Spring naar bijdragen

Geinponem

Leden
  • Aantal bijdragen

    272
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Geinponem geplaatst

  1. Geinponem

    Google Maps

    Ik kreeg deze week van iemand de tip om weer eens naar Google Maps te kijken. Sinds mijn laatste bestudering zijn er heel veel kleine (bos)paadjes bijgekomen. Ik weet niet hoe lang dit al zo is, maar als geocachers kunnen we hier profijt van hebben. Zeker nu er steeds meer Apps met deze kaarten werken...
  2. Geinponem

    Oregon Beta Firmware 3.82

    Inmiddels zelf kunnen testen. Werkt goed! Ook i.c.m. de GSAK-macro. Filteren op child-waypoint is echter nog niet mogelijk.
  3. Geinponem

    Oregon Beta Firmware 3.82

    Lijkt me handig die filteroptie. Voordat ik deze Beta-versie ga installeren kan iemand mij melden: - Of je nu ook op child-wayoints kan zoeken/filteren. - Zo nee: Ik gebruik altijd deze GSAK-macro om de child-waypoints als POI's te kunnen zoeken. Werkt de nieuwe filteroptie nog goed icm met die macro?
  4. Er waren daar genoeg andere presentaties waarbij ik (en anderen met mij) eraan twijfelden of het niet om een 1 april grap ging. Zo was er ook een spreker over DNA-printers: hij beweerde dat het al mogelijk is om van je eigen DNA een lever te printen Maar over deze Layer-game twijfelde ik niet. Of ben ik te naïef geweest?
  5. Gisteren was ik bij de Mobile Convention Amsterdam. Daar waren ook presentaties van Layar: software waarmee het mogelijk is om extra lagen met informatie/content over de werkelijkheid te projecteren: augumented reality. Zo zou je bijvoorbeeld een hotellaag kunnen gebruiken: als je in een straat met een of meerdere hotels bent, richt je de camera van je telefoon op een hotel en vervolgens krijg je bijvoorbeeld informatie over de kosten. Op die manier zouden dus ook geocachelagen gemaakt kunnen worden. Uit een eerder bericht op dit forum kon ik reeds opmaken dat dit ook al gebeurt is. Zelf ben ik meer geinteresseerd in de verdere mogelijkheden van Layar. Zo was er op de convention ook een presentatie van een voor Layar gemaakt spel: Splinter Cell conviction. Dit gaat een stuk verder dan de mogelijkheden die we nu van Wherigo kennen. Ik ben benieuwd of er ook anderen zijn die gebruiksmogelijkheden van Layar voor geocaching zien. Dit even los van de vraag of het uberhaubt is toegestaan natuurlijk. Want wat niet is kan misschien nog komen. Overigens is de gratis Layar-software nu alleen nog verkrijgbaar voor iPhones en Android-toestellen. Volgens de presentaties zijn ze echter ook bezig met versies voor Symbian (nokia) en andere platforms. Je hebt er een toestel voor nodig met een camera, internet, gps en digitaal kompas.
  6. Hmmm... Ik heb te vroeg gejuigt. Probleem is er weer en dit keer zijn er geen updates nodig. Ik heb het vermoeden dat mijn computer geïnfecteerd is met adware. Misschien dat dat dit probleem ook veroorzaakt (?)
  7. Ik heb geen NoScript add-on. Maar er bleken inderdaad wel 2 updates nodig voor add-ons. Na die gisterenavond gedraaid te hebben en Firefox (zoals gevraagd) herstart, was het probleem niet opgelost. Toen ik de laptop zojuist weer aanzette, was het probleem wel verholpen. Waarschijnlijk was ook een restart van mijn computer nodig. In elk geval: bedankt!
  8. Ook al geprobeerd. Zonder resultaat!
  9. Aan de verbinding ligt het i.e.g. niet: met mijn laptop van mijn werk lukt het namelijk wel (op hetzelfde draadloze netwerk). Er moet dus iets mis zijn op mijn computer. Maar wat?
  10. Sinds kort kan ik niet meer naar gc.com met Firefox. Het lukt wel gewoon met IE8. En op een andere laptop heb ik met beide browsers geen problemen. Het probleem: Als ik naar gc.com ga dan lijkt het eerst goed te gaan... ik krijg maximaal 1 seconden de homepage op mijn scherm. Daarna wordt het scherm wit en blijft de browser maar zoeken > het cirkeltje met bolletjes in de tab blijft maar draaien. Rechts onder krijg ik de melding 'gostats.com gelezen'. Bij extra > foutconsole krijg ik dit te zien: Iemand enig idee hoe ik gc.com weer draaiend krijg onder Firefox3.6. Vooral GCVotes mis ik nu! Ik heb het probleem tot nu toe nog niet op andere sites gehad. Ik heb Firefox al een keer opnieuw geïnstalleerd. Ook heb ik alle add-ons al uitgeschakeld. Maar dit alles hielp niets.
  11. Heb ik wel gevraagd, maar ik kreeg alleen het antwoord dat Garmin zich vwb de nieuwe divices alleen op de Oregons 450 en 550 wil richten.
  12. Voor mijn werk heb ik contact met de Garmin Nederland. Van hen begreep ik laatst dat de Colorado niet meer wordt gemaakt evenals de Oregons 200, 300 en 400.
  13. Aaachh! Ik blijk ook nog een oude kaartset op mijn oude computer te hebben staan en die had ik dus gebruikt. Met de nieuwere geen problemen meer. Toch bedankt voor jullie tips (die ik overigens zelf ook al geprobeerd had).
  14. Vandaag op mijn nieuwe laptop Ozi met kaarten geïnstalleerd. Nu heb ik een probleem dat ik eerder ook al een keer had: linksboven worden niet (helemaal) de juiste coördinaten weergegeven (bijv. N 52 02.348 E 5 05.532 i.p.v. 52 02.610 E 5 05.505). Nu kan ik me herinneren dat dit iets met kaartdatum-instellingen te maken heeft. Ik heb echter van alles al geprobeerd onder configuratie, maar ik krijg het niet goed. Ook kan ik de oplossing niet meer terugvinden op dit forum. Iemand?
  15. Geinponem

    Nuvi 550

    Ik ben wel benieuwd naar ervaringen van het volgen van Wherigo's met de Nuvi 550. Iemand?
  16. Xie net zelf dat je ook erg makkelijk kan zoeken naar die scripts. Als ik op www.userscripts.org zoek op geocach krijg je deze lijst.
  17. Ik had tot 2 a 3 weken geleden nog nooit van die greasemonkey-scripjes gehoord. Er blijken dus wel handige te zijn voor geocaching. Kent iemand er toevallig nog meer?
  18. Ik zie het vooral als HULPMIDDEL voor het zoeken naar geschikte caches. Tot nu toe hebben de Geo d'Ors daar ook goed bij geholpen. Het lezen van logs neemt tenslotte heel veel tijd in beslag. Dat doe ik wel als ik met hulp van een beoordelingssysteem een kort lijstje heb geselecteerd. Ik snap wel dat een beoordelingssysteem niet foutloos is, maar mij helpt het wel om redelijk vlot tot een keuze te komen. Ik ben tenslotte nog altijd liever buiten aan het cachen dan binnen het voorwerk doen. En waarom dan GCvote ipv Geo d'Or: - het wordt internationaal toegepast - mbv Firefox is het goed geïntegreerd met de cachepagina's van GC.com - veel gemakkelijker om beoordelingen te geven
  19. Iemand al ervaring met de GCvote in GSAK? Volgens mij heb ik alle aanwijzingen opgevolgd zoals aangegeven op www.gcvotes.nl (onderaan de pagina): twee macro's geinstalleerd. Maar ik krijg geen vote-sterren in beeld.
  20. Ik kende GCvote nog niet. Wat ik er nu van ziet vind ik geweldig. Ik wacht nog op mijn wachtwoord (duurt dat lang?) en zal dan ook mijn gevonden caches waarderen. Waterdicht is het natuurlijk niet. Maar hoe meer gebruikers, hoe betrouwbaarder het wordt. Het mooiste zou natuurlijk zijn als Groundspeak dit ook oppikt zodat het op elke browser kan draaien. Raar eigenlijk dat ze nog niet zoiets ontwikkeld hebben terwijl er toch duidelijk behoefte aan is. Dat blijkt wel uit dit soort initiatieven.
  21. Ik cache al jaren met een PPC en heb alle genoemde programma's uitgeprobeerd. Mijn voorkeur gaat uit naar GzII. Dan hoef je thuis nooit voorbereidend werk te doen in de vorm van queries en GSAK. Via internet en de gps kan je altijd en overal aan de cachebeschrijvingen komen. Het gebruik van Google Maps vind ik nog wel een beperking in GzII. Deze kaarten zijn niet altijd gedeatilleerd genoeg. Daarom gebruik ik ook nog steeds Ozie CE. Sinds enkele maanden kan je de schermen in Ozi CE mbv de Screen Designer naar eigen inzicht inrichten en opmaken. Zie ook dit berichtje. [ik zie trouwens net dat er inmiddels weer een nieuwe versie is van Ozi CE: heb ik nog niet uitgeprobeerd]. Voor lastige berekeningen of omzettingen onderweg gebruik ik PGCT.
  22. Geinponem

    Paperless cachen

    Ik cache al sinds 2003 met mijn PPC. Heb sinds enkele maanden ook een Garmin Oregon, maar als het om paperless cachen gaat vind ik een PPC het beste. Er zijn heel wat Windows Mobile-programmaatjes gemaakt voor geocaching. Sommigen daarvan zijn ook genoemd in dit draadje. Ik heb er ook al velen uitgeprobeerd. Hoewel smaken verschillen steekt er voor mij eentje bovenuit en die is hier nog niet genoemd: GCzii (hier gratis te downloaden). Het programma is nog vrij jong: begin dit jaar kwam de eerste versie uit. Het is nog vollop in ontwikkeling: elke week komen er wel 3 of 4 updates uit met verbeteringen en extra mogelijkheden. Hierbij een kleine greep uit de vele mogelijkheden die het programma te bieden heeft: - caches zoeken op 9 verschillende manieren, zoals: cachenaam, huidige locatie, waypoint, plaatsnaam ed. - importeren en exporteren gpx-files - samenstellen en opslaan van cachelijsten - cachelijsten kunnen thuis worden voorbereid waardoor er in het veld geen internetverbinding noodzakelijk is - vele sorteeropties te gebruiken in cachelijsten, zoals op locatie, terrein ed. - navigeren naar cache/child waypoints - koppeling met Google maps - mogelijkheid tot downloaden plaatjes (en spoilers) op de cachepagina - mogelijkheid tot direct loggen in het veld (iets wat met de Oregon bijvoorbeeld niet kan) .... en dus nog veel meer.
  23. Geinponem

    Nieuwe Topokaart

    Transparante kaarten?
  24. Allereerst complimenten voor de screenshots van de volgende versie. Dat beloofd wat. Verder ben ik wat aan het experimenteren geweest met bovenstaande. Ik had tot voor kort eigenlijk helemaal geen ervaring met wijzigingen in het register. Daarom wil ik hierbij eerst even aangeven wat ik gedaan heb: Eerst heb ik onder 'HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers' een nieuwe 'key' aangemaakt die ik 'GPSbt'' genoemd heb. Daarin heb ik de volgende 'String Values' aangemaakt: "InterfaceType" = "COMM" "FriendlyName" = "BT-338" "CommPort" = "COM8:" [ik had mijn BT-GPSr namelijk al via COM8 gekoppeld aan mijn TyTN II] Tot slot heb ik CurrentDriver (in HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers) op GPSbt gezet (stond op GPSOneDevice). Na dit gedaan te hebben, heb ik de BT-GPSr aangezet en ook BT op de TyTN II aangezet. Daarna Gatecacher gestart. Het lijkt erop dat Gatecacher nu gebruik maakt van de BT-GPSr, maar... ik zie nog steeds het oranje lampje branden van de interne GPSr en als ik de BT-GPSr uitzet houdt Gatecacher oogenschijnlijk satelietcontact, maar bevriezen de gegevens (coördinaten wijzigen dus niet meer, kan misschien met static navigation te maken hebben > heb ik buiten nog niet uitgetest). Het lijkt er dus op dat het programma gebruik maakt van beide GPSr-en. Of kan dat niet? Als ik dit niet zou willen (kost waarschijnlijk extra energie!) moet ik zeker de compoort (net als in het voorbeeld) op 4 zetten? Daar zit namelijk de interne GPSr op? Wat me verder opviel in het register is dat er naast de door mij aangemaakte 'key' en 'GPSOneDevice' er nog twee andere keys 'beschikbaar' zijn, namelijk: GPSOneEmulate en GPSOnePort. Kan je deze ook 'Current' maken? En weet iemand welk effect dit heeft? Edit: net nog ff geprobeerd de BT-BPSr via COM4: te koppellen, maar dat lukt dus niet!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...