Jump to content

harrie

Donateurs
 • Content Count

  374
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Posts posted by harrie


 1. CO'ers doen ook niet echt moeite om deze hobby geheim te houden.

  Laatst zat ik ergens op een bankje te rusten en kwamen er 2 mannen aangefietst. Hielden halt bij het bankje en  één van hun vroeg mij even opzij te gaan. Ik zo vriendelijk gehoor gegeven en hij graaide een  pillendoosje aan magneet onder het bankje vandaan. Hij rommelde wat en plakte het weer terug onder het bankje.

  Verder heb ik er niet op gereageerd en later thuis eens gekeken welke cache dit zou kunnen zijn op GC. Helaas allemaal vraagteken rond die plek dus wist niet welke cache dit zou zijn.

  Daags erna weer eens toevallig langs diezelfde bank gereden en dat pillendoosje eens gepakt. Geen GC code te zien en zelfs in het minuscule logboekje stond geen GC code?

  Gelukkig log ik dit soort prul niet en laat het voor wat het is ;)

   


 2. Ik hou het nog steeds op een papieren beschrijving en de GPS om te navigeren.

  Heb ooit weleens geprobeerd om paperless te cachen maar dat vind ik echt niet werken. Ik hou mij smartphone lekker op zak en geniet van de rust in een natuurlijke omgeving. Af en toe een blik op de GPS om te zien of het goede pad gevolgd wordt en weer lekker verder stappen.
  Oeps, wat zeg ik nu weer? Het lijkt wel het ouderwetse Geocachen ;)


 3. Natuurlijk maak je een cache om gevonden te worden. Maar waarom moeten deze caches minimaal zoveel keren per jaar gevonden worden? Is daar een regel of een wet voor?

  Het voordeel van een multi of een fatsoenlijke cache die niet vaak gevonden wordt heeft weinig onderhoud nodig. Zo kan deze jaren blijven liggen. Als er dan een log komt heb je toch plezier van wat je gemaakt hebt.

  Zelf heb ik ook een aantal caches gemaakt en die staan niet op GC maar als deze dan eindelijk een keer gelogd wordt dan heb ik al eer van mijn werk die ik er ingestoken heb.

  Je kunt ook een trail van een multi maken maar dan heb je veel onderhoud en een hoop administratie en dat ben je ook snel beu. Wat denk je van al die standaard logs zoals TFTC, log volgt en ja bij elke "zogenaamde cache"?

  Hou gewoon vol met het plaatsen en zelf lopen van multies. Op deze manier hou je het cache gevoel hoog en je hebt veel meer plezier van hetgeen je gemaakt hebt en wat cachen werkelijk inhoud :)


 4. Best wel een hoop gedoe over het inloggen op deze site. Vooral als men "ineens" een heel ander inlogscherm krijgt.

  Het is ook aan de gebruiker om vooral niet een wachtwoord in te vullen als er niet het normale inlogscherm getoond wordt. De gebruiker is immers ook zelf verantwoordelijk voor zijn eigen wachtwoord en ook waar hij/zij dit invult.

  Jazeker. ik heb ook geprobeerd in te loggen via dat vreemde scherm en had ook beter moeten weten. Maar zoals blijkt uit de vorige postjes hou ik de site niet aansprakelijk en heb inmiddels mijn wachtwoord aangepast.

  Normaal ziet een inlogscherm er zoals hieronder uit en als het een ander scherm is dan kun je beter eerst vragen of er iets niet klopt.

  Selectie_257.thumb.png.a68f67cf20024fc595a16095c057bfc3.png


 5. Een wachtwoord moet je regelmatig vervangen.

  Maak over het algemeen een wachtwoord met de maximaal toegestane tekens. Het lijkt moeilijker om een wachtwoord te maken met "vreemde tekens" zoals #)?% maar voor een computer zijn deze tekens gewone taal.

  Je kunt bijvoorbeeld het wachtwoord *&(*&⁽*&$%%&*(&P_() gebruiken en dat lijkt lastig, maar voor de computer is dit gewone taal zoals wij bijvoorbeeld "ik heet klaas" lezen.

  Een ideaal wachtwoord en makkelijk te onthouden kan bijvoorbeeld zijn: "Ik heb 1 dikke bobbel op mijn vinger". Dit zijn 38 tekens en zijn voor de computer hetzelfde als 38 vreemde tekens.

  Doe er je voordeel mee ?


 6. 2 minuten geleden zei barny:

  ik was met Ammazone! op het een-na langste jaarlijks terugkerend geocache event van de wereld, het HHE18 - Goldrush  https://coord.info/GC7YF7F
  we hebben dus Harry gemist, wel jammer,
  maar wel genoten van de toneelspelers en hartelijk gelachen om een paar boze bezoekers die het spel (weer eens) niet begrepen

  Deze was zelfs bij Opencaching gepubliceerd ;)

  We wachten nog op nog meer logjes :smile_coffee:

  Ik voel aan mijn water dat er in de toekomst nog ontmoetingen plaats gaan vinden :thumbup:


 7. 2 uur geleden zei Peetee:

  Zijn er hier nog cachers die aan een van de halloween-events hebben meegedaan?? Hoe was dat?

  Heel toevallig ben ik bij het HHE 18 event geweest met ander gezelschap. Met mijn dagelijkse masker viel ik eigenlijk niet echt op tussen al die vreemd uitziende figuren :wistling:

  Het vorige HHE event was voor mij alweer 13 jaar geleden en het leek mij wel leuk om dit weer eens mee te maken.

  Helaas was mijn gezelschap slecht ter been dus konden we niet met de wandeling mee doen. Verder was het gezellig en heel goed georganiseerd.

  • Like 1

 8. 1 uur geleden zei Flo van Co:

  Geeft ie dan ook de coördinaten weer?

  Neen, hij geeft geen coördinaten weer en heeft ook geen kaart of zoiets maar geeft wel aan wanneer je na een ronde weer op hetzelfde punt staat.

  Denk dat het meer een track is die deze smartwatch bijhoud en na het uploaden op een kaart zichtbaar is.


 9. Om eerlijk te zijn ben ik niet diegene die caches van anderen moet gaan onderhouden. Daar dient de cacheeigenaar zelf voor te zorgen. Om te beginnen zou men voor een degelijke cachebehuizing moeten zorgen ipv een simpel pillendoosje, micro of wat dan ook. Een plastic zak om de cache doet trouwens meer kwaad dan goed omdat het vocht niet weg kan.

  ik verwacht evenmin van anderen dat die mijn caches gaan onderhouden. Ik ben immers verantwoordelijk voor mijn caches ?

  Mocht er iets mis zijn met één van mijn caches dan verwacht ik een aangepaste "log" met het probleem zodat er direct actie ondernomen kan worden.


 10. Op 10/6/2018 om 11:03 AM zei Peetee:

  Gewoon een vraagje omdat ik er al een tijdje nieuwsgierig naar ben:

  Je ziet tegenwoordig steeds meer smartwatches verschijnen in allerlei modellen, mogelijkheden en specificaties. Zijn er cachers die hiervan gebruikmaken bij het geocachen. Ik bedoel: voegt het iets toe? Of zijn ze eigenlijk alleen maar zinvol als trainingshulpmiddel bij het sporten?

  Uit een beetje noodzaak heb ik zelf zo'n ding aangeschaft maar meer om vitale functies van het lichaam te controleren. De enige meerwaarde is mijns inziens dat er een GPS in zit en zo mijn route en hoogtemeters op een kaart kan zien.

  Voor de rest zie ik niet in waarom deze voor het cachen gebruikt zou kunnen worden.

×
×
 • Create New...