Spring naar bijdragen

team_heidehippers

Leden
 • Aantal bijdragen

  143
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door team_heidehippers geplaatst

 1. Ik ben voor op een tablet al enige tijd aan het zoeken naar een app welke qua functionaliteit vergelijkbaar is met Basecamp. Het gaat me hierbij vooral om de volgende functionaliteit: Offline maps (Garmin en/of OSM) Routeplanning Export naar GPX of rechstreeks naar GPS (Garmin Oregon, Garmin Edge) Hebben jullie suggesties?
 2. team_heidehippers

  Garmin Edge 800

  Zie hier nog niet echt een antwoord op de vraag of er uberhaupt cache functies op de edge 800 zitten. Ikzelf overweeg ook een dergelijk toestel omdat mijn Oregon juist specifieke fiets functies ontbeert (zo ondersteund deze maar deels de GSC10 S&D sensor). Het lijkt me ook zeer aardig om tijdens een fietstocht eens een cache te kunnen oppikken en om nou het hele arsenaal aan GPS ontvangers mee te nemen is misschien net iets te veel van het goede. Heeft er iemand ervaring met de edge 800?
 3. dag heidehippers,

  zou je een o-tje extra willen zetten in je handtekening op het forum zodat er staat 'too late'? Dat staat wat netter...

  groet,

  Estia (aka MamaEi).

 4. team_heidehippers

  Een Route Maken

  Als ik het goed begrijp heb je een X aantal caches en je wilt een routeplanner/navigator de optimaalste route laten bepalen langs die caches. De enige "consumenten" software die dit kan is volgens mij MS Autoroute met de functionaliteit: "multiple-destination routing". Dit was in ieder geval een aantal jaar gelden het geval. Misschien zijn er inmiddels alternatieven.
 5. Ik geloof dat ik maar vrij weinig mee neem als ik ga cachen... Garmin Oregon iPhone 3GS (met GC app, GC Buddy, iGCT, OpenMaps, GC Tools, Wherigo) een pen Eventueel trackables om te droppen uiteraard bij hele dagen onderweg ook nog wel wat eten en drinken... In de praktijk heb ik nog nooit echt een gemis ervaren als ik geen prikstokken, spiegels en andere hulpmiddelen bij me had... misschien moet ik daarvoor hogere sterren qua difficulty zoeken...
 6. Ben ik erg voor en het zou mijns inziens ook niet meer dan logisch zijn. Een amerikaan uit alaska kan bijvoorbeeld in Florida voor een binnenlands tarief en als ik nog maar net in Duitsland of Belgie ben begint de meter al flink te lopen terwijl je er bij wijze van spreken bijna op de fiets naar toe kan... Het probleem zal vast comlexer zijn, maar gevoelsmatig krijg je het gevoel dat het nogal scheef is...
 7. In that case is de ierse sim inderdaad een heel mooie oplossing. Enig nadeel is dat je wel steeds van sim moet wisselen of je moet een tweede toestel hebben dat je als mobile hotspot kunt inrichten (bijvoorbeeld android of windows mobile).
 8. Als premium member van groundspeak kun je ook pocket queries in je GC app downloaden en heb je geen data nodig in Zwitserland. Ook kun je in bijvoorbeeld GC buddy complete caches opslaan zonder dat je Premium member hoeft te zijn (wat voorbereiding nodig, maar dat kun je ook beschouwen als voorpret.)
 9. Ik heb wel een soortgelijke "tik". Al ben ik in sommige landen al begonnen aan een niveautje dieper: provincies, regios, bundeslaendern of cantons. Allemaal te danken aan die Findstatgen macro voor GSAK...
 10. Ik heb een Oregon 400T die ik voor het geocachen gebruik. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat ik met mijn iPhone onderweg ben die voorzien is van de diverse geocaching apps en daarmee al meerdere founds heb. Daarnaast overweeg ik sterk de aanschaf van een Forerunner 405. Hiervan twijfel ik echter nog of die als geocaching instrument wel zo geschikt is... misschien als er "toevallig" langs mijn hardloopparcours een cache is verstopt...
 11. team_heidehippers

  Topo NL

  Heb alles ook zonder noemenswaardige problemen aan de gang gekregen in W7 32bits. Moest in GSAK alleen even goed zoeken naar de map waarin de macro's standaard geinstalleerd worden. Mapsource geheel geen probelemen gehad.
 12. team_heidehippers

  Garmin Birdseye

  Kaarten zijn ook slechts een moment opname, dus ook zodra ze zijn opgeleverd alweer verouderd. Maar het is misschien wel aardig als aanvulling zeker omdat de mogelijkheid lijkt te worden geboden om het te combineren met de vectorkaarten. Het kan mogelijk meer inzicht geven in een te doorzoeken gebied dan alleen de kaarten. Waar ik me nog wel een beetje zorgen om maak is de callibratie van de diensten als google earth, die kan wel eens flink uit de pas gaan lopen als je die combineerd met een Mapsource kaart.
 13. team_heidehippers

  Oregon Of Dakota?

  beide door jouw genoemde toestellen beschikken niet over de sirf chipset volgens mij. Wat vooral ook een groot verschil tussen de dakota en oregon is, is het formaat. dakota lijkt me nogal klein....
 14. Is eigenlijk best een leuk iets om aan mee te werken en ik heb ook al vaker plannen gehad om het te gaan doen. Misschien toch even die ontbrekende paden in mijn directe woonomgeving up loaden...alle kleine beetjes helpen per slot van rekening.
 15. Misschien is de Garmin Nuvi 550 in zo'n situatie een goeie oplossing. Ik zelf ben overig tevreden met mijn Oregon 400T, al heeft deze geen spraak ondersteuning... Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik voor lange ritten naar onbekende gronden nog wel eens grijp naar een Tomtom.
 16. In 2007 was ik weer eens toe aan een nieuwe telefoon en ik had besloten dat het een Smartphone moest worden...met GPS...leek me wel handig voor Tomtom enzo... Om een goede keuze te maken heb ik altijd de neiging om (soms net iets te lang) te zoeken op internet wat ik moet aanschaffen. Zo kwam ik via via op de geocaching site terecht. Dit sprak me aan. Ik heb daarom zodra mijn met GPS uitgerustte Smartphone binnen was mij verdiept in GPS en andere aanverwante zaken als cartografie etc, En natuurlijk een account aangemaakt op GC.com. Inmiddels ben ik er wel achter dat deze hobby een blijvertje is en heb ik ook wat meer geinvesteerd (GPSr, Software).
 17. Eigenlijk neem ik bijna nooit een rugtas mee....of het moet al een heel lange wandeling zijn (afgelopen jaar in de ardennen bijvoorbeeld). Wat ik gewoon in mijn zakken en handen heb is: Pen of potlood om te loggen PDA of iPhone voor internet en notes GPSr natuurlijk TB of coins die weer in het spel moeten worden gebracht meer zooi ligt wel in de auto op de parkeer plaats en goodies ruilen doe ik bijna nooit (kinderen zijn nog te klein en gaan meestal niet mee)
 18. Mijn vader noemde ons vroeger altijd al Heidehippers....afgeleid van onze achternaam van der Heide. Ik ben er pas recent achter gekomen wat het nu precies is, zo'n heidehipper: Het is de Friese benaming voor een Tapuit. De tapuit (Oenanthe oenanthe) is een zangvogel uit de familie Lijsters. Je moet het maar weten als niet vogelaar.
 19. In principe heb je hier geen software voor nodig maar een premium account, je kunt dan Pocket Queries definieren die je dan per mail kunt ontvangen. Ik ken echter de nuvi 350 niet en weet derhalve niet of deze rechtstreeks GPX of LOC files kan inlezen. Erg handig is....daar zijn we weer.....GSAK. Deze kan de Pocket Queries (GPX files) inlezen en in vele formaten weer exporteren naar diverse merken GPS of HTML and many many more, vast ook naar de Nuvi. Maar puur voor downloaden van grote hoeveelheden cachebeschrijvingen in GPX formaat heb je geen additionele software nodig.
 20. Je hebt helemaal gelijk heb ze gelijk weggehaald.
 21. Mijn complimenten voor dit ontwerp. Leuk, speels, herkenbaar en heel flexibel te gebruiken. Sjappoo! Ik vind de pijltjes leuk en goed gevonden, ben alleen niet zo weg van die retro-letters ;-) Ben ik het helemaal mee eens....leuke pijltjes maar het lettertype? al is het wel weer Spacey.....
 22. Heb geen idee of ie beter is dan de iPhone....ze zijn al een jaar of twee bezig om hem productieklaar te krijgen geloof ik....heb er bijna destijds best wel rijkhalzend naar uitgekeken maar er is nu meer leuk spul te koop....
 23. Kan het niet laten om snel ook iets in elkaar te fietsen...moet nog wel verder worden uitgewerkt maar snel even een idee. Heb deze gemaakt met Photofiltre studio.
 24. team_heidehippers

  Puntjesjagers

  Ach het is een combi.... Ja ik houdt statistieken bij en heb nu een missie voor mezelf gecreeerd om de kaartjes van Findstatgen in te kleuren....en dat gaat makkelijker met "oppikkers" en ook het aantal puntjes bijhouden vindt ik leuk. Daarnaast kan ik het niet laten om onderweg naar werk of andere afspraken een cache voorbij te rijden....op een carpoolplaats of niet maakt me dan niet uit. Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik toch voor het vinden van speciale plekjes al dan niet door een mooi multi, ik heb namelijk ook wel traditionals gevonden op plekjes die zeer de moeite waard waren. Dus al met al noem ik mezelf geen puntjesjager, maar ik helemaal ongevoelig voor puntjes ben ik niet.
 25. Misschien DCG Geopoly....met wat bijvangst kom je dan ook wel aan 50....of het in 1 dag lukt weet ik niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...