Spring naar bijdragen

blazez

Leden
 • Aantal bijdragen

  449
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over blazez

 • Verjaardag 28-04-1971

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSMAP 60cs
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  December 2004

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Rheden
 1. blazez

  Dringende Oproep Natuurmonumenten

  En dat laatste zal je momenteel flink tegenvallen. Hier (Veluwezoom) loopt het storm. Overal groepen mensen, kuddes wielrenners, wandelaars. Zelfs auto’s met toertochten. drukker dan een mooie zomerse dag
 2. Nog even iets wat ook erg belangrijk is. Wij hebben (nog steeds) onze oude vertrouwde 60cs. Voor op de mountainbike ben ik de standaard fietssteun van de 60series gebruikt, en dat werkt prima (zelfs op de motor gebruikt en hij is nog nooit los gegaan). Maar nu komt het volgende. Door het trillen en stampen van de mountainbike is hij nu wel kapot. We merkte dat steeds vaker spontaak de stroom uitviel van de gps. Uiteindelijk heb ik hem open gemaakt en bleek dat binnenin een plastick bracket zit (hoe verzin je het) waar de kast op dichtgeschroeft zit (de schroefjes zitten dus niet in de behuizing, maar in de bracket, en de bracket is vervolgens weer in de behuizing geklemt). De schroefgaten van de bracket waren compleet afgebroken (door het stuiteren). Hierdoor maakte de achterkant van het toestel (waar de batterijen inzitten) geen goed contact meer met de voorkant (waar deprintplaat in zit). Deze bracket is (uiteraard) ook niet los te koop. moraal van het verhaal? Denk er om als je een gps op de mtb wilt gebruiken. zeker de 60 serie is daar blijkbaar niet voor gemaakt.
 3. En daarnaast was het een 1 april grap . . .
 4. en denk je dat je er wel afkomt met een waarschuwing als ome agent het ziet? nee hoor. vandaag toevallig een mooi voorbeeld in de krant. http://www.telegraaf.nl/binnenland/5703159...broodmes__.html
 5. blazez

  Google Earth

  Geen idee of er hier veel mensen zijn die de KML plugin voor Google Earh (vaak) gebruikten, maar deze is sinds vandag niet meer werkend. Helaas helaas helaas, want ik gebruikte hem dus vrijwel altijd, en baal er nu wel flink van dat hij niet meer werkt. Blijkbaar is het ook al aangekondigd (heb ik dan kennelijk gemist) maar omdat er niet zoveel mensen gebruik van maakten en dat het een te grote erverload veroorzaakte is het nu over. Zie dit draadje op gc.com: http://forums.groundspeak.com/GC/index.php...0021&st=100 Jammer
 6. blazez

  Geocaching Live

  Ziet er erg leuk uit, maar blijkbaar niet voor windows mobile toestellen (zag ik te laat :-) ik kreeg een error tijdens installatie) voornamelijk symbian (nokia) toestellen. Nu maar hopen dat er ook een windows mobile versie gaat komen.
 7. blazez

  Tekst Sticker

  wow, is de stikker wit ????? eeuhm, binnenkort toch eens de auto wassen :-)
 8. blazez

  Tekst Sticker

  Ik heb er ook zo een op m'n nummerplaathouder zitten. gewoon in de goodiesshop gekocht.
 9. blazez

  Dubio: 60 csx of oregon 300

  Zow hey een ban met je eerste topic. da's een nieuw record denk ik. Voor het geval dat je bij het "ok" klikken op de voorwaarden er overheen hebt gelezen (is altijd mogelijk). We hebben het hier niet over illegale software. Dus wellicht is het verstandig om die ene regel even te wissen uit je vragenlijstje, dan kunnen we weer naar de rest van de vragen kijken.
 10. Denk er met geotagging even aan dat in je gemaakte gpx file datum, tijd en coordinaten moeten staan. Ik weet van de gps60cs die wij hebben (en de csx modellen) dat als de track opgeslagen wordt op het interne geheugen de datum en tijd uit de track gesloopt wordt (en dus meteen ongeschikt gemaakt wordt voor geotagging). Je zal de active track oeten gebruiken (cs) of op de sd kaart moeten opslaan (cx/csx) om de track met datum en tijd te bewaren. Kijk ook eens naar de gratis software geosetter. vind ik persoonlijk prettig werken, meteen met een kaartje erbij en mogelijkheid om wat locatie informatie te downloaden.
 11. Een ander zou het niet beter hebben kunnen verwoorden.
 12. blazez

  GPS gekocht en nu?

  Nou, zal ik dan de aftrap geven door te zeggen dat je misschien eerst eens kan beginnen met een traditional dan met een mystery cache? is misschien wat makkelijker om te beginnen. Probeer hier op het forum in ieder geval te vermijden oplossingen van specifieke caches te bespreken, dat is niet zo leuk voor de makers. Zeker als het om een mystery gaat. Maar om meer algemeen op je vraag in te gaan. Je hebt niet echt een kabel voor aan de pc nodig hoor. Je hebt een coordinaat (of in dit geval kan je die uitrekenen). Deze tik je in in jouw gps en dan ga je op pad. Met de auto, fiets, boot, benenwagen, wat jij maar wilt. Als je met de auto wilt gaan, kijk je waar je in de buurt kan parkeren en ga je (meestal lopend) verder naar de cache. Tja, en wat je daar kan/moet verwachten . . . . . . . . Dat is nou net een van de leuke dingen. De verrasing. <edit>. er waren inmiddels toch al eerdere postings, dus niet echt een aftrap
 13. blazez

  SBB - reactie op comotie

  helaas heb ik het over natuurmonumenten. Een tijdje geleden werd het gebied hier genoemd op het forum als zijnde een gebied waar natuurmonumenten de geocaches wil gaan verwijderen. Ook hier weer uiteraard omdat "de geocachers" zich niet aan de routes zouden houden en overal tussendoor zouden lopen. Groot was mijn verbazing dan ook een par weken geleden toen ik iemand zag lopen met een gps, scharrelend op een plek waar volgens mij niets van geocaching lag. Bleek dat de persoon met een eigen "Schatzoeken per gps" wandeling van natuurmonumenten bezig was. Uiteraard betalen voor de huur van de gps, en de route. De cachepunten bestonden overigens uit ingegraven (!) metalen bussen. Dus natuurmonumenten wil geocachers van hun gebied weg hebben (omdat ze gratis wandelen) en daarvoor in de plaats betalende bezoekers (die compleet geen ervaring hebben met gps apparatuur) hun eigen betaalde caches laten doen.
 14. blazez

  SBB - reactie op comotie

  Dit is volgens mij de echte reden. Ze willen gewoon geen concurrentie. Waarschijnlijk kan je bij hun (bezoekerscentrum) ook gps toestellen huren zodat je hun route kan gaan lopen. Simpelweg uitschakeling van concurrentie dus. Dat is mij de laatste tijd ook al opgevallen hier in de buurt. wandelen met de gps wordt populairder, en daar willen ze een graantje van meepikken. Dan kan je het natuurlijk niet hebben dat er andere gratis wandelingen op "jouw" terrein liggen.
 15. maar met kaartmateriaal zit je niet rond de 200 euro (dichter bij het dubbele). Lijkt dat je een van de twee opties zal moeten heroverwegen (kaart versus 200euro), of op de 2ehands markt moet gaan shoppen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...