Spring naar bijdragen

Birdie.NL

Leden
 • Aantal bijdragen

  637
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  10

Waardering in de gemeenschap

52 Uitstekend

Over Birdie.NL

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 12/09/1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recente profielbezoeken

2,706 profielweergaven
 1. Slowcachers Uit De Kast!

  Ter gelegenheid van de Olympische Winterspelen heeft Google dagelijks een andere filmpje. Vandaag https://www.google.nl/webhp?hl=nl&dcr=0&ictx=2&sa=X&ved=0ahUKEwjDz7CL8q_ZAhWpIMAKHd4bDH0QPQgD Dat doet me wel erg denken aan de verschillen binnen het geocachen. Sommigen noemen zich slowcachers, andere puntjesjagers, weer andere podiumgasten ... en zo kunnen nog wel wat analogieën bedenken.
 2. Goedendag team Speurvuur, Je zegt de Alpenkaart van OpenFietsMap zelf niet te kunnen aanpassen. Maar dat kun je nu juist wel. Net zelf geinstalleerd in Mapsource. Via de Kaartknop kun je de gewenste kaartdelen kiezen en daarna overdragen naar je GPS, in mijn geval een Dakota20. Mijn testje bevatte o.a. Spittal an der Drau - prima te zien en inderdaad met hoogtelijnen. Succes met het maken van de kaarten. groet, Birdie.NL NB bij het overdragen werd/wordt steeds een zelfde kaart-ID gebruikt, wat zorgt dat bij 2 kaarten met gelijk ID-nr er maar 1 toont op je GPS. Met http://www.javawa.nl/gmtk.html kun je dit kaart-ID aanpassen (via de optie Extra - Kaart-naam en -ID aanpassen).
 3. Creditcard Nummer Veranderen

  Helaas kun je niet direct bij GrondSpraak met Ideal betalen. Maar je kunt wel via Paypal betalen - en Paypal kan je koppelen aan een nederlandse rekeningnummer. Je kunt zelf kiezen om vooraf een bedrag op je PP-account te hebben staan, of dat het na je aankoop wordt aangezuiverd. Een creditcard is dus niet perse nodig voor je premium account.
 4. www.geocaching.nl site is weg? Ik krijg een error

  Check even de URL. Voorheen stond er www.geocaching.nl/index/, nu voldoet www.geocaching.nl Dus de oude favoriet weggooien cq. aanpassen.
 5. Het nieuwe forum is actief

  Het Geocafe is weer open voor reacties - bedankt. Nu de bezoekers binnenhengelen - of zal een magneetstok beter helpen
 6. Het nieuwe forum is actief

  Komt het door het indexeren dat je nog niet bij elk onderwerp kunt reageren? Zo zie ik bij het Geocafe 2018 (nog) geen antwoord-venster.
 7. Het Forum Stopt Ermee

  Zeker een flink radicale aanpassing want anders zou dit wel in een soort nachtelijk service window gedaan kunnen worden. We gaan het wel merken.
 8. Persoonlijk vind ik het wel een mooi ontwerp en een bijzondere vorm. Dus binnenkort hoop ik er 1 aan te schaffen.
 9. Nieuwe Website / Verhuizing

  Het is nog wat wennen en rondkijken. Alle begin is moeilijk, maar fris oogt het zeker. Dus alle lof voor de bouwers. Een punt om op te lossen: ik log in met onthouden aangevinkt maar blijf, als ik later terug naar de homepage ga, de opties aanmelden/inloggen zien en het introfilmpje. Dan wil ik graag direct (naar believe) het laatste nieuws, de laatste forumberichten en/of de laatste nieuwe caches zien. Dat zorgt dat je als herhaald bezoeker terugkomt. Algemeen op pagina's: het grijsblok met de gecentreerde pagina-titel vreet veel kostbare schermruimte. Kan het grijs niet weg en de titel naar het begin van de inhoud (content) In de chat: - kan de lijst Chat users niet dynamisch ververst worden. Nu moet ik na aangeven naam alsnog de pagina verversen om te zien dat ikzelf een van de chat users ben. - het kopje Chat users zou ik noemen: Aanwezig of Nu in de chat - het venster is klein in vergelijking met de vorige versie (inmiddels verbeterd ) met vriendelijke groet, Birdie.NL
 10. Nieuwe Website / Verhuizing

  Succes! Hopelijk gaat alles gesmeerd. De storm is in ieder geval al verder Europa ingetrokken.
 11. Multicache Maken.

  Als je een fysiek waypoint maakt, moet je zeker toestemming hebben van de (grond)eigenaar.
 12. Pq Met Als Filter "hoogteniveau V/d Cache"

  Zo te zien: https://www.geocaching.com/geocache/GC6Z6KY_well-vertically-travelled-challenge Ik mis een cache tussen de 400-450m dus dat wordt tenminste nog eens de Ardennen in om te voldoen. De vraagsteller, Woodwhisperer, mist alleen nog een cache tussen 901m - 950m: 0 finds
 13. Ik Wil Me Even Voorstellen En Direct Afmelden

  In ieder geval iemand die met het verkeerde been uit bed is gestapt in 2018. Tenzij dit een alter ego is van Barny die een minder kritische legger wilt aanpakken. Maar dat zou ik dan directer aanpakken en de CO aanspreken in plaats van een negatief getint stukje op het forum.
 14. Pq Met Als Filter "hoogteniveau V/d Cache"

  Als ik het goed begrijp wordt op geocaching.com de hoogte niet bijgehouden. Zowel GSAK als Project-GC voegen de hoogte toe op basis van NASA satelliet-gegevens: https://project-gc.com/Home/FAQ#4179902386
 15. Pq Met Als Filter "hoogteniveau V/d Cache"

  Goedendag Woodshisperer, Ik gebruik zelf GSAK om uitgebreid te kunnen zoeken door de geocaches, zo ook op hoogte. Daar heb je de aangegeven opties: Zoeken - Filteren Daarin kan ik aangeven: alleen Gevonden caches (: want ik laad af en toe een My Founds Query) op tab Algemeen Vervolgens op tab Overig kan ik op Hoogte selecteren, bijvoorbeeld tussen 900 en 1000m. In Project-GC kun je alleen als betalend lid uitgebreid zoeken. Ik neem aan dat hoogte daar ook één van de opties is. Vind wel een script dat hoogte toont op de cache-pagina: https://openuserjs.org/scripts/JRI/Geocache_Height groet, Birdie.NL
×