Spring naar bijdragen

spoekie

Leden
 • Aantal bijdragen

  180
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Alles door spoekie geplaatst

 1. Ik wil graag even aandacht vragen voor nestkastjes event Heusden 2021. We doen dit werk in het kader van natuurlijke bestrijding van processierupsen. Ik heb 100 nestkasten besteld en we hebben nog mensen nodig die beschikken over een uitschuifladder.
 2. spoekie

  message center

  Ik bedoel ook het mailen naar de CO. Ik krijg geocache mails niet binnen op m'n smartphone, dus ik heb ik mijn profiel het verzoek staan om vooral wel de messenger te gebruiken voor hulp
 3. spoekie

  message center

  Ik gebruik het messenge center juist altijd, hier kan ik ook direct vorige conversaties zien. Leuk als je dezelfde persoon later weer terug ziet in de andere rol (CO of zoeker). Mijn email lees ik meestal pas een dag later.
 4. Dit is precies de nieuwe aanwas die ik ook bedoel. Ik denk niet dat we veel nieuwe caches hoeven te verwachten van de emoticon loggers...
 5. Als ik kijk hoe druk het nu in de bossen is, zou het mij juist niets verbazen als er nu ook meer mensen actief zijn met geocaching. Of nieuw zijn begonnen.
 6. Geoman: bedankt voor het laten zien van deze grafieken. De Google Trends functie kende ik nog niet, heel interessant. Bron: https://trends.google.nl/trends/explore?date=all&q=geocaching Ik weet even niet hoe ik deze afbeelding hier in het forum krijg. Als ik naar de grafieken kijk zie ik een zelfde patroon als in het wetenschappelijk artikel. Vanaf 2004 neemt de interesse in geocaching ieder jaar toe tot een piek in 2011. Daarna een daling tot 2018 en daarna vlakt de daling af. In 2020 is een hele lichte stijging te zien t.o.v. 2019, mogelijk een Corona effect. Volgens google trends zitten we nu weer op het niveau van 2004.
 7. Volgens het artikel: 10% van de caches wordt jaarlijks gearchiveerd. Dus als er weinig nieuws bij komt, wordt dit probleem vanzelf opgelost. De meeste caches liggen binnen de bebouwde kom en dan vooral in grote steden. De meeste mensen cachen liever in de natuur en daar zijn nog genoeg mooie plekjes te vinden.
 8. In het artikel wordt niet gesproken of het aantal actieve geocachers toe- of afneemt. Het zou best kunnen zijn dat er nu veel meer mensen zijn die aan geocachen doen, maar dan alleen 'consumeren'. Dus veel zoekers en weinig verstoppers. Ik ben zelf 15 jaar bezig met deze hobby en het valt me op dat er de laatste jaren veel meer 'consumers' zijn die een log schrijven van slechts een leesteken. Zelfs het opschrijven van de afkorting TFTC is al teveel werk. Het plaatsen van een eigen cache zal dan helemaal een brug te ver zijn.
 9. Nee, het gaat juist niet heen en weer. Het is jammer dat ik hier geen plaatje kan laten zien uit het artikel, er is een heel duidelijke trend te zien
 10. Ik had gehoopt dat er na 3 maanden GC-publicatie-lockdown weer een stuwmeer aan nieuwe geocaches beschikbaar zou komen hier in de buurt, handig voor m'n streak. Dat viel helaas vies tegen, jammer dan. Ik ben even gaan googelen en kwam een paar artikelen tegen over geocaching. Deze vond ik interessant: Factors driving the decline in the publication of geocaches In de periode 2000 - 2013 werden wereldwijd ieder jaar steeds meer nieuwe geocaches gepubliceerd. Sinds het topjaar 2013 wordt het ieder jaar minder. Als deze trend zich doorzet is het misschien over 10 jaar zo goed als afgelopen met deze hobby. Ik denk zelf dat het het zo'n vaart niet zal lopen. Het is bekend dat geocachers gek zijn op statistieken dus ik wil jullie deze info niet onthouden. Het is een wetenschappelijk artikel, er wordt uitgelegd welke factoren hierbij belangrijk zijn en wie meer wil weten kan alles zelf nalezen.
 11. Peetee en Linkalovers: bedankt voor jullie tips. Ik heb er weer nieuwe zoekmogelijkheden bij die ik anders nooit gebruik. In Nederland zijn er genoeg nieuwe caches bij gekomen weet ik nu, maar hier in de buurt ('s-Hertogenbosch en omstreken) bijna niets. Jammer dan.
 12. Ik heb de emails gelezen met nieuw uitgebrachte caches. Die vind ik nu het meest interessant, ik heb ze het liefst in de buurt voor mijn streak... De optie newest caches gebruik ik eigenlijk nooit, ik heb net even zitten zoeken. Ik ga ervan uit dat alleen reviewers de database kunnen zien van wat er nog komen gaat.
 13. Ik zie dat alle activiteit hier gericht is op de NASA. Ik was zelf heel blij met het nieuws dat er vandaag weer nieuwe geocaches gepubliceerd worden. Ik had verwacht dat er in 3 maanden tijd een stuwmeer van caches vrij zou komen. Maar het bleef helaas bij maar 1 cache, een onoplosbare mysterie....
 14. Klopt. Ik vind het wel handig dat ze dit toevoegen, als je iets niet kunt vinden kun je snel zien wie je zou kunnen vragen
 15. Ik ben meer gaan cachen: aan het begin van de Corona periode ben ik begonnen met een streak. Ik werk volledig thuis en zit de hele dag achter zo'n scherm. . Ik maak nu iedere dag een fietstocht van 1-2 uur om een cache te vinden, en op deze manier blijf ik in beweging en kom ik voldoende in de buitenlucht. Weer of geen weer, ik moet gewoon op pad. Ik doe dit alleen of met een gezinslid, het risico op besmetting is nihil. Wat natuurlijk ook mee speelt: er zijn niet heel veel andere uitjes op dit moment. Op bezoek gaan bij anderen doen wij ook minimaal, dus we zijn blij dat we nog mogen wandelen en fietsen. En geocachen natuurlijk.
 16. Ik heb zelf een mooie Caperlan hengel gekocht voor 17 euro: TELESCOPISCHE HENGEL VOOR STATISCH VISSEN LAKESIDE-1 TRAVEL 600 6 METER In de reviews is te zien dat deze heel veel gebruikt wordt door geocachers. De verkoper in de winkel (fervent sportvisser die mij zou adviseren) was erg teleurgesteld toen ik het doel van de hengel vertelde.
 17. Deze week opnieuw een complete trail van 14 caches in de buurt van Den Bosch geript: Rondje met de hond Echt vervelend zeg Alleen de bonus ligt er nog...
 18. Dat had ik nog helemaal niet gezien. Dat maakt het toch tot een raadsel. Ik kan me niet voorstellen dat iemand $30 gaat betalen voor premium membership om vervolgens caches te rippen. Of iemand heeft een geocacher aan het werk gezien en is hem daarna gevolgd?
 19. Kortgeleden is een complete trail van 11 caches in Vught in korte tijd vernield en geript. Het gaat om deze trail die nog maar net online stond : GC9048B De CO denkt dat dit komt doordat vlak voor het rippen een uitzending van het jeugdjournaal is geweest over geocachen. In dit geval moet het wel iemand geweest zijn die met de smartphone op pad is geweest, dus het zou best kunnen. Alle caches zijn nu in het archief. Erg vervelend allemaal en zonde van deze serie, er zaten een aantal bij waaraan veel werk was besteed. Ik raad iedereen aan om alle traditionals in te stellen op premium only. WP1 van mijn cache De Spooktrein is in korte tijd ook 2x geript, maar dat is waarschijnlijk gewoon door iemand die het per ongeluk heeft gevonden.
 20. Barny, leuk dat je weer terug bent op het forum (...). Maar zou je reviewer voortaan goed willen spellen, dus zonder u. Dat zijn pas zaken waar we ons druk over moeten maken in deze tijd
 21. spoekie

  Inlog probleem

  Ik heb de laatste tijd problemen met inloggen. Iedere keer geeft het forum aan dat mijn wachtwoord niet juist is. Het is te herstellen met wachtwoord vergeten, maar is wel lastig op deze manier. Zijn er anderen met dit probleem?
 22. Ik heb het nestkastjes event Heusden 2020 georganiseerd en daarna een persbericht geschreven dat op verschillende sites is gepubliceerd. Ik dacht: ik zet het even op het geocaching forum, maar iemand is mij al voor geweest. Het was een super geslaagd event met allemaal enthousiaste deelnemers die aangaven dat ze volgend jaar graag weer mee willen doen. Ik hoop dat andere geocachers geïnspireerd worden om ook zoiets te organiseren, want geocaching en processierupsen zijn een zeer slechte combinatie. Daarnaast denk ik dat het goed is als er regelmatig positieve publiciteit is over geocaching, dit kan helpen bij het krijgen van toestemming voor het plaatsen van een geocache.
 23. spoekie

  Berenval in Waalre

  Ik las net dit bericht: Scoutingleden Waalre vinden wildklem bij pad Hij was verstopt onder een laag bladeren, anderhalve meter vanaf een wandelpad. Oppassen dus als je daar nietsvermoedend naar een kokertje loopt te zoeken...
 24. Wie kent dit niet: je hebt een cache op je to do list staan die verder van huis ligt en als je een keer in de buurt komt, zie je dat de cache is gearchiveerd door de reviewer. Jammer. Ik heb zelf het idee dat ze dit alleen in Nederland doen. Ik ga ervan uit dat reviewers hun vrijwilligerswerk zo goed mogelijk willen doen. De vraag in deze is: wat is zo goed mogelijk. Wordt de geocaching community hier blij van of niet. Daarom deze poll
×
×
 • Nieuwe aanmaken...