Spring naar bijdragen

Birdie.NL

Leden
 • Aantal bijdragen

  662
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Waardering in de gemeenschap

55 Uitstekend

Over Birdie.NL

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 12/09/1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recente profielbezoeken

2,989 profielweergaven
 1. Soms lijkt het wel of er meer dan een oceaan tussen Groundspeak HQ en geocachers te liggen. Ik zie ergens op de .com site een actie over Neefjes van Donald Duck-trackables. Toch iets dat globaal zal aanspreken. Niets blijkt minder waar: alle actuele promoties op https://www.geocaching.com/promotions/zijn USA only. de enige partner aan deze kant van de oceaan in de laatste jaren lijkt de stad Hannover te zijn (overigens in de promotie als Hanover gespeld, sic). Als je je als globaal spel afficheert, zul je toch iets meer moeten doen, of heb ik het mis als er een neerwaartse trend qua aantallen geocachers in is gezet? Niet dat aantallen alles zijn - een actie vóór meer mooie, interessante, bezoekwaardige caches is mij even lief.
 2. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  IJs kan ik nog wel gebruiken - de regen heeft buiten voor een beetje verkoeling gezorgd, maar binnen kookt het nog.
 3. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Wat een verhalen over een eenzame zebravink, die toch weer een maatje krijgt, en Welshe klimmetjes. Ik hou het op de Utrechtse Heuvelrug: 2e Pinksterdag heerlijk gefietst, over de Amerongse Berg naar kasteel Amerongen voor de Dag van het Kasteel en daarna via de dijk richting Wijk bij Duurstede naar ridderhofstad Sterkenburg. Uiteindelijk zelfs even over voormalige vliegbasis Soesterberg. Zon te over om buiten te vertoeven. (lijkt wel een pseudo-palindroom)
 4. Birdie.NL

  Selecteren op percentage favo's

  Op Project-GC kun je zelf kiezen bij Statistieken voor aantal, percentage of Wilson score (per cache type, land, provincie) https://project-gc.com/Statistics/TopFavPct
 5. nl1ede,

  Ik zou het vragen via de email aan een of meerdere reviewers.
  Op https://wiki.groundspeak.com/display/GEO/Netherlands

  vind je rechtsboven alle reviewers van Nederland. Klik door op een naam en je krijgt een emailadres te zien.

  Dan weet je tenminste of je deze cache kunt verhuizen of dat je hem opnieuw moet aanmelden (met dezelfde inhoud op de locatie na).

  groet, Birdie.NL

 6. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Ook zonder trui was het gistermiddag uit te houden, tenminste bij de pyramide van Austerlitz.
 7. Birdie.NL

  GPSmap 66 ?

  Ik zie toevallig net in de folder van de ANWB een Garmin eTrex touch 25 in de aanbieding, met o.a. geocachen vermeld en 200 voorgeladen wandelingen. https://webwinkel.anwb.nl/webwinkel/elektronica/navigatiesystemen/wandelnavigatie/garmin-etrex-touch-25-anwb-editie.html Een paar wisselende reviews. Maar dat gaat vooral over de schamele handleiding die Garmin levert. Wat dat betreft hebben ze in 15 jaar nog weinig geleerd. Zo te lezen heb je al ervaring met een GPS, dus wellicht dat dit iets is voor je.
 8. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Meteen het uitgelezen moment om een mooie wandeling uit te zoeken om de taart weg te lopen
 9. Birdie.NL

  geocaching.com offline?

  Zeker niet, ik heb meer Signal c.s. op het oog. Kan me voorstellen dat zo'n enorm pak, zoals ik laatst op het HCE zag, even in het serverhok is gezet. Laten "de Kikkers" er maar een helder kopje bouillon of thee op nemen, al dan niet met een paaseitje erbij.
 10. Birdie.NL

  geocaching.com offline?

  Had ook niet anders verwacht - hopelijk zijn er geen kikkers of labratten bij gesneuveld
 11. Birdie.NL

  Het blijft uitkijken met loslopend vee!

  Kleine biggetjes worden ook eens groot. Op de Veluwe hebben ze hun handen vol aan die lieve zwijntjes Nu moeten we natuurlijk ook niet te kleinzerig doen. Komt er spontaan een wolf uit het oosten aangelopen, gaan de schapenboeren zeuren. Terwijl die wolf al hongerig wordt van de aanblik van al die herten en runderen in de Oostvaardersplassen, om nog maar te zwijgen dat hij graag helpt bij het verminderen van het aantal herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De meeste natuur in Nederland is uiteindelijk toch cultuurlandschap. Laatst nog "geholpen" bij het openhouden van de heide, terwijl dat natuurlijkerwijs tot bos verandert.
 12. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Eerlijk gezegd vandaag nog geen 1 april grap tegengekomen. Zeker de dag dat Nicki Terpstra de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen, en daarna nog een toepasselijke versie op een liedje van Raymond van het Groenewoud oplepelt: https://nos.nl/artikel/2225394-terpstra-zingt-weer-het-was-de-liefde-voor-de-koers.html
 13. Birdie.NL

  Vreemde coordinaten x 12345678 y 12345678

  Qua getallen vallen X en Y buiten de grenzen van de Nederlandse grid (Rijksdriehoek). Maar wellicht is een buitenlandse grid (of plane) gebruikt: Brits, Amerikaanse, Frans, etc. Dat zou verklaren waarom er 2x8 cijfers zijn vermeld. Of is er in feite 2x5 cijfers bedoeld - dan kun je zo je WGS84 notatie aanvullen.
 14. Birdie.NL

  Geocafé "het Opkikkertje" 2018

  Het kan niet altijd Max to the max zijn
 15. Prachtig - nu hopen dat niet hele kolonies vogelkijkers er op af vliegen. Een paar jaar geleden in de Amsterdamse Waterduinen was een waterspreeuw gespot - meteen massa's mensen met kolossale lensen.
×