Spring naar bijdragen

kalkendotters

Leden
 • Aantal bijdragen

  1074
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  13

Waardering in de gemeenschap

46 Uitstekend

Over kalkendotters

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  HP2210&Holux236 / GPS60CS / Oregon 400T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  3.12 jaar
 • Twitter
  kalkendotters

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

7327 profielweergaven
 1. Dat kan redelijk eenvoudig met Project-GC, gebruik daarvoor Map-Compare https://project-gc.com/Tools/MapCompare
 2. Als je een beetje 'normale' htmlcode wilt, dan is het gebruik van MSWord af te raden. Die voegt heel veel code tussen om het zo exact mogelijk te laten lijken op wat je ziet in MSWord. Helaas betekend dat dit minder geschikt is voor een normale webpagina. Tegenwoordig heeft de cachepagina ook een HTML editor waarin je dus meteen kunt zien wat het effect is. Grote voordeel is ook dat de opmaak die je hierin maakt ook gewoon is wat je straks op de pagina ziet. Op het internet zijn ook heel wat HTMLeditors te vinden, waarbij je via een webpagina een wat uitgebreidere versie/mogelijkheden hebt dan bij de Geocaching-editor. Het handigst is voor mij om eerst de tekst(blokken) zonder opmaak te maken in bv MSword, of Kladblok. En de opmaak/plaatjes pas uit te voeren op de website.
 3. kalkendotters

  graden teken

  In het MSDOS tijdperk werd er gebruik gemaakt van diverse uitbreidingen van de ascii tabel (die loopt namelijk maar tot teken 127). Op de PC werd daar vaak codepage 437 voor gebruikt, waarin het grootste deel van de gebruikte letters met accenten zit. Deze tabel is verder nog uitgebreid met diverse extra symbolen en handige tekens.Deze kun je allemaal oproepen met ALT-1 tm ALT-255 Voor windows werd een andere codetabel gebruikt (nml 1252) waardoor de speciale tekens opeens op een andere plaats zitten. Iedereen was al gewend aan de 'oude codes' en dus werd verzonnen dat je voor de nieuwe codes een extra 0 moet gebruiken. Je gebruikt dus de windows code tabel als je ALT-032 tm ALT-0255 gebruikt. Ondertussen zijn de computers echter overgegaan naar Unicode waarin alle letters en tekens (zelfs emoji's) opgenomen zijn in één heel grote tabel. Met een kleine aanpassing in Windows kun je die codes direct ingeven door ALT gevolgd door de numerieke + en dan de hexadecimale code van het teken (voor het gradenteken dus 00BA). Je typt dan dus de volgende toetsen: ALT + 0 0 b a (in windows10 zit het programma 'speciale tekens' die het wat makkelijker maakt om de juiste tekens op te zoeken en in te plakken in je tekst) De codes zijn dus: MSDOS: 248 Windows: 176 Unicode: 00BA (wat eigenlijk weer gelijk is aan de msdos versie) Maar in de meeste gevallen kun je in coordinaten de graden tekens en de minuuttekens gewoon weglaten en zal het programma/website zelf daar een zinnige invulling op geven.
 4. Dan kunnen we er verder weinig aan doen en zul je contact op moeten nemen met Groundspeak: https://www.geocaching.com/help/ Je kunt het verhaal gewoon in het Nederlands insturen; meestal reageren ze vrij snel.
 5. Kun je het wp wel verwijderen ? Dan maak je hem daarna gewoon weer opnieuw aan, met de juiste gegevens.
 6. Er zijn genoeg geocachers die hun emailadres gewoon tonen op hun profiel. Maar dit gaat een beetje offtopic in dit draadje.
 7. Voor de duidelijkheid: er zijn minimaal 3 manieren om een bericht te verzenden: 1) direct het emailadres gebruiken in je eigen eamilaprogramma 2) gebruik maken van 'zend een email naar een gebruiker' op de website https://www.geocaching.com/email/?u=kalkendotters 3) via het berichtencentrum van geocaching.com https://www.geocaching.com/account/messagecenter Bij het berichtencentrum kun je via het tandwieltje instellen dat berichten doorgestuurd worden naar je email. Dit gaat echter om je eigen berichten die je in het berichtencentrum typt. Die gaan dus behalve naar de andere gebruiker ook naar jouw email. Om een melding van nieuwe berichten in je berichtencentrum te krijgen moet je deze aanzetten in je eigen instellingen bij email https://www.geocaching.com/account/settings/emailpreferences daar staat onderin een kopje voor berichtencentrum waar je dat aan kunt zetten.
 8. kalkendotters

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  Als je de cachepagina hebt gemaakt, kun je deze via je dashboard opzoeken en wijzigen. Dan kun je simpelweg onder 'Plaatsingsdatum' deze aanpassen. (het 4de invulvakje vanaf de bovenkant van de pagina)
 9. kalkendotters

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  Of de cache wel of niet opgepakt wordt als 'nieuwe' cache heeft niets met het cachenummer te maken. De cachenotificaties van Geocaching.com worden alleen getriggerd doordat de reviewer een 'publish'note maakt op de cache. Daarbij is het gcnummer en de plaatsingsdatum onbelangrijk. Sommige kaarten geven wel een indicatie van 'nieuwe' caches, maar die zijn dan weer alleen gerelateerd aan de 'plaatsingsdatum' van de cache. Dus zorg voor het aanbieden van de cache dat je de plaatsingsdatum hebt aangepast; dat is voldoende.
 10. Waarschijnlijk heb je gewoon de browser 'uitgezoomd', dat gaat eenvoudig door de ctrl-toets in te drukken en aan het muiswieltje te draaien, of met ctrl-toets én de min-toets. Terugzetten naar 100% gaat het snelst met ctrl-toets én de nul-toets (dus ctrl+0 )
 11. Nog een aandachtspuntje: Als je Premium wordt, dan krijg je voor alle reeds gevonden caches de bijbehorende favorietpunten (dus 1 voor elke 10). Deze kun je alleen uitdelen zolang je Premium bent. Wel blijven de punten gewoon staan als je daarna weer 'basis'lid bent, MAAR je krijgt dan niet bij de volgende premium aanschaf de favorietpunten over de 'basis' periode.
 12. kalkendotters

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  ja dat werkt, maar is niet zinvol... De melding die je krijgt bij het online komen is onafhankelijk van de GCcode; en wordt geactiveerd door de 'publish'-actie van de reviewer. Sommige systemen kijken echter ook naar de 'hidden'-datum. Deze kun je echter zelf aanpassen voordat je hem naar de review stuurt.
 13. Even een snelle telling gedaan op de 'TempDisable' logjes: 1/3/2020-4/4/2020: 5883 1/3/2019-4/4/2019: 1465 Dus even grof geschat zijn het er 4400 meer gedisabled dan 'normaal' in het voorjaar, en dat is dan weer zo'n 13% van de actieve caches. Zeker hier in NH zijn er best veel gedisabled. Maar we gaan nu wel heel erg offtopic; misschien splitsen in een nieuw draadje ?
 14. Alleen jammer voor de lezers dat nu een groot deel van de geocaches op disabled staan.
 15. Ik heb even een willekeurige cache geprobeerd: https://www.geocaching.com/geocache/GC8J8H8_hiep-hiep-hoeree-fiets-mee-met-bes2?guid=009f4b80-4eae-48e4-aca7-23957d8084bd Maar die drukt gewoon af uit Firefox. Zowel direct van de pagina, als via de speciale 'afdruk'pagina https://www.geocaching.com/seek/cdpf.aspx?guid=009f4b80-4eae-48e4-aca7-23957d8084bd Misschien een cachepagina waar de html opmaak niet helemaal lekker is ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...