Spring naar bijdragen

Barry

Leden
 • Aantal bijdragen

  699
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  16

Alles door Barry geplaatst

 1. Wat een dwazen lopen er toch vrij rond. Droevig.
 2. Eens met Harrie. Heb respect voor de natuur en pas je aan. Tuurlijk is er in de natuur een heel klein risico aanwezig. Laat dan ook je fiets en auto even staan. Daar is de kans op letsel aanzienlijk groter. Kan me nog een wandeling op de Hilversumse heide herinneren. Lag een Schotse Hooglander op het fietspad. Fietser pakt hem even letterlijk bij de horens. Pesten zorgt doorgaans voor "rot" gedrag bij dieren. Ik zelf loop wel 50-100 meter om bij een kudde. Niet dat ze agressief zijn, maar wel nieuwsgierig. Ze hebben net even wat meer massa. Respect dient men te hebben en een klein beetje nadenken alvorens een natuurgebied in te gaan.
 3. Uiteraard is de stier de boosdoener. Mensen willen nog wel eens liegen. Dier al eerder gepest door mensen?
 4. Dat is inderdaad een hele mooie uit 2014. Hij was nog verkrijgbaar, dus ik heb zojuist een bestelling gedaan, inclusief de 2012 Dutch Geocoin. De 2017 versie vind ik persoonlijk niet zo mooi.
 5. Betty gaat niet snel bij de pakken neerzitten tenminste. Er zijn inderdaad geen leuke caches meer te ontdekken in interessante gebieden. (Cynisme modus uit)
 6. Vrolijk kerstfeest en voor het nieuwe jaar, veel geluk en goede gezondheid.
 7. Barry

  Waarom Een Foto Met Gps?

  Juist met een smartphone kan je gemakkelijk een foto van jezelf maken (selfie). Ik denk dat een CO het leuker vindt om een gezicht te zien dan de display van een GPS.
 8. Een waardige candidaat voor een Needs Archived log.
 9. Volgens mij mis ik hier iets. Waar zit je mee Mug? Russische websites met nepnieuws? Wie bepaalt dat? En in welk opzicht? En Nederlandse websites hebben wel eerlijk nieuws? Enfin, ik hoor het wel.
 10. Ik denk dat de smartphone gebruikers verdwaald zijn.
 11. Barry

  Waarom Een Foto Met Gps?

  Vroegah, toen men nog met nauwkeurige handhelds werkte, was dat gebruikelijk. Nu struint het merendeel telefonerend en heerlijk ontspannen multi-taskend door het bos. Wellicht kan een ander een foto van je maken, inclusief je kompas op het scherm? Of wat ik veel deed... een statiefje gebruiken. Kost niets en je kan altijd jezelf fotograferen.
 12. Helaas ervaar ik hetzelfde als Barny. En dan komen we weer uit op natuurbeleving of prestatiecachers. Normen en waarden vs scores. En tegenwoordig moet alles snel en schijnt alles maar te moeten kunnen. Verloedering zal ook steeds meer in onze hobby plaatsvinden.
 13. Volgens mij wil er maar één hier interessant overkomen. Wat een onzin verkondig je toch. Gebruikers van smartphones denken door het gebruik ervan slimmer te worden.
 14. Doe een testje Mug. Telefoontjes springen veel meer in het bos. En niet van vreugde. Qua gemak snap ik best dat mensen voor een telefoon gaan. Ga je voor nauwkeurigheid kom je in een andere categorie terecht. Aan de andere kant, er komen steeds meer smartcachers bij, dus binnenkort is een afwijking van 30-40 meter normaal ipv 3-4 afwijking van een handheld. Nu nog een bladblazer mee en je vindt wel wat uitgestrooide filmtonnetjes.
 15. Nee, zo'n vergelijkingssite ga je ook niet vinden. Dit is mijn ervaring en door gesprekken met anderen. Outdoor freaks gaan voor precieze navigatie mbv een handheld. Eendagsvliegen of mensen die geen geld willen uitgeven aan hun hobby, pakken gewoon hun zwabberphone. En die afwijking bij het inmeten of zoeken? Dat hoort bij het spelletje hoor je veelal bij telefonisten. Was laatst nog aan het zoeken, ik met mijn Etrex 30 en lijstje in de hand. De ander met een Samsung S7. Hij zat continu 10-15m verwijderd van mijn nulpunt. In het bos werkt een smartphone slechter. In de steden zal het wel wat beter zijn. Precieze navigatie vs autonavigatie.
 16. Helaas zijn er ook "zoekers" die maar door blijven gaan (met wroeten). Ze moeten en zullen het doosje vinden. Mensen die normaliter nooit een stap in de natuur zouden zetten. Dan kun je maar beter zo min mogelijk afwijking hebben. Of: veel scherper inmeten. Dus met handheld GPS. Echter, wordt er nu vaak met de telefoon ingemeten en wordt er met andere telefoontjes in de hand gezocht. Dus extra natuurschade. Maar wat zou het? De found is binnen.
 17. Ben ik met je eens Peetee. In vergelijking smartphone vs handheld verliest de smartphone het. Echter, er zijn betere GPS-en beschikbaar bij smartphones, maar je moet geluk hebben. Een nieuwer/duurder toestel houdt niet in dat het een betere GPS bezit. Zelfs specificaties zeggen niets. Het is veelal de opstelling van de antenne, die de beperkte factor is in een smartphone. Daarom steekt die ook vaak uit bij een handheld.
 18. Heb je aandelen bij Samsung? Wat een onzin hier.
 19. Over het algemeen hebben telefoons met GPS aanzienlijk meer afwijking. Soms springt de GPS tientallen meters ver. Met de handheld nooit problemen mee gehad. Het valt me überhaupt op dat ik steeds meer caches met afwijking vind. Misschien ingemeten met de telefoon? Of ben ik gewoon teveel verwend in de oude tijd, dat iedereen nog met de handheld inmat? En moeite deed om zo min mogelijk afwijking te krijgen?
 20. Marit, je geduld met andere cachers siert je weer. Er zijn regels in geocaching land en die mag je natuurlijk uitvoeren in de vorm van een log verwijderen. Dat het anderen een pijnlijk puntje (of ego) kost, het zij dan maar zo. Waar het om gaat, begrijpt men doorgaans toch niet meer. Je bent een uitstervend ras in geocaching land, waar je trots op mag zijn, tussen al het graai- en strooigeweld. Zo zie ik mezelf trouwens ook, ik ben geloof ik nog een van de weinige cachers in NL die regelmatig caches archiveert en ze dan maar zelf gaat opruimen. De verantwoordelijke doet dat echt niet. Zo voorkom ik dat er afval in de natuur achterblijft, maar het is natuurlijk dweilen met de kraan open. Bijna niemand doet dat en als je dan eens nagaat hoeveel afval van gearchiveerde caches er wereldwijd nog ligt... Ik heb deze kwestie trouwens ook bij GC aangekaart. Dit kan toch niet m.b.t. het milieu? Enfin, top dat je je best doet om het iedereen naar de zin te maken. Ik heb de tekst zojuist gelezen. Twee duidelijke opdrachten. En als iemand het nog niet snapt, dan vraag je wat meer info, of je slaat hem over. Ik snap alle commotie werkelijk niet. Ik zal binnenkort op pad gaan voor deze.
 21. Begonnen met een Etrex en nu nog steeds een Etrex, met een fijne joystick. Waterdicht, robuust, 25 uur accutijd en al talloze malen gevallen. Maakt het trouwe beestje allemaal niets uit. Kan nooit een smartphone tegenop. Soms gebruik ik wel een offline app in het bos, mocht iemand weer zo'n onnodige kruispeiling o.i.d. in de strijd gooien.
 22. Serena, geef dan zelf ook een goed voorbeeld. Niet stoken bij de schoolmeester bijvoorbeeld of verwijten maken. Iedereen mag zijn mening verkondigen hier. En als je wat langer meeloopt, dan weet je zelfs dat er een kern van waarheid in zijn stelling zit. Fijne dag!
 23. Heb de nieuwe view net weer even geprobeerd. Ik mis de GC codes bij de titels. Verder heb ik geen interesse in dat event-scherm. Wegklikken kan niet eens, slechts tijdelijk klein maken kan... Daarnaast mis ik het overzicht, van provincie en land. Dat was juist zo overzichtelijk! Heb overigens deze info gelijk als feedback verstuurd.
 24. Ik gebruik de GC site sowieso nog in de oude stijl. Ik vind dat veel overzichtelijker. Echter, bij het logscherm zelf, kom je automatisch in de nieuwe stijl. Daar blijft hij af en toe dan ook hangen. Vrees dat we binnenkort allemaal in Munzee-Pipo stijl aan het loggen zijn, maar wie weet valt het wel mee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...