Spring naar bijdragen

Forums

 1. MEDEDELINGENBOARD

  1. 631
   berichten
 2. GEOCACHING

  1. Nieuws, Informatie & Polls

   Dit is het forum uitsluitend voor Geocaching nieuws, informatie & Polls, dus NIET voor vragen!

   40,4k
   berichten
  2. Algemene vragen

   Gebruik een specifiek subforum. Kan je je vraag nergens anders kwijt? Plaats je vraag dan hier.

   62,6k
   berichten
  3. Geocaching.nl

   Voor al je vragen en informatie over de functionaliteit die deze site en dit forum je te bieden hebben.

   2,2k
   berichten
  4. Geocaching.com

   Vragen over de functionaliteiten die GC.com te bieden heeft zoals GPX en loc-files, Premium Member functionaliteiten etc..

   5,3k
   berichten
  5. Cachetypes en -formaten

   Vragen over het type cache, niet over caches.

   3k
   berichten
  6. Locaties

   All je opmerkingen over leuke, rare, onvindbare locaties van de Caches.

   1,2k
   berichten
  7. Kennisgeving, vragen en informatie m.b.t. caches

   Voor alle informatie m.b.t. caches. Eveneens te gebruiken indien je vragen hebt m.b.t. het reviewen van je cache en het maken van de cachepagina.

   20,5k
   berichten
  8. Geocaches ter overname aangeboden

   Maak hier een draadje aan als je een of meer geocaches ter overname aanbiedt. Noem daarbij waar deze caches zich bevinden. Daarnaast het dringende verzoek om het te melden als de cache(s) is/zijn overgedragen. Dan kan het draadje daarna meteen worden gesloten.

   14
   berichten
  9. Cache-technieken en ervaringen

   Projecteren, omrekenmethoden, strippenkaarttechniek, puzzeltips.. Toets je ideeën. Meld hier ook je ervaringen, zoals opmerkelijke gebeurtenissen (ongelukjes) tijdens het cachen.

   11,6k
   berichten
 3. NATUUR

  1. Informatie

   Nieuws uit de natuur

   2k
   berichten
  2. Vragen

   Voor al je vragen op natuurgebied.

   1,1k
   berichten
 4. POINT HUNTING

  1. Algemene vragen

   Voor al je vragen over Point Hunting, die je niet in de andere rubrieken kwijt kunt.

   893
   berichten
  2. RD Meetpunten

   Voor al je berichten over de RD meetpunten

   1,4k
   berichten
  3. Confluence Points

   De Decimale Graden Punten in Nederland

   117
   berichten
 5. HARDWARE

  1. Nieuws, Informatie & Polls m.b.t. Hardware

   Dit is het forum voor nieuws, informatie & Polls m.b.t. hardware, dus NIET voor vragen!

   1,2k
   berichten
  2. 19,8k
   berichten
  3. Magellan

   Voor al je vragen en opmerkingen over Magellan ontvangers, o.a. de eXplorist familie.

   2,4k
   berichten
  4. Smartphone en overige GPS ontvangers

   NIET Garmin en Magellan ontvangers. Denk aan smartphone, autonavigatie-ontvangers en andere mobiele apparaten met ingebouwde GPS en navigatie-software.

   8k
   berichten
  5. Hulpmiddelen

   Denk aan alle niet gps gerelateerde hardware zoals prikstokken, scheppen en prikstokken, zaklampen en cachematerialen.

   3,9k
   berichten
 6. APPS, SOFTWARE & FIRMWARE

  1. Nieuws, Informatie & Polls m.b.t. software

   Dit is het forum voor nieuws, informatie & Polls m.b.t. software, dus NIET voor vragen!

   1,7k
   berichten
  2. Apps en andere Geocaching tools

   Andere zachte waren zoals de Geocaching Smartphone App, GCTools, c:geo, Geocachers on The Move ....

   12,2k
   berichten
  3. Navigatie Software

   Basecamp, Mapsource, Tom Tom, OZIexplorer ...

   10k
   berichten
  4. Firmware

   Alle software om de hardware aan het localiseren te houden

   559
   berichten
 7. DIVERSEN

  1. Off Topic onderwerpen - Geocaching gerelateerd

   (Voor alles wat je nergens anders kwijt kan, maar wel een link met geocaching heeft. Blijf in het draadje on-topic)

   19,6k
   berichten
  2. Off Topic - Niet Geocaching gerelateerd

   (Voor alle onderwerpen die je nergens anders kwijt kan. Blijft in het draadje on-topic. Bedenk wel even of een ander forum/website dan het Geocachingforum meer op zijn plaats is om je vraag te posten)

   2,4k
   berichten
  3. Kopen of Ruilen

   Alleen GPS of aanverwante te koop.
   N.B. commerciële advertenties worden geweigerd.
   Advertenties blijven 2 maanden staan.

   2,4k
   berichten
  4. Persoonlijke mededelingen

   Dit forum is voor alle persoonlijke mededelingen. Kortom alles wat je wilt delen met de geocaching community.

   6,6k
   berichten
  5. Geocafé "Het Opkikkertje"

   Hier praten we over Geokoetjes en Geokalfjes. Onze bar is 24/7 open. 

   5,5k
   berichten
ReizenReizen


 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   20,2k
  • Aantal berichten
   326,8k
 • Berichten

  • Idem hier, ik heb up-to-date databases voor Belgie en Nederland en nadat de PQs zijn gedownload filter ik in GSAK wekelijks de nieuw toegevoegde caches. Die worden dan nagekeken op T waarde en vervolgens wordt ook de listing bekeken. Hengel >5 meter krijgt een "-" mee in een userveld, bonus voor labcaches ook (we doen geen LC) en puzzels of mysteries die onoplosbaar lijken ook. De labcache bonussen gaan in de ignore list, de rest blijft in GSAK maar bij het selecteren van een cachedag zijn de "-" cachers er vlug uit gehaald. Caches mogen best moeilijk zijn maar als plezier frustratie wordt houdt het op. Wat is de meerwaarde van een hengelcache op 8 meter of hoger tegenover 4-5 meter?
  • Inderdaad. Een paar jaar geleden, toen de caches veel lager hingen ook een 'LAKESIDE-1 TRAVEL 400' hengel kocht. Die een paar keer gebruikt, maar al snel werden de caches steeds hoger gehangen. Waardoor de hengel te kort werd of zo lang werd, dat het een vreselijk gepruts werd en/of het zelfs afwachten werd of de cache wel teruggehangen kon worden ( want dat is vaak het moeilijkste ). Hetzelfde geldt trouwens ook voor ladder caches. Nu hebben we die telescopische ladder ook voor een andere zaken gekocht, maar daar ook maar een paar caches mee gepakt, voordat de ladder te kort werd en/of de ladder-cache zo hoog hingen, dat het toch iets te gevaarlijk werd. En nog zo iets, namelijk : puzzels. Tegenwoordig liggen er hele series caches waarvoor een legpuzzel moet worden opgelost. Nu is een puzzeltje van zo'n 200-300 stukjes met een aardige onderwerp best leuk, maar een serie van 20 puzzels of meer ? En ... tegenwoordig is het de mode om puzzels met veel meer dan 400 stukjes of met een grote egale achtergrond te plaatsen. Zo zit je ondertussen meer tijd achter de computer, dan in het veld om een cache te zoeken.   Blijkbaar is het bij de CO's een race geworden, wie de hoogste, de moeilijkste, de nooit gevonden, de onmogelijkste bereikbare of de stompzinnigste puzzel cache legt. Dat soort caches worden vaak alleen gevonden door de kennis groep van die CO's, want die zullen waarschijnlijk wel in-side informatie hebben. Gelukkig hebben ook wij, daar één prima tool voor, namelijk de Ignore bak. Daarin verdwijnen regelmatig hele series/trails van caches, die voor ons onoplosbaar zijn, waarvoor we de moeite niet willen nemen of waarvoor we de tijd niet willen spenderen. Want dat soort series/trails liggen vaak ook niet op de mooiste plekken, dus daaraan missen we niets.  
  • De eerste hengelcaches hingen allemaal max.6mtr. Nu hangen sommige al op meer dan 10mtr.  Ik heb daarvoor een eenvoudige oplossing, die meer dan 7mtr. hoog hangen en ik dus niet bij kan verdienen bij mij een ereplaats op de ignore lijst. Het moet wel leuk blijven.
  • misschien wat laat, maar voor iedereen die nog op zoek is hoe je dit moet doen heb ik daar een artikel + video over gemaakt:  https://outdooronly.nl/geocaching-hengelcaches/    
  • Hier nog een linkje naar shapefiles van de werkgebieden van de verschillende natuurbeheerders in de provincie Zeeland: https://dataportaal.zeeland.nl/dataportaal/srv/dut/catalog.search#/metadata/bbc4faff-2d47-48a5-8d1a-c071cda4635a   Altijd makkelijk om te kunnen achterhalen wie de beheerder is om toestemming te kunnen vragen voor het plaatsen van een geocache in de natuurgebieden. 😉
  • Op Zello heb ik een gespreksgroep aangemaakt met de naam "Geocaching Zeeland". Dit is een open gespreksgroep. Dus een wachtwoord is niet nodig. Zo kan je de telefoon laagdrempelig als walki talki gebruiken. Deze kan gebruikt worden tijdens het geocachen in Zeeland en voor onderling contact tussen teams binnen Zeeland. Hiervoor heb je de app Zello nodig. Deze is gratis te downloaden in de store voor Android en IOS. Als gebruikersnaam heb ik mijn profielnaam Ranger4454 gebruikt. Wie weet hoor ik jullie op het kanaal tijdens het geocachen in Zeeland!   Groeten, Ranger4454
  • welliswaar tig jaar na je bericht, maar die genoemde link hierboven is inderdaad een leuk hulpmiddel.   Ik heb vorige week die site gevonden waar er 3 varianten van zijn waarvan voorgaande er 1 is. Ook via dit systeem is dus: https://kruiswoordpuzzelfabriek.nl/ Zelf maakte ik deze keer gebruik van: https://woordzoekerfabriek.nl/ Voor mijn laatste mystery heb ik een lecentievrije code gekocht omdat de reviewer m'n mystery afkeurde wegens te commercieel... Onder m'n woordzoeker puzzel stond namelijk de link naar die site om ze zelf ook gratis te kunnen maken, na de betaling verdween die link dus.        
 • Discussies

 • Populaire auteurs

 • Recente statusupdates

×
×
 • Nieuwe aanmaken...