Spring naar bijdragen

Engelenburg

Leden
 • Aantal bijdragen

  23
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Engelenburg

 • Rang
  Forum Newby
 • Verjaardag 28-07-1978

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  IPhone
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2010
 • Skype
  bengelenburg
 • Twitter
  Engelenburg

Contact Methods

 • Website URL
  http://danielle.guerra-pinto.nl
 • Skype
  bengelenburg

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Woonplaats
  Heerhugowaard
 1. Engelenburg

  Gps Voor Kids

  Zoals boven omschreven zijn mijn beide dochters van 7 en 10 actieve "cachers". Ik ben voor hun op zoek naar een GPS-apparaat waarmee ze zelfstandig op zoek kunnen naar een cache, zonder dat ze steeds mijn Iphone lenen. Daarvan is de batterij redelijk snel leeg, en als die in de modder of op een hard pad valt, ben ik natuurlijk niet blij. Vandaar!
 2. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Ik kreeg net nog een goede tip, hier in Heerhugowaard is een goed GPS apparaat al voor 15 Euro per weekend te huur. Dus 10 apparaten krijgen we vast ook wel voor elkaar voor een goede prijs! En voor wie de handleiding heeft gelezen, de ouders die meelopen wordt inderdaad aangeraden van te voren alvast te oefenen. En om nog eens antwoord op de vraag te geven, ik ga een eigen cache maken, speciaal voor scholen, dus gebruik er niet een van iemand anders, ben al bezig met samenwerking met de gemeente, om een steen of een bord geplaatst te krijgen. Ik heb het gevoel dat het helemaal goed gaat komen!
 3. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Ik heb inmiddels de doelen en de handleiding (grove opzet, klaar). http://gastouderopvang.guerra-pinto.nl/Handleiding_GoeCaching_Luna.docx Ook heb ik een plaatje gemaakt van scholen in de buurt en het Park, hier nog in aanbouw.
 4. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Er zijn ogenblikken dat je jezelf niet kunt weerhouden stommiteiten te begaan: het heet enthousiasme
 5. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Volgens mij heb ik aangegeven dat ik de hele zomer de tijd heb om te oefenen en ben ik misschien niet van plan om morgen te vertrekken? Fijn dat mensen aannames doen, maar doe dat zelf dan ook een beetje doordacht Ben wel blij dat er ook mensen zijn die wel positief kunnen reageren en mee willen denken, in plaats van meteen afzeiken. Want op deze manier zal het mijn hobby ook nooit worden. Ik zal ook niet meer posten als de reacties zo blijven, fijn als er gelijk een pot met ge*eik over je heen gegooid wordt, in plaats van dat mensen echt proberen te helpen. Gelukkig zijn er ook mensen op het forum die dit wel snappen en serieus meedenken... Muito gracias CatNip, dacht al dat ik de enige was die de reacties vreemd vond.
 6. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Ik denk alleen wel dat de rest een punt heeft over de geheimhouding... Maaruh mocht je in de buurt van HHW wonen en willen helpen de tocht te maken? Dan hou ik me natuurlijk aanbevolen! Vanavond gaan we nog een test cache doen. Even ervaring opdoen...
 7. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Top antwoorden allemaal! Hier kan ik zeker wat mee. En "ff" een cache maken zit er zowieso niet in na mijn ervaring van gisteren, zie topic Iphone en app... Ik ga dus een aantal routes met mijn eigen kids doen, dan kan ik gelijk zien waar we tegenaan gaan lopen en hoe ze de vragen oppakken en verwerken. Dat wordt dus een drukke zomer. Mocht ik de smaak te pakken krijgen, dan ga ik vast wel een cache maken gericht op kids... Eerst maar ervaring opdoen. Ik begreep trouwens dat je naast een GPS-apparaat, Iphone of Blackberry ook een STomSTom kunt gebruiken voor geocaching? Dat zou het namelijk makkelijker maken in de begeleiding voor de ouders van de kleine groepjes. Als je alle Iphones, Blackberry's en TomTommies bij elkaar doet, hebben we vast genoeg apparaten om alle groepjes afzonderlijk goed te begeleiden. Maar dat is allemaal van later zorg! Eerst maar eens die eerste cache vinden...... Bedankt!!! (Topic sluiten?)
 8. Geweldig, dat was de oplossing. iGCT heb ik nog niet verwijderd, omdat er zeker handige tools op zitten zoals decrypt van letters naar cijfers Met de app van GeoCoaching van Groundspeak is het wel gelukt, daar kan ik keurig de coördinaten invoeren! Van de week ga ik dus zeker nog een poging wagen, en dan laat ik weten hoe het afgelopen is! Met vr. gr...
 9. Die kan ik helaas niet veranderen, is een gratis app.
 10. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Dan reist mijn volgende vraag:... Hoe maak ik een eigen route zonder gebruik te maken van een GPS-systeem, want daar willen we ze juist in de les kennis mee laten maken. Het hoeft van mij ook geen officiële cache te zijn! En het is juist een natuur-les, dus daar is de instructie in de klas dan ook naar! Juist met vragen over de natuur en hoe je daar mee omgaat. Ps. We willen met groepjes van 4 onderweg gaan. Zo heeft iedereen een taak, vertrek om de 15 minuten over een dag verspreid. Misschien is de bedoeling nu wat duidelijker>? Met vr.gr. (Achter de school ligt een speel/natuurgebied, het park van Luna)
 11. Hij staat keurig op WGS84, Dutch Grid...
 12. Engelenburg

  Cache Voor Gr 5 T/m8

  Het is bedoeld als kennismaking voor het geocachen. Maar wel dat meerdere scholen het zouden kunnen doen. Het mag als proef dan een bekende cache zijn, misschien simpel, maar ergens een tekst op een bord: Gefeliciteerd jullie hebben je eerste cache gevonden, zodat ze daarna zelf eens aan de slag kunnen met een "echte".
 13. Using Iphone 3GS, using geocaching app.

 14. Ik heb gisteren een test cache gedaan hier in de buurt, en gelijk bij de eerste vraag opdracht lopen wij al vast. Wij zijn namelijk vreselijke newbees. Het waypoint wat wij ingeven wil het maar niet doen. De bereking die bij de cache hoort was vrij simpel, dus daar zal het niet aan gelegen hebben. Ik begrijp hoe het werkt met coördinaten en het verschil tussen N,S,W,E. Alleen het deeltje bearing... ??? Heeft iemand een idee wat ik fout doe? Ik gebruik de apps: Geocaching Intro, GCTools, iGCT en Geocaching de betaalde app. Vooral op de app iGCT loop ik vast. Mijn waypoints komen bijna altijd in het water terecht in Amerika. Dat ik zelf wat fout doe is duidelijk, anderen hebben de cache al wel gevonden. Het is de volgende cache: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=bf6dc13f-8680-4abf-91d5-d641d28da3ac Alvast bedankt voor de tips!!
 15. Ik ben als onderwijsassistent op zoek naar Caches die we met de hele klas kunnen doen, met veel variatie, voor alle niveau's die je in een klas kunt vinden . Bedoeld voor de groepen 5 t/m 8. Het is wel de bedoeling dat ze de opdracht helemaal zelfstandig kunnen uitvoeren, dus niet al te ingewikkeld. Het zou mooi zijn er als er een cache is in de buurt van Heerhugowaard/Alkmaar. Wie er eentje weet voor NewBees, zou geweldig zijn!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...