Spring naar bijdragen

StefandD

Leden
 • Aantal bijdragen

  657
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  18

Waardering in de gemeenschap

27 Uitstekend

Over StefandD

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 07/23/1972

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Monterra
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  januari 2007
 • Lengtegraad
  51
 • Breedtegraad
  4
 • Skype
  Nee
 • Twitter
  Nee

Contact Methods

 • MSN
  Nee
 • Website URL
  Nee
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Brielle, NL

Recente profielbezoeken

2,688 profielweergaven
 1. StefandD

  communicatie

  Het moet de map \Garmin\GPX\ zijn! De Vista HCx is van een oudere generatie (de 60 dacht ik ook maar LL zal het wel beter weten, ik heb dit type nooit gehad). Garmin Express werkt niet bij dit type, dus lijsten gebruiken ook niet. Ook gpx-bestanden in de \Garmin\GPX\-map zetten werkt niet. De enige manier om caches in te laden is om ze via MapSource of BaseCamp of software van derden (EasyGPS, GSAK) naar de gpsr te sturen. Dus gpx downloaden, openen met MapSource of BaseCamp (eventueel meerdere gpx-bestanden verzamelen) en dan via Overdragen --> Verzenden naar apparaat versturen.
 2. StefandD

  Monterra - Android

  Dat hangt af van de ROM die je kan maken/downloaden. Vroeger heb ik wel eens een Samsung die geen Android updates meer kreeg naar een latere versie geroot. Verder ben ik het met Linkalovers eens, de meegeleverde GOA werkt prima!
 3. StefandD

  Monterra - Android

  Geen idee waarom mensen andere apps willen draaien op de Monterra. Zelden behoefte aan gehad, hooguit een enkele keer GDAK om een GSAK-database op te vragen. Daar heb ik heel Nederland in staan. Ik vind de Monterra nog steeds superieur aan elke andere gpsr. Maar goed, smaken verschillen. Er stond ooit een draadje op GPSrChive over hoe je een Monterra kan rooten. Maar dat lijkt verdwenen te zijn, want ik krijg een 404-error als ik die opvraag. Misschien kan je de eigenaar van de site aanschrijven om dit draadje weer beschikbaar te laten maken. Het mailadres van de eigenaar is te vinden als je op de Donate-knop klikt.
 4. StefandD

  damrakker

  Toch lukte het mij vrij eenvoudig met Google Afbeeldingen. Specifieke oplossing mogen inderdaad niet worden gegeven, dus hier maar een algemene oplossing: Sla de afbeelding op, verwijder met een foto-editor de witrand waar A-0 in staat. Ga dan naar Google en klik op Afbeeldingen (staat ergens rechtsboven in het scherm). Je zit nu in Google Afbeeldingen. Upload daar de foto. De eerste afbeelding in "Afbeeldingen van..." was meteen de juiste. Klik er op en je krijgt een link naar een website met veel informatie over dit schilderij.
 5. StefandD

  Coordinaat bepalen op een lijn tussen 2 waypoints

  Als de al de lijn hebt tussen punt A en B weet je als het goed is ook de hoek van die lijn. Het eenvoudigst is om een een projectie te maken vanuit punt A van 3967,28 meter en de hoek van de lijn. Weet je de hoek niet? Gebruik http://geo.javawa.nl/coordcalc/ (optie 1). De beginrichting is de hoek die je het beste kan gebruiken. Vergeet niet om met het tandwieltje rechtsboven eerst de juiste notatie te kiezen (standaard staat deze op h dd.ddddd° en waarschijnlijk moet je h dd° mm.mmm' hebben). Deze methode heeft als nadeel dat twee projecties achter elkaar een kleine afwijking kunnen geven, maar op deze kleine afstanden is dat minimaal.
 6. StefandD

  Nieuwe cache plaatsen

  Als je geocaches kan vinden met een smartphone is er grote kans dat de geocaching-app die je gebruikt ook gps-coördinaten kan weergeven. Hetzij door een soort van gps-statusscherm, hetzij door het aanmaken van een nieuw waypoint. Kan je dat niet vinden, kijk dan in de appstore van je smartphone naar een app die dat wel kan. Wil je een cache goed inmeten, voer dan verschillende metingen uit en neem daar het gemiddelde van.
 7. StefandD

  GPX file alleen voor premium members?

  https://www.geocaching.com/account/documents/termsofuse
 8. StefandD

  GPX file alleen voor premium members?

  Gpx-bestanden zijn persoonlijk. Pas iemand moeten helpen die van iemand een gpx-bestand van een trail had gekregen. Ze kreeg de lijst met caches niet in haar gpsr te zien. Bleek dat degene die ze voor haar had gedownload de trail al had gevonden en daardoor de caches ook als 'gevonden' in de gpsr stonden. Daar de meeste toestellen gevonden caches standaard niet laten zien kan je aardig lopen klooien als je dat in het veld overkomt.
 9. StefandD

  GPX file alleen voor premium members?

  GSAK is niet nodig als je alleen maar losse caches doet. Het is meer bedoeld als database en om grote hoeveelheden caches in je gpsr zetten. Maar dan is het handiger (niet noodzakelijk!) om premium member te worden. Losse caches in je gpsr zetten: - Klik op de GPX file knop. - Download de gpx naar je computer. - Kopieer de gpx van je computer naar de map \Garmin\GPX\ op de eTrex. Of: - Klik op de GPX file knop. - Download de gpx direct naar de map \Garmin\GPX\ op de eTrex. Vergeet niet om na elke dag cachen de map \Garmin\GPX\ op te schonen.
 10. StefandD

  Mini SD card formateren voor E Trex 20x

  mSD-kaartjes zijn vanuit de fabriek goed geformatteerd, dus niet doen!
 11. StefandD

  Gpsmap 64 Firmware/software

  http://gawisp.com/perry/gpsmap62_64_78/ Sorteer even op Last Modified zodat de nieuwste datums bovenaan komen te staan. Dan zie je twee bestanden die op 10-10-2018 zijn gemaakt. Een voor de Gpsmap 64 (v 5.10) en een voor de Gpsmap 64sc (v 2.70) Download het juiste bestand, hernoem het naar GUPDATE.GCD en kopieer het naar de map /Garmin/ op je toestel. Start dan je Gpsmap op en de update zou moeten beginnen. Geen ervaring mee, dit komt van een ander forum!
 12. StefandD

  Zoekparameters aanpassen

  Ik heb geen GPSMap, maar in het algemeen: In de lijst met geocaches heb je de optie om een filter in te stellen. Als dat ingesteld is en je dat filter bekijkt zie je een aantal opties. Zorg dat alle cachetypes worden weergegeven. Ook alle moeilijkheid- en terreinsterren (van 1.0 t/m 5.0). De optie caches die je niet hebt gevonden mag niet aangevinkt staan.
 13. StefandD

  Wat zijn de "0m" gebieden op geocaching maps?

  Zo te zien zijn het hoogtelijnen.
 14. StefandD

  Challenge cache voor datum matrix

  Uit mijn GSAK-database: https://coord.info/GC6YZCN Zuid-Holland. https://coord.info/GC3P0X0 Noord-Holland. https://coord.info/GC6ZE1W Gelderland. https://coord.info/GC2KBDN Limburg. https://coord.info/GC6YD7Z Groningen.
 15. StefandD

  Naar GPS zenden is verdwenen op cache site ,want is hier aan de hand.?

  OK, maar ik zag in een ander draadje dat je een Oregon 650 hebt. De link die ik had gepost was van de Montana 650. Je juiste link is deze, pagina 34.
×