Spring naar bijdragen

harrie

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  304
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  14

Waardering in de gemeenschap

31 Uitstekend

Over harrie

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 07/25/1962

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Juni 2004

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  (Neer)Pelt

Recente profielbezoeken

1,009 profielweergaven
 1. harrie

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Hier in België is het ook niet veel beter 😉
 2. harrie

  14 september: Stapsgewijze uitrol Nieuwe cachekaart

  Het is een prima zaak om via een kaart te kunnen zoeken van waar je dat graag wilt zien. Helaas mis ik nog een uitgebreidere zoekfunctie zoals op attributen.
 3. harrie

  GPSmap 66 ?

  Ieder natuurlijk zijn voorkeur. Heb de laatste keer de GPSMAP64S gekocht maar ik kan niet wennen aan die knoppen. Is niks voor mij als persoon. Had hiervoor een model met touchscreen en dat beviel mij veel beter. Dat was zo'n geval zoals de 450.
 4. Tja, normaal gesproken!! Laten we hopen dat het soepeltjes verloopt.
 5. harrie

  Caches van GeoWolf leven voort

  Om te voorkomen dat er teveel reclame gemaakt wordt zal ik trachten om de caches van GeoWolf voor te stellen via een lijstje. Kopieer de naam GeoWolf en het gewenste nummer en plak dit in de zoekfunctie van Google. Je ziet dan vanzelf waar deze cache gepubliceerd is. GeoWolf 1: Van Gogh Revisited GeoWolf 2: The Iron Rhine GeoWolf 3: Eleven Thousand Virgins GeoWolf 4: The Fourth Dimension GeoWolf 5: Wolf s Canyon GeoWolf 6: The Wolves of Värmland GeoWolf 7: Toterfout GeoWolf 8: A Visit to Vianden GeoWolf 9: De Plateaux GeoWolf 10: A Knight s Trail GeoWolf 11: An Ode on Solitude GeoWolf 12: The Castle of Bourscheid GeoWolf 13: The Golden Valley GeoWolf 14: De Reede van Texel GeoWolf 15: Van Muy tot Slufter GeoWolf 16: LoodsmansCache GeoWolf 17: de Russenoorlog GeoWolf 18: Panorama Frahan GeoWolf 19: De Feeengrot GeoWolf 20: de Beer van Bohan GeoWolf 21: James de Liedekerke GeoWolf 22: Het Graf van de Reus GeoWolf 27: Le Herou The Legend of Larochette
 6. harrie

  Caches van GeoWolf leven voort

  Mag ik een bescheiden kleine correctie doen? Vanaf het begin had Opencaching.com niets te doen met de landelijke Opencaching sites. De domeinnaam met de extensie .com was veel te duur en zo heeft elk land voor extensie van zijn eigen land gekozen. Dit was en is de goedkoopste manier om de "satellietsites" gratis aan te kunnen bieden voor de gebruikers. Garmin heeft op een gegeven ogenblik deze Opencaching.com geclaimd en er werden nagenoeg alleen kopieën van GC op gepubliceerd met af en toe een unieke cache. Dit was helaas geen succes en heeft Garmin de site doorgelinkt naar hun Garmin site. Gelieve mij te corrigeren als ik dit verkeerd verwoord ?
 7. harrie

  Caches van GeoWolf leven voort

  Het gaat maar om 2 sites. Wil je geen andere site gebruiken dan alleen GC dan kan niemand je verplichten om ook een andere site te gebruiken. Ik heb een aantal jaren geleden besloten om niet meer bij GC te cachen. Ieder zijn ding toch? Op beide sites heb je uitgebreide zoekfuncties om het zoeken wat makkelijker te maken. Je download een GPX van deze caches en je zet ze in GSAK of dergelijk programma of eventueel direct in de GPS. Overigens is maar 1 cache van GW op beide sites gepubliceerd. De rest is uniek. Dit alles in enkele muisklikken. De GW caches die op die andere site staan zullen niet op GC gepubliceerd worden omdat (dat denk ik tenminste) Frank dit niet gewild zou hebben. Hij had ze immers niet voor niets alleen op QC gepubliceerd. Dit alleen voor het publiek dat verder kijkt dan GC. In een PB kan ik je wel een manier uitleggen hoe je makkelijk kunt filteren op die andere site.
 8. In navolging van het treurige nieuws van dit draadje waarin ik beloofde dat GeoWolf/Frank zijn caches weer opnieuw voor het publiek beschikbaar zouden worden gemaakt nadert zijn voltooiing. Als nieuwbakken hartpatiënt sinds een hartaanval in december 2017 in maart de cache GeoWolf 27: Le Herou eens bezocht na een korte maar zeer zware wandeling en de cache redelijk simpel gevonden. In juni de Belgische Ardennen bezocht om nog 4 caches te wandelen en ja ook deze lagen na zoveel jaren nog gewoon op hun plek. Dit waren de caches GeoWolf 11, 12, 13, en 22. Vorige maand weer eens naar het zuiden van België getogen om nog 4 caches te zoeken. 3 ervan heb ik ook terug kunnen vinden en 1 helaas niet (kan door mijn onkunde komen of is werkelijk weg) maar zal nog eens terug gaan met een nieuwe behuizing. Al een tijdje geleden had GW een cache gepubliceerd op Texel via een andere site (zal verder geen reclame maken) maar een waypoint was niet meer zichtbaar waardoor iemand niet verder kon. Met een beetje communicatie was Nuffie bereid om deze en nog andere 3 caches op Texel na te kijken en eventueel een aanpassing voor te stellen. Ook hier lagen alle caches geduldig te wachten om weer gevonden te worden. Het was een behoorlijk project en het heeft flink wat lichamelijke moeite gekost maar van de 22 caches zijn er nu dus 21 online op verschillende sites. Hopelijk kunnen de cachers die ze lopen hier nog lang van genieten zoals ik heb kunnen genieten van deze simpel uitgezette maar bijzondere wandelingen van GeoWolf!
 9. harrie

  Challenge cache voor datum matrix

  Je kunt hier meer vinden over challenges
 10. Dat zijn caches die je alleen op GC ziet als je een betalend lid bent. In een ver verleden was dit voornamelijk om kwalitatief betere caches te tonen voor een select clubje die de moeite namen om GC financieel te steunen en ook voor een paar extra functies te hebben zoals een uitgebreidere zoekfunctie. Nu betaal je in principe alleen voor de extra functies want de caches zijn van dezelfde kwaliteit voor de wel en niet betalende leden.
 11. harrie

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Op de Garmin gpsmap64s kun je op naam zoeken en druk op OK dan wordt de kaart getoond met die cache.
 12. Je hebt van die sites waar nagenoeg alle pusseltjes verraden worden. Dan zijn pusselcaches gemaakt tot tradies. Meestal onder het mom dat men 24 uur per dag buiten is, altijd mooi weer is en daardoor geen tijd hebben om pussels op te lossen ?
 13. harrie

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  Waarschijnlijk zal het downloaden van de GPX via de kaart gedaan zijn om de traillopers van dienst te zijn. Hoeft men niet elke keer de cachepagina te openen en te lezen ?
 14. Het huidige probleem met "kwaliteit" is dat beginners starten met simpele caches (is ook logisch) maar dat dit over het algemeen microdingen zijn die op de vreemdste plekken liggen en het liefst verschillende kokers tijdens een wandeling op een rijtje. Dit is in mijn ogen de verkeerde kennismaking van het cachen. De oudere cachers hier zullen het zich nog wel herinneren dat de eerste gevonden cache meestal een cache met wat meer formaat was. Het hoeft echt geen ammobox te zijn hoor, een fatsoenlijk plastic bak(je) voldoet natuurlijk ook. Heb recentelijk nog een paar caches bezocht die door een gerenommeerd cacher waren geplaatst en weer online zijn gezet (nee niet bij GC). Voor mij zijn dit de voorbeeld caches. Een paar kilometer wandelen en een plastic bakje of ammobox vinden. Simpel, geen gedoe en genieten van het cachen zoals het ooit bedoeld was.
×