Spring naar bijdragen

Mendax2010

Leden
 • Aantal bijdragen

  28
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin eTrex 30
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Sinds 2010

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld
 • Woonplaats
  Europa

Recente profielbezoeken

432 profielweergaven
 1. Met andere woorden: er is dus meer dan ik dacht :-)
 2. Indiana, ja, dat is een terechte vraag van je. En ik moet je eerlijk zeggen dat ik de term 'echte geocache' misschien wat onzorgvuldig heb gebruikt. Ik ben geen geocaching.com-purist. Ook mij maakt het niet zozeer uit waar een geocache gepubliceerd wordt. Dus wat ik in mijn reactie vanmiddag bedoelde was: een geocache die op geocaching.com wordt gepubliceerd. Wat ik me wel afvraag (puur omdat ik wel eens heb gezocht, maar nergens heb gevonden) is of er tegenwoordig wel internationale websites zijn die ook geocaches publiceren, apart van geocaching.com. Echt, ik heb ze nog niet gevonden...
 3. Hoe kan dat nou? Dan zijn het -of- geen echte geocaches en vraag ik me af hoe geocachers die dingen dan op het spoor komen en daadwerkelijk gaan lopen, -of- de reviewer van die horeca-cache heeft heeeeel erg niet opgelet.
 4. Dus jij zegt: waarom niet gaan kijken in Praag of je wat mensen in de toeristische industrie (plaatselijke VVV of zo) warm kunt krijgen voor zo'n constructie, zodat je eigen cache ook meer aandacht krijgt?
 5. Aan de ene kant heb je gelijk, Indiana, aan de andere kant... de manier waarop Geotours is opgezet vind ik een stuk minder. Stel dat ik het voor Nederlandse geocachers aantrekkelijker wil maken om mijn toekomstige multi-cache in Praag te lopen door, zeg, een jeugdherberg te vragen of ze als 'thuisbasis' willen fungeren? Dan kan dat niet, tenzij we er duizenden euro's voor betalen aan Groundspeak. Terwijl het, mijns inziens, geweldig zou zijn als het personeel daar van de cache zou afweten en evt. advies kan geven over de stad, of de cache zelf. Ik zie het dus als een gemiste kans. Maar ja, wat niet is, dat is niet.
 6. Kijk, Barny, hier was ik dus al bang voor.
 7. Na een aantal frustrerende weken van 'geen reactie uit Seattle' probeer ik het hier: Kan iemand mij meer vertellen over Geotours? Voor zover ik erover heb kunnen lezen, ziet het er erg commercieel uit en lijk je te moeten betalen om er 'iets' mee te willen. Nu heb ik totaal geen interesse in een multi-cache beladen met kortingsbonnen voor ijssalons om de hoek van een waypoint of een toegangskaartje voor een attractie, want daar lijkt Geotours vooral over te gaan. Reclame voor de businesses in de omgeving van de cache... Maar......... stel dat je mensen zou kunnen trekken naar een meerdaagse multi-cache in een bepaalde stad, puur door een jeugdherberg bereid te vinden om wat voor de cache benodigde info klaar te leggen en eventueel 10% korting te geven op die paar overnachtingen? Kan je in zo'n geval absoluut niet om Geotours heen? Is dit dé manier van Geocaching om zoveel mogelijk geld binnen te halen? Dat jij betaalt voor het zorgen dat een meerdaagse multi-cache aantrekkelijk en doenlijk wordt voor mensen die 'm willen lopen? Enne... weet iemand hoeveel je dan zou moeten betalen voor zo'n Geotour? Ik moet zeggen dat ik dit toch een heel bizarre constructie vind. Heeft iemand intussen enig idee hoe ik er wél voor kan zorgen dat Groundspeak Geotours mij terugbelt? Ik vind alleen maar voicemail als ik ze bel en ze bellen niet terug als je je telefoonnummer achterlaat.
 8. Het lijkt er inderdaad op dat je gelijk hebt, Aragorn. Alle mogelijke vertalingen klinken alleen zo knullig, op de een of andere manier. Maar iets anders komt ook niet in me op... Hartelijk dank iedereen, voor het meedenken.
 9. Een taalvraagje: Als je in goed geocaching-Engels wilt zeggen: "ik ga een multi-cache lopen," hoe zeg je dat dan? Thanx!
 10. Hartelijk dank, Tc! Gelukkig ben ik niet van plan om mijn complete roman op de website te publiceren. Alleen de multi-cache die ik erin beschrijf. Dus dat zit wel baard
 11. Ja, het hele gedoe met de verschillen in wetgeving tussen Amerika en Nederland (of andere landen) is altijd weer een dingetje. Ook zo fijn bij het daadwerkelijk betalen van BTW. Soms wordt dat verdeeld over twee landen. Odlaniger, ik heb net een mail naar GS gestuurd. Ik wil, in mijn geval, toch graag zeker weten waar ik aan toe ben. Heb ze verteld over mijn plannen (als romanschrijfster) en wacht nu maar af. Hopelijk geven ze een accuraat antwoord dat me zekerheid geeft.
 12. Dank, Twentse Mug, dat precies was waar ik naar zocht
 13. Dag allen, Ik heb een vraag, en hij is -of- heel moeilijk te beantwoorden, -of- zo eenvoudig dat ik telkens blind over het antwoord heen kijk zonder het te zien Het gaat mij hierom: hoe zit het met de copyrights van een geocache die iemand op de website van geocaching publiceert? Het gaat mij hier vooral over de tekst. Die wordt tenslotte door de geocacher in kwestie opgesteld en als het de tekst is van een multi-cache, kan die best uitgebreid zijn. Blijf jij als geocacher de auteursrechten over de tekst van jouw geocache houden, of sta je ze automatisch af aan Groundspeak zodra je cache op hun website gepubliceerd wordt? Staat er ergens op de site van geocaching informatie over dit onderwerp?
 14. Enne... als je de missie van je TB op zijn pagina hebt omschreven, kan je de missie voor diezelfde TB dan ook na een tijdje veranderen op zijn pagina?
 15. Aha! Dát opent perspectieven, Peetee! Hartstikke leuk!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...