Spring naar bijdragen

speurvuur

Leden
 • Aantal bijdragen

  225
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over speurvuur

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 04/29/1971

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.speurvuur.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Almelo
 • Interesse
  Gitaar, drums, metal, linux, geocachen.

Recente profielbezoeken

1,134 profielweergaven
 1. speurvuur

  Hoe notificatie wanneer in de buurt van een geocache (GARMIN GPSMAP)

  Dat werkt helaas dus niet zoals ik heb uitgelegd.
 2. Hoi, Voorheen had ik een Garmin GPSMAP60Csx en daarmee had ik het op een of andere manier voor elkaar gekregen dat als ik naar een geocache navigeerde ik als ik in de buurt van de cahge was (+-20m) ik een notificatie geluidje hoorde. Nu heb ik een Garmin GPSMAP64st maar daar krijg ik dat niet voor elkaar. Er is wel een setting voor proximity alarms maar die moet je zelf per punt waar je een alarm op wilt hebben instellen. Onder geluidsinstellingen heb ik alle alarmen al aan staan, maar dan nog hoor ik niets. Wie weet hoe ik mijn device zo in stel dat als ik een geocache heb gekozen waar ik naar toe wil (directe navigatie actief) dat ik een geluidssignaal hoor wanneer ik in de buurt ben? Alvast bedankt!
 3. Dat is inderdaad een goede kaart zeg, die kleuren zijn een stuk prettiger en zo te zien dezelfde detailniveau als van OFM of OSM. Enige jammer aan Freizeit kaarten is dat de kaart niet als geheel europa te downloaden is. Bedankt voor de tip.
 4. Bedankt voor de tips! Daar kan ik wel wat mee.
 5. Hallo, Ten einde raad meld ik mij hier in de hoop dat iemand mij duidelijk stappen kan geven. Omdat ik mijn GPSMAP64st alleen gebruik voor Geocaching wil ik graag alleen een Hiking kaart erop, of eigenlijk een kaart met genoeg details zodat alleen kleine bospaadjes er ook op te zien zijn. I.v.m. vakanties in de alpen zijn ook hoogte lijnen een must (ook voor de NL kaart is dat welkom). Nu is het zo dat ik reeds een openmtb kaart van NL heb en een OFM kaart van Oostenrijk (met hoogtelijnen). Echter, ik weet niet meer hoe ik die destijds gemaakt heb maar feit is wel dat beide kaarten zijn verdeeld over twee bestanden (dus gmapsupp.img en gmapsupp2.img) dat is iets dat mijn GPS ondersteunt. Ik woon aan de grens met duitsland en ik zou dus graag een hiking kaart met hoogtelijnen wil hebben van het volgende: Nederland in z'n geheel 100km duitsland in vanaf de nederlandse grens Oostenrijk Voralberg en Tirol De route van NL naar Oostenrijk Wat ik al heb geprobeerd: Een map maken op OFM waarbij ik mijn eigen tiles kon selecteren Link: http://garmin.openstreetmap.nl/ - Voordeel: Precies de kaarten die ik wil - Nadeel: geen hoogtelijnen Een map van OFM gebruiken Link: http://www.openfietsmap.nl/downloads/alps Voordeel: goede details en hoogtelijnen Nadeel: Alleen kant en klare maps en dus geen mogelijkheid precies de kaart te maken die ik wil (of tiles te kiezen). De OFM en OSM kaarten te combineren met OSM Combiner Link: http://osm.pleiades.uni-wuppertal.de/openfietsmap/OSM_Combiner/leesmij.html Link: http://www.openfietsmap.nl/tips-tricks/combi_hiking_nl Dit werkt niet, de OSM Combiner tool crasht steeds Een kaart in Basecamp exporteren naar mijn device: Link: https://openmtbmap.org/tutorials/send_maps/#Sending_Maps_with_BasecampMapinstall_to_your_Garmin_GPS_device Dit werkt niet, het process blijft hangen en progress blijft op 0% Daarnaast nog veel, heel veel meer gelezen en uitgeprobeerd zonder positief resultaat. Verder valt me ook op dat de kaarten vaak niet duidelijk zijn omdat kleurverschillen tussen bijvoorbeeld bos en stedelijke bebouwing niet altijd goed zijn te onderscheiden. Kennelijk heb ik de vorige keer toen ik de kaarten maakte daar rekening mee gehouden en iets voor gedaan want mijn huidige kaart heeft een betere kleurenkeuze waardoor het contrast tussen de verschillende terreinen beter te zien is (zie bijlage voor een screenshot, weet iemand welk kaartleverancier dat is geweest? Ik ben het helaas vergeten). Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is en ik hoop dat iemand weet hoe ik het volgende kan verkrijgen: EEN ZELF SAMENGESTELDE KAART VOOR DE GPSMAP64(st) MET HIKING DETAILS (incl. bospaadjes etc) EN HOOGTE LIJNEN. Ik hoop dat iemand het weet want ik ben door mijn opties heen en weet het niet meer.... Alvast bedankt! Team Speurvuur 98.bmp
 6. speurvuur

  Gpsmap 64S Profielen En Kaartinstellingen

  Vreemd genoeg is het probleem na het rebooten icm aansluiten op PC verholpen. Het rare is dat ik dat al eerder had gedaan en toen hielp het niet. Maar goed om te weten waar deze settings opgeslagen zijn. Bedankt!
 7. Hallo, Ik heb een vraag over Garmin GPSMAP profiel configuratie in het menu. Als ik de volgende video bekijk: dan zie je dat hij bij 'kaart' datavelden aanpast die gekoppeld zijn aan een profiel. Dus bijvoorbeeld als je de optie 'kaart' in het hoofdmenu kiest zie je in het Geocache profiel een kompas bovenin en bij het profile Hiking heeft hij 2 data velden bovein staan. Je kunt dus afhankelijk van het gekozen profiel verschillende menu opties met andere specifieke datavelden configureren. Dit werkt bij mij niet. Als ik exact de instructies op volg dan blijkt dat in mijn geval de datavelden in de optie 'kaart' in het hoofdmenu voor alle profielen gelijk is. M.a.w. als ik in profiel Geocaching in menuoptie 'kaart' een kompas bovenin zet, dan staat dat in een ander profiel er ook in. Vise versa idem ditto. Het enige wat ik per profiel uniek kan maken is de kleur van de menu's. Zo heeft de profiel-functie voor mij totaal geen nut. Herkent iemand dit? En weet iemand hier een oplossing voor? Alvast bedankt.
 8. speurvuur

  Syncen Van Geocaching.com Met Garmin Gpsmap 64S

  Ik las ook eea over 'Basecamp Mobile' voor Iphone iOS, echter die is nergens meer te downloaden. Een alternatief zou zijn een gpx file naar jezelf mailen en op de iphone te GPX file naar de Gpsmap 64s uploaden. Maar die laatste stap gaat dus niet. Toch wel een gemiste kans, technisch moet dat toch niet zo spannend zijn lijkt me.
 9. Hoi, De Garmin gpsmap 64s komt met 250000 voorgeladen geocaches. Dat is totaal nutteloos omdat dat slechts een moment opname is. Daarom wilde ik van bijvoorbeeld mijn regio alle Geocaches van geocaching.com naar mijn 64s uploaden. Echter, ik wil dat zo doen dat de gevonden geocaches niet worden overgezet (is ook zinloos want die heb ik al). Ik weet dat dat met pocketqueries kan, maar kan dat ook anders? Er zijn allerlei apps op de iphone te verkrijgen die e.e.a syncen met de 64s. Het moet dan toch ook mogelijk zijn om zo af en toe een sync te doen met je 64s waarbij de lijst met geocaches en logs worden bijgewerkt waarbij de gevonden caches dan van de 64s worden verwijderd. Echter, ik heb flink zitten zoeken maar nergens heb ik hier een oplossing voor kunnen vinden. Heeft iemand tips over hoe mijn geocaching lijst van geocaching.com over te zetten naar de 64s zonder gebruik te maken van pocketqueries en de gevonden caches te negeren.
 10. speurvuur

  Overstap Van 60Csx Naar 64S, Advies?

  Dat is inderdaad waar het om ging. Ik zie dat de gpsmap 64 een hogere resolutie en meer kleuren heeft. Ik heb dan nog een vraag: Als ik de oude kaarten gebruik haal ik denk ik niet de hogere resolutie en de kleuren uit het toestel toch? Daarvoor heb je toch de nieuwste kaarten nodig? Daarnaast ben ik bang dat er dan veel fouten in staan met oude kaarten.
 11. speurvuur

  Overstap Van 60Csx Naar 64S, Advies?

  Bedankt voor de tip, maar staan daar dezelfde kleine bospaadjes en hoogtelijnen als op de topokaarten op?
 12. Hallo, Ik heb nu een 60csx en wil overstappen naar een 64s. Ik neem aan dat de kaarten die ik nu gebruik niet geschikt zijn voor de 64s of misschien wel werken maar dat ik het maximale van de resolutie van de 64s er niet uit haal. In de praktijk zal ik alleen kaarten voor NL , DU en oostenrijk gebruiken (alpen?). Mijn vraag is: Welk type topokaarten heb ik nodig voor de 64s? Ik zie namelijk dat je tegenwoordig 'topo' maar ook 'topo pro' hebt. De bedoeling is dat er ook kleine bospaadjes en wandelpaden in de genoemde landen te vinden zijn. Alvast bedankt.
 13. Hoi, We gaan binnenkort naar een locatie alleen weten we nog niet exact waar. Nu wilde ik eigenlijk op basis van coordinaten in een straal van 10km rondom dat coordinaat alle geocaches in mijn GPS stoppen. Weet iemand of daar en tool voor is (geen GSAK aub, ik heb geen windhoos). Alvast bedankt Speurvuur
 14. Hoi,

  Bedankt voor je reactie, excuses voor de late reactie. Ik krijg geen notificatie mails meer.

  Zou je het aub willen mailen naar speurvuur@gmail.com?

  Bvd

  Team Speurvuur

  www.speurvuur.nl

 15. Hallo speurvuur,

  ik heb nog een Garpatch bestand versie 3.0 bestand is 1,3 Mb misschien te mailen.

  Laat maar horen als je interesse hebt.

  Met vriendelijke groet,

  Team de motormuizen

×