Spring naar bijdragen

madman

Leden
 • Aantal bijdragen

  161
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over madman

 • Verjaardag 04-10-1976

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Origon 300

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.geocaching.com/profile/?guid=a42d783c-7afc-4bbf-a58a-de8bef60b73d

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Budel
 1. Een redacteur van Eindhovens Dagblad heeft afgelopen zaterdag het hoofdevent van het Grenslandevent bezocht: https://www.ed.nl/cranendonck/geocaching-in-budel-we-laten-alleen-onze-voetsporen-achter~a62d9d8b/ De aankondigingen stonden ook in lokale media: http://grenskoerier.nl/algemeen/geocoaching
 2. Grenslandcachers in de media http://www.grenskoerier.nl/algemeen/geocachen-tijdens-het-grenslandevent
 3. Het was een welkome aanvulling toen er nog geen favorieten waren.
 4. Zowieso multi van maken. Ik heb een hekel aan mysteries. Zou jammer zijn als daardoor minder mensen je leuke wandel-rondje zouden lopen, toch?
 5. Hallo Madman, ik las zojuist op het .nl forum dat je beweerde dat twee geocaches voor een event al verdwenen waren voordat het event begon.

  Mag ik vragen om welk type cache (traditional, multi of mystery) het ging?

  Groeten uit een normaal zonnig, maar nu winderig zuiden ;-) Bloodwoosj/Leo

 6. Ik denk dat zowieso met het bekender worden van geocachen er ook steeds meer mensen effe gaan geocachen. Men doet maar effe snel wat. En met grote hoeveelheden is de kans ook groter. Dus als in een uitgestrekt gebied een emmer verstopt zit die eenmaal per jaar gevonden wordt, dan is er niks aan de hand. Diegene die hem gaat zoeken is een die-hard, houdt van uitdagingen en houdt van geocachen. Een micro met een magneet aan een bruggetje die door veel snelle geocachers opgepikt wordt, en waar ook nog eens veel jongeren 's avonds hangen, dan gaat er vanalles mis. Verder weet ik zowieso niet wat er aan de hand is. Deze week zijn er maar liefst 2 geocaches helemal verdwenen (dus niet eens vernield) die nog niet aktief waren. Ze lagen al een tijdje klaar voor het event van zondag a.s.. Niemand anders dan de maker en de proefloper zijn er geweest en hebben hem zeker goed verstopt. Blijkbaar zijn er toch ook veel meer mensen die op vreemde plekken rondneuzen tegenwoordig? Je zult het toch nooit weten. Jezelf druk maken erover doe je alleen jezelf aan. Op een gegeven moment is het niet meer leuk en haak je misschien af. Ach ja ... dan moeten we een nieuwe "stiekeme" hobbie zoeken.
 7. Dan moet je onderin op "website" klikken.
 8. Inmiddels aangepast. #TB Noord Brabant is nu dus #TBNB, maar dat werd vooral ook gebruikt voor "Team Beauty And Brains" dus misschien nog even iets uitgebreider? #AutoTBNB (dus met AutoTB) of #TBNoordBrabant (zonder streepje)? Bij #TBLB is het helaas nog erger, daar zijn veel mensen aktief met een ander onderwerp over #TBLB. Blijkbaar is het lastig om een goede #-tag te kiezen.
 9. Ik heb mijn auto meteen even opgegeven voor de rest van vandaag, maar ik mis iets wat ik wel had verwacht: De mogelijkheid om een standaard "planning" te registeren voor mijn AutoTB (net zoals bij de centrale verwarming thuis). Dus dat je als de auto meestal doordeweeks overdag op plaats X is en 's avonds en 's nachts op plaats Y. Vervolgens laat de website dan zien waar de AutoTB op dit moment te bekijken zou zijn. Als je hier een oranje icoontje gebruikt, en een groen icoontje als de gebruiker het net ingesteld heeft, dan maak je ook daar onderscheid tussen "planning" en daadwerkelijke lokatie. Ik heb namelijk heel weinig zin om dagelijks de lokatie handmatig in te stellen, maar wel als mijn "planning" veranderd. Verder kan ik melden dat de site ook prima werkt in Google Chrome. Helaas wordt op de computer de GPS lokatie ook verkeerd ingeschat, maar dat is logisch als je geen GPS ontvanger op je desktop-computer hebt. Handmatig instellen werkt wel. Dan nog een melding over de Twitter pagina. Ik kan hier niet altijd goed op de #-tags klikken omdat deze een '-' teken bevatten (denk ik). Verder heb ik ook niet heel veel behoefte om op de #-tag van een provincie te klikken. Een klikbare link naar de TB zou daar handiger zijn (denk ik). Dat is inderdaad wel een goed idee. Ik moet alleen even een manier vinden om te voorkomen dat iemand andermans marker kan verwijderen. Maar ik zal er zeker naar kijken. Misschien dat je met accounts kunt gaan werken en de functionaliteit alleen voor geregistreerde mensen kunt aanbieden. Maakt de implementatie van de website een stuk lastiger, maar dan kun je ook mijn gewenste "planning" implementeren. Succes met de website en ik ga er zeker gebruik van maken!
 10. Of, en welke gevolgen deze verandering gaat hebben? Kortere lijnen? Ik denk dat Garmin zelf zowieso meer actief is geworden in Nederland. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hun Smart Traffic systeem dat moet concurreren met TomTom LIVE. En als je dan toch al directe contacten met Nederlandse instanties hebt, dan kun je toch ook zelf de distributie voorzien? Je bent er dan toch ...
 11. Toch is het een beetje vreemd dat een stichting "geocaching" zich met vanalles bezig houdt behalve het enige echte "geocachen"?!?! Hebben jullie al eens aan een naamswijziging gedacht? Verder vind ik het een heel goed plan om eens een flinke bezem door verouderde websites, ideeen en groeperingen te halen. Zoals ik het verhaal hierboven lees denk ik dat alles goed overdacht is en alles netjes op een rijtje gezet is. Veel plezier en succes met het organiseren ervan!
 12. Gezien de afwijking van sommige apparaten, is het al vaak een grote uitdaging om een cache te vinden. In een dennebos heb ik jaren gezocht met minstens 30 meter afwijking. Een opzettelijke afwijking van nog eens enkele tientallen meter zou het alleen maar erger maken. Als ik dan meerdere malen ben gaan zoeken en telkens teleurgesteld naar huis moet, wordt ik ook minder zorgvuldig. Sorry maar ik kan er niks aan doen. Heb van complete frustratie wel eens een 100 vierkante meter "omgeploegd" omdat ik telkens een andere kant op gestuurd werd door het pijltje . Kortom, het is belangrijk dat de coordinaten gewoon kloppen dan zit je zeker niet op de verkeerde plek te zoeken. En zo blijft het bos ook nog wat minder gesloopt achter ... P.S. Wil je er echt een zoek-traditional van maken, zet dat dan heel duidelijk in je beschrijving! Dan weten mensen dat er meer nodig is dan gewoon naartoe lopen. Ook kun je een spoiler-foto of duidelijk hint ter plekke toevoegen. Dan is ook het vinden geen onmogelijke taak voor sommigen. Ikzelf heb een tradi verstopt waar je niet meteen kan loggen, maar door op dezelfde plek door te zoeken kom je toch in een andere wending en kun je de tradi gewoon vinden .
 13. Reputatiesysteem? Voor caches, cachers of voor forumgebruikers? Voor caches is er al Geo d'Or. Ik zou niet weten waarom we cachers zouden willen beoordelen. En forumbezoekers boeit al helemaal niemand!
 14. Ik vind deze twee van de High Tech Campus Crew wel mooi gemaakt met HTML. GCRRN8 High Tech Campus Cache GCX8P7 't Landschapspark
 15. Wel toevallig dat ik het leesde want ik lees de nieuwsbrief normaal gesproken nooit. Volgens mij bereikt dit aardig wat mensen dus misschien iets teveel publiciteit van het goede? Ik heb het gisteren ook gelezen, en meteen gereageerd dat de link niet klopt. Verder ook meteen nog wat extra websites omtrend geocaching doorgemaild, dus er zal in een volgende nieuwsbrief wel meer info over verschijnen . Die kerel van Moerstaal is zo relaxt daarin.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...