Spring naar bijdragen

ian3

Leden
 • Aantal bijdragen

  67
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over ian3

 • Verjaardag 21-06-1955

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin MAP60Cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  03-04-2006

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Goed gezegd Team Professor X: Wat een fantastische man is die Kruimeldief toch voor onze hobby !
 2. Werk inderdaad een stuk sneller (minder schokkerig). Ziet er goed uit. Met ook een measure tool en een tracktool. Ben vooral benieuwd wat dat laatste voor extra functionaliteit geeft.
 3. Er zijn hier al wat draadjes over OpenStreetMap (oa. hier). Op dit moment staan de gewone wegen er al op maar het zou voor ons als Geocachers een uitdaging kunnen zijn om met onze apparatuur nu een bijdrage te leveren aan het invullen van de niti-gritti-details. De wandel paadjes dus. Een mooie manier om elkaar te helpen lijkt me. Actuele kaarten zijn toch wel lekker bij het cachen Volgens mij kan dat op twee manieren: - Je gaat er bewust op uit. In je eigen omgeving ga je de kleinere paadjes af die nog niet op de OpenStreetMap kaaren staan. GPS aan en de tracklog aan. Daarna upload naar de OpenStreetMap website. Leuk om de winter door te komen . - Je gaat gewoon lekker geocachen. Nadat je thuisgekomen bent (of mischien wat later) inporteer je de tracklog op de OpenStreetMap kaart in Mapsource of RoadTrip en je "rapporteert" de nog niet op de kaart staande paadjes. Hoe dat allemaal moet? Kijk maar hier Maar uh..... Misschien doe je al lang iets voor OpenStreetMap? Laat ff weten
 4. Jammer, hoop dat het niet lang meer duurt.
 5. ian3

  Google Earth

  Poefffff Gelukkig.
 6. Ik heb hetzelfde probleem met nog heel veel andere caches. Na een korte zoektocht op het Groundspeakforum vond ik deze link: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php...p;#entry4002421 Niet dat het helpt, maar men is er dus kennelijk mee bezig.
 7. Zag dat vandaag de nieuwe versie van google earth (5.0) is uitgekomen. Met deze versie kun je routes maken, opslaan en wijzigen. Ook is voor het importeren van waypont etc. van de bekendste merken gps-en geen plus versie meer vereist (die bestaat dan ook niet meer). Naar mijn idee goed nieuws !
 8. Geweldig. Dit helpt. Het programma start nu tenminste op en het laat ook de cartridges zien. Ik moet er eerst mee naar buiten om te zien hoe het verder werkt. Helaas moet ik eerst even boddschappen doen dus dat gaat nog wel even duren. Ik verlaat (even) het forum en bedankt voor de hulp. Denk dat het helaas niet goed werkt. Je GPS gaat het wel doen maar je zult waarschijnlijk regelmatig 'halve' letters tegenkomen wat de leesbaarheid uiteindelijk onmogelijk maakt. Plaatjes worden ook niet goed weergegeven. Dit heeft te maken de resolutie van je Thouch Diamond die veel te hoog is voor de huidige versie van wherigo. Je kunt hier wel een paar topics over vinden op de wherigo site. Wat ik begrepen heb is dat het bouwteam nu bezig is met een totale technische redisign van het programma. (laatste versie is ook al van juni) die dit soort problemen op moet lossen. FFW88 dus denk ik.
 9. Nu we toch bezig zijn: wilt u voor mij ook een zwarte pet bestellen. Als u wilt betaal ik hem wel vooruit.
 10. ian3

  Tip voor een goede camera

  Hier heb je denk ik het belangrijste punt/issue van compactcamera's. Hiervoor is al gezegd dat het aantal megapix er, zeker boven de 5, nauwelijks meer toe doet en soms zelfs gewoon meer ruis geeft en dat is iets waar je zeker niet op zit te wachten. Maar het misschien wel allerbelangrijkste is de vertraging tussen het in een keer ' afdrukken' en de tijd dat de foto echt gemaakt wordt. Een vertraging van meer dan 0,3 seconden is echt super irritant. De leuke spontane foto (snap shot) van een kind kun je wel bijna vergeten! Let hier dus heel goed op bij het kopen van een compactcamera (SLR's hebben hier geen noemenswaardig last van). Verder een oude koe: digitale zoom is absulute onzin en fabrikanten die het hier nog over hebben zouden aangeklaagt moeten worden voor misleiding. Let dus alleen op Optische zoom.
 11. De proffessor (die de goodieshop verzorgd) is vaak op de wat grotere evenementen te vinden. Binnenkort bijv. op de GME2008.
 12. net ook een mailtje naar de prof gestuurd voor de laatste pet. Hopenlijk is ie er nog
 13. Heb hem nu draaien met VM-ware. Gaat tot nu toe zonder problemen inclusief het laden van map's, waypoints en routes. Ik ben namelijk bang dat het beschikbaar komen van de MAC software nog wel even aan kan duren. (Zie andere topic's over Mapsource en MAC).
 14. Omdat Mapsource bij mijn weten nog steeds niet op (MAC) OSx verkrijgbaar is: Heeft iemand ervaring met het draaien van Mapsource met Topo kaarten (nederland) onder VMware Fusion of Parallels Desktop op de MAC. (Intel, Leopard) ? Of zijn er nog andere alternatieven ?
 15. ian3

  Vacature

  Allebei natuurlijk hartelijk dank voor jullie geweldige bijdrage! Ps. ik heb wel verstand van dit soort web-dingen. Jullie laten maar iets weten. jan
×
×
 • Nieuwe aanmaken...