Spring naar bijdragen

spoekie

Leden
 • Aantal bijdragen

  180
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

22 Uitstekend

Over spoekie

 • Verjaardag 14-02-1970

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPS60 + Oregon 300
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Vlijmen

Recente profielbezoeken

2505 profielweergaven
 1. Ik wil graag even aandacht vragen voor nestkastjes event Heusden 2021. We doen dit werk in het kader van natuurlijke bestrijding van processierupsen. Ik heb 100 nestkasten besteld en we hebben nog mensen nodig die beschikken over een uitschuifladder.
 2. spoekie

  message center

  Ik bedoel ook het mailen naar de CO. Ik krijg geocache mails niet binnen op m'n smartphone, dus ik heb ik mijn profiel het verzoek staan om vooral wel de messenger te gebruiken voor hulp
 3. spoekie

  message center

  Ik gebruik het messenge center juist altijd, hier kan ik ook direct vorige conversaties zien. Leuk als je dezelfde persoon later weer terug ziet in de andere rol (CO of zoeker). Mijn email lees ik meestal pas een dag later.
 4. Dit is precies de nieuwe aanwas die ik ook bedoel. Ik denk niet dat we veel nieuwe caches hoeven te verwachten van de emoticon loggers...
 5. Als ik kijk hoe druk het nu in de bossen is, zou het mij juist niets verbazen als er nu ook meer mensen actief zijn met geocaching. Of nieuw zijn begonnen.
 6. Geoman: bedankt voor het laten zien van deze grafieken. De Google Trends functie kende ik nog niet, heel interessant. Bron: https://trends.google.nl/trends/explore?date=all&q=geocaching Ik weet even niet hoe ik deze afbeelding hier in het forum krijg. Als ik naar de grafieken kijk zie ik een zelfde patroon als in het wetenschappelijk artikel. Vanaf 2004 neemt de interesse in geocaching ieder jaar toe tot een piek in 2011. Daarna een daling tot 2018 en daarna vlakt de daling af. In 2020 is een hele lichte stijging te zien t.o.v. 2019, mogelijk een Corona effect. Volgens google trends zitten we nu weer op het niveau van 2004.
 7. Volgens het artikel: 10% van de caches wordt jaarlijks gearchiveerd. Dus als er weinig nieuws bij komt, wordt dit probleem vanzelf opgelost. De meeste caches liggen binnen de bebouwde kom en dan vooral in grote steden. De meeste mensen cachen liever in de natuur en daar zijn nog genoeg mooie plekjes te vinden.
 8. In het artikel wordt niet gesproken of het aantal actieve geocachers toe- of afneemt. Het zou best kunnen zijn dat er nu veel meer mensen zijn die aan geocachen doen, maar dan alleen 'consumeren'. Dus veel zoekers en weinig verstoppers. Ik ben zelf 15 jaar bezig met deze hobby en het valt me op dat er de laatste jaren veel meer 'consumers' zijn die een log schrijven van slechts een leesteken. Zelfs het opschrijven van de afkorting TFTC is al teveel werk. Het plaatsen van een eigen cache zal dan helemaal een brug te ver zijn.
 9. Nee, het gaat juist niet heen en weer. Het is jammer dat ik hier geen plaatje kan laten zien uit het artikel, er is een heel duidelijke trend te zien
 10. Ik had gehoopt dat er na 3 maanden GC-publicatie-lockdown weer een stuwmeer aan nieuwe geocaches beschikbaar zou komen hier in de buurt, handig voor m'n streak. Dat viel helaas vies tegen, jammer dan. Ik ben even gaan googelen en kwam een paar artikelen tegen over geocaching. Deze vond ik interessant: Factors driving the decline in the publication of geocaches In de periode 2000 - 2013 werden wereldwijd ieder jaar steeds meer nieuwe geocaches gepubliceerd. Sinds het topjaar 2013 wordt het ieder jaar minder. Als deze trend zich doorzet is het misschien over 10 jaar zo goed als afgelopen met deze hobby. Ik denk zelf dat het het zo'n vaart niet zal lopen. Het is bekend dat geocachers gek zijn op statistieken dus ik wil jullie deze info niet onthouden. Het is een wetenschappelijk artikel, er wordt uitgelegd welke factoren hierbij belangrijk zijn en wie meer wil weten kan alles zelf nalezen.
 11. Peetee en Linkalovers: bedankt voor jullie tips. Ik heb er weer nieuwe zoekmogelijkheden bij die ik anders nooit gebruik. In Nederland zijn er genoeg nieuwe caches bij gekomen weet ik nu, maar hier in de buurt ('s-Hertogenbosch en omstreken) bijna niets. Jammer dan.
 12. Ik heb de emails gelezen met nieuw uitgebrachte caches. Die vind ik nu het meest interessant, ik heb ze het liefst in de buurt voor mijn streak... De optie newest caches gebruik ik eigenlijk nooit, ik heb net even zitten zoeken. Ik ga ervan uit dat alleen reviewers de database kunnen zien van wat er nog komen gaat.
 13. Ik zie dat alle activiteit hier gericht is op de NASA. Ik was zelf heel blij met het nieuws dat er vandaag weer nieuwe geocaches gepubliceerd worden. Ik had verwacht dat er in 3 maanden tijd een stuwmeer van caches vrij zou komen. Maar het bleef helaas bij maar 1 cache, een onoplosbare mysterie....
 14. Klopt. Ik vind het wel handig dat ze dit toevoegen, als je iets niet kunt vinden kun je snel zien wie je zou kunnen vragen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...