Jump to content

Birdie.NL

Leden
 • Content Count

  697
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Birdie.NL last won the day on February 13

Birdie.NL had the most liked content!

Community Reputation

66 Uitstekend

About Birdie.NL

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 12/09/1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Mei 2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kavholland.nl

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Haarlem
 • Interesse
  Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recent Profile Visitors

3,972 profile views
 1. Weet ik niet uit ervaring - zit zelf in het westen des lands. Maar al zwervend langs berichten over het Wouda-gemaal kwam ik dit tegen. Voor wie het wil weten: https://overstroomik.nl/
 2. https://www.lc.nl/friesland/weststellingwerf/Fietspad-bij-Steggerda-onbegaanbaar-door-hoog-water-Lende-25390212.html Flinke kans dat hierbij een paar caches uit het plaatselijke fietstrail tijdelijk onbereikbaar zijn (o.a. https://www.geocaching.com/geocache/GC7V3BR)
 3. Nu twee dagen later een update: thuis werkt de printer weer gewoon zonder daadwerkelijke aanpassing bij ouders bleek de zwarte inktcartridge leeg. Na vervanging geen probleem (al had ik inmiddels de printer zelfs opnieuw geinstalleerd) Het zal wel een bijzondere samenloop van omstandigheden zijn geweest.
 4. Vreemd gebeuren - de omweg via een pdf levert in ieder geval wel een volledige afdruk. Wellicht heb ik ergens in mijn voorkeuren of cookie-settings iets aangepast waardoor de web-afdruk nu fout gaat. Tot vorige week verliep alles op rolletjes - en met 10 jaar cache-ervaring weet ik toch wel iets van geocachen en de website.
 5. Ik probeer een paar multi's af te drukken maar dat lijkt niet goed te functioneren. Enkel plaatjes komen door, maar alle tekst is blanco. Zowel thuis als bij mijn ouders geprobeerd - zelfde resultaat dus een lege printercartridge was het zeker niet. Heeft GS weer iets gemold?
 6. De eerste die een beetje sense maakt, al zijn de faciliteiten meer dan een decennium te laat
 7. Op het gevaar af dat dit verlandt in de eeuwige woordenstrijd tussen kwantiteit en kwaliteit. Je moet bij zo'n overzicht natuurlijk ten eerste kijken naar wie het maakt: Groundspeak. Die kunnen niet anders kijken dan naar cijfertjes. Laat ik die dan even relativeren: 42398 events met 695853 bezoekers betekent gemiddeld 16,4 bezoekers per event. Behoorlijk overzichtelijk dus, met kans om met iedereen te spreken. Dan stap je ook sneller op een nieuw gezicht af - de ene keer blijkt het een oude rot, een volgende keer iemand die zijn/haar eerste event bezoekt en tips zoekt. Gelukkig maar 2 Giga-events: Hamburg met 5516 attendees en Berlijn met 3784. Persoonlijk heb ik weinig met dit soort grote events. Op nederlandse mega-events als Hoorn of Twente is het, op een paar piekmomenten na, nog uit te houden. Je loopt altijd wel een bekende tegen het lijf. Als je dit jaar naar Geodoorn gaat, kun je binnen 500 meter in het bos lopen en niemand zien óf in de rij staan voor een attractie - het is maar waar je hoofd naar staat. Dat is precies de variatie waarom ik geocache. De ene dag 1 lange(re) multi in het bos, een andere dag combineer ik stads- of museumbezoek met een paar traditionals en opgeloste puzzels. Prima als iemand 'maar' 10 geocaches per jaar doet - voor mij is dat eerder een gemiddelde cachedag.
 8. Gisteren een mooie https://www.geocaching.com/geocache/GC8EQ61_pakjesavond beleefd.
 9. Ik zie juist geocachen als een spelletje om te ontsnappen aan de dagelijkse dosis idiotie
 10. Daarvoor is het gebruik van pocket queries handig - moet je wel premium member voor zijn. Dan kun je een heel gebied laden als gpx. Zelf gebruik ik hier GSAK voor - sinds kort is dat gratis te gebruiken. Dan kun je op een heleboel manieren een selectie maken. Ik zet er ook alle oplossingen en gecorrigeerde coordinaten in.
 11. Jammer dat je niet de optie krijgt om de standaard Browse Map opgediend te krijgen, en dan graag met de OSM kaart. Zou je in de account-instellingen verwachten
 12. Ik heb het bij 2 gehouden - blijft er voor anderen genoeg over.
 13. Is het niet handiger als Grondspraak eindelijk regelt dat je een WhatYouSeeIsWhat YouGet-editor kunt gebruiken bij het maken van een geocache. Daarna mogen ze van mij best experimenteren met nieuwe types. Al zie ik in deze soort voorlopig weinig heil, als het meer schermpje turen wordt in plaats van een mooie outdoor beleving.
 14. Toch geen Britse provider, die alvast de Brexit aan het oefenen was ?!
×
×
 • Create New...