Spring naar bijdragen

kalkendotters

Leden
 • Aantal bijdragen

  1220
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  35

Waardering in de gemeenschap

76 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  HP2210&Holux236 / GPS60CS / Oregon 400T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  3.12 jaar
 • Twitter
  kalkendotters

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

8797 profielweergaven
 1. Het lijkt erop dat het magnetisch kompas niet correct werkt. Dat kan komen omdat er geen magnetisch kompas in je iPhone zit, of omdat hij is uitgeschakeld, of omdat hij gestoord wordt door magneten in je iPhone hoesje. Waze en Google maps wordt ipv het magnetisch kompas de richting bepaald op basis van de voorgaande GPS locatie. Meestal switched de telefoon vanaf zo'n 5 km per uur. Als je dus hard loopt, zal het kompas wel de juiste richting aangeven. Welke iPhone heb je precies ?
 2. De andere CO kan zijn caches ter adoptie aanbieden via https://www.geocaching.com/adopt/ Daarna kun jij ze accepteren, en staan ze bij jou
 3. Het gaat in dit geval niet om premium caches, maar om caches die de groundspeak-app niet laat zien zonder dat je premium member bent. De geocaching apps laten alleen traditionals met een T en D waarde onder de 3 zien. Alle andere zijn grijs zichtbaar en alleen te zien als je een premium lidmaatschap hebt. Dit zijn echter GEEN premium-member-only caches (PMO), maar gewoon 'te moeilijk' voor beginnende cachers Via de website kun je deze caches wel gewoon zien en loggen als basis gebruiker. De PMO- caches kun je ook op de website niet zien als basis gebruiker.
 4. Zo'n app zou er niet moeten zijn. Alle app's moeten zich namelijk houden aan de beperkingen die Groundspeak ze oplegt: alleen eenvoudige traditional caches tonen aan basic gebruikers; en maximaal 3 per dag. c:geo speelt gemeen, en gebruikt de website zelf als informatiebron (ipv de API). Je kunt dus zelf ook gewoon de website van geocaching.com direct gebruiken op je iphone, en dan kun je wel (bijna) alle caches zien en doen.
 5. Wat voor aantallen zoek je dan ? Om het gebruik te bepalen in geocachepuzzels zul je simpelweg veel puzzels moeten oplossen en gaan turven. (of de CO's aanschrijven)
 6. Er zijn echt heel veel codes die gebruikt worden voor geocaching. De meest gebruikte zal ROT13 zijn... Heel veel sites zijn er ook met lijsten van codes, alfabetten en versleutelingen/encrypties. Dus dat lijkt me een redelijk beginpunt.
 7. kalkendotters

  Voorlopige log

  Een tijdelijke log kun je al heel lang aanmaken. In principe zou deze blauwe markering automatisch vervangen moeten worden door de found-markering, zodra je die gemaakt hebt. Heel soms duurt het wel eens voordat je die daadwerkelijk op de kaart ziet. Controleer dan even of je op de cache daadwerkelijk een echte found log hebt staan.
 8. Als ik de regels zo lees dan mag je een geocache in de gemeente plaatsen zonder expliciete toestemming zolang je je houdt aan de gegeven regels. En anders kun je ze natuurlijk ook even bellen via het vermelde telefoonnummer. zie https://www.oldebroek.nl/Inwoners/Sport_vrije_tijd_en_cultuur/Toerisme/Geocaching Overigens is graven voor een geocache niet toegestaan bij geocaching.com (Dit staat trouwens niet in de APV, maar in een losse notitie van de gemeente.) Let wel dat er soms andere beheerders zijn dan de gemeente zoals bijvoorbeeld SBB. Je moet dan weer voldoen aan de eisen die deze beheerder stelt.
 9. Het zou te maken kunnen hebben met de nieuwe manier van loggen die op de website is geïmplementeerd. Zie https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/394827-release-notes-website-new-geocache-and-trackable-logging-flow-november-2-2023/#comment-6106152 Ik zie daar echter nog geen probleem gemeld met de will-attend logtype. Een standaard oplossing bij dit soort problemen is in elk geval om in de browser alle cookies en caches leeg te maken voor deze website.
 10. gminer1105 Lackeys Posted 1 hour ago There were some issues with the Wheel of Challenges souvenirs that prevented it from being awarded to players. We've been investigating the issue and it looks like we found what the problem is. We are working on a fix and hope to have it out soon so that souvenirs will be properly awarded. Once we have that fixed, we'll work on retroactively awarding souvenirs to players that should have already received them and removing any souvenirs that were erroneously awarded due to the issue. Thank you for your patience as we work on this!
 11. Niets, gewoon even afwachten tot ze het gerepareerd hebben. Het gaat wel vaker fout bij het begin van een souvenier, die dan in de dagen erna aangepast word.
 12. Waar probeer je precies je log te bewerken ? Als je direct na het invullen van je log op de editknop drukt, dan krijg je weer een blanco log invoerveld omdat het linkje niet klopt. Als je op een andere manier je log bewerkt zou het gewoon moeten werken en is er geen verschil tussen windows10 en 11 (de browser die daarop draait en je gebruikt voor het internet is namelijk hetzelfde)
 13. Ik zal wel een beetje cynisch zijn, maar volgens mij is dit vooral bedoeld om de commerciele afdeling van de ANWB meer bordjes te laten verkopen. Iedereen kan namelijk gewoon zo'n bordje kopen bij de ANWB, en dat op (laten) hangen. zie https://www.anwb.nl/eropuit/monumentenborden Met deze inventarisatie kunnen ze dan vooral de 'versleten' bordjes weer een nieuw aanbod doen Voor geocaching multi's zou het natuurlijk wel heel handig zijn als hier een open database voor beschikbaar zou zijn
 14. Hoe maak je de GGZ file aan ? Zijn het toevallig caches die ver weg liggen (50km)? Heb je per ongeluk een filter aan staan ? Geeft de Dakota na de eerste keer opstarten een balkje aan dat hij geocaches aan het inlezen is ?
 15. 'Download naar Garmin' wordt al een tijdje niet meer ondersteund door GeoCaching.com. Je kunt hetzelfde bereiken door op de cachepagina te kiezen voor 'download GPX', en deze dan op te slaan in de map '\Garmin\GPX' op je GPS. (Tenzij je een heel oude GPS hebt, dan heb je het Garmin hulpprogramma nodig)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...