Spring naar bijdragen

kalkendotters

Leden
 • Aantal bijdragen

  1090
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  16

Waardering in de gemeenschap

50 Uitstekend

Over kalkendotters

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  HP2210&Holux236 / GPS60CS / Oregon 400T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  3.12 jaar
 • Twitter
  kalkendotters

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

7447 profielweergaven
 1. Dat kan niet meer. Namen met spaties leverden teveel problemen op voor de programmeurs, en dus hebben ze besloten om die namen niet meer toe te staan.
 2. Dat komt omdat geocaching.com alle geuploade foto's converteerd naar jpg en daarbij ook alle exif info verwijderd. De enige oplossing is momenteel de file niet te uploaden naar gc, maar naar een van de andere toegestane plaatjesservers; zoals bv google of dropbox Zie https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=97&pgid=956 )
 3. kalkendotters

  Foto,s verwijderen

  Dat zou je wel denken, maar op een iPhone is daar geen standaard mogelijkheid voor. Er zijn wel diverse app's die dat wel kunnen (of dat in elk geval beloven)
 4. kalkendotters

  Foto,s verwijderen

  Ondertussen via de chat het probleem opgelost: De iPhone app blijkt het een en ander in zijn cache te bewaren, en daar werd dus de oude pagina getoond. Na het verwijderen en herinstalleren van de app was ook daar het plaatje verdwenen.
 5. Is een bekend probleem. Heeft te maken met de cookiesettings; daarbij moet je ook functionele cookies accepteren.
 6. Als de TB in jouw inventaris staat, dan is de retrieve al netjes gelukt. Om hem weer te plaatsen in een cache, moet je bij de CACHE een (found)log maken en in de foundlog kun je dan aangeven dat je de TB 'gedropt' hebt.
 7. Dat klopt; de beveiliging in de browsers wordt steeds strenger (ter voorkoming van malware en phising) . Op een gegeven moment heeft Chrome besloten om de onbeveiligde plaatjes niet mer te laten zien; waarschijnlijk zullen de andere browsers volgen.
 8. Dat komt omdat de plaatjes dan via http: in de cachebeschrijving staan, terwijl de cachepagina zelf via httpS: staat. De browser laat dan niet de 'onveilig' geladen plaatjes zien. Dus een taak voor de cachemaker om te zorgen dat alle plaatjes OOK via httpS ingeladen worden.
 9. Bij hetzelfde linkje ( https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven/gezelschappen ) staat ook: Maximaal aantal personen per gezelschap Sinds 29 september geldt een maximum van 4 personen in een gezelschap. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Een gezelschap is een groep mensen die met elkaar iets doen. Samen naar de bioscoop, uit eten, of bij elkaar komen voor een feestje. ----- Dat geldt dus voor een geocachingevent. De 'grotere'maxima (30/40) personen gelden alleen voor bedrijven/instellingen zoals cafés, musea, theaters, sportverenigingen, etc
 10. Nee, je kunt niet sorteren op naam. Je kunt wel zoeken op (een deel van) de naam met het loepje onderin het scherm.
 11. Met behulp van de GCcode kun je de cache vinden. In deze cachebeschrijving staat de formule die je nodig hebt. (kun je even de codes uit je eerste bericht verwijderen ? Nu kan iedereen nml de bonus vinden met wat zoeken ...)
 12. In het begin van de Adventure Lab die je gedaan hebt, staat de code van de geocache vermeld die de bonus is van deze serie. Bij die cache staat de formule die je nodig hebt om de plek van de bonuscache te berekenen.
 13. Dat kan redelijk eenvoudig met Project-GC, gebruik daarvoor Map-Compare https://project-gc.com/Tools/MapCompare
 14. Als je een beetje 'normale' htmlcode wilt, dan is het gebruik van MSWord af te raden. Die voegt heel veel code tussen om het zo exact mogelijk te laten lijken op wat je ziet in MSWord. Helaas betekend dat dit minder geschikt is voor een normale webpagina. Tegenwoordig heeft de cachepagina ook een HTML editor waarin je dus meteen kunt zien wat het effect is. Grote voordeel is ook dat de opmaak die je hierin maakt ook gewoon is wat je straks op de pagina ziet. Op het internet zijn ook heel wat HTMLeditors te vinden, waarbij je via een webpagina een wat uitgebreidere versie/mogelijkheden hebt dan bij de Geocaching-editor. Het handigst is voor mij om eerst de tekst(blokken) zonder opmaak te maken in bv MSword, of Kladblok. En de opmaak/plaatjes pas uit te voeren op de website.
 15. kalkendotters

  graden teken

  In het MSDOS tijdperk werd er gebruik gemaakt van diverse uitbreidingen van de ascii tabel (die loopt namelijk maar tot teken 127). Op de PC werd daar vaak codepage 437 voor gebruikt, waarin het grootste deel van de gebruikte letters met accenten zit. Deze tabel is verder nog uitgebreid met diverse extra symbolen en handige tekens.Deze kun je allemaal oproepen met ALT-1 tm ALT-255 Voor windows werd een andere codetabel gebruikt (nml 1252) waardoor de speciale tekens opeens op een andere plaats zitten. Iedereen was al gewend aan de 'oude codes' en dus werd verzonnen dat je voor de nieuwe codes een extra 0 moet gebruiken. Je gebruikt dus de windows code tabel als je ALT-032 tm ALT-0255 gebruikt. Ondertussen zijn de computers echter overgegaan naar Unicode waarin alle letters en tekens (zelfs emoji's) opgenomen zijn in één heel grote tabel. Met een kleine aanpassing in Windows kun je die codes direct ingeven door ALT gevolgd door de numerieke + en dan de hexadecimale code van het teken (voor het gradenteken dus 00BA). Je typt dan dus de volgende toetsen: ALT + 0 0 b a (in windows10 zit het programma 'speciale tekens' die het wat makkelijker maakt om de juiste tekens op te zoeken en in te plakken in je tekst) De codes zijn dus: MSDOS: 248 Windows: 176 Unicode: 00BA (wat eigenlijk weer gelijk is aan de msdos versie) Maar in de meeste gevallen kun je in coordinaten de graden tekens en de minuuttekens gewoon weglaten en zal het programma/website zelf daar een zinnige invulling op geven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...