Jump to content

Bunbury Junior

Leden
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Bunbury Junior

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Magellan eXplorist 600 / Garmin Nüvi 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  28-11-2006
 1. Te koop: Gps wijzer, het beste handboek voor je gps Boek door Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek 4e druk Boeken zijn nieuw! Nog 3 stuks op voorraad €5,00 p/s. https://link.marktplaats.nl/m1156249132
 2. Inmiddels van SjefkeP en van Tollerteam een PB gehad om het te kunnen downloaden! Mijn dank is groot! Is er niet ergens een plekje waar we dit als 'archief' kunnen onderbrengen?
 3. Ooit was er een prachtig Geozine Spoiler genaamd. Helaas bestaat hij niet meer en ook de website is opgehouden te bestaan. Nu ben ik benieuwd of de geozines nog ergens te downloaden zijn? Wie weet raad? Gr. Bunbury jr
 4. Na Jaren plezier is nu (na veel gedoe) het tijd dat PZZL het archief in gaat. Pijn in mijn hart, dat wel... Als iemand hem wil overnemen/adopteren dan kan dat. Volgende week gaat definitief de stekker er uit. Het gaat om http://coord.info/gc17bp8
 5. Ik lees al een tijdje dit draadje aandachtig mee. Ik ben het voor het grote deel dan ook eens dat een cache na lange tijd niet onderhouden te zijn het archief in mag. Maar er is ook een keerzijde. Onze cache is een multi waar we veel zorg en aandacht aan hebben besteed. Zo nu en dan is er cacheonderhoud nodig en dat doen we dan ook meestal vrij snel, zodat niemand het opmerkt. Echter lijkt pech ons getroffen te hebben: een van de waypoints wordt structureel weggenomen. Door wie? Geen idee! We balen als een stekker, ook omdat het steeds kosten met zich meebrengt. Inmiddels is de cache tijdelijk disabled, want na de vroige keer duurde het slechts twee dagen voordat hij er weer uit lag. ondertussen trotse papa geworden van ons tweede kind en dus weinig tijd gehad voor het cachen. Nu balen sommigen natuurlijk dat hij zo lang offline is, maar kom op... Er is meer dan cachen op deze wereld. We zitten nu in een spagaat, want lang een cache offline is niet leuk, anderzijds... De betreffende waypoint moet echt een andere plek krijgen, want anders is al het werk vast weer voor niets. Dit kost ook weer tijd, want het heeft concequenties voor de andere waypoints. Mischien is het dan beter en misschien zelfs leuker om in het gebied een nieuwe cache te plaatsen? Naja.. We zien wel. Geen idee waar ik met dit verhaal heen wil maar: Kortom: soms duurt het gewoon lang... Ik lees al een tijdje dit draadje aandachtig mee. Ik ben het voor het grote deel dan ook eens dat een cache na lange tijd niet onderhouden te zijn het archief in mag. Maar er is ook een keerzijde. Onze cache is een multi waar we veel zorg en aandacht aan hebben besteed. Zo nu en dan is er cacheonderhoud nodig en dat doen we dan ook meestal vrij snel, zodat niemand het opmerkt. Echter lijkt pech ons getroffen te hebben: een van de waypoints wordt structureel weggenomen. Door wie? Geen idee! We balen als een stekker, ook omdat het steeds kosten met zich meebrengt. Inmiddels is de cache tijdelijk disabled, want na de vroige keer duurde het slechts twee dagen voordat hij er weer uit lag. ondertussen trotse papa geworden van ons tweede kind en dus weinig tijd gehad voor het cachen. Nu balen sommigen natuurlijk dat hij zo lang offline is, maar kom op... Er is meer dan cachen op deze wereld. We zitten nu in een spagaat, want lang een cache offline is niet leuk, anderzijds... De betreffende waypoint moet echt een andere plek krijgen, want anders is al het werk vast weer voor niets. Dit kost ook weer tijd, want het heeft concequenties voor de andere waypoints. Mischien is het dan beter en misschien zelfs leuker om in het gebied een nieuwe cache te plaatsen? Naja.. We zien wel. Geen idee waar ik met dit verhaal heen wil maar: Kortom: soms duurt het gewoon lang...
 6. Wat is je vraagprijs? En werkt hij ook op de Mac met RoadTrip?
 7. Ik zou een stapje hoger gaan; bv etrex venture hc. Pak je mooi het kleurenscherm mee en ruimte voor kaartmateriaal. Ik heb er overigens 12 en slechts bij 1 heft het rubber losgelaten. Dit werd keurig gerepareerd. Om kosten te sparen kun je bij navi punt nl kijken. Succes!
 8. Denk ook eens aan de OpenStreetMap data. Deze is voor Nederland erg goed en biedt veel meer dan een basiskaart. Echter net niet zo goed als Topo Nederland, maar wel gratis!
 9. Ik had ook even het berichtje van Bloodwoosj kunnen lezen, want die legt ongeveer hetzelfde uit
 10. Wij gebruiken de Etrex Venture HC. Ook daarmee moet je wel in beweging zijn wil hij weten waar je bent. Maar hij heeft dit na een paar stappen alweer heel snel door. De H staat voor Hooggevoelige GPS ontvanger. Deze werkt echt een stuk beter dan de Vista of de oude Etrex Euro. Je kunt dus zeker gaan voor de Etrex H, maar deze heeft geen mogelijkheid voor een kaart en kan niet (makkelijk) gekoppeld worden aan je computer om waypoints in te laden. Als je denkt dat geocaching echt iets voor je is zou ik voor de Etrex Vista Hcx gaan (hoef je dus niet mee te lopen voor een fix), maar de Venture HC kan ook. Weet wel dat je in de Venture HC maar 24 MB aan kaartruimte hebt. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, maar je kunt dus niet heel nederland er in zetten, wel een provincie ongeveer. Succes!
 11. Wij hebben een Quinny Speedy. Dat is een kinderwagen met drie flinke rubberen wielen. Er zit zelfs wat vering in. Onze ervaring is dat je daar prima mee kunt cachen. 10km is misschien wat lang, maar een km of 5 is prima te doen over zand/bos wegen. Af en toe moet je even je kinderwagen over een boomstronk helpen, maar ook dat is te doen. De kleine meid vind het hobbelen in ieder geval prachtig! En na een tijdje valt ze zelfs in slaap... Ik zou zeggen, gewoon proberen. Succes!
 12. Ik gebruik Safari, eigenlijk voor alle bovengenoemde redenen; snelheid, webstandaard, bugfixes enz. Helaas geen support voor greacemonkey scripts Maar ik ga geen firefox gebruiken, ik ben tevreden met mijn Safari. Wel hoop ik dat er iets komt, zodat we deze scripts ook kunnen gebruiken. Ik zie wel wat in die GCVote.
 13. Ik zou ook zeker voor een eTrex H gaan. De ontvangst is zoveel beter! Er is vast een manier om wat extra geld bij elkaar te sprokkelen.
 14. Helemaal goed Ik heb begrepen dat de Dakota 20 ook een electronisch kompas met 3 assen heeft. Misschien is de Dakota 20 toch nog een goed idee ipv de Oregon 300.
×
×
 • Create New...