Spring naar bijdragen

chevaliers

Leden
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60 Csx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  Begin 2007

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Het apparaat is nu vijf jaar oud. Ik heb hem toen via Ebay gekocht in de VS. Net wat je zegt Goonies Oosterhout, het lijkt mij ook een "kleiner" probleem waarvan de kosten mogelijk acceptabel zijn. Hopelijk kan iemand mij een gerichte tip geven wie zoiets kan maken.
 2. Mijn Garmin 60csx heeft mij lange tijd veel plezier opgeleverd. Helaas willen nu de vier linkerknoppen niet meer werken. Zonder deze knoppen is het apparaat niet te gebruiken. Aangezien het apparaat mij nog steeds erg bevalt, wil ik hem eigenlijk laten repareren. Weet iemand een plek waar ze dit kunnen repareren? Het liefst ergens in Limburg of anders waar ik hem naar toe kan sturen.
 3. Ik kwam net deze tegen. Ik weet dat je soms speciale vaardigheden bij het geocachen nodig hebt maar deze is wel heel apart GC1BE91
 4. Ik vind het veel irritanter om voor Geo d'ors te vragen voor je eigen caches.
 5. Aangezien dat wij nu een ruim jaar aan het cachen zijn horen wij bij de nieuwkomers: Onderdeel 1: Aan een oude goede schoolvriend leg ik uit dat ik veel doe wandelen. Als daar een reactie op komt leg ik hem uit dat ik dat doe met een stukje technologie in de vorm van een wandelnavigatie. Dit alles om aan het eind een soort van schat te vinden. Onderdeel 2: Het leuke aan mijn hobby begint achter de computer. Daarnaast is het wandelen en het buiten zijn voor mij een belangrijke reden om te cachen. De caches die mij het meeste aanspreken zijn dan ook de caches waarbij ik lekker kan wandelen en op onbekende mooie plekken kom. In Nederland betekend dat eigenlijk het lopen van diverse multi's. Dit wil in het buitenland wel eens anders zijn. Ik heb in Noorwegen en Zwitserland traditionals gelopen waar ik een paar uur voor onderweg was. Deze doen zeker niet onder voor de meeste multi's in Nederland. Echter ook daar zijn traditionals aanwezig die ik "even" kan oppikken. Het belangrijkste voor mij is dat ik door het cachen op plaatsen kom waar ik normaal nooit zou komen. Persoonlijk vind ik eartcaches erg interresant, maar combineer deze dan wel met andere caches op een dag. Het minst warm loop ik voor een traditional op een bedrijventerrein of woonwijk. Misteries (puzzels) vind ik vaak te moeilijk en te ver doordacht. Hoewel ik het erg leuk vind ik als ik er wel één kan oplossen. Belangrijke toevoeging: Cachen doe je alleen of met het gezin. Het is leuk om met meerdere teams/ je vrienden te lopen. Als je begint met cachen wil je evenveel caches vinden als je vrienden en zorg je er voor dat niemand er evenveel vindt als jij. Het maakt niet uit hoeveel je er hebt gevonden, want je vind het heerlijk om daar de natuur te wandelen of puzzels op te lossen. Je komt op plaatsen waar je nooit bent geweest. Je loopt in ieder geval niet net als vroeger doelloos het vaste rondje door het bos. Tegenwoordig heb je een GPS en moet je zoeken naar aanwijzingen. Aan het eind vind je door de punten ergens een schat, of niet. Hoe groot is de kist, waar ligt hij verstopt, wie was me voor? Zit er misschien nog iets in, is het een TB of een coin. Deze cache was wel erg moeilijk te vinden, deze was wel *****!!! en dan dat terrein.
 6. Maar wat zijn nu volgens iedereen wel de echte logs? Moet hier soms een apart draadje voor aangemaakt worden, zodat we daar onze positieve verhalen kwijt kunnen? Dat lijkt me veel leuker dan het over de "gewone" logs te hebben.
 7. Ik ben weer wat wijzer. Iedereen bedankt.
 8. Ik vind het zelf erg leuk om foto's bij mijn logs te plaatsen. Op dit moment gebruik ik daar echter een Fujifilm finepix S5600 voor. Op zich is dit een heel goede camera, maar hij is nogal groot en dus behoorlijk lastig meeslepen. Ik hoop via het forum een aantal tips te krijgen voor een camera voor de foto's bij mijn logs. De camera moet klein zijn en toch goede foto's maken. Ook vind ik het belangrijk dat hij eigenlijk zo min mogelijk moet kosten. Op dit moment denk ik aan een telefoon met camera. Ik twijfel echter over de kwaliteit. Ik kan alleen foto's die gemaakt zijn met een Nokia N73.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...