverlast in de toekomst (Merwede) te kunnen verwerken en anderszijds rijp gemaakt wordt voor recreatie met inachtname van de aanwezige landbouwactiviteiten. Via een multi waren er maar weinig mensen komen kijken. Nu hebben heel veel mede-cachers kunnen zien, hoe dit (in het verleden niet zo makkelijk toegankelijke gebied) na jarenlange arbeid is opgeknapt. Er is ook gelegenheid voor een bezoek aan het nieuwe Biesbosmuseum, dat mooi laat zien, hoe hier vroeger gewerkt werd. Vrij voor museumjaarkaarthouders zoals wij.... En waren we het niet eens, dat cachen mede is uitgevonden om mensen achter hun computer en van de dagelijkse sleur weg te krijgen om mooie plekjes in de natuur te aanschouwen en vitamine D tot zich te nemen? Welnu, Od, dit is een schoolvoorbeeld en of dat nou door een zekere elitaire categorie medecachers veracht moet worden omdat het een trail genoemd wordt zal me helemaal worst zijn! Hulde aan de leggers, die ik toevallig ken en die er zoveel werk in gestoken hebben! Van zulke trails lust de Fam. Tabak wel pap, op voorwaarde dat er geen griesmeel in zit......
 20. Het is volstrekte onzin om alleen multi's als "de ware caches" te beschouwen. Zeker heeft een multi zijn charme, maar dat kan een met liefde en verstand uitgezette trail door een mooi stukje natuur ook hebben. Tussen de multi's zit grote rotzooi, wat we helaas al vaak ervaren hebben en dat zit er ook tussen de trails, hetgeen we óók ervaren hebben. Het is de vrijheid van de geocacher om dat zélf te willen en kunnen ervaren en die ervaring via een log aan de plaatser van de cache(s) kenbaar te maken. En een multi uitzetten voor meneer Barny is wel het allerdomste wat je doen kunt, want via zijn door hem gekoesterde en met cola nat gehouden kanalen zal hij binnen de kortste keren het eindcoördinaat van de multi te pakken krijgen waardoor voor wat hem betreft jouw met zorg uitgezette multi alsnog tot een simpele tradi verwordt. Dus Heuseteam, maak er iets moois van en negeer de opmerkingen van Barny. Via de logjes, die jullie ontvangen kom je er snel genoeg achter of jullie creatie in de smaak gevallen is bij de bezoekers van jullie cache. Krijg je allemaal eenregelige opmerkingen, dan weet je dat het een volgende keer beter moet. Krijg je leuke belevenissen te lezen en een flink aantal favorietjes, dan weet je dat je op de goede weg zit. Alles andere is irrelevant.
 21. Als er een "stip" geplaatst is in Noordpolderzijl ga ik er heen! Ten teken van onze veelzijdigheid... gringrin :-)
 22. Een schoolvoorbeeld van hoe mooi stadsmulti's kunnen zijn! Heb 22 jaar in Dordrecht gewoond en kwam dankzij de legger van deze cache op plekjes, waar ik jarenlang gewoon aan voorbij gelopen ben! Kortom, ik deel de aanbeveling van Helmine ten volle!
 23. Je bent van harte welkom in het naast gelegen Dordrecht, waar je, als je er oog voor hebt, het beste van twee werelden kunt verkrijgen. En een bijkomend voordeel.... De oudjes onder aanvoering van de gebroeders de Witt, die hun eigen mooie stenen plekje hebben in de stad krijg je niet zo snel verontrust... Zij zijn wel wat gewend.... Alhoewel iedereen, die zich vrijwillig in Lelystad vestigt zijn mede-landgenoten in verwarring zou moeten brengen zijn de bewoners van Dordt erg begripvol en bereid je op te vangen en de last van je beslissing mede te dragen.... :-) :-)
 24. @team aragorn.... Laat me raden.... Boven je bed hangt een mooie prent met een lieveheersbeestje.... :-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...