Jump to content

Birdie.NL

Leden
 • Content Count

  689
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by Birdie.NL

 1. Gisteren een mooie https://www.geocaching.com/geocache/GC8EQ61_pakjesavond beleefd.
 2. Ik zie juist geocachen als een spelletje om te ontsnappen aan de dagelijkse dosis idiotie
 3. Daarvoor is het gebruik van pocket queries handig - moet je wel premium member voor zijn. Dan kun je een heel gebied laden als gpx. Zelf gebruik ik hier GSAK voor - sinds kort is dat gratis te gebruiken. Dan kun je op een heleboel manieren een selectie maken. Ik zet er ook alle oplossingen en gecorrigeerde coordinaten in.
 4. Jammer dat je niet de optie krijgt om de standaard Browse Map opgediend te krijgen, en dan graag met de OSM kaart. Zou je in de account-instellingen verwachten
 5. Ik heb het bij 2 gehouden - blijft er voor anderen genoeg over.
 6. Is het niet handiger als Grondspraak eindelijk regelt dat je een WhatYouSeeIsWhat YouGet-editor kunt gebruiken bij het maken van een geocache. Daarna mogen ze van mij best experimenteren met nieuwe types. Al zie ik in deze soort voorlopig weinig heil, als het meer schermpje turen wordt in plaats van een mooie outdoor beleving.
 7. Toch geen Britse provider, die alvast de Brexit aan het oefenen was ?!
 8. Net op Nu.NL https://www.nu.nl/uit/5774349/gratis-uit-geocachen-een-speurtocht-in-eigen-woonplaats.html
 9. Geen storing gezien gelukkig. Wel een opmerking over https://www.geocaching.com/geocache/GC83P0V_birres-camper-friends-on-promo-tournuenen Waarom staat die bij Noord-Holland op de Nieuwe caches-pagina? Nuenen is toch Noord-Brabant.
 10. Inderdaad - gewoon lekker praten over van alles en nog wat. Op het moment kun je toch de helft van alle caches niet vinden - die liggen onder een laagje sneeuw .. Al blijft de wandeling erin een mooie belevenis.
 11. Ja, blijkbaar om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. Maar volgens mij kan het forum alle input gebruiken. Tegenwoordig heb je zoveel kanalen (FB, Twitter, Whatsapp, Instagram, etc) om berichten uit te wisselen dat daar weer verzamelprogramma's / pagina's voor worden opgezet. Elke groep valt uiteen in subgroepjes, zodat iedereen toch weer het wiel mag uitvinden. Handig hé? Zal het ooit weer overzichtelijk worden?
 12. Alle goeds gewenst het komend jaar. Gisteren al een nieuwjaarsevent bijgewoond om een aantal mensen persoonlijk te spreken.
 13. Zelfs het zonnetje sluit zich vandaag aan bij alle goede wensen die uitgesproken worden en nu
 14. Als je even doorzoekt op internet zie je dat Hollands Hoop een tv-serie uit 2014 is, waar ook een interactief spel voor is gemaakt, ter promotie. De borden lijken me daarvan een afgeleide.
 15. Op zich lijkt alles weer te werken, al zie ik opeens naast de WGS84-coordinaten een nerveus "bezig"-balkje aan het zoeken naar de Elevation (op een cache-pagina).
 16. Daar valt alleszins mee te leven. Al ben ik wel benieuwd of er daarna weer functionaliteiten bij of weg zijn. Dat meldt de blog niet.
 17. Volgens mij hoeft er geen apart Vlaams deel gemaakt worden. Tenzij er daar een enorme behoefte aan zou zijn om een extra grens te trekken. De taalgrens ligt een stuk zuidelijker - al is die vanuit Maastricht zo te overschreiden op een cache-fietstrip.
 18. Alles is relatief. Door de jaren heen word je meer ervaren en kieskeuriger. Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst een geocache liep, jawel een multi, door een bos waar ik al jaren kwam voor "gewoon wandelen", gaf dat een extra dimensie en belevenis. Door de variatie aan types, terreingesteldheid, cachegrootte, etc heb ik geleerd om te variëren en diverse doelen stellen. Soms 1 mooie multi op 1 dag, de andere keer vooral fietsen langs een trail, besloten door een drankje bij een leuke gelegenheid of in combinatie met een museumbezoek. De ene keer is het super, een andere keer kan het tegenvallen door matig onderhoud, slecht uitgemeten waypoints of niet gevonden caches. Puzzelen vind ik leuk voor in de winter of avond, maar de plekjes vallen regelmatig tegen. Een eerste maal ... blijft meestal beter hangen dan de tigste wegwerpkoker. Toch word ik nog altijd verblijd door de onbekende mooie plekjes van deze wereld waar het geocachen mij brengt. Zo tripte afgelopen week opeens een hermelijn met een prooi 10m voor mijn fiets dwars het dijkje over in Zeeuws-Vlaanderen - waar ik de mooiste vestingstadjes van Nederland ben tegengekomen (al was vorig jaar Bourtange ook bijzonder).
 19. En dat, discussiëren over de kwaliteit van geocaches, vind ik dan weer in een ander item passen - dit item gaat over het verdwijnen van geocachen.be
 20. Dus vooral veel reageren, de reaguurders komen toch wel .. dat moet je toch niet weerhouden om vragen te durven stellen of te beantwoorden. Het asociale van de social media is dat er steeds meer, kleinere clubjes ontstaan. Wees blij dat er allerlei soorten geocachers bestaan, alleen of met het gezin, traditional - puzzel en/of multi-liefhebber, de FTF-hunters, veel-cachers of slechts af en toe, de wandelaar, fietser, motorrijder of auto-rijder, etc. Pick en mix, naar believen. Het mooie van forum-sites zoals geocaching.nl en geocaching.be vond en vind ik dat je veel verder terug in de tijd kan zoeken, omdat we allemaal soms tegen dezelfde problemen aanlopen. Jammer dat daar nu een schakeltje verdwenen is.
 21. Soms lijkt het wel of er meer dan een oceaan tussen Groundspeak HQ en geocachers te liggen. Ik zie ergens op de .com site een actie over Neefjes van Donald Duck-trackables. Toch iets dat globaal zal aanspreken. Niets blijkt minder waar: alle actuele promoties op https://www.geocaching.com/promotions/zijn USA only. de enige partner aan deze kant van de oceaan in de laatste jaren lijkt de stad Hannover te zijn (overigens in de promotie als Hanover gespeld, sic). Als je je als globaal spel afficheert, zul je toch iets meer moeten doen, of heb ik het mis als er een neerwaartse trend qua aantallen geocachers in is gezet? Niet dat aantallen alles zijn - een actie vóór meer mooie, interessante, bezoekwaardige caches is mij even lief.
 22. IJs kan ik nog wel gebruiken - de regen heeft buiten voor een beetje verkoeling gezorgd, maar binnen kookt het nog.
 23. Wat een verhalen over een eenzame zebravink, die toch weer een maatje krijgt, en Welshe klimmetjes. Ik hou het op de Utrechtse Heuvelrug: 2e Pinksterdag heerlijk gefietst, over de Amerongse Berg naar kasteel Amerongen voor de Dag van het Kasteel en daarna via de dijk richting Wijk bij Duurstede naar ridderhofstad Sterkenburg. Uiteindelijk zelfs even over voormalige vliegbasis Soesterberg. Zon te over om buiten te vertoeven. (lijkt wel een pseudo-palindroom)
 24. Op Project-GC kun je zelf kiezen bij Statistieken voor aantal, percentage of Wilson score (per cache type, land, provincie) https://project-gc.com/Statistics/TopFavPct
×
×
 • Create New...