Spring naar bijdragen

Birdie.NL

Leden
 • Aantal bijdragen

  710
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  18

Waardering in de gemeenschap

67 Uitstekend

Over Birdie.NL

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 09-12-1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recente profielbezoeken

4153 profielweergaven
 1. Zo heeft ieder zijn eigen methode - gezien de kaart genoeg doosjes om elke dag een smiley op de kaart te zetten
 2. Ik heb de eerste opzet met 30+ op- en aanmerkingen teruggezonden. Deze fout heb ik ook aangegeven - inclusief dat .com de officiële website is en .nl voor het forum en sociaal gebeuren / uitleg is.
 3. Na een oproep op deze site heb ik me laten interviewen door een journaliste. Het resultaat staat vandaag in Haarlems Dagblad, Noord-Hollands Dagblad en Gooi en Eemlander. Het lijkt me een goede weergave met flink wat achtergrondinformatie en genoeg aanknooppunten voor wie wilt beginnen. Schatzoeken kan overal - Haarlems Dagblad 14072020.pdf
 4. Birdie.NL

  Wolven Terug In Nederland?

  Hatsjekiedee, kijkbuiskinderen. Ik begrijp die Drenten niet. Komt er een nieuw dier langs met tal van mogelijkheden: wolfensafari, wolvenfluisteraar wolfshondenkennel wolvenhek-industrie & -installateurs wolvenvoer-industrie wolvenbosbouw Find your inner wolf. Ik keer maar terug naar het Grote Dierenbos ... en ja, zo'n lief geocache-kokindje gaat er best in (vrij naar Bor de Wolf)
 5. Birdie.NL

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  Het belangrijkste lijkt mij vooral één of meerdere plekken die je interessant en/of mooi vindt om aan andere mensen te tonen. Daarna komt het idee / inspiratie om daar een geocache van te maken. Met eventuele hobbels zoals andere geocaches cq waypoints die zorgen dat je daar geen fysiek waypoint/cache kunt leggen. Of toestemming krijgen - een plek kan nog zo mooi zijn, maar als de grondeigenaar geen pottekijkers wilt hebben ... Soms kun je er een mouw aannaaien, soms ook niet. Praat met wat medecachers uit de regio, die al ervaring hebben met caches leggen (normaliter makkelijk bij een event, nu eerder digitaal). Succes bij het uitwerken
 6. Birdie.NL

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  Sorry, maar ik begrijp je probleem niet. In principe kun je gewoon een cache listing aanmaken, waarin je alle waypoints, vragen, etc aanmaakt. Een proefloper kun je gewoon een pdf-afdruk, maar ook een gpx-bestand sturen voor zijn gps of smartfoon. Als alles klopt, je toestemming hebt geregeld, (fysieke) waypoints in orde zijn, eindcache geplaatst, etc - ter review aanbieden. Ja, je kunt ook alles in Word zetten, maar waarom niet meteen in de listing aanpassen? Die hoeft echt niet meteen in 1 keer geschreven te worden. Ik doe er ook wel eens een paar maanden over voor het klopt.
 7. Birdie.NL

  Verkeerde log

  Je kunt je log verwijderen. Ga naar de bewuste geocache. Onder je eigen log staat "View / edit log". Klik daarop - dan krijg je enkel de log te zien. Rechts erboven staat een prullenbak, waarmee je de log kunt verwijderen.
 8. Birdie.NL

  Natuurbrand in Drenthe

  Ik zou zeggen: even op tijdelijk onbeschikbaar zetten en cache-controle nadat de rookwolken zijn opgetrokken en de brandweer vertrokken is. Heeft de CO een goede reden voor een wandeling.
 9. Weet ik niet uit ervaring - zit zelf in het westen des lands. Maar al zwervend langs berichten over het Wouda-gemaal kwam ik dit tegen. Voor wie het wil weten: https://overstroomik.nl/
 10. https://www.lc.nl/friesland/weststellingwerf/Fietspad-bij-Steggerda-onbegaanbaar-door-hoog-water-Lende-25390212.html Flinke kans dat hierbij een paar caches uit het plaatselijke fietstrail tijdelijk onbereikbaar zijn (o.a. https://www.geocaching.com/geocache/GC7V3BR)
 11. Nu twee dagen later een update: thuis werkt de printer weer gewoon zonder daadwerkelijke aanpassing bij ouders bleek de zwarte inktcartridge leeg. Na vervanging geen probleem (al had ik inmiddels de printer zelfs opnieuw geinstalleerd) Het zal wel een bijzondere samenloop van omstandigheden zijn geweest.
 12. Vreemd gebeuren - de omweg via een pdf levert in ieder geval wel een volledige afdruk. Wellicht heb ik ergens in mijn voorkeuren of cookie-settings iets aangepast waardoor de web-afdruk nu fout gaat. Tot vorige week verliep alles op rolletjes - en met 10 jaar cache-ervaring weet ik toch wel iets van geocachen en de website.
 13. Ik probeer een paar multi's af te drukken maar dat lijkt niet goed te functioneren. Enkel plaatjes komen door, maar alle tekst is blanco. Zowel thuis als bij mijn ouders geprobeerd - zelfde resultaat dus een lege printercartridge was het zeker niet. Heeft GS weer iets gemold?
 14. De eerste die een beetje sense maakt, al zijn de faciliteiten meer dan een decennium te laat
 15. Birdie.NL

  Terugkijken op 2019

  Op het gevaar af dat dit verlandt in de eeuwige woordenstrijd tussen kwantiteit en kwaliteit. Je moet bij zo'n overzicht natuurlijk ten eerste kijken naar wie het maakt: Groundspeak. Die kunnen niet anders kijken dan naar cijfertjes. Laat ik die dan even relativeren: 42398 events met 695853 bezoekers betekent gemiddeld 16,4 bezoekers per event. Behoorlijk overzichtelijk dus, met kans om met iedereen te spreken. Dan stap je ook sneller op een nieuw gezicht af - de ene keer blijkt het een oude rot, een volgende keer iemand die zijn/haar eerste event bezoekt en tips zoekt. Gelukkig maar 2 Giga-events: Hamburg met 5516 attendees en Berlijn met 3784. Persoonlijk heb ik weinig met dit soort grote events. Op nederlandse mega-events als Hoorn of Twente is het, op een paar piekmomenten na, nog uit te houden. Je loopt altijd wel een bekende tegen het lijf. Als je dit jaar naar Geodoorn gaat, kun je binnen 500 meter in het bos lopen en niemand zien óf in de rij staan voor een attractie - het is maar waar je hoofd naar staat. Dat is precies de variatie waarom ik geocache. De ene dag 1 lange(re) multi in het bos, een andere dag combineer ik stads- of museumbezoek met een paar traditionals en opgeloste puzzels. Prima als iemand 'maar' 10 geocaches per jaar doet - voor mij is dat eerder een gemiddelde cachedag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...