Jump to content

StefandD

Leden
 • Content Count

  692
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

StefandD last won the day on November 22

StefandD had the most liked content!

Community Reputation

35 Uitstekend

About StefandD

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 07/23/1972

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Monterra
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  januari 2007
 • Lengtegraad
  51
 • Breedtegraad
  4
 • Skype
  Nee
 • Twitter
  Nee

Contact Methods

 • MSN
  Nee
 • Website URL
  Nee
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Brielle, NL

Recent Profile Visitors

3,140 profile views
 1. Druk niet op Start, maar op het autootje (3e icoontje rechtsboven). De coördinaten worden dan doorgestuurd naar een app van jouw keuze (bv Google Maps) en daarvandaan wordt een route gemaakt.
 2. Inderdaad, uit een pocket query krijg ik het ook. Ik heb de gpx even bekeken. Groundspeak lijkt hier inderdaad de waypoints onderaan de listing te zetten. Tegelijk worden alle waypoints met onbekende coördinaten niet meer in de Waypointlijst weergegeven. Wat mij betreft een kwalijke zaak en dit is voor mij een reden te meer om GSAK te blijven gebruiken. Ik heb ook gekeken of het in GSAK ook mogelijk is om waypoints onder de listing te zetten, maar zie geen optie of macro die dit doet.
 3. Dat bepaalt de CO. Kijk in de listing van de cache die je als voorbeeld hebt gebruikt. Het deel onder Geocaching Description tot aan Additional Hints is de listing (of omschrijving zoals jij het noemt). Daar worden geen waypoints benoemd. Pas onder Additional Waypoints worden de waypoints benoemd. Deze komen in je gpsr in de Waypoint Manager te staan. De waypoints waar geen coördinaten van bekend zijn krijgen de coördinaten N00° 00.000 E000° 00.000. Sommige CO's zetten de vragen en coördinaten van de waypoints ook in de listing, maar deze CO heeft dat niet gedaan.
 4. Ik heb net even gekeken, maar zowel de gpx van geocaching.com als die van GSAK zien er bij mij hetzelfde uit. Geen waypoints bij de omschrijving, maar netjes in de waypoint lijst, zoals het hoort bij deze cache. Wat jij krijgt is geen normaal gedrag. Misschien heb je een user script van GreaseMonkey of TamperMonkey meelopen of zo?
 5. Dat ligt aan de CO. Sommigen zetten de vragen in de listing, anderen alleen in de waypoints en weer anderen in allebei. Heb je een voorbeeld van waar de cache er bij export vanuit GSAK anders uitziet dan de download van geocaching.com?
 6. Technisch gezien is je bewering niet helemaal juist. Beschrijving, waypoints en nog een aantal zaken (o.a. moeilijkheid, terrein, afmeting, laatste logs) worden in één gpx-bestand naar je gpsr gestuurd. Alleen je gpsr geeft caches en waypoints afzonderlijk weer. Daar kan GSAK niets aan doen. Overigens was er ooit wel een model (Monterra) die dit wel kon, maar die wordt al een tijdje niet meer gemaakt.
 7. Dat hangt af van de app die je vriendin gebruikt. Diverse apps kunnen gpx importeren, o.a.: Cachly, Geo Bucket, Looking4Cache.
 8. Misschien is er een gearchiveerd? Je kan op je profielpagina op geocaching.com zien welke caches je gevonden hebt. Als de cachenaam rood is en doorgestreept is deze gearchiveerd.
 9. Geocaches worden niet zomaar gepubliceerd. Er zijn regels aan verbonden. Als je een cache officieel wilt plaatsen en publiceren mag deze niet binnen 161 meter van een (fysiek waypoint van een) andere cache aanwezig zijn. Je moet dus weten waar alle caches in de buurt zijn. Verder moet een cache minimaal drie maanden blijven bestaan en moet je toestemming hebben van de eigenaar/beheerder van de locatie. Als het een verrassing moet worden is het handig om even te informeren bij een van de geocache-vrienden van je zoon, liefst iemand met een paar jaar ervaring en die ook wel eens een cache heeft gemaakt. Misschien dat die je verder kan helpen.
 10. Vermiste man opgespoord dankzij geocaching (heeft het helaas niet overleefd): https://www.ad.nl/buitenland/wandelaar-overleeft-trektocht-niet-trouwe-hond-blijft-blaffen-tot-reddingswerkers-zijn-baasje-vinden~a76e8932/
 11. Ik zou me niet blind staren op die caches. Die zijn er ooit in de fabriek opgezet en lopen vele jaren achter. Velen zijn ondertussen al gearchiveerd. Ook kwamen ze als een ggz-bestand, wat betekent dat er geen waypoints bij zaten. En het waren ook nog eens caches wereldwijd, de spoeling in Nederland was sowieso relatief dun. Het is dus niet verwonderlijk dat ze door de vorige eigenaar zijn verwijderd.
 12. Pocket Queries: Find caches along a route (moet je wel premium voor zijn). Upload de route, kies een afstand en voer de pq uit zonder een dag in te vullen. Je kan nu een preview bekijken die je op de kaart kan bekijken. Wil je deze per se in GE willen zien, voer dan de pq uit met een dag ingevuld (dus als je zaterdag kiest wordt deze vandaag uitgevoerd). Na downloaden en uitpakken van de pq kan je de resulterende gpx-bestanden kan in GE importeren. Eén gpx-bestand bevat alleen de caches, de andere de waypoints.
 13. Nee hoor, de verwachting was al dat oudere apparatuur (ouder dan een jaar of 10) het gewoon blijven doen en dat alleen de datum 19,7 jaar zal worden teruggezet. Hooguit duurt het langer voordat ze een fix hebben. Zie de site van JaVaWa.
 14. Ik heb er gisteren twee gelopen. Beiden hadden 5 waypoints en op elke waypoint moest een vraag worden beantwoord. Bij elk goed antwoord kreeg ik een 'puntje'. Mijn profiel zegt nu dat ik 10 labcaches heb. De tweede werd gecombineerd met een mystery cache. Bij elke vraag kreeg ik een bonusletter. De vergelijking met Wherigo kwam bij mij ook al op. De Adventures hebben meer mogelijkheden wat betreft multimedia (bv afspelen van een filmpje) maar zo te zien minder mogelijkheden wat spelelement betreft (bv binnen een bepaalde tijd bij de volgende zone proberen te komen). Eigenlijk vind ik het meer lijken op een intercache (voor degenen die dat niet kennen, hier een voorbeeld). Conclusie: leuk om een keer gedaan te hebben, maar ik ervaar dit niet als geocachen.
 15. De app had ik vorige week al gedownload en ik zie twee Adventure Lab Caches bij mij in de buurt. Een in Delft en een in Capelle a/d IJssel. Wat me opvalt is dat er totaal niet met coördinaten wordt gewerkt, maar alleen aan de hand van een kaart of kompas naar een waypoint kan worden genavigeerd. Het kan ook alleen met een smartphone, niet meer met een gpsr. Ik ben van plan om morgen (eigenlijk vandaag al) de ALC Cache in Delft doen. Als dat bevalt zal ik die in Capelle ook gaan doen.
×
×
 • Create New...