Spring naar bijdragen

kalkendotters

Leden
 • Aantal bijdragen

  1146
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  24

Waardering in de gemeenschap

63 Uitstekend

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  HP2210&Holux236 / GPS60CS / Oregon 400T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  3.12 jaar
 • Twitter
  kalkendotters

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

7869 profielweergaven
 1. Tegenwoordig moet een satelliet zodanig zijn ontworpen dat deze na zijn werkende leven weer terugvalt op aarde of naar een kerkhof-baan gestuurd wordt. zie bv ISO 16164:2015 Vanuit een lage baan (zeg tot 800km) zal een satelliet binnen 25 jaar automatisch terugvallen naar de aarde (door het hele kleine beetje luchtwrijving dat daar optreed) Een uitgebreid artikel met verschillende opties staat bv op de nasa site: https://www.nasa.gov/smallsat-institute/sst-soa-2020/passive-deorbit-systems
 2. en weer stuk de vreugde was van korte duur
 3. En de boel lijkt weer te werken
 4. Je moet een nieuw bericht/topic maken. In het bericht dat je dan gemaakt hebt kun je een plaatje uploaden.
 5. Ik heb het nergens over Google Drive of Dropbox, dus ik snap ook niet hoe je dit dan wil gebruiken. Nogmaals: upload het gif-plaatje op het forum van geocaching.COM, en gebruik de link die daar gemaakt is. (rechtsklik op het plaatje, kopieer url)
 6. De meest eenvoudige omweg is om het plaatje op het forum van Geocaching.COM te zetten. En vervolgens te linken naar dat plaatje. (omdat de site bij geocaching.com staat heeft dit ook het voordeel dat de plaatjes niet zomaar 'weg' zijn of geblokkeerd worden vanwege nieuwe deelregels van de platforms) GC staat slechts een aantal sites toe om plaatjes te hosten 'ivm met privacy'... zie hier de lijst: https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=97&pgid=956
 7. Bedoel je de GClive ondersteuning op de GPS zelf ? Dan moet je de GPS 'verbinden' met wifi en de stappen uitvoeren die je GPS aangeeft. Alternatief kun je gewoon een GPX van de cache downlaoden en deze op de GPS in de map /Garmin/GPX zetten.
 8. Het plaatje waar je naartoe linkt is geen gif, maar een jpg. Die zal dus nooit animeren ... (dat wordt ook linksbovenin weergegeven als je de link aanklikt: smiley5-new.JPG )
 9. kalkendotters

  Galileo en glonass

  Je kan zelf kiezen of ze allemaal gebruikt worden of slechts een of twee systemen: GPS of GPS + Glonass of GPS + Galileo of alledrie In de meeste gevallen voldoet het om ze alledrie te gebruiken, dat verhoogd dan de nauwkeurigheid.
 10. De meest eenvoudige oplossing is om gewoon een 0 of 5 achter je berekend coodinaat toe te voegen. Alle Garmin gps-en doen met de laatste update opeens 4 cijfers achter de komma; terwijl de gps helemaal niet zo nauwkeurig is.
 11. Als je knipt en plakt vanuit Word, dan gebruik je Word dus wel als html editor. Je plakt dan HTML code die in Word gemaakt is. Het lijkt erop dat het plaatje niet geladen kan worden. Open op de webpage eens de pagina editor, en kijk eens wat er in de sourcode precies staat voor de <img tag. Plak je per ongeluk soms de complete URL in de alt-attribuut ipv in de src-atribuut? in de alt-atribuut hoort een 'verklarende'tekst te staan die vertelt wat het plaatje precies is. Dan kan bv een blinde 'zien' hoe relevant het plaatje is.
 12. Ten eerste is Word niet het meest handige programma om webpagina's te maken. Het ziet er voor het ontwerp wellicht goed uit, maar 'onderwater' is het qua HTML een ramp. Ondertussen heeft de editpagina van een cache een wysiwig editor, waarin je ook plaatjes kunt toevoegen. Heb je die al geprobeerd ? Kun je een schermafdruk (windows-knipprogramma) maken om te tonen wat je nu precies ziet als je een plaatje in de beschrijving hebt gezet? En kun je dan ook het stukje HTML tonen wat je exact hebt ingevoegd ?
 13. kalkendotters

  message center

  Dat kan momenteel niet. Je kunt proberen om alle cachegeheugen van de browser te legen, en de cookies te verwijderen. Soms helpt dat, maar geen garantie... Op het amerikaanse forum zijn er regelmatig verzoeken aan GS om dat probleem eindelijk eens te verhelpen, maar daar is nog steeds geen reactie op. Waarschijnlijk wordt het wel verholpen, maar het kan nog even duren. zie: https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/361417-message-center-bug
 14. In een telefoon zit vaak een losse GPS chip (of gecombineerd met de radio's: mobiele zenders/ontvangers) Dit zijn losse computertjes die een specieke taak hebben zoals het berekenen van de GPS positie of het versturen van de stem via de radiozender. Deze chips hebben een eigen software (de zg firmware) die die zaken berekend/afhandeld. Technisch gezien kan bij een update ook de firmware voor de ingebouwde GPS geupdate worden. Daarmee komt dan een nieuw programmatje dat de GPS positie berekend, die het dan weer doorgeeft aan de telefoon en zijn app's. Daardoor kan dan de positie beter berekend worden, of er kan gebruik gemaakt worden van andere GNSS systemen zoals Galileo of Glonass.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...