Spring naar bijdragen

Team Tabak

Leden
 • Aantal bijdragen

  2,320
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  110

Waardering in de gemeenschap

780 Uitstekend

Over Team Tabak

 • Rang
  Intensieve Poster
 • Verjaardag 28 december

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 550T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2002

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  ZH
 • Interesse
  Geocaching - computers - fotografie

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Team Tabak

  Geocafé "het Opkikkertje" 2017

  Team Tabak wenst alle geocachers fijne kerstdagen toe en een mooie jaarwisseling. En hopelijk veel succes tijdens het cachen in 2018! En de kikkerfamilie wensen wij de komende tijd heel veel sterkte toe.
 2. Team Tabak

  Vlindertje Is Niet Meer

  Met veel plezier denk ik terug aan de ellenlange en soms verhitte discussies, die wij hadden over de "waarheden" binnen het geocachen. Daarbij werden gevoeligheden over en weer niet gemeden..... Ook buiten geocaching.nl gingen die overpeinzingen op een plezierige manier in de privésfeer door. Het bericht van zijn heengaan heeft mij dan ook geschokt. Helaas heb ik hem de laatste paar jaren uit het oog verloren. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.
 3. Team Tabak

  Forum Moderatie Of Zelf Een Bijdrage Leveren?

  En als je dat op de jouw bekende wijze gaat doen, wordt het hier nooit meer wat. Jammer! @Triskelle, je hebt natuurlijk gelijk.Hooguit kan er sprake zijn van een ietwat rozige kleur bril, maar ik geloof niet dat daar bij Sivota sprake van is. Wel vind ik het raar, dat je mij er op aanspreekt (terecht), terwijl er in bericht nummer 3 hetzelfde gezegd wordt......
 4. Team Tabak

  Forum Moderatie Of Zelf Een Bijdrage Leveren?

  Goed verhaal Sivota, maar je hebt het hier al zo vaak uiteengezet. Het is een herhaling van zetten. Toen ik hier in 2009 binnenkwam keek ik mijn ogen uit door de confrontaties tussen diverse oude hap groepen? Was dat nou geocaching? dacht.ik. Lopen die mensen nou leuk rond in de natuur om een doosje te vinden, of zijn zij slechts bezig met de afbakening van een geheel eigen terreintje? Toen dacht ik, laten we het dan maar leuk maken met cacheverhalen.... Diverse keren gevraagd om verhalen te plaatsen, er werd nauwelijks gebruik vangemaakt, bang dat men was (en wel een beetje terecht) om uit de comfortzone te stappen...Welnu, je laat het hier ook al gauw uit je hoofd, omdat je de kans loopt tot je enkels te worden afgebrand, omdat je misschien schrijft over een cache die door het zogenaamde establishment niet zo makkelijk als cache wordt aangemerkt..... Kennelijk heb ik een dikke kop, want ik was zo stom om hier vorige week te schrijven dat ik 25 km ging fietsen om drie caches op te pakken..... Dat was echt het allerlaatste zetje om dit ooit nog te doen..... :-) Als ik wat wil verhalen dan doe ik dat wel binnen een facebook groep, waar het op dit gebied inderdaad een stuk gezelliger is! Misschien ben jij het niet eens met de mate van moderatie daar, maar helpen doet het wel degelijk! Ik heb er in een half jaar tijd met heel veel plezier meer ideeën opgedaan dan hier in 7 jaar! Ook nu weer Sivota... je doet echt je best en ik waardeer dat enorm, maar inmiddels is dit korte draadje alweer overgenomen door je vriend (zoals altijd) die het wel weer even wil hebben over zijn persoonlijke motieven om te schrijven zoals hij schrijft.... God, wat is het heerlijk om dat in de gemodereerde facebookgroepen niet meer tegen te komen......
 5. Team Tabak

  Syncen Van Geocaching.com Met Garmin Gpsmap 64S

  StefanD geeft het goede antwoord... GSAK is de oplossing. Je kunt een proefexemplaar downloaden via ww.gsak.net en eens even gaan experimenteren. GSAK is shareware, waarbij betaald moet worden wanneer je ruimere functionaliteit wilt . GAPP is gratis. Heeft ongeveer dezelfde voorzieningen. Uiteindelijk wil je tóch iets dergelijks als de cachekoorts je te pakken hebt....
 6. Team Tabak

  Overstap Van 60Csx Naar 64S, Advies?

  Ja, het is natuurlijk altijd beter om het laatste kaartmateriaal aan te schaffen of te downloaden. De open fietsmap is gratis en wordt zeer vaak opgeschaald. Ik zou je echt willen adviseren om de Benelux fietskaart binnen te halen. Werkt geheid hartstikke goed op je 64. Voor wat betreft de topo kaart zou je de Benelux Topo pro moeten nemen. Inmiddels al wel weer een paar jaar oud, maar deze kaart is mooi gedetailleerd, toont hoogtelijnen en is ook nog eens routeerbaar. En voor wat betreft de Alpen heb je ook gratis kaartmateriaal. Zie het mailtje van Heracross. Als derde kaart is natuurlijk de CN Europa kaart van Garmin aan te bevelen. Kost wel iets, maar dan heb je ook wat. Deze kaart wordt ieder kwartaal aangepast. Momenteel is de versie 2017.10 aktueel. Deze kaart is zeer geschikt voor de normale wegbepaling. Te vergelijken met de TomTom kaarten. Komt netjes op je scherm en de routering is over het algemeen goed te noemen. Eventueel kun je i.p.v. deze kaart ook de gratis Open Source kaart nemen. Je kunt zelf bepalen welke landen je wilt downloaden. Werkt ook prima. Alle kaarten zijn ook geschikt voor Basecamp of Mapsource. Kortom, ik zou zeggen... experimenteer eens wat en je komt vanzelf tot de voor jou meest geschikte oplossing. Succes.
 7. Team Tabak

  Overstap Van 60Csx Naar 64S, Advies?

  De fietskaarten, die Heracross noemt zijn mooie gedetailleerde kaarten. Ze zijn bovendien routeerbaar. Wij gebruiken ze met veel plezier tijdens fietssessies. Soms laat de routering het afweten in die zin, dat ze je niet altijd bepaald de meest voor de hand liggende route laten rijden. Maar met inachtname van het gegeven, dat het gratis en en dat ze vrij actueel zijn, zijn deze kaarten zeer aan te bevelen. Voor het betere boswerk en het plezier van de hoogtelijnen hebben we liever de topokaarten. Het maakt niets uit of je deze op de 60Cx of op de 64 plaatst. Ik heb de kaarten destijds op de 60CSx gehad en vervolgens op de Oregon 550 en de Dakota 20 en daarna weer op de Oregon 650. Ik heb nooit enig verschil kunnen ontdekken. Het verschil zit in de hardware van de diverse apparaten, waardoor bijvoorbeeld de kaarten op de 650 ook in zonlicht prima te zien zijn. Daar mankeerde het bij de "oudere" toestellen nog wel eens aan, waardoor je van de fiets moest om het allemaal even goed te kunnen zien. Ik ken de 64 niet maar ik neem aan dat die qua scherm/zonlicht ook een vooruitgang biedt t.o.v. de "oude" 60Cx. Maar waar het je om gaat..... je hoeft niet direct naar nieuw kaartmateriaal te kijken. Gewoon je kaarten van de 60Cx naar de 64 overzetten. Veel plezier!
 8. Team Tabak

  Doe Weken

  David Ulmer, de man die naar men zegt het geocachen heeft uitgevonden, heeft dat gedaan om de volgende reden: Hij wilde graag, dat mensen (dus ook jongeren) hun stoel achter de computer eens onverwarmd zouden houden door naar buiten te trekken (beweging in plaats van zitten). Hun bestemming moest dan ook nog eens een aantrekkelijk plek in de natuur zijn (zonder fijnstof en zo, wat ik dagelijks ervaar, zijnde ingeklemd tussen A16 en A15)) en natuurlijk moest de spanning/sensatie van het zoeken naar en vinden van een cache aanwezig zijn. Daaraan wordt hier wel voldaan, maar David heeft nergens gezegd (althans niet tegen mij...) dat je dat met 30 man tegelijk moet doen. Dan wordt het al snel een excursie naar de Holle Bolle Gijs cache op de Efteling..... Oh ja, David Ulmer heeft nog wel meer motivaties gehad om een cache neer te leggen: Hij wilde, net als iedereen die voor het eerst een Gps in handen heeft, iets zinnigs met het apparaat doen en toen zijn moeder ook nog eens van de volledige voorraad Action bakjes af wilde, was de motivatie om met apparaat en bakje een sinister bosje in te duiken snel gevonden.... Helaas is David er zelf mee opgehouden, toen het keukenkastje leeg was.... Jammer! En zo is het allemaal begonnen..... En waar het allemaal geëindigd is (althans voor een deel), daar laat ik Barny graag over schrijven. Die heeft daar min of meer het alleenrecht op plus het woordgebruik, dat daarbij past.... Ik niet! :-) :-)
 9. Team Tabak

  Doe Weken

  Nog erger wordt het, wanneer je er zélf rondloopt..... Dan moet er een extra ouderavond worden ingelast met uitleg en excuses van de rector. :-)
 10. Team Tabak

  Doe Weken

  Je zou je tijd en energie maar in zo'n cache gestoken hebben en dan komen er 30 van die blagen op je cache af.... En die vertellen het ook nog eens rond zodat er nu minstens 150 van die puistenbekkies rondlopen die allemaal tot in detail weten waar jouw cache ligt..... Dan rest er nog maar één ding. In het archief met die handel en een nieuwe plaatsen (een stukje verderop) in de hoop, dat dit geen tweede keer meer gebeurt. Jammer hoor.
 11. Team Tabak

  Mijn Cache Is Los Geschroefd Om Te Loggen

  Als je dit leest kan je zondag eigenlijk niet meer stuk.... Wat een humor :-)
 12. Team Tabak

  Zoeken Met Map Van Geocaching.com

  Goed he....? :-) Laat ik eerlijk zijn.... Ik had hetzelfde probleem en ben bij geocaching.com op het (engelse) forum gaan kijken. Toen bleek ik al snel niet de enige te zijn. Het probleem is ontstaan na de laatste update. Mogelijk heeft geocaching.com iets aan de beveiliging willen doen. Vandaar die extra "s". Plotseling kwam er iemand op dat forum met dit idee en toen zei ik hetzelfde als jullie.... "Verrek.... het werkt....." Dan is het toch leuk als je anderen op jouw beurt ook weer kunt helpen.... Daar zijn we hobbyisten voor. Ik vind overigens wel, dat geocaching.com zelf ook wel even had kunnen waarschuwen maar dat is weer een ander hoofdstuk... :-)
 13. Team Tabak

  Zoeken Met Map Van Geocaching.com

  in de url even iets aanpassen Regenboogje.... in plaats van http https tikken. Dan doet ie het weer.... Succes!
 14. Team Tabak

  I Love Geocaching In

  Wim Sonneveld zong reeds.... "Drie veren had zij slechts en soms niet eens geen drie...." Peetee, dank voor het in stand houden van dit forum. We laten er niet iedere dag een veer voor vallen, maar we waarderen het zeer zeker!
 15. Team Tabak

  I Love Geocaching In

×