Spring naar bijdragen

Barry

Leden
 • Aantal bijdragen

  699
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  16

Waardering in de gemeenschap

96 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Etrex Legend HCX
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008-11

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

1676 profielweergaven
 1. Wat een dwazen lopen er toch vrij rond. Droevig.
 2. Eens met Harrie. Heb respect voor de natuur en pas je aan. Tuurlijk is er in de natuur een heel klein risico aanwezig. Laat dan ook je fiets en auto even staan. Daar is de kans op letsel aanzienlijk groter. Kan me nog een wandeling op de Hilversumse heide herinneren. Lag een Schotse Hooglander op het fietspad. Fietser pakt hem even letterlijk bij de horens. Pesten zorgt doorgaans voor "rot" gedrag bij dieren. Ik zelf loop wel 50-100 meter om bij een kudde. Niet dat ze agressief zijn, maar wel nieuwsgierig. Ze hebben net even wat meer massa. Respect dient men te hebben en een klein beetje nadenken alvorens een natuurgebied in te gaan.
 3. Uiteraard is de stier de boosdoener. Mensen willen nog wel eens liegen. Dier al eerder gepest door mensen?
 4. Dat is inderdaad een hele mooie uit 2014. Hij was nog verkrijgbaar, dus ik heb zojuist een bestelling gedaan, inclusief de 2012 Dutch Geocoin. De 2017 versie vind ik persoonlijk niet zo mooi.
 5. Betty gaat niet snel bij de pakken neerzitten tenminste. Er zijn inderdaad geen leuke caches meer te ontdekken in interessante gebieden. (Cynisme modus uit)
 6. Vrolijk kerstfeest en voor het nieuwe jaar, veel geluk en goede gezondheid.
 7. Barry

  Waarom Een Foto Met Gps?

  Juist met een smartphone kan je gemakkelijk een foto van jezelf maken (selfie). Ik denk dat een CO het leuker vindt om een gezicht te zien dan de display van een GPS.
 8. Een waardige candidaat voor een Needs Archived log.
 9. Volgens mij mis ik hier iets. Waar zit je mee Mug? Russische websites met nepnieuws? Wie bepaalt dat? En in welk opzicht? En Nederlandse websites hebben wel eerlijk nieuws? Enfin, ik hoor het wel.
 10. Ik denk dat de smartphone gebruikers verdwaald zijn.
 11. Barry

  Waarom Een Foto Met Gps?

  Vroegah, toen men nog met nauwkeurige handhelds werkte, was dat gebruikelijk. Nu struint het merendeel telefonerend en heerlijk ontspannen multi-taskend door het bos. Wellicht kan een ander een foto van je maken, inclusief je kompas op het scherm? Of wat ik veel deed... een statiefje gebruiken. Kost niets en je kan altijd jezelf fotograferen.
 12. Helaas ervaar ik hetzelfde als Barny. En dan komen we weer uit op natuurbeleving of prestatiecachers. Normen en waarden vs scores. En tegenwoordig moet alles snel en schijnt alles maar te moeten kunnen. Verloedering zal ook steeds meer in onze hobby plaatsvinden.
 13. Volgens mij wil er maar één hier interessant overkomen. Wat een onzin verkondig je toch. Gebruikers van smartphones denken door het gebruik ervan slimmer te worden.
 14. Doe een testje Mug. Telefoontjes springen veel meer in het bos. En niet van vreugde. Qua gemak snap ik best dat mensen voor een telefoon gaan. Ga je voor nauwkeurigheid kom je in een andere categorie terecht. Aan de andere kant, er komen steeds meer smartcachers bij, dus binnenkort is een afwijking van 30-40 meter normaal ipv 3-4 afwijking van een handheld. Nu nog een bladblazer mee en je vindt wel wat uitgestrooide filmtonnetjes.
 15. Nee, zo'n vergelijkingssite ga je ook niet vinden. Dit is mijn ervaring en door gesprekken met anderen. Outdoor freaks gaan voor precieze navigatie mbv een handheld. Eendagsvliegen of mensen die geen geld willen uitgeven aan hun hobby, pakken gewoon hun zwabberphone. En die afwijking bij het inmeten of zoeken? Dat hoort bij het spelletje hoor je veelal bij telefonisten. Was laatst nog aan het zoeken, ik met mijn Etrex 30 en lijstje in de hand. De ander met een Samsung S7. Hij zat continu 10-15m verwijderd van mijn nulpunt. In het bos werkt een smartphone slechter. In de steden zal het wel wat beter zijn. Precieze navigatie vs autonavigatie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...