Spring naar bijdragen

Etiquette Vraag


MarcoDomi

Aanbevolen berichten

Hoi,

ik ben enkele keren gevraagd voor het erebaantje van proefpuzzelaar en -loper.

Als ik de cache heb proefgelopen, ga ik dan ook nog voor een "officieel" bezoek voor ik 'm log? Is makkelijk genoeg als het erg dichtbij is, wat lastiger als het ingewikkelder ligt. Is daarbij iets gebruikelijk, zo ja, wat dan? ;-)

bewerkt door MarcoDomi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Hangt van de plaatser af. De meeste keren dat ik proefloper was, lag alles (inclusief de cache) in het veld. Toen heb ik mijn krabbel in het logboek gezet, met de vermelding dat ik proefloper was. De laatste keer dat ik proefliep lag de cache er nog niet. Toen ben ik na het uitkomen een keer teruggegaan om het logboek te tekenen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb 1 keer ook al iets in het logboek gezet, daar leende zich ervoor en het kon op een aparte plek. Maar op een ander moment moest het logboek gewoon blanco blijven vind ik. Ook al was het er al wel. Maar op die plek kan ik gemakkelijk eens terug :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wij hebben een aantal malen multi's gedaan als proeflopers. In Dordrecht en in Sliedrecht een paar. Leuk om te doen. We hebben niet gelogd. Nadat de eerste drie cachers de multi hadden gedaan zijn we terug gegaan om alsnog te loggen. Er ontstaat zo snel discussie als je het boekje toch al beschrijft. Dat kun je maar beter vermijden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grappig, een memo op mijn PC met de aantekening: Proeflopen en loggen? Daar wilde ik namelijk ook eens naar vragen.

 

Mijn gedachten:

wanneer je proef loopt onder begeleiding van de legger dan log je niet.

Als proefloper zonder begeleiding van de legger kun je jouw naam in het logboekje schrijven en vervolgens, wanneer de cache is gepubliceerd, mag je hem op geo.com loggen.

 

Wie hebben daar last van? Volgens mij slechts de podiumgasten.

 

PS.

Ik zie de reactie van TT. Blijkbaar ben ik iets rebelser.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Od, een podiumbeest ben ik niet, dus ik zou zeeeeer duidelijk vermelden in het logboekje dat ik een proefloper ben. Wat ik die ene specifieke keer ook gedaan heb. En pas loggen online als al dat geglinster allang is verdoft (met dank aan Team Aragorn voor de noodzakelijke correcties ;-)).

bewerkt door MarcoDomi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onlangs zelf nog mogen proeflopen met mijn cachemaatje onder toeziend oog v.d. co.

Het was een puzzel zonder checker, dus toen we aan kwamen rijden gaf het een goed gevoel de co te zien staan wachten. stap 1 succesvol afgerond. :clap:

 

De cache was vlot gevonden en hebben toen samen met de co de afspraak gemaakt dat we niets in het logboek zouden schrijven en pas als het podium vol was, onze found op internet zouden claimen.

Staat leuker voor de eerste 3 cachers en wij hoefden niet onnodige km's met de auto af te gaan leggen. Stukje milieubewustheid zeg maar :wistling::thumbup:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Loop je als proef loper de cache foutloos, zonder hulp dus klopt alles, dan is het voor mij gewoon een found of een ftf zoals dat tegenwoordig heet.

Loop je tegen fouten aan en moet je veel contact zoeken met de maker dan zou ik hem later nog eens lopen als alles wel klopt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind dat je als proefloper nooit een FTF kunt claimen.

Ook mijn idee; FTF loggen als proefloper is in mijn optiek net zoiets als handelen met voorkennis... Maar met gewoon loggen - met de aantekening proefloper en zeker als de tocht zelfstandig (dus zonder aanwezigheid van de CO) is volbracht, moet volgens mij kunnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...