Spring naar bijdragen

Birdie.NL

Leden
 • Aantal bijdragen

  774
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  26

Waardering in de gemeenschap

81 Uitstekend

Over Birdie.NL

 • Verjaardag 09-12-1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recente profielbezoeken

5098 profielweergaven
 1. Tja, deze optie ook geprobeerd. Na klikken op Herstel en Toepassen schieten de instellingen inderdaad om op de twee aangegeven posities. Maar als je daarna een nieuwe tab met zoeken opent ... zul je zien dat die instellingen niet onthouden zijn. Sta je weer op Alle en Alle. Terwijl qua cookie-instellingen Voorkeuren aanstaat - en daarvan zou je toch mogen verwachten dat tijdens een browsersessie dergelijke zaken onthouden worden. Ik hou het toch echt op broddelwerk vanuit Seattle.
 2. Natuurlijk kan ik de filter-instellingen aanpassen - maar ze staan niet standaard op "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" zoals wordt beweerd in de release. Het zou logisch zijn dat je (als premium-member) je filter-instellingen kunt opslaan, zodat je dat niet elke keer hoeft aan te passen. Maar goed, in GSAK is dat geen probleem en kun je ettelijke filters maken en opslaan.
 3. De meest interessante optie zou zijn: De filters "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" worden standaard toegepast voor Premium-leden. Alleen ... ik blijf gewoon alle caches ongeacht vondst-status zien. Ik probeer ook of je dit moet 'aanzetten' / activeren, maar niente. Kan iemand bevestigen dat het wel werkt bij hem/haar - wellicht in een andere browser dan Firefox?
 4. Precies mijn punt - ik ga ook liever lekker buiten wandelen en fietsen.
 5. Via GSAK kun je met een macro ook labcaches als wapypoints binnenhalen, inclusief de vragen - zodat ze inderdaad op de gps geladen kunnen worden. Helaas is voor het valideren van een labcaches nog altijd de smartfoon nodig, mét locatie en internetverbinding aan. Precies zaken die het accuverbruik lekker de hoogte injagen en ik daarom vrijwel altijd uitzet wanneer ik buiten de deur ben. (Al begrijp ik uit eerdere forumberichten dat je eventueel ook thuis een labcache kunt loggen - waarmee het voor mij buiten de definitie van geocachen valt.)
 6. Misschien als labcaches offline kunnen worden gedaan, met de vragen in een cartridge of gpx-bestand, dat ik enthousiast kan worden over dit cachetype. Tot op heden kunnen ze me nier echt bekoren. Wat dat betreft lijken ze erg op de Wherigo, die nooit uit de testfase gekomen lijkt te zijn.
 7. Gisteravond was er een veel interessanter duel te zien: Djokovic tegen Nadal op Roland Garros, 4 uur nagelbijtend spannend mét publiek Vandaag en morgen mogen de hockey-dames en -heren proberen Europees kampioen te worden. Dat andere toernooi kent pas over een maand zijn finale. Al zijn de reclames nu al hemeltergend vervelend.
 8. Kan me het niet zo heugen, maar begin juni kom ik op voor een volgende termijn. Ik hoop eraan te denken.
 9. Blijkbaar is Gelderland het eerst aan de beurt, de rest van de provincies zullen wel later bijgewerkt worden.
 10. Het inlezen van nieuwe caches moet inderdaad weer even aangezwengeld worden - een digitale ontstopper graag
 11. Dan zie ik de afbeelding op mijn beeldscherm, over lokale regels, geen overlast en netjes achterlaten
 12. GC wilt het liefste dat je plaatjes bij hen uploadt Zie https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=97&pgid=59
 13. De herinnering levend houden is goed, want alleen zo kunnen we ervan leren. Wel apart dat de geocache-link naar .nl wijst in plaats van naar .com
 14. Birdie.NL

  Qr code geocaching

  Qua thema voor een serie geocaches lijkt me dit wel een mooi idee. Een beetje vergelijkbaar met de Geopoly-serie waarvan de tegels van het spel Monopoly als voorbeeld zijn genomen - om de geografische spreiding te verzorgen zijn wel ruim 20 verschillende cache-eigenaren. Je kunt natuurlijk contact opnemen met een van de Nederlandse reviewers, dat je daar bijvoorbeeld 30 labcaches voor wilt gebruiken: https://wiki.groundspeak.com/display/GEO/Reviewers+voor+Nederland. Een labacache kan immers desnoods op 100km afstand worden gelogd - al zie ik daar geen meerwaarde in. Ik zou je aanraden er ook een paar fysieke caches (tradi, multi , puzzel) over maken. Zeker bij de laatste 2 soorten creëer je ook de gewenste attentie en aandacht op het onderwerp.
 15. Beter gezegd, ik zou er geen traan om laten als die suffeniertjes verdwijnen. Laat Grondspraak eens zorgen dat de cachepagina's sneller laden. Met laptop en wifi gaat het nog redelijk, maar op de smartfoon gaat vaak traag of zelfs niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...