Spring naar bijdragen

harrie

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  612
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  58

Waardering in de gemeenschap

104 Uitstekend

Over harrie

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 25-07-1962

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Juni 2004

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.opencaching.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Pelt
 • Interesse
  Niet commercieel cachen

Recente profielbezoeken

1912 profielweergaven
 1. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Zolang ze bij Garmin niet de echte oorzaak vermelden, dan kan iedereen zijn eigen verhaal de wereld in sturen. Hoe smeuïger het verhaal des te meer variaties er ontstaan. Het zal het bedrijf Garmin wel direct en/of indirect een hoop geld gekost hebben om alles weer in orde te krijgen en het imago zal pas weer later weer terug opgebouwd worden. Zelf heb ik wel een aantal apparaten van Garmin en mijn vertrouwen hebben ze nog steeds gezien de snelle manier van handelen om de site (Garmin connect) weer draaiende te krijgen.
 2. Is dit niet bedoeld om al die trails in één keer up te loaden in je volglijst?
 3. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Het duurt even voor alle gegevens via synchronisatie op de persoonlijke pagina te zien zijn. Denk dat morgen alles (voor de gewone gebruiker zoals ik) weer als vroeger was en alle gegevens weer zichtbaar zijn. We hebben vakantie dus de fiets en wandelschoenen staan al klaar en de Garmins zijn al opgeladen
 4. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Ben allang blij dat we weer kunnen synchroniseren en dat mijn gegevens nog op hun site staan
 5. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Er lijken een aantal zaken weer te werken dus langzaam zal alles weer gaan werken (hoop ik). Zie ook de status pagina van Garmin connect
 6. Zijn dat Euro's of Bitcoins?
 7. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Dat is nu juist hetgeen waar mensen zich blind op staren maar toch enig gevaar met zich meebrengt. Microsoft is de grootste en daarmee de beste???? Denk het niet. Als het fout gaat dan gaat het gigantisch fout. Zij bepalen niet voor mij welke mails er weggegooid mogen worden. Dat doe ik zelf wel. Linux is gratis en ik bepaal hoe of wat !! Geocaching is de grootste (en nog betaald ook) maar als die site een probleem krijgt is (misschien) alles weg. Opencaching is gratis en doet zijn best om alle gegevens te bewaren maar daar willen de mensen schijnbaar niets van weten. Voor de overstap naar Garmin gebruikte ik Polar. Polar was dan iets minder bekend maar had ook minder problemen. Nu ik over gestapt ben naar Garmin doen zich zulke zaken voor. De grootte of bekendheid is toch niet altijd beter.
 8. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Gegevens worden privé natuurlijk wel zoveel mogelijk bewaard al bied dit geen garantie want de harde schijf van de laptop kan ook ineens de geest geven.. Een back-up (op welk medium dan ook) kan natuurlijk ook verloren gaan. Niets is meer zeker in deze huidige digitale wereld. Op de Garmin connect site zijn het dan maar simpele gegevens van een bepaalde activiteiten zoals wandelroutes of fietsroutes (voor particulieren). Wat zal er gebeuren als bijvoorbeeld GC ineens offline is en men niet zeker is of alles nog goed komt en de gegevens bewaard zijn gebleven? Als beheerder van Opencaching kan ik vertellen dat er elke nacht back-uppen gemaakt worden van de database op een server hier thuis en elders. Elke week wordt er een back-up gemaakt van de gehele site en op verschillende plekken bewaard (is dat nog veilig genoeg?). Ik neem aan dat wereld bedrijven zoals GC en Garmin ook wel af en toe een back-up maken en op verschillende plekken veilig stellen.
 9. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  We zullen het moeten doen met:
 10. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Dat is nu juist het grootste probleem van de meeste mensen. Men zoekt gelijk weer een zondebok. Iedereen weet dat gegevens kwijt kunnen raken op computers.
 11. harrie

  Garmin kampt met grote storing

  Het is wel lastig op deze manier om je smartwatch te synchroniseren. Het bedrijf is groot genoeg om hier een goede oplossing voor te vinden binnen afzienbare tijd. Hopelijk dat de oudere gegevens wel bewaard gebleven zijn anders hebben we een hoop handwerk om alles weer in te voeren.
 12. Zet je auto de volgende keer bij de kerk. Kun je wat verder lopen zonder te verdwalen
 13. Omdat ik niet met Windows werk maar met Linux is het heel lastig om BaseCamp te laten draaien en zijn er andere bronnen nodig om een kaartprogramma op je scherm te krijgen. Zo heb ik in het verleden kennis gemaakt met qmapshack. Dit vind ik persoonlijk een heel moeilijk programma maar je kunt er zeer veel mee doen. Het is zelfs geschikt om in Windows te gebruiken. Routes en tracks maken, caches importeren, eigen kaarten gebruiken of oude kaarten van Garmin. Het kan allemaal maar het vergt best wat geduld om het allemaal te ontdekken. Kijk eens op deze downloadpagina of hun wiki pagina.
 14. Dan zal Linkalovers een hele lange welverdiende vakantie nodig hebben om elke dag een smilie op de kaart te toveren
 15. Ik ben niet helemaal bekend met die Windows programma's, maar is GSAK daar ook niet geschikt voor? Ik meen me te herinneren dat daar ook een kaart in zit. Of is GSAK niet offline te gebruiken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...