Spring naar bijdragen

Birdie.NL

Leden
 • Aantal bijdragen

  661
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Waardering in de gemeenschap

55 Uitstekend

Over Birdie.NL

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 12/09/1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recente profielbezoeken

2,903 profielweergaven
 1. Soms lijkt het wel of er meer dan een oceaan tussen Groundspeak HQ en geocachers te liggen. Ik zie ergens op de .com site een actie over Neefjes van Donald Duck-trackables. Toch iets dat globaal zal aanspreken. Niets blijkt minder waar: alle actuele promoties op https://www.geocaching.com/promotions/zijn USA only. de enige partner aan deze kant van de oceaan in de laatste jaren lijkt de stad Hannover te zijn (overigens in de promotie als Hanover gespeld, sic). Als je je als globaal spel afficheert, zul je toch iets meer moeten doen, of heb ik het mis als er een neerwaartse trend qua aantallen geocachers in is gezet? Niet dat aantallen alles zijn - een actie vóór meer mooie, interessante, bezoekwaardige caches is mij even lief.
 2. Birdie.NL

  Het eerste rondje!

  IJs kan ik nog wel gebruiken - de regen heeft buiten voor een beetje verkoeling gezorgd, maar binnen kookt het nog.
 3. Birdie.NL

  Selecteren op percentage favo's

  Op Project-GC kun je zelf kiezen bij Statistieken voor aantal, percentage of Wilson score (per cache type, land, provincie) https://project-gc.com/Statistics/TopFavPct
 4. nl1ede,

  Ik zou het vragen via de email aan een of meerdere reviewers.
  Op https://wiki.groundspeak.com/display/GEO/Netherlands

  vind je rechtsboven alle reviewers van Nederland. Klik door op een naam en je krijgt een emailadres te zien.

  Dan weet je tenminste of je deze cache kunt verhuizen of dat je hem opnieuw moet aanmelden (met dezelfde inhoud op de locatie na).

  groet, Birdie.NL

 5. Birdie.NL

  GPSmap 66 ?

  Ik zie toevallig net in de folder van de ANWB een Garmin eTrex touch 25 in de aanbieding, met o.a. geocachen vermeld en 200 voorgeladen wandelingen. https://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/elektronica/navigatiesystemen/wandelnavigatie/garmin-etrex-touch-25-anwb-editie.html Een paar wisselende reviews. Maar dat gaat vooral over de schamele handleiding die Garmin levert. Wat dat betreft hebben ze in 15 jaar nog weinig geleerd. Zo te lezen heb je al ervaring met een GPS, dus wellicht dat dit iets is voor je.
 6. Birdie.NL

  geocaching.com offline?

  Zeker niet, ik heb meer Signal c.s. op het oog. Kan me voorstellen dat zo'n enorm pak, zoals ik laatst op het HCE zag, even in het serverhok is gezet. Laten "de Kikkers" er maar een helder kopje bouillon of thee op nemen, al dan niet met een paaseitje erbij.
 7. Birdie.NL

  geocaching.com offline?

  Had ook niet anders verwacht - hopelijk zijn er geen kikkers of labratten bij gesneuveld
 8. Birdie.NL

  Het blijft uitkijken met loslopend vee!

  Kleine biggetjes worden ook eens groot. Op de Veluwe hebben ze hun handen vol aan die lieve zwijntjes Nu moeten we natuurlijk ook niet te kleinzerig doen. Komt er spontaan een wolf uit het oosten aangelopen, gaan de schapenboeren zeuren. Terwijl die wolf al hongerig wordt van de aanblik van al die herten en runderen in de Oostvaardersplassen, om nog maar te zwijgen dat hij graag helpt bij het verminderen van het aantal herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De meeste natuur in Nederland is uiteindelijk toch cultuurlandschap. Laatst nog "geholpen" bij het openhouden van de heide, terwijl dat natuurlijkerwijs tot bos verandert.
 9. Birdie.NL

  Vreemde coordinaten x 12345678 y 12345678

  Qua getallen vallen X en Y buiten de grenzen van de Nederlandse grid (Rijksdriehoek). Maar wellicht is een buitenlandse grid (of plane) gebruikt: Brits, Amerikaanse, Frans, etc. Dat zou verklaren waarom er 2x8 cijfers zijn vermeld. Of is er in feite 2x5 cijfers bedoeld - dan kun je zo je WGS84 notatie aanvullen.
 10. Prachtig - nu hopen dat niet hele kolonies vogelkijkers er op af vliegen. Een paar jaar geleden in de Amsterdamse Waterduinen was een waterspreeuw gespot - meteen massa's mensen met kolossale lensen.
 11. Het intrigeert zeker welk vogeltje hier is neergestreken. Hopelijk wordt ook de informatie op http://www.gastvrijerandmeren.nl/Aanlegplaatsen/Waar+kun+je+aanleggen/Dode+Hond/default.aspx aangepast. Neem tenminste aan dat iedereen per boot naar de Dode Hond gaat - niet per vliegtuig. Vooral curieus als je leest dat nauwelijks een maand geleden er besloten is om de haven te vernieuwen en er gekeken naar aanvullende recreatieve voorzieningen: http://www.gastvrijerandmeren.nl/Over+ons/Nieuwsarchief+over+ons/968676.aspx
 12. Birdie.NL

  Slowcachers Uit De Kast!

  Ter gelegenheid van de Olympische Winterspelen heeft Google dagelijks een andere filmpje. Vandaag https://www.google.nl/webhp?hl=nl&dcr=0&ictx=2&sa=X&ved=0ahUKEwjDz7CL8q_ZAhWpIMAKHd4bDH0QPQgD Dat doet me wel erg denken aan de verschillen binnen het geocachen. Sommigen noemen zich slowcachers, andere puntjesjagers, weer andere podiumgasten ... en zo kunnen nog wel wat analogieën bedenken.
 13. Goedendag team Speurvuur, Je zegt de Alpenkaart van OpenFietsMap zelf niet te kunnen aanpassen. Maar dat kun je nu juist wel. Net zelf geinstalleerd in Mapsource. Via de Kaartknop kun je de gewenste kaartdelen kiezen en daarna overdragen naar je GPS, in mijn geval een Dakota20. Mijn testje bevatte o.a. Spittal an der Drau - prima te zien en inderdaad met hoogtelijnen. Succes met het maken van de kaarten. groet, Birdie.NL NB bij het overdragen werd/wordt steeds een zelfde kaart-ID gebruikt, wat zorgt dat bij 2 kaarten met gelijk ID-nr er maar 1 toont op je GPS. Met http://www.javawa.nl/gmtk.html kun je dit kaart-ID aanpassen (via de optie Extra - Kaart-naam en -ID aanpassen).
 14. Birdie.NL

  Creditcard Nummer Veranderen

  Helaas kun je niet direct bij GrondSpraak met Ideal betalen. Maar je kunt wel via Paypal betalen - en Paypal kan je koppelen aan een nederlandse rekeningnummer. Je kunt zelf kiezen om vooraf een bedrag op je PP-account te hebben staan, of dat het na je aankoop wordt aangezuiverd. Een creditcard is dus niet perse nodig voor je premium account.
 15. Birdie.NL

  www.geocaching.nl site is weg? Ik krijg een error

  Check even de URL. Voorheen stond er www.geocaching.nl/index/, nu voldoet www.geocaching.nl Dus de oude favoriet weggooien cq. aanpassen.
×