Spring naar bijdragen

team_heidehippers

Leden
 • Aantal bijdragen

  143
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over team_heidehippers

 • Verjaardag 04-02-1978

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 400T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  juni 2007

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Terwispel

Recente profielbezoeken

1901 profielweergaven
 1. Ik ben voor op een tablet al enige tijd aan het zoeken naar een app welke qua functionaliteit vergelijkbaar is met Basecamp. Het gaat me hierbij vooral om de volgende functionaliteit: Offline maps (Garmin en/of OSM) Routeplanning Export naar GPX of rechstreeks naar GPS (Garmin Oregon, Garmin Edge) Hebben jullie suggesties?
 2. team_heidehippers

  Garmin Edge 800

  Zie hier nog niet echt een antwoord op de vraag of er uberhaupt cache functies op de edge 800 zitten. Ikzelf overweeg ook een dergelijk toestel omdat mijn Oregon juist specifieke fiets functies ontbeert (zo ondersteund deze maar deels de GSC10 S&D sensor). Het lijkt me ook zeer aardig om tijdens een fietstocht eens een cache te kunnen oppikken en om nou het hele arsenaal aan GPS ontvangers mee te nemen is misschien net iets te veel van het goede. Heeft er iemand ervaring met de edge 800?
 3. dag heidehippers,

  zou je een o-tje extra willen zetten in je handtekening op het forum zodat er staat 'too late'? Dat staat wat netter...

  groet,

  Estia (aka MamaEi).

 4. team_heidehippers

  Een Route Maken

  Als ik het goed begrijp heb je een X aantal caches en je wilt een routeplanner/navigator de optimaalste route laten bepalen langs die caches. De enige "consumenten" software die dit kan is volgens mij MS Autoroute met de functionaliteit: "multiple-destination routing". Dit was in ieder geval een aantal jaar gelden het geval. Misschien zijn er inmiddels alternatieven.
 5. Ik geloof dat ik maar vrij weinig mee neem als ik ga cachen... Garmin Oregon iPhone 3GS (met GC app, GC Buddy, iGCT, OpenMaps, GC Tools, Wherigo) een pen Eventueel trackables om te droppen uiteraard bij hele dagen onderweg ook nog wel wat eten en drinken... In de praktijk heb ik nog nooit echt een gemis ervaren als ik geen prikstokken, spiegels en andere hulpmiddelen bij me had... misschien moet ik daarvoor hogere sterren qua difficulty zoeken...
 6. Ben ik erg voor en het zou mijns inziens ook niet meer dan logisch zijn. Een amerikaan uit alaska kan bijvoorbeeld in Florida voor een binnenlands tarief en als ik nog maar net in Duitsland of Belgie ben begint de meter al flink te lopen terwijl je er bij wijze van spreken bijna op de fiets naar toe kan... Het probleem zal vast comlexer zijn, maar gevoelsmatig krijg je het gevoel dat het nogal scheef is...
 7. In that case is de ierse sim inderdaad een heel mooie oplossing. Enig nadeel is dat je wel steeds van sim moet wisselen of je moet een tweede toestel hebben dat je als mobile hotspot kunt inrichten (bijvoorbeeld android of windows mobile).
 8. Als premium member van groundspeak kun je ook pocket queries in je GC app downloaden en heb je geen data nodig in Zwitserland. Ook kun je in bijvoorbeeld GC buddy complete caches opslaan zonder dat je Premium member hoeft te zijn (wat voorbereiding nodig, maar dat kun je ook beschouwen als voorpret.)
 9. Ik heb wel een soortgelijke "tik". Al ben ik in sommige landen al begonnen aan een niveautje dieper: provincies, regios, bundeslaendern of cantons. Allemaal te danken aan die Findstatgen macro voor GSAK...
 10. Ik heb een Oregon 400T die ik voor het geocachen gebruik. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat ik met mijn iPhone onderweg ben die voorzien is van de diverse geocaching apps en daarmee al meerdere founds heb. Daarnaast overweeg ik sterk de aanschaf van een Forerunner 405. Hiervan twijfel ik echter nog of die als geocaching instrument wel zo geschikt is... misschien als er "toevallig" langs mijn hardloopparcours een cache is verstopt...
 11. team_heidehippers

  Topo NL

  Heb alles ook zonder noemenswaardige problemen aan de gang gekregen in W7 32bits. Moest in GSAK alleen even goed zoeken naar de map waarin de macro's standaard geinstalleerd worden. Mapsource geheel geen probelemen gehad.
 12. team_heidehippers

  Garmin Birdseye

  Kaarten zijn ook slechts een moment opname, dus ook zodra ze zijn opgeleverd alweer verouderd. Maar het is misschien wel aardig als aanvulling zeker omdat de mogelijkheid lijkt te worden geboden om het te combineren met de vectorkaarten. Het kan mogelijk meer inzicht geven in een te doorzoeken gebied dan alleen de kaarten. Waar ik me nog wel een beetje zorgen om maak is de callibratie van de diensten als google earth, die kan wel eens flink uit de pas gaan lopen als je die combineerd met een Mapsource kaart.
 13. team_heidehippers

  Oregon Of Dakota?

  beide door jouw genoemde toestellen beschikken niet over de sirf chipset volgens mij. Wat vooral ook een groot verschil tussen de dakota en oregon is, is het formaat. dakota lijkt me nogal klein....
 14. Is eigenlijk best een leuk iets om aan mee te werken en ik heb ook al vaker plannen gehad om het te gaan doen. Misschien toch even die ontbrekende paden in mijn directe woonomgeving up loaden...alle kleine beetjes helpen per slot van rekening.
 15. Misschien is de Garmin Nuvi 550 in zo'n situatie een goeie oplossing. Ik zelf ben overig tevreden met mijn Oregon 400T, al heeft deze geen spraak ondersteuning... Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik voor lange ritten naar onbekende gronden nog wel eens grijp naar een Tomtom.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...