Spring naar bijdragen

mevrouw Cachetien

Leden
 • Aantal bijdragen

  14
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over mevrouw Cachetien

 • Rang
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Sony Xperia / Garmin GPSmap 60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  8-8-2009
 • Twitter
  mevr.cachetien

Profile Information

 • Woonplaats
  Zuid-Noord Holland

Recente profielbezoeken

2002 profielweergaven
 1. Wie gaat er binnenkort richting Schotland. Ik heb een travelbug die daarheen wil.

 2. En voor wie de handleiding heeft gelezen, de ouders die meelopen wordt inderdaad aangeraden van te voren alvast te oefenen. (Ik heb 'm gelezen maar de wil is er wel maar door 'drukte' de tijd niet altijd om dat te doen. Op mijn basisschool tenminste.) Dat idee van geocachers uit de buurt is nog niet eens zo slecht.
 3. Wat een mooi initiatief. Waar je denk ik wel vast op loopt is dat ouders wel uit de voeten moeten kunnen met de GPS/telefoon dus ze moeten het wel eerder gedaan hebben voor ze dit doen met een groepje. Ik stel voor dat zij de route al een keer gelopen hebben (of een kaart hebben waar de route op staat). De groepjes zou ik inderdaad klein houden (4 of 5 kinderen) Wat wel lastig is dat je een cache wil maken die voor verschillende leeftijden is. (Ik nam aan dat er natuurvragen komen; wat goed te beantwoorden is voor een kind van 6 is weinig uitdagend voor een kind van 11.) Een bestaande cache zou ik niet doen omdat je er dan zeker van kan zijn dat de cache geript wordt. Twee keer hebben kinderen uit mijn groep een spreekbeurt over geocachen gedaan. Manon had een mystery cache gemaakt. De vragen kwamen op het digibord en daar werden weer getallen aan gekoppeld. De cache was speciaal voor haar spreekbeurt gemaakt en verstopt in de voortuin van de buren. We zijn 'm met de hele klas op gaan halen. De tweede keer gingen Tieme en zijn moeder met groepjes naar buiten om een speciale verjaardagsmulti te lopen. (In de cache zat ook zijn traktatie.) Beide keren had ik een enthousiaste klas. Het is ook zeker een goed idee om in de vakantie te gaan geocachen met je eigen kinderen. Dan weet je pas waar je allemaal tegenaan loopt. Om het een GPS-tocht te noemen zoals De Haelder aangeeft is geen slecht idee.
 4. Hoe gebruik je je klimspullen als je in een boom wil klimmen ipv in een rots?

  1. thex

   thex

   Je gooit het touw omhoog, en hoopt op het beste

  2. thex

   thex

   Tip: kikkeren

 5. Gebruik van de hint. 1- Ik vind het niet altijd nodig om een hint te plaatsen. Bij caches waar geen hint staat is het vaak wel duidelijk waar je moet zijn. Een legger kan zelf beslissen of hij/zij een hint plaatst als uit de logs blijkt dat het moeilijk blijkt te zijn. Bij de (bij mij) niet zo favoriete 'voortuincaches' wil ik wel een duidelijke hint en een sticker bij het raam (Dat hoort dan wel niet bij de hints, maar dat zou standaard moeten zijn.) om te voorkomen dat we in de tuin van de buren gaan neuzen. Ik lees net de post van de Twentse Mug: Op een kwetsbaar stuk natuur zou een hint verplicht moeten zijn. Dat vind ik ook. De legger heeft vast de bedoeling om je een mooi stuk Nederland te laten zien, niet om het te vernielen. 2- Ik zou ervoor willen pleiten om deze opmerkingen achterwege te laten. Vind ik ook. Geen hints: blanco laten. (Dus niet altijd een hint.) Geen onnodige ruis op de pagina. 3 Aanwijzingen horen inderdaad op de pagina thuis. 4a Goed idee om de hints voor de puzzel te versleutelen op de pagina zelf. 4b Over de hints van de waypoints heb ik geen mening. Ik heb nog geen cache gehad waar hiervoor erg veel hints waren. Voor beiden vind ik wat te zeggen. Ik draai de cache gewoon nog uit op papier, dan wordt het een extra handeling om al de losse hints steeds te ontcijferen. Kortom: Ik ben er voor om alleen korte hints neer te zetten als ze nodig zijn (zie boven) anders laat je het vakje leeg. Hints voor de puzzel en aanwijzingen horen op de pagina thuis.
 6. Dat is leuk dat u het aanvankelijk lezen reeds lang geleden heeft afgerond maar het gaat er niet om wat u ooit geleerd heeft en het gaat er ook niet om dat ik het met u eens ben: het gaat er om hoe de cache-legger de ij gebruikt en als die net zo eigenwijs is als mijn broer dan is het in het veld een leuke verrassing als die ij toch een waarde van 25 blijkt te hebben Oei, balen als we een cache lopen van jouw eigenwijze broer, komen we niet goed uit. Aan de poll te zien komt je broer zelf vaker in het veld voor verrassingen te staan.
 7. Dat is nogal makkelijk. De y staat in het alfabet. De ij kan je in het woordenboek vinden onder het kopje i. (ignorant, i-grec, ijdel) De ij is dus 19 waard. In groep 3 van de basisschool wordt de ij (net als de ei, eu. oe en ui enz.) als klank aangeboden. Net als de meeste andere cachers heb ik het aanvankelijk lezen reeds lang geleden afgerond. Lang genoeg om de ij niet als letter maar als klank te zien. mevrouw Cachetien (leerkracht groep 6, oud-leerkracht groep 3).
 8. Dat is nogal makkelijk. De y staat in het alfabet. De ij kan je in het woordenboek vinden onder het kopje i. (ignorant, i-grec, ijdel) De ij is dus 19 waard. In groep 3 van de basisschool wordt de ij (net als de ei, eu. oe en ui enz.) als klank aangeboden. Net als de meeste andere cachers heb ik het aanvankelijk lezen reeds lang geleden afgerond. Lang genoeg om de ij niet als letter maar als klank te zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...