Spring naar bijdragen

Team Tabak

Leden
 • Aantal bijdragen

  2321
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  110

Waardering in de gemeenschap

780 Uitstekend

Over Team Tabak

 • Verjaardag 28-12-1946

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 550T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2002

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zwijndrecht
 • Interesse
  Geocaching - computers - fotografie

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Team Tabak wenst alle geocachers fijne kerstdagen toe en een mooie jaarwisseling. En hopelijk veel succes tijdens het cachen in 2018! En de kikkerfamilie wensen wij de komende tijd heel veel sterkte toe.
 2. Met veel plezier denk ik terug aan de ellenlange en soms verhitte discussies, die wij hadden over de "waarheden" binnen het geocachen. Daarbij werden gevoeligheden over en weer niet gemeden..... Ook buiten geocaching.nl gingen die overpeinzingen op een plezierige manier in de privésfeer door. Het bericht van zijn heengaan heeft mij dan ook geschokt. Helaas heb ik hem de laatste paar jaren uit het oog verloren. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.
 3. Hij is weg. Het draadje kan gesloten worden.
 4. Te koop aangeboden: Garmin Oregon 650 (met mogelijkheid tot het maken van knappe foto's). Ziet er als nieuw uit. Geen gebruikssporen, mede door altijd aanwezige beschermingsfolie. Incl. memorykaartje 4GB. De GPS is voorzien van de volgende kaarten: Geheel Europa met navigatiemogelijkheden. Topo Benelux Pro. Fietskaart Benelux. Incl. Garmin batterypack en oplader. Incl. verbindingskabeltje voor computer. Prijs: Eur 250,00 Af te halen in Zwijndrecht.
 5. En als je dat op de jouw bekende wijze gaat doen, wordt het hier nooit meer wat. Jammer! @Triskelle, je hebt natuurlijk gelijk.Hooguit kan er sprake zijn van een ietwat rozige kleur bril, maar ik geloof niet dat daar bij Sivota sprake van is. Wel vind ik het raar, dat je mij er op aanspreekt (terecht), terwijl er in bericht nummer 3 hetzelfde gezegd wordt......
 6. Goed verhaal Sivota, maar je hebt het hier al zo vaak uiteengezet. Het is een herhaling van zetten. Toen ik hier in 2009 binnenkwam keek ik mijn ogen uit door de confrontaties tussen diverse oude hap groepen? Was dat nou geocaching? dacht.ik. Lopen die mensen nou leuk rond in de natuur om een doosje te vinden, of zijn zij slechts bezig met de afbakening van een geheel eigen terreintje? Toen dacht ik, laten we het dan maar leuk maken met cacheverhalen.... Diverse keren gevraagd om verhalen te plaatsen, er werd nauwelijks gebruik vangemaakt, bang dat men was (en wel een beetje terecht) om uit de comfortzone te stappen...Welnu, je laat het hier ook al gauw uit je hoofd, omdat je de kans loopt tot je enkels te worden afgebrand, omdat je misschien schrijft over een cache die door het zogenaamde establishment niet zo makkelijk als cache wordt aangemerkt..... Kennelijk heb ik een dikke kop, want ik was zo stom om hier vorige week te schrijven dat ik 25 km ging fietsen om drie caches op te pakken..... Dat was echt het allerlaatste zetje om dit ooit nog te doen..... :-) Als ik wat wil verhalen dan doe ik dat wel binnen een facebook groep, waar het op dit gebied inderdaad een stuk gezelliger is! Misschien ben jij het niet eens met de mate van moderatie daar, maar helpen doet het wel degelijk! Ik heb er in een half jaar tijd met heel veel plezier meer ideeën opgedaan dan hier in 7 jaar! Ook nu weer Sivota... je doet echt je best en ik waardeer dat enorm, maar inmiddels is dit korte draadje alweer overgenomen door je vriend (zoals altijd) die het wel weer even wil hebben over zijn persoonlijke motieven om te schrijven zoals hij schrijft.... God, wat is het heerlijk om dat in de gemodereerde facebookgroepen niet meer tegen te komen......
 7. Team Tabak

  Doe Weken

  David Ulmer, de man die naar men zegt het geocachen heeft uitgevonden, heeft dat gedaan om de volgende reden: Hij wilde graag, dat mensen (dus ook jongeren) hun stoel achter de computer eens onverwarmd zouden houden door naar buiten te trekken (beweging in plaats van zitten). Hun bestemming moest dan ook nog eens een aantrekkelijk plek in de natuur zijn (zonder fijnstof en zo, wat ik dagelijks ervaar, zijnde ingeklemd tussen A16 en A15)) en natuurlijk moest de spanning/sensatie van het zoeken naar en vinden van een cache aanwezig zijn. Daaraan wordt hier wel voldaan, maar David heeft nergens gezegd (althans niet tegen mij...) dat je dat met 30 man tegelijk moet doen. Dan wordt het al snel een excursie naar de Holle Bolle Gijs cache op de Efteling..... Oh ja, David Ulmer heeft nog wel meer motivaties gehad om een cache neer te leggen: Hij wilde, net als iedereen die voor het eerst een Gps in handen heeft, iets zinnigs met het apparaat doen en toen zijn moeder ook nog eens van de volledige voorraad Action bakjes af wilde, was de motivatie om met apparaat en bakje een sinister bosje in te duiken snel gevonden.... Helaas is David er zelf mee opgehouden, toen het keukenkastje leeg was.... Jammer! En zo is het allemaal begonnen..... En waar het allemaal geëindigd is (althans voor een deel), daar laat ik Barny graag over schrijven. Die heeft daar min of meer het alleenrecht op plus het woordgebruik, dat daarbij past.... Ik niet! :-) :-)
 8. Team Tabak

  Doe Weken

  Nog erger wordt het, wanneer je er zélf rondloopt..... Dan moet er een extra ouderavond worden ingelast met uitleg en excuses van de rector. :-)
 9. Team Tabak

  Doe Weken

  Je zou je tijd en energie maar in zo'n cache gestoken hebben en dan komen er 30 van die blagen op je cache af.... En die vertellen het ook nog eens rond zodat er nu minstens 150 van die puistenbekkies rondlopen die allemaal tot in detail weten waar jouw cache ligt..... Dan rest er nog maar één ding. In het archief met die handel en een nieuwe plaatsen (een stukje verderop) in de hoop, dat dit geen tweede keer meer gebeurt. Jammer hoor.
 10. Als je dit leest kan je zondag eigenlijk niet meer stuk.... Wat een humor :-)
 11. Goed he....? :-) Laat ik eerlijk zijn.... Ik had hetzelfde probleem en ben bij geocaching.com op het (engelse) forum gaan kijken. Toen bleek ik al snel niet de enige te zijn. Het probleem is ontstaan na de laatste update. Mogelijk heeft geocaching.com iets aan de beveiliging willen doen. Vandaar die extra "s". Plotseling kwam er iemand op dat forum met dit idee en toen zei ik hetzelfde als jullie.... "Verrek.... het werkt....." Dan is het toch leuk als je anderen op jouw beurt ook weer kunt helpen.... Daar zijn we hobbyisten voor. Ik vind overigens wel, dat geocaching.com zelf ook wel even had kunnen waarschuwen maar dat is weer een ander hoofdstuk... :-)
 12. in de url even iets aanpassen Regenboogje.... in plaats van http https tikken. Dan doet ie het weer.... Succes!
 13. Wim Sonneveld zong reeds.... "Drie veren had zij slechts en soms niet eens geen drie...." Peetee, dank voor het in stand houden van dit forum. We laten er niet iedere dag een veer voor vallen, maar we waarderen het zeer zeker!
 14. Van harte beterschap. Heel vervelend nu dat het voorjaar zich ineens aankondigt.... W.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...