Spring naar bijdragen

Team Aragorn

Leden
 • Aantal bijdragen

  1,195
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  56

Waardering in de gemeenschap

271 Uitstekend

Over Team Aragorn

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  juni 2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.vanzon.nu
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld

Recente profielbezoeken

1,528 profielweergaven
 1. Team Aragorn

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Ik wist wel dat ik bij de minderheid hoorde ... 6% dus.
 2. Team Aragorn

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Flo, dat hangt toch van het land af. In Zwitserland, ons favoriet vakantieland, is het nog steeds zo dat tradi's in het berggebied op prachtige plekken liggen. Eerlijk is eerlijk: we zoeken daar een mooie route uit en kijken daarna pas of er nog caches in de buurt ligt en niet andersom. Maar ook dan is het genieten. In Nederland lijken er vooral heel veel trails bij gekomen te zijn. Tja, dat fenomeen is voor mij eigenlijk een multi waar je elk WP als cache moet loggen. MOET? Ja, zo komt het op mij over. Net als bij een multi is het lastig om over elk punt apart een verhaal te schrijven, en dat gebeurt volgens mij dus ook zelden bij een trail. Tig logs schrijven voor één wandeling/fietstocht vind ik nogal overdreven en om de punten gaat het toch niet meer. Desondanks hoop ik dat er binnenkort, als het Grenslandevent bij ons in de regio achter de rug is, weer een paar leuke caches in de buurt bijgekomen zijn. Daar zitten - ook in recente jaren - echte juweeltjes tussen van een kwaliteit die je vóór 2010 zelden zag.
 3. Team Aragorn

  Vinden jullie ook dat de kwaliteit van geocaches achteruit gaat?

  Vooruit, dan doe ik ook nog een keertje mee. Eigenlijk vind ik dat het wel meevalt. Nou ben ik ook veel minder fanatiek dan 10-15 jaar geleden, en daarbij veel kritischer. Mysteries vallen standaard buiten de boot (of het moet een multi zijn die toevallig volgens de regels als mystery gekwalificeerd is); tradi's in het algemeen ook (uitzondering: bijzondere, lastig bereikbare plaatsen tijdens vakanties). Blijven de multi's over: dat zijn in het algemeen mooie rondjes. Zeker als je in aanmerking neemt dat er inmiddels in Nederland zoveel caches liggen dat het niet meevalt om nog iets uit te zetten. De tijd dat ik altijd met een zakje goodies op pad ging om in caches achter te laten is voorbij. Dat is ergens wel jammer maar ja, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het onderhoud van een multi al veel tijd kost, maar het interessant houden van de inhoud van je cache nóg veel meer (tijd en geld). Als er na een mooie tocht op een mooie locatie toch alleen een knikker en een voorverpakte snoetenpoetser uit de doos komt valt het altijd een beetje tegen ... alleen een logboek in een klein doosje is dan (helaas) een betere optie. Dankzij geocaching hebben we dit jaar in Zwitserland op ca. 10 meter van een cache (tradi, pillendoosje) een steenbok gezien - in een streek waar je die niet veel tegenkomt. Super toch! Dan ben ik weer tevreden.
 4. Team Aragorn

  Gevonden

  Ik ben geen mineralenkenner maar bij iets groens denk ik altijd aan iets koperhoudends ...
 5. Team Aragorn

  Gaat Er Weer Een Stukje Unieke Geocache Historie Teloor?

  Nou ... nadat we jaren geindoctrineerd zijn dat puntjes en muntjes niets te maken hebben met authentiek geocachen, kan ik me hier niet heel druk om maken. Het fenomeen hitchhiker vond ik echt leuk, al die andere travelers zijn er een slap aftreksel van.
 6. Team Aragorn

  Multicache Maken.

  Nee hoor, zelf meegemaakt bij het uitzetten van een multicache. Barny, als oudgediende weet jij toch ook wel dat mensen bij het lopen van A naar B het liefst een rechte lijn volgen. Als een natuurorganisatie niet graag heeft dat die rechte lijn gevolgd wordt, vragen ze je om een bochtje te leggen. Dan zorg je als uitzetter dat in het verste punt van de bocht ook een WP komt en iedereen is blij.
 7. Team Aragorn

  Multicache Maken.

  Ook als je geen fysieke WPs maakt, wil een grondeigenaar i.h.a. graag weten waar de tussenpunten zijn om de te lopen route te kunnen inschatten. Als bijvoorbeeld tussen twee punten de kortste weg door een stukje kwetsbare natuur gaat dat men rustig wil houden, is er een probleem. Ook al liggen de twee punten zelf wél in gebied dat minder kwetsbaar is.
 8. Team Aragorn

  Oei Dat Is Schrikken

  Die teller zou me niets uitmaken, en caches opnieuw doen?? Dan eigenlijk alleen voor de natuurbeleving en daarvoor hoef je toch het logboek niet een tweede keer te tekenen ... Als we in Zuid-Limburg gaan wandelen gebruik ik vaak de tracks van de multi's van Pielewiele die we daar gelopen hebben. Prachtige wandelingen!
 9. Team Aragorn

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Deze zomer nog een nieuwe handheld (64s) gekocht. Lekker robuust, makkelijk te monteren op de fiets. Het zal hopelijk even duren voordat ik weer een nieuwe moet aanschaffen (met de vorige 60csx hebben we 8(?) jaar gedaan) maar dan wordt het waarschijnlijk weer zoiets.
 10. Team Aragorn

  Vlindertje Is Niet Meer

  Harrie, je mag de caches die ooit door Team Aragorn bij QC gelegd zijn, weggooien. In mijn ogen heeft bijna elke cache (in ieder geval die van mij) een uiterste houdbaarheidsdatum. De omgeving verandert, de context van de cache verandert, het publiek verandert, kortom alles verandert. Dan moet je niet koste wat kost vast willen houden aan een oude cache, puur omdat het een oudje is. IMHO, natuurlijk.
 11. Team Aragorn

  Steke Blind... En Toch Geocachen...

  Rond 2012 is er in de buurt van Oss een multi geweest met alle aanwijzingen in braille ...
 12. Team Aragorn

  Vlindertje Is Niet Meer

  In the good old days of geocaching werd niet echt streng gecontroleerd op toestemming! Mijn eigen eerste cache heb ik (nitwit dat ik was) in 2003 al ter review aangeboden voordat ik toestemming had. Misschien zou het wel weken duren voordat de gc-reviewer aan de cache toekwam (dacht ik) dus ik mailde naar de beherende instantie voor toestemming en gaf op het GC-formulier aan dat ik een mailtje had gestuurd. BAM! Voor ik het wist stond de cache online. En vervolgens bleek dat het gebied van een heel andere organisatie was dan gedacht ... Approvers uit die tijd hadden zo hun tekortkomingen, net als die van tegenwoordig. Waarschijnlijk was het Yotian Soldier (zegt iemand dat nog iets??).
 13. Team Aragorn

  Vlindertje Is Niet Meer

  Behalve de GC-caches zijn er natuurlijk ook nog 10 à 20 caches die alleen bij QC gepubliceerd waren. De site schijnt al een tijdje uit de lucht te zijn, de cachedozen liggen er waarschijnlijk nog - of niet want er waren slechts zelden bezoekers.
 14. Team Aragorn

  Vlindertje Is Niet Meer

  Hoe zat het ook alweer met adoptie van caches als de C O overleden is? In de richtlijnen van GS staat volgens mij dat adoptie aangevraagd of in ieder geval bevestigd moet worden door de huidige C O.
 15. Team Aragorn

  Vlindertje Is Niet Meer

  Domi, fijn dat jij hiervoor tijd hebt willen en kunnen vrijmaken. Zelf kwam ik helaas pas gistermiddag terug van vakantie en zag de digitale rouwkaart vanmorgen in de spambox staan ...
×