Spring naar bijdragen

ZaNaBoZa

Leden
  • Aantal bijdragen

    166
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over ZaNaBoZa

  • Verjaardag 12-04-1974

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin Vista HCX
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    16-8-2007

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.zanaboza.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Woonplaats
    Eindhoven
  1. Wel dien je er rekening mee te houden, dat deze weer verdwijnt op het moment dat de cache opnieuw ge-updated wordt middels een .GPX-file of een PQ. Met andere woorden de personal note is dan verdwenen uit de short-description. Persoonlijk gebruik ik de User Note sectie om iets toe te voegen aan de cachelisting. Deze kunnen ook geëxporteerd worden naar de GPSr.
  2. ZaNaBoZa

    Site Op Mobiel

    Er is ook nog: http://wap.geocaching.com
  3. Natuurlijk zijn er komkommers in de aanbieding, maar wat die vraag hier doet?
  4. Dit stond er afgelopen september ook al. Hebben het toen regelmatig (naast andere sites) gebruikt tijdens onze reis door de VS om hotels in een bepaald gebied te vinden.
  5. In 2007 hadden we onze zinnen gezet op een vergunning om toegang te krijgen tot een gebied in de V.S. voor het jaar erop. Per dag mochten maar 20 mensen dat gebied in, en als de vergunning zou worden verleend (loting), kreeg je een blaadje met daarop coördinaten van je eindbestemming. Een GPSr was dus wel noodzakelijk. Maar ja, huren alhier was geen optie. En om nu voor één dag een GPSr te kopen, vonden we wel een hele uitgave. Zodoende op internet gaan rondstruinen wat er nog meer mogelijk was met zo'n apparaatje. Per toeval op gc.nl uitgekomen, en aangezien één van ons in het verleden bijna wekelijks een speurtocht liep, leek hem dit geweldig. Na enig nadenken besloten om een GPSr aan te schaffen en na het apparaatje ontvangen te hebben, gingen we na het een paar weken in bezit te hebben voor het eerst op pad om een geocache te zoeken. Een traditional midden op de hei. Na de vondst ging een wereld voor ons open. De volgende dag op pad om een multi te gaan proberen en toen die ook nog eens lukte waren we verslaafd. En die vergunning? We zijn nooit uitgeloot....
  6. ZaNaBoZa

    Geocache Winkel

    In Old Sacramento liepen we bij toeval een winkeltje binnen dat gespecialiseerd was in wandeltochten voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Ze hadden veel materiaal over hetgeen in de natuur leeft en bloeit, maar ook spullen voor het uitzetten van speurtochten en een geocachehoek. Maar dat laatste was ook minimaal, ongeveer twee meter schapruimte. De eigenaresse was een enthousiast geocacher en had daarom besloten om ook wat van deze spullen in de winkel te plaatsen en te verkopen. Dit is de enige plek, behoudens de eerder genoemde kraam op sommige events, waar ik geocachespullen heb gezien in de verkoop.
  7. Ook op mijn normale mailadres al enkele dagen geen PQ's meer ontvangen. Alternatief e-mailadres ingesteld (Gmail) en daar komen de PQ's wel gewoon binnen. Snap niet hoe of waarom dit komt.
  8. In 2007 hebben wij het plan opgepakt om een bepaald gebied in de VS proberen met een bezoekje te gaan vereren. Om dat gebied te bezoeken heb je een vergunning nodig. Deze worden er maar 10 per dag verstrekt, waarvan slechts de helft online is aan te vragen. De kans om een vergunning te krijgen is dus niet zo heel erg groot. Maar goed, mocht je zo'n vergunning krijgen, dan krijg je kaartje met daarop enkele herkenningspunten getekend en de GPS-coördinaten waar je moet zijn. Dus de noodzaak om een GPSr te hebben was er. Maar we vonden een dergelijk apparaatje toch behoorlijk aan de prijs om die voor slechts één dag te gaan gebruiken. Huren was ook geen optie, want dan zouden we die voor enkele weken dienen te huren, en dan kun je voor minder geld ook een GPSr kopen. Zodoende gingen we het internet afstruinen wat er nog meer met zo'n 'ding' kon. Na een tijdje zoeken kwamen we bij geocaching.nl (of com, dat weet ik ook niet meer uit). Beiden wandelen we graag en vinden het ook nog eens leuk om speurtochten te lopen. Uiteindelijk besloten om een GPSr aan te gaan schaffen. De eisen werden steeds groter en uiteindelijk viel de keus op een Garmin Vista HCX. Als we dan zo nu en dan een cache gingen zoeken, lag het apparaat niet nutteloos in de kast. Twee jaar en twee dagen geleden gingen we voor het eerst op pad om een cache te zoeken. Het zo nu en dan, werd met grote regelmaat. De Vista ligt bijna nooit in de kast. En de vergunning, waarvoor we tenslotte een GPSr hebben aangeschaft? Die hebben we nog steeds niet.
  9. Pyne van harte gefeliciteerd met de 1e plaats. Ook alle andere inzenders bedankt voor de leuke logs. We hebben genoten van de vele schitterende pennevruchten (of zijn het toetsenbordcocktails of hoe men het ook maar noemen wil?) die men heeft geplaatst.
  10. Wij wachten meestal ongeveer een week met loggen op antwoord van de plaatser. Mochten we na die week nog geen antwoord hebben, dan gaan we kijken wanneer de plaatser voor het laatst online is geweest. Is dit minder dan een maand, dan is/zijn hij/zij waarschijnlijk op vakantie. Is dit langer dan een maand, dan is de plaatser wellicht niet meer actief. In dat laatste geval, bekijken en beslissen we van geval tot geval of we de earthcache al dan niet loggen.
  11. ZaNaBoZa

    Puntjesjagers

    Één traditional, 332 meter omhoog, geen pad te bekennen, maar wel veilig te doen zonder klimtouwen of iets dergelijks. Het heeft ons een dag gekost, maar wat waren we blij toen we dat puntje bij konden schrijven op onze lijst. Één multi, 25 kilometer lengte, een verzengende hitte, maar wel allemaal goed te doen. Ook deze heeft ons een dag gekost, maar wat waren we trots op onszelf dat wij, beiden met een lichte handicap, op het einde van de dag dít puntje op onze lijst konden bijschrijven. Maar ook de andere kant van het verhaal vinden we leuk. Een dagje cachen plannen. Zo hebben we vorige week het idee opgepakt om Swanssum cachevrij te maken. Unknown opgelost, multi's uitgedraaid (paperless cachen en een multi gaat voor ons niet samen), auto geparkeerd en beginnen met lopen. Inderdaad lopen. Lopend van traditional naar traditional, daarna enkele multi's en op het eind van de dag tot de conclusie komen dat het toch nét niet gelukt is om de geplande caches allemaal aan te doen. Maar ach, dat is voor ons eigenlijk normaal. Daar staan we iets te veel stil voor om te genieten van al het fraais dat we onderweg zien of om een foto te maken. Daarvoor zitten we iets te graag ergens op een terras om op het gemakje te genieten van een kopje koffie. Na zo'n wandeling van een kilometertje of zestien voelen we ons echte puntjesjagers als we zien dat ons totaal na zo'n dag met 9 punten is gestegen. En soms, als het weer wat minder is, dan pakken we de auto en gaan we traditionals op rapen. Vaak zien we dan weer leuke plekjes om te bekijken en te fotograferen of zien we een cafeetje dat ons wel heel gezellig lijkt te zijn en gaan we daar binnen zitten om te genieten van een kopje koffie. Op het einde van zo'n dag kunnen we dan toch ook zeker een stuk of 10, 11 caches toevoegen aan ons totaal. Wanneer we de 1000 zullen halen maakt ons niets uit. De enige puntjes die ik echt bij hou is de gemiddelde loglengte. Die stond een jaar geleden op minder dan 50 woorden. Inmiddels hebben we de 123 woorden per log gemiddeld bereikt en het doel is om dit ooit eens uit te laten komen ergens tussen de 175 en 200 woorden per log.
  12. Als je de PQ van de bookmark wekelijks draait, krijg je inderdaad wekelijks een actuele update van de inhoud van de PQ.
  13. Onder de kaart van Frankrijk, links van Signal staat een link naar de cacheomschrijving op .com Of je kan natuurlijk gewoon even de naam van een nabijgelegen stad in het "zoom to address" vakje tikken en op return drukken, zodat je niet elke keer duizenden kilometers hoeft te schuiven... Zo gebruik ik het ook, werkt goed.
  14. Moet eerlijk zeggen dat het mij nauwelijks opvalt. Gewoon vier klikjes met het scrollwieltje van de muis en de message is weg.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...