Spring naar bijdragen

harrie

Leden
 • Aantal bijdragen

  277
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  10

Waardering in de gemeenschap

24 Uitstekend

Over harrie

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 07/25/1962

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 64s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Juni 2004

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  (Neer)Pelt

Recente profielbezoeken

933 profielweergaven
 1. harrie

  Promoties in Europa om geocachen te boosten?

  regenboog2, Op OC hoef je deze keuze niet eens te maken. Het is en blijft simpelweg gratis voor iedereen 🙂 Om gelijk maar een misverstand uit de weg te ruimen. Een Geokrety kun je loggen zonder een account aan te maken op hun site. Als een TB in een Opencache cache terecht komt? De bedoeling van de cacher is dan echt prima, helaas is .com dan de missende schakel omdat deze trackable niet als echt behandeld (lees geen verdiensten) wordt 😉 Voor de Geokrety site en de OC sites is het geen probleem om GC te vermelden en zelfs te helpen. Ben al sinds 2004 met cachen bezig maar heb GC nog geen enkele vinger uit zien steken naar alternatieve sites. Met grote uitzondering (en waardering) van deze regionale GC site.
 2. harrie

  Promoties in Europa om geocachen te boosten?

  GC.com was en zal altijd een Amerikaanse site blijven en Europa is eigenlijk een soort aanhangsel die probeert hiervan te profiteren. Helaas kijkt de gemiddelde cacher niet verder dan GC en hierdoor hebben de cachingsites die in Europa voet aan de grond proberen te krijgen een kleine kans van slagen. De aantallen zijn blijkbaar toch wel heel belangrijk en trekt men toch naar GC al heeft men toch hun bedenkingen gezien het aantal klachten die overal te lezen zijn. Het ligt misschien aan de geaardheid van de huidige (westerse) cacher die het belangrijker vind om punten te scoren i.p.v. echte caches te plaatsen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Opencaching community. Opencaching Polen is een echte tegenhanger van GC met zeer veel bedrijvigheid. Opencaching Duitsland is ook een best bezochte site met veel verkeer. Als men dan Opencaching Benelux bekijkt dan schieten de tranen in de ogen want er lijkt totaal geen interesse in te zijn al zijn er best wel voordelen ten opzichte van GC. Opencaching is niet commercieel en dus helemaal gratis inclusief alle downloads van alle caches zonder iets van Pocket Quarries. Ook bied Geokrety een gratis alternatief de Trackable aan maar die wordt door de fanatieke GC aanhangers als onecht beschouwd en soms ook zelfs weggegooid als oud vuil. Het lijkt wel dat als er geld betaald moet worden dat het pas als echt beschouwd mag worden. Wie weet!!!!!!
 3. harrie

  Het blijft uitkijken met loslopend vee!

  Dat valt toch wel mee? Je moest eens weten wat een mens allemaal doet om zijn territorium te beschermen
 4. harrie

  Het blijft uitkijken met loslopend vee!

  Het valt dus allemaal wel mee. Hoop drukte om niks. In het dagelijkse leven loop je meer gevaar
 5. harrie

  Het blijft uitkijken met loslopend vee!

  Wat mij altijd verbaast is dat de dieren in 99,9% gevallen de schuld krijgen. Dieren moeten blijkbaar braaf doen wat de mensen willen en het liefst ook menselijk normen en waarden aan nemen. Als de betreffende stier zijn gebied wil beschermen is dat een normaal dierlijk gedrag en daar mag de mens heus wel respect voor hebben. Ben in het verleden ook wel eens door een weiland gelopen waar een 10 tal koeien op mij af kwamen rennen. Ben in mijn leven nog nooit zo sierlijk over een afrastering gesprongen. Hadden die koeien dan ook afgemaakt moeten worden? Nee hoor, dit was mijn fout. Ben ook ooit in mijn neus gebeten door een hond die ik in zijn neus blies. Had die hond dan ook afgemaakt moeten worden? Nee, ikzelf was de oorzaak. Met andere woorden. Dieren doen hun (natuurlijke) ding en daar moet je als mens mee kunnen leven.
 6. harrie

  Het nieuwe forum is actief

  Gewoon even een tijdje afwachten tot alles ingesteld is. Het is een hoop werk om een forum naar wens in te richten
 7. harrie

  Ik Wil Me Even Voorstellen En Direct Afmelden

  Dat er veel mis is op GC dat weet iedereen maar er mag vooral niet over gepraat of geschreven worden. Wat is er mis met gratis cachen? Er zijn ook gratis alternatieven maar dat is net niet goed genoeg blijkbaar voor een gemiddelde GC cacher.
 8. harrie

  Oei Dat Is Schrikken

  Ben 3 keer vanaf 0 begonnen. 1e keer bij GC, 2e keer bij TC en 3e keer bij OC. Als je aan mij zou vragen hoeveel caches ik totaal gevonden heb zal ik dat eerst op moeten zoeken. Het interesseert me echt geen bal
 9. harrie

  Oei Dat Is Schrikken

  Zou wel grappig zijn als iedereen op 0 zou staan, dan gaan er een heleboel huilie huilie doen
 10. harrie

  Waarom Een Foto Met Gps?

  Het is voornamelijk dat je aan kunt tonen dat jijzelf die foto gemaakt hebt. Jezelf op de foto zetten kan geen verplichting zijn. Je kunt ook creatief zijn door iets persoonlijks in je foto te laten zien, zoals je fiets, rugzak of iets dergelijks. Dit is meestal om te voorkomen dat een logger een foto van het internet of streetview gaat gebruiken.
 11. harrie

  Reviewer

  Er zijn er meer die niet meer bij GVI willen zijn waarvan ik zelfs denk dat het voornamelijk de serieuze cachers zijn. De hedendaagse trend is om zoveel mogelijk te hebben. Dat komt de kwaliteit niet ten goede.
 12. harrie

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Tot nu toe heb ik nog geen smartphone nodig gehad om te cachen. cgeo staat er wel op voor testdoeleinden voor OC. Werk het liefste met de ouderwetse GPS en een papieren cachebeschrijving. Het meeste kun je van tevoren invoeren in de GPS en tijdens het cachen aantekeningen maken op de papieren afdruk. Bij thuiskomst kan er gelogd worden met de eventuele aantekening en in een map gestoken worden. Noem me ouderwets maar dit is voor mij nog steeds de mooiste manier van cachen Edit. De smartphone gebruik ik voornamelijk tijdens het cachen om foto's te maken.
 13. harrie

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  In het verleden ooit een PDA gebruikt en daarna alleen maar een GPS gebruikt.
 14. harrie

  Vlindertje Is Niet Meer

  Harrie, je mag de caches die ooit door Team Aragorn bij QC gelegd zijn, weggooien. Deze caches waren reeds gearchiveerd op QC dus zullen deze niet bewaard worden.
 15. harrie

  Vlindertje Is Niet Meer

  Deze sublieme caches gaan terug komen in hun volle glorie zoals Geowolf het bedoeld had. Niet voor het grote publiek zoals bij GS maar bij een kleinere caching site waar de kwaliteit voorop staat en niet waar de punten belangrijk zijn. Opencaching heeft nu de beschikking over alle gegevens van QC om deze caches weer in originele staat terug te brengen op een kleinere site want QC bestaat dus ook helaas niet meer. Het zal enige tijd duren maar OC wil als ode en nagedachtenis aan deze grote cacher zijn caches weer gaan publiceren. Dit natuurlijk met verkregen toestemming. Ook ander caches van diegene die bij QC hun caches gepubliceerd hadden zullen worden opgeslagen zodat deze gegevens voor de eigenaren beschikbaar blijven.
×