Jump to content

Birdie.NL

Leden
 • Content Count

  697
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by Birdie.NL

 1. Weet ik niet uit ervaring - zit zelf in het westen des lands. Maar al zwervend langs berichten over het Wouda-gemaal kwam ik dit tegen. Voor wie het wil weten: https://overstroomik.nl/
 2. https://www.lc.nl/friesland/weststellingwerf/Fietspad-bij-Steggerda-onbegaanbaar-door-hoog-water-Lende-25390212.html Flinke kans dat hierbij een paar caches uit het plaatselijke fietstrail tijdelijk onbereikbaar zijn (o.a. https://www.geocaching.com/geocache/GC7V3BR)
 3. Nu twee dagen later een update: thuis werkt de printer weer gewoon zonder daadwerkelijke aanpassing bij ouders bleek de zwarte inktcartridge leeg. Na vervanging geen probleem (al had ik inmiddels de printer zelfs opnieuw geinstalleerd) Het zal wel een bijzondere samenloop van omstandigheden zijn geweest.
 4. Vreemd gebeuren - de omweg via een pdf levert in ieder geval wel een volledige afdruk. Wellicht heb ik ergens in mijn voorkeuren of cookie-settings iets aangepast waardoor de web-afdruk nu fout gaat. Tot vorige week verliep alles op rolletjes - en met 10 jaar cache-ervaring weet ik toch wel iets van geocachen en de website.
 5. Ik probeer een paar multi's af te drukken maar dat lijkt niet goed te functioneren. Enkel plaatjes komen door, maar alle tekst is blanco. Zowel thuis als bij mijn ouders geprobeerd - zelfde resultaat dus een lege printercartridge was het zeker niet. Heeft GS weer iets gemold?
 6. De eerste die een beetje sense maakt, al zijn de faciliteiten meer dan een decennium te laat
 7. Op het gevaar af dat dit verlandt in de eeuwige woordenstrijd tussen kwantiteit en kwaliteit. Je moet bij zo'n overzicht natuurlijk ten eerste kijken naar wie het maakt: Groundspeak. Die kunnen niet anders kijken dan naar cijfertjes. Laat ik die dan even relativeren: 42398 events met 695853 bezoekers betekent gemiddeld 16,4 bezoekers per event. Behoorlijk overzichtelijk dus, met kans om met iedereen te spreken. Dan stap je ook sneller op een nieuw gezicht af - de ene keer blijkt het een oude rot, een volgende keer iemand die zijn/haar eerste event bezoekt en tips zoekt. Gelukkig maar 2 Giga-events: Hamburg met 5516 attendees en Berlijn met 3784. Persoonlijk heb ik weinig met dit soort grote events. Op nederlandse mega-events als Hoorn of Twente is het, op een paar piekmomenten na, nog uit te houden. Je loopt altijd wel een bekende tegen het lijf. Als je dit jaar naar Geodoorn gaat, kun je binnen 500 meter in het bos lopen en niemand zien óf in de rij staan voor een attractie - het is maar waar je hoofd naar staat. Dat is precies de variatie waarom ik geocache. De ene dag 1 lange(re) multi in het bos, een andere dag combineer ik stads- of museumbezoek met een paar traditionals en opgeloste puzzels. Prima als iemand 'maar' 10 geocaches per jaar doet - voor mij is dat eerder een gemiddelde cachedag.
 8. Gisteren een mooie https://www.geocaching.com/geocache/GC8EQ61_pakjesavond beleefd.
 9. Ik zie juist geocachen als een spelletje om te ontsnappen aan de dagelijkse dosis idiotie
 10. Daarvoor is het gebruik van pocket queries handig - moet je wel premium member voor zijn. Dan kun je een heel gebied laden als gpx. Zelf gebruik ik hier GSAK voor - sinds kort is dat gratis te gebruiken. Dan kun je op een heleboel manieren een selectie maken. Ik zet er ook alle oplossingen en gecorrigeerde coordinaten in.
 11. Jammer dat je niet de optie krijgt om de standaard Browse Map opgediend te krijgen, en dan graag met de OSM kaart. Zou je in de account-instellingen verwachten
 12. Ik heb het bij 2 gehouden - blijft er voor anderen genoeg over.
 13. Is het niet handiger als Grondspraak eindelijk regelt dat je een WhatYouSeeIsWhat YouGet-editor kunt gebruiken bij het maken van een geocache. Daarna mogen ze van mij best experimenteren met nieuwe types. Al zie ik in deze soort voorlopig weinig heil, als het meer schermpje turen wordt in plaats van een mooie outdoor beleving.
 14. Toch geen Britse provider, die alvast de Brexit aan het oefenen was ?!
 15. Net op Nu.NL https://www.nu.nl/uit/5774349/gratis-uit-geocachen-een-speurtocht-in-eigen-woonplaats.html
 16. Geen storing gezien gelukkig. Wel een opmerking over https://www.geocaching.com/geocache/GC83P0V_birres-camper-friends-on-promo-tournuenen Waarom staat die bij Noord-Holland op de Nieuwe caches-pagina? Nuenen is toch Noord-Brabant.
 17. Inderdaad - gewoon lekker praten over van alles en nog wat. Op het moment kun je toch de helft van alle caches niet vinden - die liggen onder een laagje sneeuw .. Al blijft de wandeling erin een mooie belevenis.
 18. Ja, blijkbaar om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. Maar volgens mij kan het forum alle input gebruiken. Tegenwoordig heb je zoveel kanalen (FB, Twitter, Whatsapp, Instagram, etc) om berichten uit te wisselen dat daar weer verzamelprogramma's / pagina's voor worden opgezet. Elke groep valt uiteen in subgroepjes, zodat iedereen toch weer het wiel mag uitvinden. Handig hé? Zal het ooit weer overzichtelijk worden?
 19. Alle goeds gewenst het komend jaar. Gisteren al een nieuwjaarsevent bijgewoond om een aantal mensen persoonlijk te spreken.
 20. Zelfs het zonnetje sluit zich vandaag aan bij alle goede wensen die uitgesproken worden en nu
 21. Als je even doorzoekt op internet zie je dat Hollands Hoop een tv-serie uit 2014 is, waar ook een interactief spel voor is gemaakt, ter promotie. De borden lijken me daarvan een afgeleide.
 22. Op zich lijkt alles weer te werken, al zie ik opeens naast de WGS84-coordinaten een nerveus "bezig"-balkje aan het zoeken naar de Elevation (op een cache-pagina).
 23. Daar valt alleszins mee te leven. Al ben ik wel benieuwd of er daarna weer functionaliteiten bij of weg zijn. Dat meldt de blog niet.
 24. Volgens mij hoeft er geen apart Vlaams deel gemaakt worden. Tenzij er daar een enorme behoefte aan zou zijn om een extra grens te trekken. De taalgrens ligt een stuk zuidelijker - al is die vanuit Maastricht zo te overschreiden op een cache-fietstrip.
×
×
 • Create New...