Spring naar bijdragen

Odlaniger

Leden
 • Aantal bijdragen

  3888
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  65

Alles door Odlaniger geplaatst

 1. Barny, je schrijft: ".....en de mensen die van geocachen houden gaan gewoon geocachen, en die groep mensen help ik dan weer" Een misverstand. Een puzzel kan onderdeel zijn van een cache, of je die nu thuis moet oplossen of in het veld. Ik durf te beweren dat ik van geocachen hou en een puzzel kan daar een leuk onderdeel van zijn. En dan heb ik het niet over flauwekulpuzzels waar geen touw aan vast te knopen is. Of alle mensen die gebruik maken van jouw database van geocachen houden betwijfel ik. Een groot percentage is het slechts te doen om hun statistieken bij te werken. Of wil je beweren dat kokerrapers van geocachen houden?
 2. Betty, je schreef: "Uiteraard ben ik begonnen met me inlezen op geocaching.com en heb ik op dit forum enige tijd wat draadjes gevolgd. De algehele indruk die ik er aan overhield was niet heel erg positief." Dan had je inmiddels moeten begrijpen welke geocaches de moeite waar zijn. Maar nee, ook jij wilt snel puntjes scoren. Valse start. Als je geen fakefiguur bent, dan wil ik je met alle plezier enthousiast maken voor geocachen zoals het is bedoeld.
 3. Ik heb één rendier gezien. Zij ligt zich nu op te warmen op de BBQ.
 4. Voor alle kroeglopers: blijf gezond en blijf genieten van het leven!
 5. Ondanks alle goede bedoelingen heb ik mijn twijfels of kikker dit leest. Ik zie haar hier niet weer aanwezig. Ik stuur morgen een kaartje namens de krasse knarren.
 6. Vernomen dat het slecht gaat met kikker, komt niet meer goed.
 7. Zoals ik eerder opmerkte, sinds 1 december niets meer van haar gehoord. Vreemd of verontrustend?
 8. Van de puntjes lig ik niet wakker, ik hou mijn statistieken niet bij en heb geen behoefte aan competitie. Het enige dat ik weet is dat ik meer multy's loop dan enig ander soort cache. Wat ik beleefd heb vergeet ik echter niet tot op het moment dat ik vergeetachtig word. Maar dan weet ik ook niet meer welke caches ik heb gevonden en kan dan misschien iedere dag dezelfde cache zoeken.
 9. Zonder mijn statistieken kan ik mijm logs toch wel vinden?
 10. 1 december zei kikker: duimen jullie voor mij? Sindsdien niets meer van kikker gehoord, als ik het goed heb. Kikker, laat iets van je horen. Of weet iemand anders iets meer?
 11. Dat vroeg ik mij ook af. Ik vermoed dat het niet om lieden gaat, maar slechts om één lied. Iemand die de taal beter beheerst dan hij oms wil doen geloven.
 12. Na een slordige analyse denk ik te kunnen voospellen welke kant het opgaat. Niet zo moeilijk, die voorspelling kan iedereen doen. De handheld gps heeft nog een middellange termijn toekomst. Nieuwe cachers hebben reeds de nieuwste smartphone, die je gratis of met geringe bijbetaling kunt krijgen op voorwaarde dat je een duur abonnement afsluit, zeg 50 euro per maand. Waarom zou je dan nog een handheld aanschaffen? Ik heb 7 jaar geleden een Etrex Legend HCX gekocht voor 160 euro of zoiets. Eenmalige uitgave, geen abonnementskosten. Hij voldoet nog steeds prima. De cynicus zal misschien zeggen: ja kunst, je hebt hem pas 319 keer gebruikt. Mis, naast het geocachen zit hij altijd op het stuur van mijn fiets, zodat ik kan zien hoe snel of langzaam ik fiets en of ik genoeg afstand heb afgelegd om weer naar huis te mogen. En waar mijn huis zich bevindt. Maar goed, ik ga met mijn tijd mee tot op zekere hoogte. Ik heb ook een smartphone die alles kan, Samsung Grand Prime. Gratis bij een abonnement van 18 euro per maand. De jeugd heeft de toekomst en daar past geen handheld gps meer in. De nauwkeurigheid van inmeten is een ander verhaal.
 13. Ik schreef bewust een ipv één. Er zijn meer cache-eigenaren met wie ik goede ervaringen heb. De persoon die ik in gedachte had heeft 67 geocaches waarvan 66 actief. En hij wordt overladen met favo's, geheel terecht. Over achter mijn pijltje aanlopen is een ander verhaal. Dat heeft mij al een keer bijna doen verzuipen toen ik in drijfzand terechtkwam. En ook een keer toen ik over 7 slootjes moest springen terwijl ik het pad had moeten volgen. Maar door braamstruikschade en nattevoetenschande ben ik inmiddels een klein beetje wijzer geworden.
 14. Een smartphone is handig voor degenen die tijdens het geocachen ook nog willen bellen, whatsappen en niet zo goed zijn in letterwaardes, hoofdrekenen en stapeltellen. Tijdens de wandeling gebruik ik hem slechts voor het maken van foto's. Ik gebruik liever mijn GPS'r (of heet dat Handheld?) om achter een pijltje aan te lopen. Hij heeft voldoende houvast om niet uit mijn handen te glijden en bovendien hangt hij aan een touwtje om mijn nek. En meestal brengt hij mij op het 0-punt tenzij de eigenaar niet goed heeft ingemeten. Ter overdenking: er is een cache-eigenaar waar het 0-punt altijd klopt. Hooguit een meter verschil, maar dat kan aan de omstandigheden liggen. En stop op enig moment met het turen op het scherm en kijk goed om je heen.
 15. Odlaniger

  Reviewer

  ".....wij liever onze aandacht richten op Facebook, waar duizenden geocachers actief zijn." moet zijn: .....wij liever onze aandacht richten op Facebook, waar duizenden mensen die denken dat zij geocacher zijn, actief zijn. Waarbij ik niet wil generaliseren. Maar goed, ik hoef dus geen vragen te stellen aan de reviewers op het forum, doch ik het vertik het om weer lid te worden van GVI.
 16. Alhoewel mijn foon veel mogelijkheden biedt ben ik zo gewend aan mijn GPS dat ik die wil blijven gebruiken.
 17. Diederikus, breng Sivota nu niet aan het twijfelen. Jij bent geen graadmeter, want je hebt nauwelijks ervaring met het lezen van cachepagina's. Op de parkeerplaats moet ik jou meestal vertellen welke cache we gaan doen.
 18. regenboog2, er staat zelfs een spoilerfoto van zo'n bout op de pagina.
 19. Ik heb de cachepagina ook gelezen. Duidelijk verhaal en opdracht. Enige probleem is het betaald parkeren.
 20. Nog steeds niet aan het lijnen thex?
 21. Misschien ben ik ook onderontwikkeld, maar wat betekent EZP? Ik kan niets anders bedenken dan Event Zonder Publiek.
 22. Odlaniger

  Sorry Died,

  Heeft Died echt deze beproeving moeten doorstaan? Dan zullen we 18 november proberen hem weer wat levensvreugde terug te geven. Het pad van de geocacher gaat niet alleen over rozen, maar nog veel meer over doornen.
 23. Interessante vraag. Ik weet niet of er blinde geocachers zijn, maar ik zie wel mogelijkheden. Geocachen per koppel. De aanwijzingen op WP's staan in braille, zoals volgende WP's en eventueel puzzels die je met je ogen dicht kunt oplossen. De ziende navigeert met zijn GPS.
 24. Hoi Diederikus, kan ik voor jou ook een glaasje port inschenken?
 25. Met een radius van 100 meter zijn er nog genoeg locaties voor een doosje. De exacte locatie is echter ook thuis uit te rekenen. Geowolf heeft dat met opzet zo gedaan, dat heeft hij mij destijds verteld. Het gaat namelijk niet om een moeilijke puzzel, maar om cachers in contact te brengen met Vincent van Gogh. Dat sommige mensen de bedoeling van het spel niet begrijpen en dus rechtstreeks naar de eindlocatie rijden zegt dus niets over Geowolf. Maar dit draadje gaat over het overlijden van Geowolf/Vlindertje en wat er met zijn geocache-erfenis gaat gebeuren. Kunnen we het daar alsjeblieft bij houden?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...