Spring naar bijdragen

kalkendotters

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1,003
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  8

Waardering in de gemeenschap

37 Uitstekend

Over kalkendotters

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  HP2210&Holux236 / GPS60CS / Oregon 400T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  3.12 jaar
 • Twitter
  kalkendotters

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

6,198 profielweergaven
 1. Waarom zie ik op mijn pc meer dan op mijn foon?

  Dat komt omdat de geocaching-app van Groundspeak (die je ongetwijfeld op je telefoon gebruikt) maar een beperkt aantal caches laat zien. Namelijk alleen Traditionals en alleen makkelijker dan moeilijkheid 1,5. Als je Premium member wordt, dan kun je via de app wel alles zien. Je kunt op je telefoon echter ook gewoon de website gebruiken, dat kost wat meer dataverkeer, maar dan zie je wel alle caches. Overigens is het wel verstandig om met de 'makkelijke' caches te beginnen
 2. Sql Syntax Error

  Als ik het goed begrijp probeer je en oplossing te controleren op een geocheck-site. En die geochecker geeft daarop een foutmelding. Als dat klopt, dan kun je verder helemaal niets doen aan de foutmelding, en moet je wachten tot de maker van de geochecker-site het probleem heeft opgelost. Welke geochecker ga je precies heen ? en wat is de exacte URL die je daarvoor gebruikt ?
 3. Profielcode Cacher

  Er is ook via Coords.info een verkorte code. Deze gebruikt het profielid omgezet in de base31 code. Ons id is bv 409415 Dat is dan omgezet naar base31 (bv via https://www.geocachingtoolbox.com/index.php?lang=nl&page=gcCodeIdConversion ) GCWGTW zet daarin de eerste 2 tekens om van GC naar PR dus PRWGTW dan wordt de link naar ons profiel: http://coord.info/PRWGTW
 4. Hint Zien In Gps Etrex 35

  De hint zie je alleen als je naar de geocache navigeert. Dan krijg je in het geocaching-menu een optie om de hint te bekijken.
 5. Notificaties

  En controleer ook vooral of je 'primary'emailadres ook gevalideerd is. Als dat niet zo is, dan wordt er geen mail naartoe gestuurd. Alternatief is dat de mails wel netjes verstuurd worden, maar bij jezelf in de spam-bak / ongewenste email terechtkomen
 6. Photobucket

  Op het groundspeak forum kun je tegenwoordig OOK plaatjes uploaden, die dan nejes bij het forum bewaard worden. Helaas is de grootte wel wat beperkt: Drag files here to attach, or choose files... Accepted file types gif, jpeg, jpe, jpg, png · Max file size 2MB Het grote voordeel is dan dat de plaatjes gewoon bij het forum bewaard worden, en net zolang actief zijn als het forum is. Dan hoef je niet te hopen dat een andere plaatjes-site net zolang leeft als het geocaching forum, of opeens andere voorwaarden stelt, of zijn URL's aanpast.
 7. Bewegende Banner (Gif) Functioneert Niet Meer

  Volgens mij heeft GC niet recent daar iets in gewijzigd, en het zou dus gewoon moeten werken. Heb je een linkje van de geuploade versie van de banner ?
 8. Een Multicache Met Meer Dan 9 Waypoints

  Gewoon je multi inkorten naar 9 waypoints nee, zonder dollen: In het initiele scherm kun je inderdaad maar 9 wps toevoegen, eenvoudige oplossing: gewoon eerst de 9 wps invoeren, en de cachetekst maken. Daarna de cache wijzigen, en de extra wps toevoegen.
 9. Notificaties

  Eens kijken of ik het goed begrijp: - Je hebt een maandje nagedacht over wat je als cache ging maken - Je hebt een mooie multi uitgezet door een heel mooi gebied - Je hebt een mooie cachecontainer geplaatst en nu wil je niet zien wie er allemaal je sublieme cache gevonden heeft ? en ook niet of er onderhoud gepleegd moet worden ? gelukkig heeft Groundspeak bedacht dat het niet mogelijk is om de meldingen van je eigen caches uit te zetten. Zodra je een cache plaatst wordt je geacht zowel het echte als het 'virtuele' onderhoud te doen. Je moet dus in de gaten houden of de logjes terecht zijn, en als de cache verdwenen is of nat/beschadigd dat je zo snel mogelijk de boel repareert.
 10. Cacher-Mobil Trackable Sticker

  Of maak een goede foto van de sticker, en ga naar een copyshop en laat hem daar als sticker printen. (of teken hem zelf netjes na in een goed programma) Een nieuwe autosticker gaat altijd een nieuw trackingnummer geven.
 11. Storing Geocaching.nl

  Geeft niets; het is tenslotte een hobby Bedankt voor het repareren.
 12. Chirp Mysterie Of Multi

  Aangezien je het eerste wp thuis moet bepalen, is het volgens de nederlandse regels een Mysterie Dat je verderop ook nog een Chirp gebruikt, maakt dan niet zoveel meer uit. Ik zou wel een waarschuwing in de cachebeschrijving zetten.
 13. Caches In Florence Italië

  Of je gebruikt Project GC om de top Wilsonscore te bepalen: http://project-gc.com/Statistics/TopFavWilson?country=Italy&location=N43+47.0+E11+15.0&max_distance=20&hidearchived=on&submit=Filter (20km om het centrum van Florence, die niet gearchiveerd zijn) Rechtsboven vindt je een knop om de caches op een kaart te laten zien. Wilson score geeft een verhouding tussen aantal logjes en aantal favorieten, waarbij heel weinig gevonden cache hoger komen dan veel gevonden caches. Aantallen favorietpunten zegt namlijk ook niet alles, deze https://www.geocaching.com/geocache/GC1TKCY_mozart-e-l-aquila-nera heeft bv wel 37 FP's. Maar op een totaal van 4400 logjes betekent het dat maar 2% hem leuk genoeg vind voor een FP.
 14. Galileo

  nee Moderne gps-chipsets (laatste 1 à 2 jaar hebben vaak wel de technische ondersteuning voor Galileo, maar om deze te kunnen gebruiken is dan minimaal een firmware update nodig. Let wel: ik heb het over de gps chipset, niet over de telefoon die daar op zijn beurt weer gebruik van maakt.
 15. Meer Dan 9 Waypoints Aanmaken

  Door de pagina gewoon verder af te maken, en de cache nog niet in te dienen voor review Daarna kun je opnieuw de pagina bewerken en net zoveel extra waypoints toevoegen als je wilt. Daarna het vinkje zetten dat de pagina gereviewed moet worden, en voila, na even wachten heb je een cache
×