Spring naar bijdragen

Team Aragorn

Leden
 • Aantal bijdragen

  1205
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  57

Waardering in de gemeenschap

273 Uitstekend

Over Team Aragorn

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  juni 2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.vanzon.nu
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld

Recente profielbezoeken

2109 profielweergaven
 1. Het gaat wel om interesse hè, dat wil zeggen hoe vaak geocaching als zoekterm wordt gebruikt. Of al die googelaars ook werkelijk op pad zijn gegaan, is niet bekend. Het zou me niets verbazen als de corona-opleving in ieder geval gedeeltelijk een opleving achter het scherm is.
 2. Wat apart, geocaching als wetenschap. Waarom je per se keuze uit meer dan 4.000.000 caches zou willen hebben, ontgaat mij een beetje. Uiteindelijk toch kwantiteit boven kwaliteit? Terwijl in het artikel wel regelmatig kwaliteit ter sprake komt, wanneer het gaat om het interesseren van nieuwe mensen, en de aandacht vasthouden van bestaande cachers. Het is de spagaat die je in 't echie ook meemaakt. Vraag een cacher naar de als mooiste ervaren vondsten, en het gaat bijna altijd over bijzondere routes, plaatsen, etc. Kijk naar de gelogde caches, en het grootste gedeelte is dertien-in-ee
 3. Ik ben geen PM en kan dus geen favo's uitdelen. Blij toe eigenlijk, want in sommige cachebeschrijvingen wordt door de CO wel erg opzichtig gebedeld om een favo. Da's niet zo mijn stijl. Het selecteren op aantal favo's doe ik ook zelden. Voor mij persoonlijk is er een heel simpel criterium: in Nederland doe ik bijna alleen multi's. Dan wordt de keus ineens veel makkelijker, alle trails vallen sowieso af en ook alle puzzeltjes. Hoef je alleen nog maar te kijken naar de loop- of fietsafstand. Die moet niet te kort zijn, van een route van 500 meter of minder word ik niet zo blij. Het is
 4. 'Overlastgevers' ... dan denk ik aan een hangplek bij een bankje? Sorry hoor, maar als daar een groepje rondhangt ga je als cacher toch niet zoeken?
 5. Flo, dat hangt toch van het land af. In Zwitserland, ons favoriet vakantieland, is het nog steeds zo dat tradi's in het berggebied op prachtige plekken liggen. Eerlijk is eerlijk: we zoeken daar een mooie route uit en kijken daarna pas of er nog caches in de buurt ligt en niet andersom. Maar ook dan is het genieten. In Nederland lijken er vooral heel veel trails bij gekomen te zijn. Tja, dat fenomeen is voor mij eigenlijk een multi waar je elk WP als cache moet loggen. MOET? Ja, zo komt het op mij over. Net als bij een multi is het lastig om over elk punt apart een verhaal te schrijven, e
 6. Vooruit, dan doe ik ook nog een keertje mee. Eigenlijk vind ik dat het wel meevalt. Nou ben ik ook veel minder fanatiek dan 10-15 jaar geleden, en daarbij veel kritischer. Mysteries vallen standaard buiten de boot (of het moet een multi zijn die toevallig volgens de regels als mystery gekwalificeerd is); tradi's in het algemeen ook (uitzondering: bijzondere, lastig bereikbare plaatsen tijdens vakanties). Blijven de multi's over: dat zijn in het algemeen mooie rondjes. Zeker als je in aanmerking neemt dat er inmiddels in Nederland zoveel caches liggen dat het niet meevalt om nog iets uit t
 7. Via deze site is ook wel eens een wedstrijdje geweest voor de mooiste log. Vond ik destijds een leuk initiatief. Voor plaatsers van bijzondere caches kan dit een mooie aanvulling zijn. Het is toch altijd sneu als iemand die heel veel moeite in een route of cachebox heeft gestoken, als 'dank' een TFTC of algemene batchlog krijgt. Het zal wel weer een PMO functie worden dus verder hoef ik me er als gewoon member niet druk over te maken! Al zou het wel aardig zijn als je kunt zien wie er vaak goed-gewaardeerde logs schrijft ...
 8. Team Aragorn

  Gevonden

  Ik ben geen mineralenkenner maar bij iets groens denk ik altijd aan iets koperhoudends ...
 9. Nou ... nadat we jaren geindoctrineerd zijn dat puntjes en muntjes niets te maken hebben met authentiek geocachen, kan ik me hier niet heel druk om maken. Het fenomeen hitchhiker vond ik echt leuk, al die andere travelers zijn er een slap aftreksel van.
 10. Team Aragorn

  Multicache Maken.

  Nee hoor, zelf meegemaakt bij het uitzetten van een multicache. Barny, als oudgediende weet jij toch ook wel dat mensen bij het lopen van A naar B het liefst een rechte lijn volgen. Als een natuurorganisatie niet graag heeft dat die rechte lijn gevolgd wordt, vragen ze je om een bochtje te leggen. Dan zorg je als uitzetter dat in het verste punt van de bocht ook een WP komt en iedereen is blij.
 11. Team Aragorn

  Multicache Maken.

  Ook als je geen fysieke WPs maakt, wil een grondeigenaar i.h.a. graag weten waar de tussenpunten zijn om de te lopen route te kunnen inschatten. Als bijvoorbeeld tussen twee punten de kortste weg door een stukje kwetsbare natuur gaat dat men rustig wil houden, is er een probleem. Ook al liggen de twee punten zelf wél in gebied dat minder kwetsbaar is.
 12. Die teller zou me niets uitmaken, en caches opnieuw doen?? Dan eigenlijk alleen voor de natuurbeleving en daarvoor hoef je toch het logboek niet een tweede keer te tekenen ... Als we in Zuid-Limburg gaan wandelen gebruik ik vaak de tracks van de multi's van Pielewiele die we daar gelopen hebben. Prachtige wandelingen!
 13. Deze zomer nog een nieuwe handheld (64s) gekocht. Lekker robuust, makkelijk te monteren op de fiets. Het zal hopelijk even duren voordat ik weer een nieuwe moet aanschaffen (met de vorige 60csx hebben we 8(?) jaar gedaan) maar dan wordt het waarschijnlijk weer zoiets.
 14. Harrie, je mag de caches die ooit door Team Aragorn bij QC gelegd zijn, weggooien. In mijn ogen heeft bijna elke cache (in ieder geval die van mij) een uiterste houdbaarheidsdatum. De omgeving verandert, de context van de cache verandert, het publiek verandert, kortom alles verandert. Dan moet je niet koste wat kost vast willen houden aan een oude cache, puur omdat het een oudje is. IMHO, natuurlijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...