Spring naar bijdragen

ian3

Leden
 • Aantal bijdragen

  67
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door ian3 geplaatst

 1. Goed gezegd Team Professor X: Wat een fantastische man is die Kruimeldief toch voor onze hobby !
 2. Werk inderdaad een stuk sneller (minder schokkerig). Ziet er goed uit. Met ook een measure tool en een tracktool. Ben vooral benieuwd wat dat laatste voor extra functionaliteit geeft.
 3. Er zijn hier al wat draadjes over OpenStreetMap (oa. hier). Op dit moment staan de gewone wegen er al op maar het zou voor ons als Geocachers een uitdaging kunnen zijn om met onze apparatuur nu een bijdrage te leveren aan het invullen van de niti-gritti-details. De wandel paadjes dus. Een mooie manier om elkaar te helpen lijkt me. Actuele kaarten zijn toch wel lekker bij het cachen Volgens mij kan dat op twee manieren: - Je gaat er bewust op uit. In je eigen omgeving ga je de kleinere paadjes af die nog niet op de OpenStreetMap kaaren staan. GPS aan en de tracklog aan. Daarna upload naar de OpenStreetMap website. Leuk om de winter door te komen . - Je gaat gewoon lekker geocachen. Nadat je thuisgekomen bent (of mischien wat later) inporteer je de tracklog op de OpenStreetMap kaart in Mapsource of RoadTrip en je "rapporteert" de nog niet op de kaart staande paadjes. Hoe dat allemaal moet? Kijk maar hier Maar uh..... Misschien doe je al lang iets voor OpenStreetMap? Laat ff weten
 4. Jammer, hoop dat het niet lang meer duurt.
 5. ian3

  Google Earth

  Poefffff Gelukkig.
 6. Ik heb hetzelfde probleem met nog heel veel andere caches. Na een korte zoektocht op het Groundspeakforum vond ik deze link: http://forums.Groundspeak.com/GC/index.php...p;#entry4002421 Niet dat het helpt, maar men is er dus kennelijk mee bezig.
 7. Zag dat vandaag de nieuwe versie van google earth (5.0) is uitgekomen. Met deze versie kun je routes maken, opslaan en wijzigen. Ook is voor het importeren van waypont etc. van de bekendste merken gps-en geen plus versie meer vereist (die bestaat dan ook niet meer). Naar mijn idee goed nieuws !
 8. Geweldig. Dit helpt. Het programma start nu tenminste op en het laat ook de cartridges zien. Ik moet er eerst mee naar buiten om te zien hoe het verder werkt. Helaas moet ik eerst even boddschappen doen dus dat gaat nog wel even duren. Ik verlaat (even) het forum en bedankt voor de hulp. Denk dat het helaas niet goed werkt. Je GPS gaat het wel doen maar je zult waarschijnlijk regelmatig 'halve' letters tegenkomen wat de leesbaarheid uiteindelijk onmogelijk maakt. Plaatjes worden ook niet goed weergegeven. Dit heeft te maken de resolutie van je Thouch Diamond die veel te hoog is voor de huidige versie van wherigo. Je kunt hier wel een paar topics over vinden op de wherigo site. Wat ik begrepen heb is dat het bouwteam nu bezig is met een totale technische redisign van het programma. (laatste versie is ook al van juni) die dit soort problemen op moet lossen. FFW88 dus denk ik.
 9. Nu we toch bezig zijn: wilt u voor mij ook een zwarte pet bestellen. Als u wilt betaal ik hem wel vooruit.
 10. ian3

  Tip voor een goede camera

  Hier heb je denk ik het belangrijste punt/issue van compactcamera's. Hiervoor is al gezegd dat het aantal megapix er, zeker boven de 5, nauwelijks meer toe doet en soms zelfs gewoon meer ruis geeft en dat is iets waar je zeker niet op zit te wachten. Maar het misschien wel allerbelangrijkste is de vertraging tussen het in een keer ' afdrukken' en de tijd dat de foto echt gemaakt wordt. Een vertraging van meer dan 0,3 seconden is echt super irritant. De leuke spontane foto (snap shot) van een kind kun je wel bijna vergeten! Let hier dus heel goed op bij het kopen van een compactcamera (SLR's hebben hier geen noemenswaardig last van). Verder een oude koe: digitale zoom is absulute onzin en fabrikanten die het hier nog over hebben zouden aangeklaagt moeten worden voor misleiding. Let dus alleen op Optische zoom.
 11. De proffessor (die de goodieshop verzorgd) is vaak op de wat grotere evenementen te vinden. Binnenkort bijv. op de GME2008.
 12. net ook een mailtje naar de prof gestuurd voor de laatste pet. Hopenlijk is ie er nog
 13. Heb hem nu draaien met VM-ware. Gaat tot nu toe zonder problemen inclusief het laden van map's, waypoints en routes. Ik ben namelijk bang dat het beschikbaar komen van de MAC software nog wel even aan kan duren. (Zie andere topic's over Mapsource en MAC).
 14. Omdat Mapsource bij mijn weten nog steeds niet op (MAC) OSx verkrijgbaar is: Heeft iemand ervaring met het draaien van Mapsource met Topo kaarten (nederland) onder VMware Fusion of Parallels Desktop op de MAC. (Intel, Leopard) ? Of zijn er nog andere alternatieven ?
 15. ian3

  Vacature

  Allebei natuurlijk hartelijk dank voor jullie geweldige bijdrage! Ps. ik heb wel verstand van dit soort web-dingen. Jullie laten maar iets weten. jan
 16. Even van bijkomen. Wat mooi geschreven. Heel veel sterkte toegewenst.
 17. ian3

  Topokaarten

  Waarschijnlijk heb je mapsource en je ontvanger anders ingesteld mbt "kaartdetail" je kan dit ook bij ontvanger instellen, in een kaart gaan staan >menu> algemeen>(is het icoontje linksbovenin) detail..... Wat dacht je van de rekencapaciteit van je pc tegenover die van je GPS. Ik denk dat het zo hoort. Als je op je pc ver uitzoomed, merk je toch ook dat ie heel hard moet werken? Je GPS zou er dus veel te lang over doen om alles een beetje op het scherm te zetten. Daarom is het detail geschaald met het zoomen. Bedankt B230F, het was inderdaad die instelling . Voor de GPS lijkt het niks uit te maken want die blijft knater snel met het opbouwen van de kaartjes.
 18. ian3

  Topokaarten

  Wat ik wel wat raar vind is dat op mijn GPS60Cx het kaartdetail van de TOPO alleen werkt als de schaal op 120m of lager is ingesteld (daarna de ingebouwde wereldkaart), terwijl op de pc het detail op veel grotere (of is het kleinere) schaal aanwezig blijft (bijv 200m). Of doe ik iets fout?
 19. ian3

  Topokaarten

  Ik gebruik de TOPO kaarten ook. Vind het een perfecte aanvulling. Soms als ik met andere cachers ben die alleen op de pijl lopen en dan ook nog bijna altijd het goede pad kiezen, denk ik wel eens dat er met kaarten misschien wat van het 'echte'cachen en avontuurlijke verloren gaat, maar ik zou ze niet meer willen missen. Sommige caches zijn zonder kaarten ook vrijwel niet te doen, bijv. 'Eerste vinder'.
 20. Ook wij schrikken van dit bericht. Regelmatig behulpzaam op het forum, en dan die cachkaart natuurlijk. Pracht werk! We wensen vriendin, familie en vrienden veel sterkte toe. Team Ian3 Jan en Lenneke
 21. Op 25 September 2005 in deze treat schrijft "de bruine beren" dat Co-Input helaas ook niet voor Symbian bestaat (bijv Nokia N70) en er ook niet zal komen omdat hij alleen programma's kan bouwen met visual basic (.net). Heel jammer maar wel begrijpenlijk als je iets van programmeren weet en dus weet van de grote verschillen tussen het programmeren in Java en VB. Misschien als iemand wel de kennis heeft van het programmeren in Java (symbian/palm) hem daarbij kan helpen. Een probleem kan natuurlijk zijn de auteursrechten etc. Maar wie weet? Jan
 22. ian3

  (dubbel) projecteren?

  Bij een van mijn laatste speurtochten kwam ik op een WP waarvandaan ik 200m Noord en 75 West moest om bij het volgende WP te komen. (het aantal meters was anders, maar het gaat om het pricipe). Ik heb dat toen opgelost door een dubbele projectie toe te passen. Dus eest een WP te creeeren op 200m met 0 graden en vanuit dit 'dummy' waypoint een nieuwe projectie met 75m 270 graden. Ik kwam gelukkig goed uit maar ik vraag me toch af of dat niet eenvoudiger kan. (Ik heb een 60cx, voor zover er dat iets toe doet). Jan (team ian3)
 23. Nu start het programma goed op. Ook vanuit TomTom. Ian
 24. Heeft iemand ervaring met het kaart-programma eMapZone? Ik ben vanplan binnenkort een Garmin GPS 60 of een Magallan Explorist 210 aan te schaffen. Ik heb al een PDA met TomTom dus voor de dagelijkse navigatie heb ik hem niet nodig maar wil hem gaan gebruiken voor geo-caching. Hiervoor gebruik ik nu ook mijn pda met daarom GPSdash2. Met die software (het pc programma) kun je kaarten maken en die op de PDA laden. Persoonlijk vind ik het heel fijn om op de kaart naar de omgeving van de cash te lopen en het laaste deel met de pijl te doen. Ook bij grotere wandelingen vind ik het prettig te weten of we nog goed lopen. De explorist kan ook met kaarten werken, dus ben ik me gaan verdiepen in kaart-software en kwam daarbij eMapZone tegen. Het is een stuk goedkoper dan bijv. Oziexplorer en lijkt te kunnen wat ik er mee wil. Is er iemand die eervaring heeft met dit programma? Een van de vregen die ik oa. heb is dat het lijkt of het programma alleen kan communiseren via een seriele poort. De kabel die bij de Magallan geleverd word heeft echter een usb aansluiting. Dus kan dit programma misschien toch met een usb poort overweg? Jan (ian)
 25. Het werkt nu! Thanks. Schitterend programma! (Kruimeldief) Kunnen we dit draadje ergens koppelen aan het draadje "PDA i.c.m. TomTom en GPS" ???? Jan
×
×
 • Nieuwe aanmaken...