Spring naar bijdragen

StefandD

Leden
 • Aantal bijdragen

  628
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  16

Waardering in de gemeenschap

24 Uitstekend

Over StefandD

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 07/23/1972

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Monterra
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  januari 2007
 • Lengtegraad
  51
 • Breedtegraad
  4
 • Skype
  Nee
 • Twitter
  Nee

Contact Methods

 • MSN
  Nee
 • Website URL
  Nee
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Brielle, NL

Recente profielbezoeken

2,496 profielweergaven
 1. StefandD

  C.geo geen smileys

  Misschien dit?
 2. StefandD

  Welke kaart kiezen?

  Alle data komt van OSM, dus wat dat betreft is het lood om oud ijzer. Sterker nog: er zijn nog veel meer aanbieders. Kijk maar eens op https://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download (scroll even naar beneden voor aanbieders per continent). OFM is geoptimaliseerd voor fietsen/wandelen. Lees vooral de hints voordat je hiermee begint (o.a. autowegen op NIET vermijden zetten). Generic is meer bedoeld voor in de auto. Nautical is voor op het water. Ik zou zeggen, probeer ze eens uit en kijk wat je het fijnste vind. Je kan meerdere kaarten op je Oregon zetten, zolang je maar één routable map actief hebt.
 3. StefandD

  weer nieuw

  Misschien is het handiger om door te gaan in je eerste topic waarin ik ook een antwoord heb gegeven in plaats van met elke opmerking een nieuw topic openen. Als het antwoord je niet duidelijk is kan je gewoon verder vragen. Begin eerst maar eens met wat je precies bedoelt met "de gpx bestanden in mijn oregon T600 laden". Deed je dat via BaseCamp? Dan is er niets veranderd. Deed je dat vroeger met de Sent to GPS -knop? Dan weet je nu ook dat de Garmin Communicator plug-in het niet meer doet en dat er alternatieven zijn. E.e.a. is ook afhankelijk van het feit dat je premium (= betalend) lid bent op geocaching.com of niet. Hoe vollediger de informatie is die je zelf geeft, hoe duidelijker de antwoorden zijn.
 4. StefandD

  communicatie

  Als je de Garmin Communicator bedoelt, vergeet dat maar. De plug-in is verouderd (lees: onveilig) en wordt tegenwoordig door alle browsers geweerd. Er zijn andere methodes, o.a. lijsten en pocket queries (beiden voor premium leden). Niet-premium leden kunnen tegenwoordig gpx-bestanden downloaden. Zet die in de map \Garmin\GPX\ op je Oregon.
 5. StefandD

  "send To Gps" Werkt Niet

  Lees dit draadje eens vanaf het begin door, met name de post van Heracross op 6 juni 2017.
 6. StefandD

  Symbolen vanuit GSAK naar Garmin verkeerd

  Niets. De 60 Csx is een te oud model om deze symbolen weer te geven.
 7. Pak anders OFM Europa en kies daar de tiles uit die je wilt. Geen geklooi met kaart-ID's en je hebt alles in één bestand. Kaartkleuren kan je aanpassen door typ-bestanden aan te passen cq. te vervangen. OFM heeft daar een hoofdstukje over geschreven: https://sites.google.com/site/openfietsmap/tips-tricks/customize.
 8. StefandD

  Creditcard Nummer Veranderen

  Er zijn diverse webshops waar je een premium membership kunt kopen. Nadeel is wel dat je dat elk jaar handmatig moet doen en dat je iets meer betaalt. O.a. https://www.geocachingshop.nl/nl/960-groundspeak-premium-membership Er zijn vast nog wel meer webshops die dit doen.
 9. StefandD

  Printen pagina lukt niet met additional waypoints

  Je kan ook gewoon Ctrl+P doen (of Afdrukvoorbeeld, als je wat meer controle over je printjes wilt hebben).
 10. StefandD

  Multicache Maken.

  Jazeker!
 11. StefandD

  Gc.com

  Geen probleem hier in Brielle.
 12. StefandD

  Hoe Plaats Ik Een Checker Bij Een Nieuwe Geocache?

  Je vraag is mij niet helemaal duidelijk? Weet je niet waar je een checker moet plaatsen? Daar zijn geen regels voor, zet deze gewoon op de plek waar jij wilt dat de checker komt te staan. Weet je niet hoe je een link plakt? Kopieer op de site van je checker de link met Ctrl+C. Ga naar de listing editor van je nieuwe cache, zet de cursor op de juiste plek en plak de link met Ctrl+V.
 13. StefandD

  "send To Gps" Werkt Niet

  De Communicator is inderdaad zo goed als dood, maar er is een alternatief. Je kan caches in een lijst zetten en de complete lijst in één keer met behulp van Garmin Express naar je gpsr sturen. Helaas is dat een Premium functie, niet-betalende leden kunnen geen lijsten aanmaken. Zoals Zoekbaars al aangeeft: de macro GarminExport geeft je volledige controle over de verzending naar je gpsr. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de caches in ggz te versturen en de waypoints als poi. BaseCamp is imho niet geschikt voor geocaches. Ja, je kan geocaches bekijken in BaseCamp, maar daar houdt het wel mee op. BC is meer bedoeld voor tracks, routes en waypoints. Ggz-bestanden in BC is helemaal geen goed idee: BC is al geen toonbeeld van snelheid, laat staan als het programma ook nog eens 4 miljoen geocaches (het theoretische maximum in een ggz-bestand) moet tonen. Importeer een ggz-bestand in BC en je kan een dagje gaan cachen voordat ze allemaal worden getoond. De lijst wordt gelimiteerd tot een maximum (weet niet hoeveel) en een afstand (100~150 km). Op de kaart worden alle caches wel getoond (althans, op mijn Monterra en Oregon 450). Gewoon even met de kaart naar het juiste gebied scrollen. Als dat bij jou niet het geval is kan je ook je gpsr een locatie laten simuleren, dan worden ze wel getoond, ook in de lijst.
 14. StefandD

  Jpeg

  Jazeker, dat heet OCR (optical character recognition). Google daar maar eens op. Er zijn diverse pakketten die dat kunnen, o.a. MS Office.
 15. StefandD

  Profielcode Cacher

  Na wat grasduinen zie ik wel een mogelijkheid om achter iemands ID te komen. Ik weet alleen niet of het kies is om deze methode te publiceren? Wat kan je doen met het ID van iemand anders? Kan je er kwaad mee doen?
×