Jump to content

kalkendotters

Donateurs
 • Content Count

  1,033
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Posts posted by kalkendotters


 1. Download uit welke geo ... ?

  Vanaf een pagina met de cachebeschrijving ?

  Bewaren moet je op de GPS doen in de map \Garmin\GPX, alleen daar worden Geocache bestanden goed ingelezen.

  Voor de duidelijkheid is het handig om precies te vertellen welke webpagina's je bezoekt en precies welke knopjes je aanklikt en wat de PC dan als vragen stelt. Nu is het nogal gokken wat je precies doet.


 2. Wat natuurlijk ook heel erg meespeelt is de ingestelde witbalans van de camera. Zeker als die dat automatisch doet wordt dat echt een raadplaatje. Daarnaast worden de foto's ook vaak bewerkt en kun je daar ook de kleuren 'mooier' maken.

  (lekker handig trouwens dat je eerst 'clublid' moet worden om op dit draadje te kunnen reageren)


 3. Nope; heeft er niets mee te maken.

  De diverse satelietsystemen (GPS, Glonass, Beidoo, Galileo ) doen helemaal niets met het aardmagnetisch veld. (behalve dan er doorheen vliegen, en de banen van de satelieten worden voortdurend gecontroleerd en de gegevens aangepast)

  Het enige waarop het invloed heeft is het optioneel aanwezige magnetische kompas in de GPS, maar dat blijft gewoon naar het magnetische noorden wijzen; ongeacht waar het magnetische noorden vandaag toevallig is


 4. En toch zijn het gewoon hoogtelijnen :)

  In het platte nederland is het wat lastig om te zien wat precies op 0m of -5m ligt. De hoogtelijnen worden nml waarschijnlijk gebaseerd op globale sateliethoogtemetingen op grote vlakken (van bv 100*100m) Uit die metingen wordt dan ongeveer een hoogtelijn bepaald om op de kaart te tekenen.

  In die metingen zullen huizen en bomen ervoor zorgen dat het gemiddelde van die meting wat hoger wordt dan de werkelijk 'grond' hoogte.

  Als je hier kijkt: https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer/ dan zie je dat jouw geselcteerde gebied op ca -1m ligt, maar de bovenkant van de huizen op bv 12m


 5. een keer was genoeg geweest :)

  Maar het probleem zit hem waarschijnlijk niet in het downloaden, maar in het feit dat een Garmin verder gelegen geoCaches niet laat zien. Als je in de GPS op de kaart kijkt, dan wordt de cache wel getoond.
  Ook als je in het zoekscherm eerst een Waypoint selecteert om in de buurt te gaan zoeken, verschijnen ze ook netjes in de lijst.

  Ditzelfde probleem was er trouwens ook al met de 'oude' SendToGPS


 6. Nope, dat is geen blunder maar een bewuste keuze.

  SendToGPS werkte al jaren bij de meeste mensen niet; omdat de moderne browser het niet meer ondersteunen (ivm de veiligheid)

  Bij een moderne GPS is het ook vrijwel net zo snel om de GPX knop te gebruiken:

  Download de GPX, kies voor 'Opslaan Als' en blader naar de \Garmin\GPX map op je GPS. (de browser onthoud dit pad, en zal hem de volgende keer meteen selecteren)

   

  • Like 1

 7. Welke versie van Windows gebruik je ? En welke internetbrowser ?

  In juni heeft geocaching.com namelijk de TLS3.0 ondersteuning uitgezet op hun servers, daardoor kunnen oude browsers/windows versies geen contact meer maken met de https servers.

               TlsAlert:
                level: fatal
                descrip: handshake failure
              --TlsAlert 

  Dit lijkt er heel erg op dat de TLS handshake dus niet meer uitgevoerd kan worden.

  Kun je proberen om met Internet Explorer verbinding te maken met https://www.geocaching.com/
  Componenten daarvan worden namleijk gebruikt door GSAK om verbinding te maken met geocaching.com


 8. In dat schermpje kun je op je naam klikken, en dan krijg je de naam en wachtwoord te zien waarmee je inlogt op geocaching.com.

  Daarin moet je dus het nieuwe wachtwoord ingeven, en even testen met de test knop die eronder zit.

  En als je speciale tekens gebruikt in je wachtwoord even heel goed opletten dat je dezelfde gebruikt in de telefoon als op de website :) dat wil wel eens verschillen als je een andere toetsenbord indeling hebt gebruikt.

  • Like 1

 9. 1: ja, premium geld gewoon wereldwijd

  2: nee. Prijzen zijn alleen beschikbaar via het kanaal dat je kiest.

  3: het kan ietsje goedkoper als je een creditcard hebt. Je kunt dan via de website een lidmaatschap kopen voor 30 dollar als je in een niet-europees land 'woont' (dat heeft verder geen gevolgen voor je lidmaatschap, zie 1). Je betaald dan $30 ipv €30 per jaar.

  En veel plezier gewenst met je nieuwe hobby :)


 10. Dat komt omdat de geocaching-app van Groundspeak (die je ongetwijfeld op je telefoon gebruikt) maar een beperkt aantal caches laat zien. Namelijk alleen Traditionals en alleen makkelijker dan moeilijkheid 1,5.

  Als je Premium member wordt, dan kun je via de app wel alles zien.

  Je kunt op je telefoon echter ook gewoon de website gebruiken, dat kost wat meer dataverkeer, maar dan zie je wel alle caches. Overigens is het wel verstandig om met de 'makkelijke' caches te beginnen


 11. Als ik het goed begrijp probeer je en oplossing te controleren op een geocheck-site.

  En die geochecker geeft daarop een foutmelding.

  Als dat klopt, dan kun je verder helemaal niets doen aan de foutmelding, en moet je wachten tot de maker van de geochecker-site het probleem heeft opgelost.

   

  Welke geochecker ga je precies heen ?

  en wat is de exacte URL die je daarvoor gebruikt ?

×
×
 • Create New...