Spring naar bijdragen

rnijenhu

Leden
 • Aantal bijdragen

  121
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

7 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  S3
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  N95
 • Lengtegraad
  6.6162
 • Breedtegraad
  52.0421
 • Twitter
  @rnijenhu

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.geocaching.com/profile/?guid=ebb777b6-9279-48ec-8dbe-7d499ebdf1e2

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Grolle
 1. Bedenk wel, toestemming of niet. Mensen gaan met bouwlampen (zaklamp van 2000 lumen kan ik niet anders noemen) die ronde lopen. Dit veroorzaakt een wat andere vorm van overlast. Ken toevallig iemand die in de buurt van een bos met nachtcache woont. Hij vertelde toevallig dat hij ongerust was over wat nachtelijke activiteit in de buurt en zijn kinderen s avonds ging ophalen en brengen. Lampen zie je echt in een straal van een paar kilometer. Maar zelfs een groep mensen met kleine zaklampen die regelmatig bij je naar binnen schijnen (omdat je in een bocht woont) geeft ergenis! Hebben we het nog niet gehad over wild. Dit soort dingen heb je ook wel met een 'normale' cache. Een cache aan het einde van een doodlopende weg buitenaf met hieraan huizen geeft vragen. Informeer ze! Toevallig vorige week door iemand gefilmd (?) En een ander kwam snel aangereden. Na de uitleg was de eerste onrust weg.
 2. Had van een boswachter ooit eens begrepen dat zachte winters niet betekent dat er meer overlast is van ongedierte/insecten. Natuur regelt zichzelf, als er een toename is (meer voedsel) kunnen de vogels extra leg doen. Nog meer theorie en praktijk zaken ; )
 3. rnijenhu

  Kwaliteit

  "lang leve mooie logjes!" Sluit ik me bij aan! En over dat tegenvallen van caches. Diversiteit is mooi, maar schept ook verkeerde verwachtingen. Persoonlijk vind ik diversiteit (binnen grenzen) belangrijker. Maar voor mij staat kwaliteit ook hier bijna los van. Kwaliteit kun je altijd leveren.
 4. rnijenhu

  Kwaliteit

  Favoriet zegt iets wat iemand er persoonlijk van vind om wat voor reden dan ook. Kwaliteit is daar maar klein onderdeel van. Logs hiervoor gebruiken is natuurlijk hartstikke goed maar die verdwijnen (letterlijk) uit beeld, daarnaast vind ik die ook 'persoonlijk' tussen co en logger en heb geen zin om dat allemaal te lezen voor een indicatie. (Lees liever een boek ) Ik geef een favo als de co me heeft weten te verrassen of verbazen (in positieve zin) en wat meestal resulteert in een grijns op mijn gezicht. En dit kan echt alles zijn, zelfs met powertrails en oppikkers, maar dan moet je wel echt flink je best doen [emoji23] Hier valt een mooie/bijzondere route of plek en verzorgde wp/cache voor mij meestal NIET onder want dat is wel het minste en makkelijkste wat je als co kunt doen. Gebruik gcvote.com hiervoor: mooie/bijzondere route/plek is een 'goed', alles eronder heeft dat niet/minder. Boven 'goed' is favo waardig maar wil niet zeggen dat ik er 1 geef. En alles in de waan van de dag. Af en toe kijk ik mijn favo lijst terug en dan verbaas ik me wel eens. Dus ja eigenlijk zegt een favo niets maar ook weer veel.
 5. rnijenhu

  Tapatalk

  Geen problemen hier tot zo ver
 6. http://www.recron.nl/k/n1747/news/view/46491/65022/geocaching-in-de-achterhoek.html Maar inmiddels is geocachenindeachterhoek.nl uit de lucht. Tja je eigen geocache site beginnen is zo gedaan. ook horecabazen geocachen [emoji16] en een beetje creatief met eea omgaan. Bijvoorbeeld door parkeerplaats van horeca te gebruiken, eind lokatie aan de rand van horeca, of de opgegeven lokatie komt niet overeen met werkelijke lokatie (multi/mysterie). Moet eerlijk bekennen dat ik ook een cache heb liggen vlakbij horeca, zelfs zonder creatief met regels om te gaan. Je kan iets moois maken zonder dat je om de haverklap onderhoud moet doen (of erger), je hebt een gezamelijk belang en het is aan de cacher zelf of ze er gebruik van maken (niet nodig voor het lopen enof oplossen cache). En hoeveel caches zijn er wel niet bij boerenwinkels of kraam [emoji54] dat is helemaal niet te controleren zonder er langs te gaan.
 7. Vind geotour wel goed idee zonder naar de details te hebben gekeken. De lokale vvv heeft nu zijn eigen site opgezet en verstopt caches (per ongeluk) 3 meter naast geocaches. Kortom verwarring, laat ze mee liften en betalen op bestaande infrastructuur. Ken eigenlijk best wel veel caches die gelegd zijn door de horeca baas rond zijn horeca gelegenheid (of in ieder geval daar eindigen)
 8. Consument: ge- en verbruikt (tot het op is)Belever: gebruikt en zal het (proberen) in stand houden /beheren En idd de consument kan ook beleven en de belever zal ook consumeren. Laat staan de definitie van beheer. Kortom die scheiding is er niet. Want neem nu bewegwijzerde wandelpad in stilte gebied, waarom mag je daar wel met geiten wollen sokken lopen filosoferen over vogels maar niet als hardloper of als geocacher genieten van de natuur. Dus blijkbaar verdwijnt de natuurbelasting als je er (intensief) naar kijkt [emoji6]. Daarnaast ben ik van mening dat we heel weinig (tot geen) natuur hebben in Nederland. Veelal zijn dat arme/schrale/natte/.. gronden die in het verleden geen kip wilde hebben. De rest zijn aangelegde parken die ingericht zijn zoals wij denken dat natuur er uit zou moeten zien, en o wee als daar een verkeerd diertje in loopt #wolf O ja, ik geocache omdat ik graag in de 'natuur' actief bezig ben. [emoji23]
 9. Het artikel werd getweet door @boswachterrob, dit is de bron en site vd auteur: http://www.troostvogels.nl/Artikelen%20en%20columns.html
 10. De geocacher als natuur consument ipv natuur belever [emoji53]
 11. En in het algemeen, je mobiel is een multifunctioneel apparaat die je ook voor navigatie kunt inzetten. Een gps is voor navigatie en mag je verwachten dat hij op punten als waterdicht, antenne positie en interferentie van andere zenders beter scoort. In de praktijk liggen die dingen dichterbij elkaar dan iedereen denkt. Sommige gps'en zijn bijna mobiele telefoons en sommige telefoons hebben een goede gps en zijn bijv waterdicht. Dus dat je mobiel meer functies heeft is logisch (qr / barcode/ coördinaat berekeningen etc.) Misschien ligt de kracht in de combinatie. Bij mij is op die manier de gps van de radar verdwenen en kan ik alles/meeste met mobiel. Op het laatst ging de gps niet meer mee, geen toegevoegde waarde meer. paar dingen heb ik mijn weg in gevonden: accu duur (nu 12 uur bij normaal geo gebruik), gps fix en afwijking op 3 meter (op tijd aanzetten en data uit, en ben geen puntenjager) en met silicone hoesje moet hij maar robuust genoeg en waterbestendig genoeg zijn. Hij gaat gewoon mee in de stromende regen.
 12. Och dat zal wel meevallen, geocaching is van ons en pokemon van een ontwikkelaar. Het bied wel een aantal ingrediënten / oplossingen voor geocaching. Zoals het neerplempen van kokers en wp's kan virtueel, ook kan een multi verhaal levendiger gemaakt worden. Maar dan moet het zich wel doorontwikkelen (ooit) en uit de programmeurs hoek komen
 13. Je gebruikt de intro app? Probeer c:geo eens, intro kent geloof ik wat beperkingen voor niet premium leden.
 14. rnijenhu

  Beginnersvragen

  Of hang een camera om, je zult verbaasd zijn hoeveel mensen voor jouw invullen wat je aan het doen bent. En je gaan voorzien van overbodige tips. Of het aan te raden is bij een speeltuin........[emoji16]
×
×
 • Nieuwe aanmaken...