Jump to content

harrie

Donateurs
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Everything posted by harrie

 1. Is zeker wel leuk en leerzaam om naar te kijken. Aangezien dit draadje ook over muziek gaat bedacht ik mij dat ik ook graag naar dit soort dingen kijk en het liefst zo luid mogelijk.
 2. Stel je voor dat je daar als argeloze wandelaar loopt die lekker even aan het genieten is van de natuur.
 3. Helemaal mee eens. Ben niet anders gewend
 4. Je kunt beter die wapens vinden wat een stuk spannender is dan zo'n saai filmkokertje
 5. Wat moet de CO er aan doen? Als de CO's er iets aan zou willen doen zoals een mailtje of andere manier wat op een vriendelijke manier zou gebeuren, dan krijgen zij een middelvinger of andere ongewenste zaken naar hun hoofd. De CO's moeten het tegenwoordig wel prima vinden!!!!
 6. Zelfs niet met alle GSM's en GPS'en. Doet me toch bedenken of het nu beter is dan vroegah
 7. Ben zelf banger voor de mans dan voor de wolf.
 8. Hier liggen deze zaken nog in een bureauschuif (Vlaams voor lade). De batterijen zijn slecht en wat dikker geworden maar met een kabeltje werkt het allemaal nog. Dat waren nog eens tijden. Bij regenachtig weer een plastic zakje om de PDA heen of een otterbox. Je deed van alles om dat ding droog te houden
 9. Die tijd heb ik niet meegemaakt. Zo'n 2 jaar later konden we dan blij zijn met een pocketpc en de kabouterkaarten. Het navigeren met de auto deden we dan met een gehackte TomTom op diezelfde pocketpc.
 10. Iedereen weet het maar je mag er natuurlijk niets van zeggen
 11. Daarom is het o zo belangrijk om een goede hint bij de cache te schrijven en eventueel een duidelijke spoilefoto te voorzien.
 12. Tja, dat was in de tijd dat de (school)jeugd lekker buiten speelden met een voetbal of knikkers en zichzelf konden vermaken terwijl de volwassenen (met rijbewijs) en een echte GPS op pad gingen om een cache te zoeken. Nu kijken diezelfde volwassenen toe hoe de (school)jeugd vindt hoe het cachen heden ten dage zou moeten zijn. Oude tijden kunnen echt veel beter en mooier zijn
 13. Oeps, In het verleden werkte dat prima Heden ten dage werkt het ook nog wel maar dan op een andere site
 14. De locatie moet op het plekje van de cache zijn. Daar wordt immers ook gezocht. Mocht je een multi maken dan is het raadzaam om het parkeer coördinaat te gebruiken die bovenaan de pagina staat. Handig voor de mensen die met Tomtom naar jouw cache navigeren. Harrie (Geocachend met Opencaching zonder gezeur)
 15. Waarom niet doen wat de mensheid al heel lang doet? Baken een gebied af en zet daar een paar wolven neer. Laat er om de zoveel tijd een afgeschreven koe, schaap of weet ik veel wat voor een dier in los en de wolven kunnen op jacht. Bedenk me net dat je er af en toe een crimineel in plaats van een afgeschreven dier in los kan laten Zo is er voor ieder probleem wel een oplossing.
 16. Het lijkt of iedere fabrikant iets anders in de batterijen inbouwt. Als ik de batterijen oplaad voor de drone en ze dan laat liggen zullen ze na 3 dagen gaan ontladen tot 20%. Volgens dit principe zou je batterijen na het opladen direct in een apparaat moeten steken en in gebruik moeten stellen. De AA batterijen zal ik pas gaan laden net voor het moment dat ik denk ze te gaan gebruiken zoals reserve tijdens het cachen.
 17. Toch wat meer functie voor je centen De meeste functies zijn overigens elders al jaren beschikbaar. Misschien dat GC dit toch ook afgekeken heeft van gratis sites?
 18. Voor mij is het nog geen 25 km. Maar ik pas
 19. Wat is het probleem dan?
 20. Het zoeken op cachenaam is behoorlijk belabberd bij GC. 2 van bovengenoemde caches kan ik niet eens vinden, Kan dus niet kijken en/of vergelijken.
 21. Heb eens die app geinstaleerd en verschillende caches geopend. Bij veel caches zie je de afbeeldingen maar bij een aantal zie je geen afbeeldingen. Op de gewone computer zijn deze dan weer wel te zien. Wanneer ik de app c:geo open met diezelfde caches dan zie ik ook de afbeeldingen. Denk haast dat het aan de app van GC zou kunnen liggen.
 22. Dus je laat de mening van anderen toch meetellen om een cache naar jouw voorkeur te beoordelen? Je kunt vragen draaien tot je er duizelig van wordt. Plaats caches die jij leuk vindt. Er zullen beslist wel cachers zijn die dit ook leuk vinden. Wat maakt een tradi makkelijk ? Ik vind een tradi makkelijk als je er minimaal 2 kilometer voor moet lopen. Ik ga zelfs een omweg maken als er 5 of 10 kilometer gewandeld mag worden voor een simpele box. Als ik 500 meter moet lopen om een goed gevulde box te vinden geef ik graag een favo/aanbeveling. Als ik 5 kilometer moet lopen voor een micro dan geef ik geen favo/aanbeveling. Het cachen gaat voor mij immers om het vinden van een schat op (of in de buurt van) een aantrekkelijke locatie en niet om een logvodje te kunnen tekenen.
 23. Eerlijk gezegd kunnen die favo's/aanbevelingen mij niet interesseren die andere cachers geven want die hebben immers een andere smaak dan ik. Als er 2 te kiezen zijn dan loop ik ze het liefst alle 2 om een eerlijk en persoonlijke oordeel te geven welke een favo/aanbeveling waardig is. Zie het vaker tegenwoordig, mensen laten zich te vaak sturen naar wat anderen leuk vinden. Doe wat je eigen intuïtie aangeeft en niet wat anderen zeggen. Dit toont zich voornamelijk door de (achterlijke) vraag: Ik ga naar ????? en welke cache(s) moet ik doen? Meestal zijn de antwoorden dat bepaalde caches veel favo's hebben. Doe eens gek en volg je eigen dingetje en ga op onderzoek uit welke cache jou aantrekt om te lopen.
 24. Het idee van favorieten komt overigens van uit het Opencaching Netwerk wat de meeste mensen niet eens (willen) weten. Daar worden het aanbevelingen of recommendations genoemd. Het huidige cachen is gebaseerd op veel caches te vinden op 1 dag waardoor het niet meer overeenstemt met een aantal jaren geleden toen je maar 1 of een paar caches op een dag vond. Toen moest je meerdere dagen cachen om een favo te krijgen die je uit kon delen op een cache die (naar eigen oordeel) het verdiende. Nu loopt men een trail op een dag van 50, 80 of 100 ??? caches en je hebt al tot 10 favo's te verdelen. Meestal gaat er dan 1 naar de bonus en de rest kan bewaard/opgepot worden. Met krijgt dus meer favo's te besteden dan eigenlijk nodig waardoor er favo's uitgeven worden aan caches die echt niets voorstellen. Naar mijn mening passen de favo's niet meer in het huidige cachebeeld waar massa de boventoon voert.
×
×
 • Create New...