Spring naar bijdragen

kalkendotters

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  1,024
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  10

Alles door kalkendotters geplaatst

 1. kalkendotters

  Niet premium Cache toch niet zichtbaar

  Dat komt mogelijk omdat de cache gedisabled is. Dan wordt ie niet getoond in de app. Waarschijnlijk geeft ie dan een foute foutmelding als je hem op gc-code zoekt.
 2. kalkendotters

  Wat zijn de "0m" gebieden op geocaching maps?

  En toch zijn het gewoon hoogtelijnen In het platte nederland is het wat lastig om te zien wat precies op 0m of -5m ligt. De hoogtelijnen worden nml waarschijnlijk gebaseerd op globale sateliethoogtemetingen op grote vlakken (van bv 100*100m) Uit die metingen wordt dan ongeveer een hoogtelijn bepaald om op de kaart te tekenen. In die metingen zullen huizen en bomen ervoor zorgen dat het gemiddelde van die meting wat hoger wordt dan de werkelijk 'grond' hoogte. Als je hier kijkt: https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer/ dan zie je dat jouw geselcteerde gebied op ca -1m ligt, maar de bovenkant van de huizen op bv 12m
 3. kalkendotters

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  'Send to Garmin' is het nieuwe systeem. Daarvoor moet je dus eerst Garmin Express op je PC instaleren. De cache wordt dan via het tussenprogramma naar de GPS gestuurd. ('Send to GPS' was het oude systeem, wat via een browser plugin werkte, maar nu dus eindelijk in de mottenballen is beland)
 4. kalkendotters

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  nee, dat is in de Garmin GPS niet instelbaar
 5. kalkendotters

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  een keer was genoeg geweest Maar het probleem zit hem waarschijnlijk niet in het downloaden, maar in het feit dat een Garmin verder gelegen geoCaches niet laat zien. Als je in de GPS op de kaart kijkt, dan wordt de cache wel getoond. Ook als je in het zoekscherm eerst een Waypoint selecteert om in de buurt te gaan zoeken, verschijnen ze ook netjes in de lijst. Ditzelfde probleem was er trouwens ook al met de 'oude' SendToGPS
 6. kalkendotters

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Nope, dat is geen blunder maar een bewuste keuze. SendToGPS werkte al jaren bij de meeste mensen niet; omdat de moderne browser het niet meer ondersteunen (ivm de veiligheid) Bij een moderne GPS is het ook vrijwel net zo snel om de GPX knop te gebruiken: Download de GPX, kies voor 'Opslaan Als' en blader naar de \Garmin\GPX map op je GPS. (de browser onthoud dit pad, en zal hem de volgende keer meteen selecteren)
 7. kalkendotters

  c:geo kan niet inloggen

  In dat schermpje kun je op je naam klikken, en dan krijg je de naam en wachtwoord te zien waarmee je inlogt op geocaching.com. Daarin moet je dus het nieuwe wachtwoord ingeven, en even testen met de test knop die eronder zit. En als je speciale tekens gebruikt in je wachtwoord even heel goed opletten dat je dezelfde gebruikt in de telefoon als op de website dat wil wel eens verschillen als je een andere toetsenbord indeling hebt gebruikt.
 8. kalkendotters

  Caches zien op map bij .com

  Het is een bekend probleem. Op het amerikaanse forum wordt er ook over geklaagd, dus zal t binnekort wel opgelost worden door groundspeak. https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/348429-cache-icons-in-map-view-flash-and-disappear/
 9. kalkendotters

  Lijst ophalen voor offline gebruik lukt net

  ja, men is er mee bezig https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/348297-cannot-download-maps-for-offline-use/
 10. kalkendotters

  Foto,s op cachepagina, lukt niet.

  Waarschijnlijk doe je toch een kleinigheidje fout. Kun je de code geven die je in de cachepagina plakt ? En als je die code geplakt hebt, wat is dan het effect op de cache pagina? Niets veranderd/een leeg vakje/een kleine foto/ ... ?
 11. kalkendotters

  GPX bestanden worden niet gezien ?

  Gebruik je een apple ? Dan moet je ook de prullenbak even legen voor je de GPS weer loskoppeld.
 12. kalkendotters

  Premium account

  1: ja, premium geld gewoon wereldwijd 2: nee. Prijzen zijn alleen beschikbaar via het kanaal dat je kiest. 3: het kan ietsje goedkoper als je een creditcard hebt. Je kunt dan via de website een lidmaatschap kopen voor 30 dollar als je in een niet-europees land 'woont' (dat heeft verder geen gevolgen voor je lidmaatschap, zie 1). Je betaald dan $30 ipv €30 per jaar. En veel plezier gewenst met je nieuwe hobby
 13. kalkendotters

  Waarom zie ik op mijn pc meer dan op mijn foon?

  Dat komt omdat de geocaching-app van Groundspeak (die je ongetwijfeld op je telefoon gebruikt) maar een beperkt aantal caches laat zien. Namelijk alleen Traditionals en alleen makkelijker dan moeilijkheid 1,5. Als je Premium member wordt, dan kun je via de app wel alles zien. Je kunt op je telefoon echter ook gewoon de website gebruiken, dat kost wat meer dataverkeer, maar dan zie je wel alle caches. Overigens is het wel verstandig om met de 'makkelijke' caches te beginnen
 14. kalkendotters

  Sql Syntax Error

  Als ik het goed begrijp probeer je en oplossing te controleren op een geocheck-site. En die geochecker geeft daarop een foutmelding. Als dat klopt, dan kun je verder helemaal niets doen aan de foutmelding, en moet je wachten tot de maker van de geochecker-site het probleem heeft opgelost. Welke geochecker ga je precies heen ? en wat is de exacte URL die je daarvoor gebruikt ?
 15. kalkendotters

  Profielcode Cacher

  Er is ook via Coords.info een verkorte code. Deze gebruikt het profielid omgezet in de base31 code. Ons id is bv 409415 Dat is dan omgezet naar base31 (bv via https://www.geocachingtoolbox.com/index.php?lang=nl&page=gcCodeIdConversion ) GCWGTW zet daarin de eerste 2 tekens om van GC naar PR dus PRWGTW dan wordt de link naar ons profiel: http://coord.info/PRWGTW
 16. kalkendotters

  Hint Zien In Gps Etrex 35

  De hint zie je alleen als je naar de geocache navigeert. Dan krijg je in het geocaching-menu een optie om de hint te bekijken.
 17. kalkendotters

  Notificaties

  En controleer ook vooral of je 'primary'emailadres ook gevalideerd is. Als dat niet zo is, dan wordt er geen mail naartoe gestuurd. Alternatief is dat de mails wel netjes verstuurd worden, maar bij jezelf in de spam-bak / ongewenste email terechtkomen
 18. kalkendotters

  Photobucket

  Op het groundspeak forum kun je tegenwoordig OOK plaatjes uploaden, die dan nejes bij het forum bewaard worden. Helaas is de grootte wel wat beperkt: Drag files here to attach, or choose files... Accepted file types gif, jpeg, jpe, jpg, png · Max file size 2MB Het grote voordeel is dan dat de plaatjes gewoon bij het forum bewaard worden, en net zolang actief zijn als het forum is. Dan hoef je niet te hopen dat een andere plaatjes-site net zolang leeft als het geocaching forum, of opeens andere voorwaarden stelt, of zijn URL's aanpast.
 19. kalkendotters

  Bewegende Banner (Gif) Functioneert Niet Meer

  Volgens mij heeft GC niet recent daar iets in gewijzigd, en het zou dus gewoon moeten werken. Heb je een linkje van de geuploade versie van de banner ?
 20. kalkendotters

  Een Multicache Met Meer Dan 9 Waypoints

  Gewoon je multi inkorten naar 9 waypoints nee, zonder dollen: In het initiele scherm kun je inderdaad maar 9 wps toevoegen, eenvoudige oplossing: gewoon eerst de 9 wps invoeren, en de cachetekst maken. Daarna de cache wijzigen, en de extra wps toevoegen.
 21. kalkendotters

  Notificaties

  Eens kijken of ik het goed begrijp: - Je hebt een maandje nagedacht over wat je als cache ging maken - Je hebt een mooie multi uitgezet door een heel mooi gebied - Je hebt een mooie cachecontainer geplaatst en nu wil je niet zien wie er allemaal je sublieme cache gevonden heeft ? en ook niet of er onderhoud gepleegd moet worden ? gelukkig heeft Groundspeak bedacht dat het niet mogelijk is om de meldingen van je eigen caches uit te zetten. Zodra je een cache plaatst wordt je geacht zowel het echte als het 'virtuele' onderhoud te doen. Je moet dus in de gaten houden of de logjes terecht zijn, en als de cache verdwenen is of nat/beschadigd dat je zo snel mogelijk de boel repareert.
 22. kalkendotters

  Cacher-Mobil Trackable Sticker

  Of maak een goede foto van de sticker, en ga naar een copyshop en laat hem daar als sticker printen. (of teken hem zelf netjes na in een goed programma) Een nieuwe autosticker gaat altijd een nieuw trackingnummer geven.
 23. kalkendotters

  Storing Geocaching.nl

  Geeft niets; het is tenslotte een hobby Bedankt voor het repareren.
 24. kalkendotters

  Chirp Mysterie Of Multi

  Aangezien je het eerste wp thuis moet bepalen, is het volgens de nederlandse regels een Mysterie Dat je verderop ook nog een Chirp gebruikt, maakt dan niet zoveel meer uit. Ik zou wel een waarschuwing in de cachebeschrijving zetten.
 25. kalkendotters

  Caches In Florence Italië

  Of je gebruikt Project GC om de top Wilsonscore te bepalen: http://project-gc.com/Statistics/TopFavWilson?country=Italy&location=N43+47.0+E11+15.0&max_distance=20&hidearchived=on&submit=Filter (20km om het centrum van Florence, die niet gearchiveerd zijn) Rechtsboven vindt je een knop om de caches op een kaart te laten zien. Wilson score geeft een verhouding tussen aantal logjes en aantal favorieten, waarbij heel weinig gevonden cache hoger komen dan veel gevonden caches. Aantallen favorietpunten zegt namlijk ook niet alles, deze https://www.geocaching.com/geocache/GC1TKCY_mozart-e-l-aquila-nera heeft bv wel 37 FP's. Maar op een totaal van 4400 logjes betekent het dat maar 2% hem leuk genoeg vind voor een FP.
×