Spring naar bijdragen

kalkendotters

Leden
 • Aantal bijdragen

  1158
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  25

Alles door kalkendotters geplaatst

 1. Tenzij je echt vrijwel geen geheugen (over) hebt in de GPS, maakt het uitzetten van de logs niets uit. Het maximum aantal caches is in sommige apparaten beperkt, maar dat gaat alleen over de caches, niet de logs. Voor de snelheid maakt het ook niets uit, want de GPS maakt tijdens het starten een interne kopie van de belangrijke Cache-gegevens (naam,coord,dt,type) en gebruikt verwijzingen naar het GPX bestand voor het daadwerkelijk tonen van de beschrijving en de logs. Qua ruimte scheelt het ook weinig, aangezien een gemiddelde log iets van 100 tekens is. Met nog wat overhead erbij zal dit dan op een compleet PQ bestand 1000 (caches) * 200 (tekens) * 10 (logs) = 2Mb ruimte schelen.
 2. Je vergist je. Dat aantal is nooit instelbaar geweest. Alle mogelijke instellingen staan op deze site: https://www.gpsrchive.com/GPSMAP/GPSMAP 66sr/index.htm Als je via PQs werkt, dan zou je vanuit bijvoorbeeld GSAK wel zelf het aantal logjes kunnen instellen.
 3. Dat is niet in te stellen. Je krijgt gewoon altijd het standaard aantal logs.
 4. Tegenwoordig moet een satelliet zodanig zijn ontworpen dat deze na zijn werkende leven weer terugvalt op aarde of naar een kerkhof-baan gestuurd wordt. zie bv ISO 16164:2015 Vanuit een lage baan (zeg tot 800km) zal een satelliet binnen 25 jaar automatisch terugvallen naar de aarde (door het hele kleine beetje luchtwrijving dat daar optreed) Een uitgebreid artikel met verschillende opties staat bv op de nasa site: https://www.nasa.gov/smallsat-institute/sst-soa-2020/passive-deorbit-systems
 5. en weer stuk de vreugde was van korte duur
 6. En de boel lijkt weer te werken
 7. Je moet een nieuw bericht/topic maken. In het bericht dat je dan gemaakt hebt kun je een plaatje uploaden.
 8. Ik heb het nergens over Google Drive of Dropbox, dus ik snap ook niet hoe je dit dan wil gebruiken. Nogmaals: upload het gif-plaatje op het forum van geocaching.COM, en gebruik de link die daar gemaakt is. (rechtsklik op het plaatje, kopieer url)
 9. De meest eenvoudige omweg is om het plaatje op het forum van Geocaching.COM te zetten. En vervolgens te linken naar dat plaatje. (omdat de site bij geocaching.com staat heeft dit ook het voordeel dat de plaatjes niet zomaar 'weg' zijn of geblokkeerd worden vanwege nieuwe deelregels van de platforms) GC staat slechts een aantal sites toe om plaatjes te hosten 'ivm met privacy'... zie hier de lijst: https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=97&pgid=956
 10. Bedoel je de GClive ondersteuning op de GPS zelf ? Dan moet je de GPS 'verbinden' met wifi en de stappen uitvoeren die je GPS aangeeft. Alternatief kun je gewoon een GPX van de cache downlaoden en deze op de GPS in de map /Garmin/GPX zetten.
 11. Het plaatje waar je naartoe linkt is geen gif, maar een jpg. Die zal dus nooit animeren ... (dat wordt ook linksbovenin weergegeven als je de link aanklikt: smiley5-new.JPG )
 12. kalkendotters

  Galileo en glonass

  Je kan zelf kiezen of ze allemaal gebruikt worden of slechts een of twee systemen: GPS of GPS + Glonass of GPS + Galileo of alledrie In de meeste gevallen voldoet het om ze alledrie te gebruiken, dat verhoogd dan de nauwkeurigheid.
 13. De meest eenvoudige oplossing is om gewoon een 0 of 5 achter je berekend coodinaat toe te voegen. Alle Garmin gps-en doen met de laatste update opeens 4 cijfers achter de komma; terwijl de gps helemaal niet zo nauwkeurig is.
 14. Als je knipt en plakt vanuit Word, dan gebruik je Word dus wel als html editor. Je plakt dan HTML code die in Word gemaakt is. Het lijkt erop dat het plaatje niet geladen kan worden. Open op de webpage eens de pagina editor, en kijk eens wat er in de sourcode precies staat voor de <img tag. Plak je per ongeluk soms de complete URL in de alt-attribuut ipv in de src-atribuut? in de alt-atribuut hoort een 'verklarende'tekst te staan die vertelt wat het plaatje precies is. Dan kan bv een blinde 'zien' hoe relevant het plaatje is.
 15. Ten eerste is Word niet het meest handige programma om webpagina's te maken. Het ziet er voor het ontwerp wellicht goed uit, maar 'onderwater' is het qua HTML een ramp. Ondertussen heeft de editpagina van een cache een wysiwig editor, waarin je ook plaatjes kunt toevoegen. Heb je die al geprobeerd ? Kun je een schermafdruk (windows-knipprogramma) maken om te tonen wat je nu precies ziet als je een plaatje in de beschrijving hebt gezet? En kun je dan ook het stukje HTML tonen wat je exact hebt ingevoegd ?
 16. kalkendotters

  message center

  Dat kan momenteel niet. Je kunt proberen om alle cachegeheugen van de browser te legen, en de cookies te verwijderen. Soms helpt dat, maar geen garantie... Op het amerikaanse forum zijn er regelmatig verzoeken aan GS om dat probleem eindelijk eens te verhelpen, maar daar is nog steeds geen reactie op. Waarschijnlijk wordt het wel verholpen, maar het kan nog even duren. zie: https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/361417-message-center-bug
 17. In een telefoon zit vaak een losse GPS chip (of gecombineerd met de radio's: mobiele zenders/ontvangers) Dit zijn losse computertjes die een specieke taak hebben zoals het berekenen van de GPS positie of het versturen van de stem via de radiozender. Deze chips hebben een eigen software (de zg firmware) die die zaken berekend/afhandeld. Technisch gezien kan bij een update ook de firmware voor de ingebouwde GPS geupdate worden. Daarmee komt dan een nieuw programmatje dat de GPS positie berekend, die het dan weer doorgeeft aan de telefoon en zijn app's. Daardoor kan dan de positie beter berekend worden, of er kan gebruik gemaakt worden van andere GNSS systemen zoals Galileo of Glonass.
 18. De linkjes uit de emails zouden weer moeten werken om de app op te starten... Idd kan de app niet echt invloed uitoefenen op de nauwkeurigheid of snelheid van de GPS locatie. Dit wordt allemaal door de telefoon zelf geregeld, en een app krijgt alleen maar de huidige coordinaten door. De telefoon kan wel extra info gebruiken om zijn locatie nauwkeuriger te maken, zoals bv wifi zendersl maar de invloed daarvan is gering en soms werkt het zelfs tegen.
 19. 'Men' gaat er naar kijken om dat te repareren in de volgende versie. Dus kennelijk is dat zelf niet mogelijk
 20. Uit het draadje van de releasenotes (al 4 paginas met commentaar) geplukt. Er schijnen dus daadwerkelijk echte cachers tussen te zitten. Wel lijkt het erop dat dat dan weer net niet geld voor de ontwerpers van deze nieuwe pagina's
 21. kalkendotters

  Adventures app

  De CacheEigenaar stelt dat in bij het maken van de app. Het is inderdaad behoorlijk vervelend als dat op maar 3 meter ingesteld staat. Gezien de beperkte nauwkeurigheid kan het dan lang duren voor je precies in de zone bent. Overigens kun je dan vaak beter gewoon stil blijven staan. Door de afwijking van de GPS kom je dan vanzelf binnen de grens van het gebied.
 22. Het is een bekend probleem: https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/361368-geen-kaaer-weergave-meer Het is even gerepareerd geweest, maar is nu weer stuk. Dit geldt overigens voor de zoekkaart op geocaching.com/play/map de bladermap op geocaching.com/map werkt wel zoals het hoort
 23. Je veronderstelling is onjuist. Virtuele eindpunten zoals bij Virtuals en Earthcaches (en ook virtuele tussenpunten van bv multis) doen niet mee bij de minimum afstand van een cache. Er zouden zelfs meerdere eartcaches en virtuals op één plek kunnen liggen en daarbj ook nog een 'echte' traditional, multi of letterbox.
 24. Op twitter geven ze aan dat ze ermee bezig zijn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...