Spring naar bijdragen

Birdie.NL

Leden
 • Aantal bijdragen

  669
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  13

Waardering in de gemeenschap

58 Uitstekend

Over Birdie.NL

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 12/09/1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recente profielbezoeken

3,166 profielweergaven
 1. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Als je even doorzoekt op internet zie je dat Hollands Hoop een tv-serie uit 2014 is, waar ook een interactief spel voor is gemaakt, ter promotie. De borden lijken me daarvan een afgeleide.
 2. Op zich lijkt alles weer te werken, al zie ik opeens naast de WGS84-coordinaten een nerveus "bezig"-balkje aan het zoeken naar de Elevation (op een cache-pagina).
 3. Daar valt alleszins mee te leven. Al ben ik wel benieuwd of er daarna weer functionaliteiten bij of weg zijn. Dat meldt de blog niet.
 4. Birdie.NL

  Geocaching.be

  Volgens mij hoeft er geen apart Vlaams deel gemaakt worden. Tenzij er daar een enorme behoefte aan zou zijn om een extra grens te trekken. De taalgrens ligt een stuk zuidelijker - al is die vanuit Maastricht zo te overschreiden op een cache-fietstrip.
 5. Alles is relatief. Door de jaren heen word je meer ervaren en kieskeuriger. Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst een geocache liep, jawel een multi, door een bos waar ik al jaren kwam voor "gewoon wandelen", gaf dat een extra dimensie en belevenis. Door de variatie aan types, terreingesteldheid, cachegrootte, etc heb ik geleerd om te variëren en diverse doelen stellen. Soms 1 mooie multi op 1 dag, de andere keer vooral fietsen langs een trail, besloten door een drankje bij een leuke gelegenheid of in combinatie met een museumbezoek. De ene keer is het super, een andere keer kan het tegenvallen door matig onderhoud, slecht uitgemeten waypoints of niet gevonden caches. Puzzelen vind ik leuk voor in de winter of avond, maar de plekjes vallen regelmatig tegen. Een eerste maal ... blijft meestal beter hangen dan de tigste wegwerpkoker. Toch word ik nog altijd verblijd door de onbekende mooie plekjes van deze wereld waar het geocachen mij brengt. Zo tripte afgelopen week opeens een hermelijn met een prooi 10m voor mijn fiets dwars het dijkje over in Zeeuws-Vlaanderen - waar ik de mooiste vestingstadjes van Nederland ben tegengekomen (al was vorig jaar Bourtange ook bijzonder).
 6. Birdie.NL

  Geocaching.be

  En dat, discussiëren over de kwaliteit van geocaches, vind ik dan weer in een ander item passen - dit item gaat over het verdwijnen van geocachen.be
 7. Birdie.NL

  Geocaching.be

  Dus vooral veel reageren, de reaguurders komen toch wel .. dat moet je toch niet weerhouden om vragen te durven stellen of te beantwoorden. Het asociale van de social media is dat er steeds meer, kleinere clubjes ontstaan. Wees blij dat er allerlei soorten geocachers bestaan, alleen of met het gezin, traditional - puzzel en/of multi-liefhebber, de FTF-hunters, veel-cachers of slechts af en toe, de wandelaar, fietser, motorrijder of auto-rijder, etc. Pick en mix, naar believen. Het mooie van forum-sites zoals geocaching.nl en geocaching.be vond en vind ik dat je veel verder terug in de tijd kan zoeken, omdat we allemaal soms tegen dezelfde problemen aanlopen. Jammer dat daar nu een schakeltje verdwenen is.
 8. Soms lijkt het wel of er meer dan een oceaan tussen Groundspeak HQ en geocachers te liggen. Ik zie ergens op de .com site een actie over Neefjes van Donald Duck-trackables. Toch iets dat globaal zal aanspreken. Niets blijkt minder waar: alle actuele promoties op https://www.geocaching.com/promotions/zijn USA only. de enige partner aan deze kant van de oceaan in de laatste jaren lijkt de stad Hannover te zijn (overigens in de promotie als Hanover gespeld, sic). Als je je als globaal spel afficheert, zul je toch iets meer moeten doen, of heb ik het mis als er een neerwaartse trend qua aantallen geocachers in is gezet? Niet dat aantallen alles zijn - een actie vóór meer mooie, interessante, bezoekwaardige caches is mij even lief.
 9. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  IJs kan ik nog wel gebruiken - de regen heeft buiten voor een beetje verkoeling gezorgd, maar binnen kookt het nog.
 10. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Wat een verhalen over een eenzame zebravink, die toch weer een maatje krijgt, en Welshe klimmetjes. Ik hou het op de Utrechtse Heuvelrug: 2e Pinksterdag heerlijk gefietst, over de Amerongse Berg naar kasteel Amerongen voor de Dag van het Kasteel en daarna via de dijk richting Wijk bij Duurstede naar ridderhofstad Sterkenburg. Uiteindelijk zelfs even over voormalige vliegbasis Soesterberg. Zon te over om buiten te vertoeven. (lijkt wel een pseudo-palindroom)
 11. Birdie.NL

  Selecteren op percentage favo's

  Op Project-GC kun je zelf kiezen bij Statistieken voor aantal, percentage of Wilson score (per cache type, land, provincie) https://project-gc.com/Statistics/TopFavPct
 12. nl1ede,

  Ik zou het vragen via de email aan een of meerdere reviewers.
  Op https://wiki.groundspeak.com/display/GEO/Netherlands

  vind je rechtsboven alle reviewers van Nederland. Klik door op een naam en je krijgt een emailadres te zien.

  Dan weet je tenminste of je deze cache kunt verhuizen of dat je hem opnieuw moet aanmelden (met dezelfde inhoud op de locatie na).

  groet, Birdie.NL

 13. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Ook zonder trui was het gistermiddag uit te houden, tenminste bij de pyramide van Austerlitz.
 14. Birdie.NL

  GPSmap 66 ?

  Ik zie toevallig net in de folder van de ANWB een Garmin eTrex touch 25 in de aanbieding, met o.a. geocachen vermeld en 200 voorgeladen wandelingen. https://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/elektronica/navigatiesystemen/wandelnavigatie/garmin-etrex-touch-25-anwb-editie.html Een paar wisselende reviews. Maar dat gaat vooral over de schamele handleiding die Garmin levert. Wat dat betreft hebben ze in 15 jaar nog weinig geleerd. Zo te lezen heb je al ervaring met een GPS, dus wellicht dat dit iets is voor je.
 15. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Meteen het uitgelezen moment om een mooie wandeling uit te zoeken om de taart weg te lopen
×