Spring naar bijdragen

StefandD

Leden
 • Aantal bijdragen

  603
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Waardering in de gemeenschap

20 Uitstekend

Over StefandD

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 07/23/1972

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Monterra
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  januari 2007
 • Lengtegraad
  51
 • Breedtegraad
  4
 • Skype
  Nee
 • Twitter
  Nee

Contact Methods

 • MSN
  Nee
 • Website URL
  Nee
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Brielle, NL
 1. "send To Gps" Werkt Niet

  Lees dit draadje eens vanaf het begin door, met name de post van Heracross op 6 juni 2017.
 2. Symbolen vanuit GSAK naar Garmin verkeerd

  Niets. De 60 Csx is een te oud model om deze symbolen weer te geven.
 3. Pak anders OFM Europa en kies daar de tiles uit die je wilt. Geen geklooi met kaart-ID's en je hebt alles in één bestand. Kaartkleuren kan je aanpassen door typ-bestanden aan te passen cq. te vervangen. OFM heeft daar een hoofdstukje over geschreven: https://sites.google.com/site/openfietsmap/tips-tricks/customize.
 4. Creditcard Nummer Veranderen

  Er zijn diverse webshops waar je een premium membership kunt kopen. Nadeel is wel dat je dat elk jaar handmatig moet doen en dat je iets meer betaalt. O.a. https://www.geocachingshop.nl/nl/960-groundspeak-premium-membership Er zijn vast nog wel meer webshops die dit doen.
 5. Printen pagina lukt niet met additional waypoints

  Je kan ook gewoon Ctrl+P doen (of Afdrukvoorbeeld, als je wat meer controle over je printjes wilt hebben).
 6. Multicache Maken.

  Jazeker!
 7. Gc.com

  Geen probleem hier in Brielle.
 8. Hoe Plaats Ik Een Checker Bij Een Nieuwe Geocache?

  Je vraag is mij niet helemaal duidelijk? Weet je niet waar je een checker moet plaatsen? Daar zijn geen regels voor, zet deze gewoon op de plek waar jij wilt dat de checker komt te staan. Weet je niet hoe je een link plakt? Kopieer op de site van je checker de link met Ctrl+C. Ga naar de listing editor van je nieuwe cache, zet de cursor op de juiste plek en plak de link met Ctrl+V.
 9. "send To Gps" Werkt Niet

  De Communicator is inderdaad zo goed als dood, maar er is een alternatief. Je kan caches in een lijst zetten en de complete lijst in één keer met behulp van Garmin Express naar je gpsr sturen. Helaas is dat een Premium functie, niet-betalende leden kunnen geen lijsten aanmaken. Zoals Zoekbaars al aangeeft: de macro GarminExport geeft je volledige controle over de verzending naar je gpsr. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de caches in ggz te versturen en de waypoints als poi. BaseCamp is imho niet geschikt voor geocaches. Ja, je kan geocaches bekijken in BaseCamp, maar daar houdt het wel mee op. BC is meer bedoeld voor tracks, routes en waypoints. Ggz-bestanden in BC is helemaal geen goed idee: BC is al geen toonbeeld van snelheid, laat staan als het programma ook nog eens 4 miljoen geocaches (het theoretische maximum in een ggz-bestand) moet tonen. Importeer een ggz-bestand in BC en je kan een dagje gaan cachen voordat ze allemaal worden getoond. De lijst wordt gelimiteerd tot een maximum (weet niet hoeveel) en een afstand (100~150 km). Op de kaart worden alle caches wel getoond (althans, op mijn Monterra en Oregon 450). Gewoon even met de kaart naar het juiste gebied scrollen. Als dat bij jou niet het geval is kan je ook je gpsr een locatie laten simuleren, dan worden ze wel getoond, ook in de lijst.
 10. Jpeg

  Jazeker, dat heet OCR (optical character recognition). Google daar maar eens op. Er zijn diverse pakketten die dat kunnen, o.a. MS Office.
 11. Profielcode Cacher

  Na wat grasduinen zie ik wel een mogelijkheid om achter iemands ID te komen. Ik weet alleen niet of het kies is om deze methode te publiceren? Wat kan je doen met het ID van iemand anders? Kan je er kwaad mee doen?
 12. Profielcode Cacher

  Dat heet een Member ID en is een soort lidmaatschapsnummer of abonneenummer. Je kan je eigen ID vinden in je Account Settings onder het kopje Membership. Hoe je andermans ID kan vinden weet ik niet, ik weet niet eens of dat mogelijk is. Maar je kan ook de link https://www.geocaching.com/p/default.aspx?u=<naam van cacher> gebruiken. Voor jou is dat dan https://www.geocaching.com/p/default.aspx?u=Dagwacht.
 13. Beste Micro-Gemeente Van Ons Land

  Net even opgezocht in mijn GSAK-database: Almere heeft 54% micro's (174 van de 322). Veenendaal 61% (70 van de 114). Ik nomineer Hellevoetsluis (soms gekscherend Petlingsluis genoemd): bijna 90% micro's (132 van de 174).
 14. Conversie

  1. Verzin een noordcoördinaat en converteer naar RD. 2. Corrigeer de X in het RD-coördinaat en converteer terug naar WGS84. 3. Corrigeer dan het oostcoördinaat en converteer weer naar RD. Herhaal dit net zo lang tot de coördinaten in zowel RD als WGS84 hetzelfde blijven.
 15. 2 Vragen

  En wat de tweede vraag betreft: Je kan je profielnaam hier aanpassen. Hoe het in GSAK zit hangt af van je instellingen: wordt je d.m.v. je profielnaam of d.m.v. je Owner ID herkend? Als het d.m.v. naam is, zal je dat ook moeten aanpassen. Je Owner ID blijft altijd hetzelfde (tenzij je een nieuw account gaat gebruiken), dus dat zou je nooit aan hoeven te passen.
×