Spring naar bijdragen

kalkendotters

Leden
 • Aantal bijdragen

  1103
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  21

Waardering in de gemeenschap

59 Uitstekend

Over kalkendotters

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  HP2210&Holux236 / GPS60CS / Oregon 400T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  3.12 jaar
 • Twitter
  kalkendotters

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

7609 profielweergaven
 1. kalkendotters

  abonnement omzetten

  Niet helemaal. Als je een abonnement hebt via iTunes, dan moet je dit ook veranderen/stoppen via iTunes. Je kunt het zien als een soort automatische overschrijving vanuit iTunes. Bij de Geocaching-app staat ook: En via de knowledgebase van Groundspeak https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=9&pgid=910
 2. kalkendotters

  Geofrogsnl

  Wil je even de codes uit je berichtje halen? Het is niet de bedoeling dat tracking codes op het froum gezet worden. De tweede code die je geeft is een geldige trackingcode en kan gewoon ingevuld worden op: https://www.geocaching.com/track/ Dan kom je uit op de TB pagina van de kikker (https://www.geocaching.com/track/details.aspx?tracker=TB8JQT5). Het is dus gewoon een trackable kikker (TB) die je mag verplaatsen naar een andere cache.
 3. Op een forum wil je geen puzzels bespreken, omdat die via een zoekmachine (Google, Bing) eenvoudig teruggevonden kunnen worden. Dan kan iedereen dus met simpel zoeken zien hoe de puzzel opgelost moet worden. Uiteraard is de CO de eerste om het aan te vragen, maar soms reageren die niet. In dat geval kun je medegeocachers om hulp vragen via bv een event (erg lastig in deze tijd) of de geo-chat (https://www.geocaching.nl/geocaching-nl/quick-chat/ ). Alles wat daar 'gezegd wordt verdwijnt waardoor dat niet meer teruggevonden wordt door de zoekmachines.
 4. Dat kan niet meer. Namen met spaties leverden teveel problemen op voor de programmeurs, en dus hebben ze besloten om die namen niet meer toe te staan.
 5. Dat komt omdat geocaching.com alle geuploade foto's converteerd naar jpg en daarbij ook alle exif info verwijderd. De enige oplossing is momenteel de file niet te uploaden naar gc, maar naar een van de andere toegestane plaatjesservers; zoals bv google of dropbox Zie https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=97&pgid=956 )
 6. kalkendotters

  Foto,s verwijderen

  Dat zou je wel denken, maar op een iPhone is daar geen standaard mogelijkheid voor. Er zijn wel diverse app's die dat wel kunnen (of dat in elk geval beloven)
 7. kalkendotters

  Foto,s verwijderen

  Ondertussen via de chat het probleem opgelost: De iPhone app blijkt het een en ander in zijn cache te bewaren, en daar werd dus de oude pagina getoond. Na het verwijderen en herinstalleren van de app was ook daar het plaatje verdwenen.
 8. Is een bekend probleem. Heeft te maken met de cookiesettings; daarbij moet je ook functionele cookies accepteren.
 9. Als de TB in jouw inventaris staat, dan is de retrieve al netjes gelukt. Om hem weer te plaatsen in een cache, moet je bij de CACHE een (found)log maken en in de foundlog kun je dan aangeven dat je de TB 'gedropt' hebt.
 10. Dat klopt; de beveiliging in de browsers wordt steeds strenger (ter voorkoming van malware en phising) . Op een gegeven moment heeft Chrome besloten om de onbeveiligde plaatjes niet mer te laten zien; waarschijnlijk zullen de andere browsers volgen.
 11. Dat komt omdat de plaatjes dan via http: in de cachebeschrijving staan, terwijl de cachepagina zelf via httpS: staat. De browser laat dan niet de 'onveilig' geladen plaatjes zien. Dus een taak voor de cachemaker om te zorgen dat alle plaatjes OOK via httpS ingeladen worden.
 12. Bij hetzelfde linkje ( https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven/gezelschappen ) staat ook: Maximaal aantal personen per gezelschap Sinds 29 september geldt een maximum van 4 personen in een gezelschap. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Een gezelschap is een groep mensen die met elkaar iets doen. Samen naar de bioscoop, uit eten, of bij elkaar komen voor een feestje. ----- Dat geldt dus voor een geocachingevent. De 'grotere'maxima (30/40) personen gelden alleen v
 13. Nee, je kunt niet sorteren op naam. Je kunt wel zoeken op (een deel van) de naam met het loepje onderin het scherm.
 14. Met behulp van de GCcode kun je de cache vinden. In deze cachebeschrijving staat de formule die je nodig hebt. (kun je even de codes uit je eerste bericht verwijderen ? Nu kan iedereen nml de bonus vinden met wat zoeken ...)
 15. In het begin van de Adventure Lab die je gedaan hebt, staat de code van de geocache vermeld die de bonus is van deze serie. Bij die cache staat de formule die je nodig hebt om de plek van de bonuscache te berekenen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...