Spring naar bijdragen

StefandD

Leden
 • Aantal bijdragen

  722
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  28

Waardering in de gemeenschap

46 Uitstekend

Over StefandD

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 23-07-1972

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Monterra
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  januari 2007
 • Lengtegraad
  51
 • Breedtegraad
  4
 • Skype
  Nee
 • Twitter
  Nee

Contact Methods

 • MSN
  Nee
 • Website URL
  Nee
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Brielle, NL

Recente profielbezoeken

3489 profielweergaven
 1. StefandD

  Oregon 600

  Welke kaart gebruik je? Bij meerdere kaarten: zorg ervoor dat er maar één routerende kaart actief is!
 2. StefandD

  Garmin kampt met grote storing

  Ik vind het heel goed dat ze na zo'n aanval zo snel weer online zijn. We hebben het immers over terabytes aan potentieel corrupte data. En zo te zien ben ik niets kwijt. Vanochtend heb ik mijn Vivoactive 3 weer kunnen synchroniseren. Het duurde bijna 10 minuten om vier dagen aan data te uploaden en daar zaten niet eens activiteiten bij. Overigens, deze vier dagen geldt alleen voor de Connect-diensten. De prioriteiten lagen voornamelijk bij de InReach- en GarminFly-diensten, die al eerder weer functioneerden. Ook de andere diensten (Golf, Dive, enz.) werken weer. Voor nu wel een beetje gammel, maar dat is een kwestie van tweaken en dat zal in een paar dagen wel over zijn.
 3. StefandD

  Storing met laden lijsten

  Lijsten versturen naar je Garmin werk nog steeds, zie tweede post in dit draadje. De melding heeft te maken met de standaard check naar updates die GE daarna uitvoert.
 4. StefandD

  Storing met laden lijsten

  Ik krijg ook die melding. Dat heeft te maken met het feit dat de servers van Garmin gehackt zijn. Maar lijsten worden wel naar mijn Garmin gestuurd, net nog geprobeerd.
 5. GE verzendt de lijst als gpx-bestand naar de map \Garmin\GPX\ in het interne geheugen.
 6. StefandD

  graden teken

  Grappig, ik gebruik altijd Alt+0176.
 7. Kaartresultaten worden opgeslagen in het cachegeheugen (een computerterm die niets met geocachen te maken heeft) en hergebruikt. Je moet de app dus even 'dwingen' de data opnieuw op te vragen. Even in een ander gebied caches opvragen en dan weer terug helpt meestal wel. Ook het filter aanpassen en weer terugzetten is een optie.
 8. StefandD

  GSAK

  Daar is een macro voor: Send Images to Garmin.
 9. Je hoeft niet eerst BaseCamp te installeren. Eerst een kaart installeren is voldoende genoeg, bv. een gratis kaart van OpenFietsMap. Heeft overigens niet met Windows 10 te maken, dit is altijd zo geweest.
 10. StefandD

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  Of je eerst de offline listing maakt of eerst alles plaatst maakt niet zo veel uit. Het gaat er om dat alles klaar en proefgelopen is als ik de cachepagina aanmaak en indien. En tijdens dat proeflopen is het natuurlijk handig om alvast een tijdelijke listing te hebben. Vaak krijg ik bij het proeflopen wat commentaar waar het beter kan en dat verwerk ik dan eerst. Bij het aanmaken van de cachepagina is dat 'tweaken' allang gedaan. Vergeet niet dat de route dan al minstens 3 keer is gelopen: bij de voorbereiding, bij het plaatsen en bij het proeflopen.
 11. StefandD

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  WYSIWYG gebruik ik niet. Mijn basis van html is goed genoeg om het zelf te kunnen.
 12. StefandD

  Gc nummer 'vernieuwen'.

  Ik maak eerst een ruwe opzet. Dan plaats ik de cache en eventuele fysieke waypoints. De listing en de waypoints maak ik eerst in BaseCamp/MapSource en Kladblok (vroeger gebruikte ik Word, maar die maakt een puinhoop van html, dus dat doe ik liever handmatig). Indien het een wherigo wordt, maak ik de cartridge. Dan proeflopen, het liefst met iemand anders erbij voor opmerkingen en suggesties. Dit is ook meteen cache- en waypointcontrole. De cachepagina maak ik altijd als laatste aan. Het liefst vlak voordat ik de cache aanbied. Na publicatie verander ik de plaatsingsdatum naar de publicatiedatum.
 13. StefandD

  Animated gif's

  Even iets algemeens over animated gif's: Groundspeak heeft een tijdje geleden besloten geen animated gif's meer toe te staan. Animated gif's van voor die tijd blijven bestaan, nieuwe worden geconverteerd naar een statisch gif'je. Je kan natuurlijk een host nemen, maar daar moet meestal voor worden betaald. Het 'gratis' bij die hosts houdt in dat alleen jij de afbeelding kan zien, een ander niet. Vele webpagina's worden momenteel ontsierd door algemene plaatjes van Photobucket of TinyPic. En de afbeelding hosten op een cloud- of eigen server leidt meestal tot lange responstijden waardoor de listing er irritant lang over doet om te laden. Dus vraag jezelf eerst af of je ECHT een animated gif in je listing wilt hebben of dat het ook anders kan...
 14. Ik heb de cache even bekeken, er is geen enkele melding in de logs over welke TB dan ook. Volgens de inventaris moeten er 4 TB's inzitten en ook die zijn in september/oktober voor het laatst gezien. Eén TB is wel in januari gezien op een event, maar dat zou evengoed van een lijst kunnen zijn. Die circuleren nogal eens op events. Opvallend is dat de CO op 30 oktober onderhoud heeft gepleegd en dat sindsdien de TB's niet meer zijn gezien. Ik zou inderdaad even de CO mailen als ik jou was.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...