Spring naar bijdragen

Geinponem

Leden
 • Aantal bijdragen

  272
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Geinponem

 • Verjaardag 03-02-1975

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Oregon 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  december 2002

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  NieuweGEIN

Recente profielbezoeken

2064 profielweergaven
 1. Geinponem

  Google Maps

  Ik kreeg deze week van iemand de tip om weer eens naar Google Maps te kijken. Sinds mijn laatste bestudering zijn er heel veel kleine (bos)paadjes bijgekomen. Ik weet niet hoe lang dit al zo is, maar als geocachers kunnen we hier profijt van hebben. Zeker nu er steeds meer Apps met deze kaarten werken...
 2. Geinponem

  Oregon Beta Firmware 3.82

  Inmiddels zelf kunnen testen. Werkt goed! Ook i.c.m. de GSAK-macro. Filteren op child-waypoint is echter nog niet mogelijk.
 3. Geinponem

  Oregon Beta Firmware 3.82

  Lijkt me handig die filteroptie. Voordat ik deze Beta-versie ga installeren kan iemand mij melden: - Of je nu ook op child-wayoints kan zoeken/filteren. - Zo nee: Ik gebruik altijd deze GSAK-macro om de child-waypoints als POI's te kunnen zoeken. Werkt de nieuwe filteroptie nog goed icm met die macro?
 4. Er waren daar genoeg andere presentaties waarbij ik (en anderen met mij) eraan twijfelden of het niet om een 1 april grap ging. Zo was er ook een spreker over DNA-printers: hij beweerde dat het al mogelijk is om van je eigen DNA een lever te printen Maar over deze Layer-game twijfelde ik niet. Of ben ik te naïef geweest?
 5. Gisteren was ik bij de Mobile Convention Amsterdam. Daar waren ook presentaties van Layar: software waarmee het mogelijk is om extra lagen met informatie/content over de werkelijkheid te projecteren: augumented reality. Zo zou je bijvoorbeeld een hotellaag kunnen gebruiken: als je in een straat met een of meerdere hotels bent, richt je de camera van je telefoon op een hotel en vervolgens krijg je bijvoorbeeld informatie over de kosten. Op die manier zouden dus ook geocachelagen gemaakt kunnen worden. Uit een eerder bericht op dit forum kon ik reeds opmaken dat dit ook al gebeurt is. Zelf ben ik meer geinteresseerd in de verdere mogelijkheden van Layar. Zo was er op de convention ook een presentatie van een voor Layar gemaakt spel: Splinter Cell conviction. Dit gaat een stuk verder dan de mogelijkheden die we nu van Wherigo kennen. Ik ben benieuwd of er ook anderen zijn die gebruiksmogelijkheden van Layar voor geocaching zien. Dit even los van de vraag of het uberhaubt is toegestaan natuurlijk. Want wat niet is kan misschien nog komen. Overigens is de gratis Layar-software nu alleen nog verkrijgbaar voor iPhones en Android-toestellen. Volgens de presentaties zijn ze echter ook bezig met versies voor Symbian (nokia) en andere platforms. Je hebt er een toestel voor nodig met een camera, internet, gps en digitaal kompas.
 6. Hmmm... Ik heb te vroeg gejuigt. Probleem is er weer en dit keer zijn er geen updates nodig. Ik heb het vermoeden dat mijn computer geïnfecteerd is met adware. Misschien dat dat dit probleem ook veroorzaakt (?)
 7. Ik heb geen NoScript add-on. Maar er bleken inderdaad wel 2 updates nodig voor add-ons. Na die gisterenavond gedraaid te hebben en Firefox (zoals gevraagd) herstart, was het probleem niet opgelost. Toen ik de laptop zojuist weer aanzette, was het probleem wel verholpen. Waarschijnlijk was ook een restart van mijn computer nodig. In elk geval: bedankt!
 8. Ook al geprobeerd. Zonder resultaat!
 9. Aan de verbinding ligt het i.e.g. niet: met mijn laptop van mijn werk lukt het namelijk wel (op hetzelfde draadloze netwerk). Er moet dus iets mis zijn op mijn computer. Maar wat?
 10. Sinds kort kan ik niet meer naar gc.com met Firefox. Het lukt wel gewoon met IE8. En op een andere laptop heb ik met beide browsers geen problemen. Het probleem: Als ik naar gc.com ga dan lijkt het eerst goed te gaan... ik krijg maximaal 1 seconden de homepage op mijn scherm. Daarna wordt het scherm wit en blijft de browser maar zoeken > het cirkeltje met bolletjes in de tab blijft maar draaien. Rechts onder krijg ik de melding 'gostats.com gelezen'. Bij extra > foutconsole krijg ik dit te zien: Iemand enig idee hoe ik gc.com weer draaiend krijg onder Firefox3.6. Vooral GCVotes mis ik nu! Ik heb het probleem tot nu toe nog niet op andere sites gehad. Ik heb Firefox al een keer opnieuw geïnstalleerd. Ook heb ik alle add-ons al uitgeschakeld. Maar dit alles hielp niets.
 11. Heb ik wel gevraagd, maar ik kreeg alleen het antwoord dat Garmin zich vwb de nieuwe divices alleen op de Oregons 450 en 550 wil richten.
 12. Voor mijn werk heb ik contact met de Garmin Nederland. Van hen begreep ik laatst dat de Colorado niet meer wordt gemaakt evenals de Oregons 200, 300 en 400.
 13. Aaachh! Ik blijk ook nog een oude kaartset op mijn oude computer te hebben staan en die had ik dus gebruikt. Met de nieuwere geen problemen meer. Toch bedankt voor jullie tips (die ik overigens zelf ook al geprobeerd had).
 14. Vandaag op mijn nieuwe laptop Ozi met kaarten geïnstalleerd. Nu heb ik een probleem dat ik eerder ook al een keer had: linksboven worden niet (helemaal) de juiste coördinaten weergegeven (bijv. N 52 02.348 E 5 05.532 i.p.v. 52 02.610 E 5 05.505). Nu kan ik me herinneren dat dit iets met kaartdatum-instellingen te maken heeft. Ik heb echter van alles al geprobeerd onder configuratie, maar ik krijg het niet goed. Ook kan ik de oplossing niet meer terugvinden op dit forum. Iemand?
 15. Geinponem

  Nuvi 550

  Ik ben wel benieuwd naar ervaringen van het volgen van Wherigo's met de Nuvi 550. Iemand?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...