Spring naar bijdragen

blazez

Leden
 • Aantal bijdragen

  449
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door blazez geplaatst

 1. blazez

  Dringende Oproep Natuurmonumenten

  En dat laatste zal je momenteel flink tegenvallen. Hier (Veluwezoom) loopt het storm. Overal groepen mensen, kuddes wielrenners, wandelaars. Zelfs auto’s met toertochten. drukker dan een mooie zomerse dag
 2. Nog even iets wat ook erg belangrijk is. Wij hebben (nog steeds) onze oude vertrouwde 60cs. Voor op de mountainbike ben ik de standaard fietssteun van de 60series gebruikt, en dat werkt prima (zelfs op de motor gebruikt en hij is nog nooit los gegaan). Maar nu komt het volgende. Door het trillen en stampen van de mountainbike is hij nu wel kapot. We merkte dat steeds vaker spontaak de stroom uitviel van de gps. Uiteindelijk heb ik hem open gemaakt en bleek dat binnenin een plastick bracket zit (hoe verzin je het) waar de kast op dichtgeschroeft zit (de schroefjes zitten dus niet in de behuizing, maar in de bracket, en de bracket is vervolgens weer in de behuizing geklemt). De schroefgaten van de bracket waren compleet afgebroken (door het stuiteren). Hierdoor maakte de achterkant van het toestel (waar de batterijen inzitten) geen goed contact meer met de voorkant (waar deprintplaat in zit). Deze bracket is (uiteraard) ook niet los te koop. moraal van het verhaal? Denk er om als je een gps op de mtb wilt gebruiken. zeker de 60 serie is daar blijkbaar niet voor gemaakt.
 3. En daarnaast was het een 1 april grap . . .
 4. en denk je dat je er wel afkomt met een waarschuwing als ome agent het ziet? nee hoor. vandaag toevallig een mooi voorbeeld in de krant. http://www.telegraaf.nl/binnenland/5703159...broodmes__.html
 5. blazez

  Google Earth

  Geen idee of er hier veel mensen zijn die de KML plugin voor Google Earh (vaak) gebruikten, maar deze is sinds vandag niet meer werkend. Helaas helaas helaas, want ik gebruikte hem dus vrijwel altijd, en baal er nu wel flink van dat hij niet meer werkt. Blijkbaar is het ook al aangekondigd (heb ik dan kennelijk gemist) maar omdat er niet zoveel mensen gebruik van maakten en dat het een te grote erverload veroorzaakte is het nu over. Zie dit draadje op gc.com: http://forums.groundspeak.com/GC/index.php...0021&st=100 Jammer
 6. blazez

  Geocaching Live

  Ziet er erg leuk uit, maar blijkbaar niet voor windows mobile toestellen (zag ik te laat :-) ik kreeg een error tijdens installatie) voornamelijk symbian (nokia) toestellen. Nu maar hopen dat er ook een windows mobile versie gaat komen.
 7. blazez

  Tekst Sticker

  wow, is de stikker wit ????? eeuhm, binnenkort toch eens de auto wassen :-)
 8. blazez

  Tekst Sticker

  Ik heb er ook zo een op m'n nummerplaathouder zitten. gewoon in de goodiesshop gekocht.
 9. blazez

  Dubio: 60 csx of oregon 300

  Zow hey een ban met je eerste topic. da's een nieuw record denk ik. Voor het geval dat je bij het "ok" klikken op de voorwaarden er overheen hebt gelezen (is altijd mogelijk). We hebben het hier niet over illegale software. Dus wellicht is het verstandig om die ene regel even te wissen uit je vragenlijstje, dan kunnen we weer naar de rest van de vragen kijken.
 10. Denk er met geotagging even aan dat in je gemaakte gpx file datum, tijd en coordinaten moeten staan. Ik weet van de gps60cs die wij hebben (en de csx modellen) dat als de track opgeslagen wordt op het interne geheugen de datum en tijd uit de track gesloopt wordt (en dus meteen ongeschikt gemaakt wordt voor geotagging). Je zal de active track oeten gebruiken (cs) of op de sd kaart moeten opslaan (cx/csx) om de track met datum en tijd te bewaren. Kijk ook eens naar de gratis software geosetter. vind ik persoonlijk prettig werken, meteen met een kaartje erbij en mogelijkheid om wat locatie informatie te downloaden.
 11. Een ander zou het niet beter hebben kunnen verwoorden.
 12. blazez

  GPS gekocht en nu?

  Nou, zal ik dan de aftrap geven door te zeggen dat je misschien eerst eens kan beginnen met een traditional dan met een mystery cache? is misschien wat makkelijker om te beginnen. Probeer hier op het forum in ieder geval te vermijden oplossingen van specifieke caches te bespreken, dat is niet zo leuk voor de makers. Zeker als het om een mystery gaat. Maar om meer algemeen op je vraag in te gaan. Je hebt niet echt een kabel voor aan de pc nodig hoor. Je hebt een coordinaat (of in dit geval kan je die uitrekenen). Deze tik je in in jouw gps en dan ga je op pad. Met de auto, fiets, boot, benenwagen, wat jij maar wilt. Als je met de auto wilt gaan, kijk je waar je in de buurt kan parkeren en ga je (meestal lopend) verder naar de cache. Tja, en wat je daar kan/moet verwachten . . . . . . . . Dat is nou net een van de leuke dingen. De verrasing. <edit>. er waren inmiddels toch al eerdere postings, dus niet echt een aftrap
 13. blazez

  SBB - reactie op comotie

  helaas heb ik het over natuurmonumenten. Een tijdje geleden werd het gebied hier genoemd op het forum als zijnde een gebied waar natuurmonumenten de geocaches wil gaan verwijderen. Ook hier weer uiteraard omdat "de geocachers" zich niet aan de routes zouden houden en overal tussendoor zouden lopen. Groot was mijn verbazing dan ook een par weken geleden toen ik iemand zag lopen met een gps, scharrelend op een plek waar volgens mij niets van geocaching lag. Bleek dat de persoon met een eigen "Schatzoeken per gps" wandeling van natuurmonumenten bezig was. Uiteraard betalen voor de huur van de gps, en de route. De cachepunten bestonden overigens uit ingegraven (!) metalen bussen. Dus natuurmonumenten wil geocachers van hun gebied weg hebben (omdat ze gratis wandelen) en daarvoor in de plaats betalende bezoekers (die compleet geen ervaring hebben met gps apparatuur) hun eigen betaalde caches laten doen.
 14. blazez

  SBB - reactie op comotie

  Dit is volgens mij de echte reden. Ze willen gewoon geen concurrentie. Waarschijnlijk kan je bij hun (bezoekerscentrum) ook gps toestellen huren zodat je hun route kan gaan lopen. Simpelweg uitschakeling van concurrentie dus. Dat is mij de laatste tijd ook al opgevallen hier in de buurt. wandelen met de gps wordt populairder, en daar willen ze een graantje van meepikken. Dan kan je het natuurlijk niet hebben dat er andere gratis wandelingen op "jouw" terrein liggen.
 15. maar met kaartmateriaal zit je niet rond de 200 euro (dichter bij het dubbele). Lijkt dat je een van de twee opties zal moeten heroverwegen (kaart versus 200euro), of op de 2ehands markt moet gaan shoppen.
 16. Hoi meden, welkom hier op het forum. Ik denk dat het belangrijkste is om je eerst een paar vragen te stellen zoals - hoeveel geld heb je er voor over - wat wil je er allemaal mee gaan doen maar nog beter is om even de zoekfunctie erbij te pakken hier op het forum. deze vraag komt namelijk regelmatig voorbij. Wellicht heb je dan al de beste antwoorden meteen te pakken.
 17. blazez

  leuke cache voor vogelliefhebbers?

  wallenpad-2 is misschien ook wat? kan je thuis voorbereiden. Wallenpad-2
 18. blazez

  1 miljoen caches

  Nou, vooruit, ik doe ook een gok. 25 september (onze trouwdag, inmiddels 5 jaar )
 19. blazez

  Diskwalifikatie?

  Zooooooo hey, en ik dacht nog wel dat het vandaag nog wel aardig weer was om naar buiten te gaan. Blijkbaar is de komkommertijd nog niet voorbij. Weer drie pagina's met ik vind dat dit zo moet en nu jullie nog.hahaha. wat een eindeloos gezwets iedere keer maar weer. (sh*t, nu doe ik er weer zelf aan mee). Laat ieder toch lekker zijn ding doen.
 20. Hier even geprobeerd zojuist, maar bij mij laat hij gewoon de caches zien. google earth versie : 4.3.7204.0836 (beta) Geocaching Network KML versie: geen idee kan ik niet zien
 21. en ja hoor, de volgende posting met moet dit mogen etc. Als iemand alleen maar lekker caches wil lopen een geen zin heeft in dat gedoe mett logjes, puntjes etc lekker laten gaan. niet nog meer van dat gez....
 22. blazez

  Reviewer(s) op vakantie?

  ai ai ai ai Applaus voor de reviewers. . . . hip hip...
 23. blazez

  vraag over een not found

  een klein beetje offtopic, maar over bovengenoemde cache. Wat heb ik een verschrikkelijke *&^&%$&^%$ hekel aan dit soort hints. Ben je aan het zoeken, kan je hem niet vinden en dus pak je uiteindelijk de hint erbij. om dan zo een "hint" te krijgen. gatverd....... net zoiets als een hint als "kijk op die en die foto".... die heb ik natuurlijk niet bij me. sorry, viel me toevallig op.
 24. blazez

  vraag over een not found

  Ha ha, wat leuk is om te doen is helemaal aan jou Persoonlijk laat ik ze gewoon staan. het is toch een gemaakt logje? dus lekker laten staan en als je een found logje kan neerzetten later, heel mooi, maar dat maakt voor het not found logj helemaal niets uit.
 25. blazez

  vraag over een not found

  Inderdaad een beetje overtrokken reactie om zo een note te plaatsen. dat kan je ook een iets andere manier zeggen. Jammer dat je daardoor je log hebt verwijderd. Gewoon laten staan. een not found is nou eenmaal een feit van dit spelletje. Maar er zijn ook wel cache eigenaren die standaard een not found log weghalen. vinden ze waarschijnlijk niet mooi staan bij hun cache. Is ons ook al eerder gebeurd dat we een heel verhaal over een not found hebben zitten tikken en dat hij dan zo weggegooid wordt. tja....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...