Spring naar bijdragen

Prof. Y. Lupardi

Donateurs
 • Aantal bijdragen

  3365
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

11 Goed

1 Volger

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  GPS12, GPS25, Rockwell Jupiter
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  zomer 2001

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.xs4all.nl/~atarist/geo/index.htm
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

5045 profielweergaven
 1. Geachte, 

  zijn er nog kentekenplaat stickers te koop met de tekst :

  I’m not lost, I’m geocaching

  kan ze nergens meer vinden.

  1. Peetee

   Peetee

   Hallo Omnia alive,

   Ik denk dat je de prof beter even een PM kunt sturen via de messenger (het envelopje bovenaan de forumpagina).

   Groet,
   Peetee

  2. aapje66

   aapje66

   Weet iemand welke geocache shop ik het best kan gebruiken om geocaching.nl te supporten. Klopt het dat de Geocaching Goodies Shop gesloten is?

  3. Peetee

   Peetee

   Dag Aapje66,

   Ja, dat klopt. De Goodies Shop is gestopt vanwege het feit dat er veel concurrentie is en de winstmarges erg klein.

   Hoe je Geocaching.nl wel zou kunnen steunen kun je hier lezen: https://www.geocaching.nl/donateur/

   Groet,
   Piet (aka Peetee)

 2. Op de fiets gebruik ik nog geregeld de oude trouwe oerstevige GPS12. Een GPS'r zonder frutsels en franjes, toeters en bellen. Maar up/download gaat via de RS-232 poort en wie heeft dat nu nog tegenwoordig?
 3. Sinds de opheffing van de platteland politie zijn rondtrekkende roverbendes (net zoals in de Middeleeuwen?) op het platteland zeer actief. Schuren en huizen worden leeggeroofd en zelfs was laatst een bericht over 25 schaapjes die gestolen waren. (Net zoals in de Wild-West hebben we weer veediefstallen.) Dus als je gaat nachtcachen op het platteland: wees dan niet verbaasd als een boer een verdacht licht ziet en 112 belt. Waarschuwing: boertjes in Frankrijk pakken hun jachtgeweer en gaan zelf op onderzoek uit.
 4. kan het kloppern dat O 262200 N 527807 een recreatiegebied is 2 km oost van Klazienaveen?
 5. Ja het is vreselijk pech hebben met die twee satellieten.Ze zitten een te lage en niet cirkelvormige maar sterk elliptische baan. Ze werken wel maar de clou is: De baangegevens vallen nu buiten het standaard bereik van de software in GPS-en en zo. De baan parameters hebben meer bitjes nodig dan waarop gerekend wordt.
 6. Ik ben al 12 jaar bezig om de cache 'Boompjes' monkey-proof te maken. Dat is tot op heden niet gelukt. Het probleem is: hij hangt aan een haak met lus boven water. Dat gaat sommige vinders boven de pet.
 7. Goed nieuws uit Oostenrijk over teken. Daar is het aantal doden door tekenbeten sterk gedaald. Die beesten daar geven je deTBE tick borne encephalitis . Een hersenvlies ontsteking door een virus. http://www.thelocal.at/20140709/tbe-cases-fall-in-styria-with-warmer-springs De tekst vertelt ook dat het kan komen omdat men in Oostenrijk sinds 1980 er tegen gevaccineerd wordt. In natter NW-Europa (Zweden) komt de ziekte nog steeds voor. Tick-borne encephalitis increasing in Sweden, 2011 http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=19981
 8. Prof. Y. Lupardi

  Aanvallende buizerd.

  De Boze Buizerd in de Hoekse waard is weer in het nieuws. Het is een oude bekende en ook nu weer zullen er waarschuwingsborden geplaatst gaan worden.
 9. Prof. Y. Lupardi

  Aanvallende buizerd.

  Ieder jaar hetzelfde liedje: een buizerd die hardlopers of fietsers aanvalt. http://www.omroepbrabant.nl/?news/210052412/Agressieve+buizerd+belaagt+hardlopers+in+Escharen.aspx
 10. Prof. Y. Lupardi

  Magneet

  Ik vrees dat als de magneetjes niet vastgeschroefd zitten aan de box dat ze dan verdwijnen. Een touw met een magneet eraan beschikbaar stellen zal slechts tijdelijk werken. Ik zou gaan voor haken en ogen. Maar ook dat soort systemen zijn maar in beperkte mate monkey-proof.
 11. Al vele jaren verkopen we in de goodiesshop de sjablonen om tekst op doosjes te verven. Deze: In het Engels heten die 'stencils'. Ze gaan hier weg in Mylar uitvoering voor 3 euro per stuk. Helaas is de producent ervan dit jaar gestopt. Alternatieven blijken prijzig te zijn: $15 en 17,50 euro vind ik elders. Gelukkig heb ik de oude voorraad van de producent in de USA weten op te kopen. Dus de komende jaren zijn er nog voldoende goedkope sjablonen.
 12. Geen goed nieuws. Niet alleen kan je de ziekte van Lyme oplopen maar ook een verwant zusje van die bug. Die verwante van Borrelia burgdorferi heet Borrelia miyamotoi en je wordt er ook (heel soms) patient van die behandeld moet worden.
 13. Nachtcachen is ook zo iets. Ik heb een cache liggen bij een tuinderpad midden tussen de boomkwekerijen. Ik heb speciaal moeten aangeven: "niet nachtcachen" want als de verderop wonende kwekers een licht in het veld zien bellen ze 112 vanwege de inbraakgolf.
 14. Het lijkt wel of de tekst gekopieerd is van de Telegraaf. Het is komkommertijd. Journalisten gaan ook op vakantie en stage lopers nemen hun taak waar. Ter vulling zijn er dan stukjes tekst zoals deze over geocaching die door nagenoeg alle kranten en media worden geplaatst.. Een google geeft mij: de tekst in de Telegraaf, het AD, De Gelderlander, De Limburger, Fok Nieuws, KPN nieuws, en in het Leidsch Dagblad.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...