Spring naar bijdragen

Team Aragorn

Leden
 • Aantal bijdragen

  1203
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  57

Alles door Team Aragorn geplaatst

 1. Ik ben geen PM en kan dus geen favo's uitdelen. Blij toe eigenlijk, want in sommige cachebeschrijvingen wordt door de CO wel erg opzichtig gebedeld om een favo. Da's niet zo mijn stijl. Het selecteren op aantal favo's doe ik ook zelden. Voor mij persoonlijk is er een heel simpel criterium: in Nederland doe ik bijna alleen multi's. Dan wordt de keus ineens veel makkelijker, alle trails vallen sowieso af en ook alle puzzeltjes. Hoef je alleen nog maar te kijken naar de loop- of fietsafstand. Die moet niet te kort zijn, van een route van 500 meter of minder word ik niet zo blij. Het is
 2. 'Overlastgevers' ... dan denk ik aan een hangplek bij een bankje? Sorry hoor, maar als daar een groepje rondhangt ga je als cacher toch niet zoeken?
 3. Flo, dat hangt toch van het land af. In Zwitserland, ons favoriet vakantieland, is het nog steeds zo dat tradi's in het berggebied op prachtige plekken liggen. Eerlijk is eerlijk: we zoeken daar een mooie route uit en kijken daarna pas of er nog caches in de buurt ligt en niet andersom. Maar ook dan is het genieten. In Nederland lijken er vooral heel veel trails bij gekomen te zijn. Tja, dat fenomeen is voor mij eigenlijk een multi waar je elk WP als cache moet loggen. MOET? Ja, zo komt het op mij over. Net als bij een multi is het lastig om over elk punt apart een verhaal te schrijven, e
 4. Vooruit, dan doe ik ook nog een keertje mee. Eigenlijk vind ik dat het wel meevalt. Nou ben ik ook veel minder fanatiek dan 10-15 jaar geleden, en daarbij veel kritischer. Mysteries vallen standaard buiten de boot (of het moet een multi zijn die toevallig volgens de regels als mystery gekwalificeerd is); tradi's in het algemeen ook (uitzondering: bijzondere, lastig bereikbare plaatsen tijdens vakanties). Blijven de multi's over: dat zijn in het algemeen mooie rondjes. Zeker als je in aanmerking neemt dat er inmiddels in Nederland zoveel caches liggen dat het niet meevalt om nog iets uit t
 5. Via deze site is ook wel eens een wedstrijdje geweest voor de mooiste log. Vond ik destijds een leuk initiatief. Voor plaatsers van bijzondere caches kan dit een mooie aanvulling zijn. Het is toch altijd sneu als iemand die heel veel moeite in een route of cachebox heeft gestoken, als 'dank' een TFTC of algemene batchlog krijgt. Het zal wel weer een PMO functie worden dus verder hoef ik me er als gewoon member niet druk over te maken! Al zou het wel aardig zijn als je kunt zien wie er vaak goed-gewaardeerde logs schrijft ...
 6. Team Aragorn

  Gevonden

  Ik ben geen mineralenkenner maar bij iets groens denk ik altijd aan iets koperhoudends ...
 7. Nou ... nadat we jaren geindoctrineerd zijn dat puntjes en muntjes niets te maken hebben met authentiek geocachen, kan ik me hier niet heel druk om maken. Het fenomeen hitchhiker vond ik echt leuk, al die andere travelers zijn er een slap aftreksel van.
 8. Team Aragorn

  Multicache Maken.

  Nee hoor, zelf meegemaakt bij het uitzetten van een multicache. Barny, als oudgediende weet jij toch ook wel dat mensen bij het lopen van A naar B het liefst een rechte lijn volgen. Als een natuurorganisatie niet graag heeft dat die rechte lijn gevolgd wordt, vragen ze je om een bochtje te leggen. Dan zorg je als uitzetter dat in het verste punt van de bocht ook een WP komt en iedereen is blij.
 9. Team Aragorn

  Multicache Maken.

  Ook als je geen fysieke WPs maakt, wil een grondeigenaar i.h.a. graag weten waar de tussenpunten zijn om de te lopen route te kunnen inschatten. Als bijvoorbeeld tussen twee punten de kortste weg door een stukje kwetsbare natuur gaat dat men rustig wil houden, is er een probleem. Ook al liggen de twee punten zelf wél in gebied dat minder kwetsbaar is.
 10. Die teller zou me niets uitmaken, en caches opnieuw doen?? Dan eigenlijk alleen voor de natuurbeleving en daarvoor hoef je toch het logboek niet een tweede keer te tekenen ... Als we in Zuid-Limburg gaan wandelen gebruik ik vaak de tracks van de multi's van Pielewiele die we daar gelopen hebben. Prachtige wandelingen!
 11. Deze zomer nog een nieuwe handheld (64s) gekocht. Lekker robuust, makkelijk te monteren op de fiets. Het zal hopelijk even duren voordat ik weer een nieuwe moet aanschaffen (met de vorige 60csx hebben we 8(?) jaar gedaan) maar dan wordt het waarschijnlijk weer zoiets.
 12. Harrie, je mag de caches die ooit door Team Aragorn bij QC gelegd zijn, weggooien. In mijn ogen heeft bijna elke cache (in ieder geval die van mij) een uiterste houdbaarheidsdatum. De omgeving verandert, de context van de cache verandert, het publiek verandert, kortom alles verandert. Dan moet je niet koste wat kost vast willen houden aan een oude cache, puur omdat het een oudje is. IMHO, natuurlijk.
 13. Rond 2012 is er in de buurt van Oss een multi geweest met alle aanwijzingen in braille ...
 14. In the good old days of geocaching werd niet echt streng gecontroleerd op toestemming! Mijn eigen eerste cache heb ik (nitwit dat ik was) in 2003 al ter review aangeboden voordat ik toestemming had. Misschien zou het wel weken duren voordat de gc-reviewer aan de cache toekwam (dacht ik) dus ik mailde naar de beherende instantie voor toestemming en gaf op het GC-formulier aan dat ik een mailtje had gestuurd. BAM! Voor ik het wist stond de cache online. En vervolgens bleek dat het gebied van een heel andere organisatie was dan gedacht ... Approvers uit die tijd hadden zo hun tekortkomingen, net
 15. Behalve de GC-caches zijn er natuurlijk ook nog 10 à 20 caches die alleen bij QC gepubliceerd waren. De site schijnt al een tijdje uit de lucht te zijn, de cachedozen liggen er waarschijnlijk nog - of niet want er waren slechts zelden bezoekers.
 16. Hoe zat het ook alweer met adoptie van caches als de C O overleden is? In de richtlijnen van GS staat volgens mij dat adoptie aangevraagd of in ieder geval bevestigd moet worden door de huidige C O.
 17. Domi, fijn dat jij hiervoor tijd hebt willen en kunnen vrijmaken. Zelf kwam ik helaas pas gistermiddag terug van vakantie en zag de digitale rouwkaart vanmorgen in de spambox staan ...
 18. Arend, wat een naar bericht. Meer dan een half jaar geleden hoorde ik dat Frank ernstig ziek was en heb ik daarover wat met hem heen en weer gemaild onder het motto 'Welkom bij de club'. Arend, jij kent die club ook wel ... De club verliest helaas met grote regelmaat leden. In gedachten zie ik hem nu met Bora wandelen over de eeuwige jachtvelden. Frank, het ga je goed daar.
 19. Alle multi's van pielewiele22 zijn aanraders.
 20. Team Aragorn

  Pmo Caches

  Alles wat niet kan mag denk ik niet ...
 21. Dit moet ik toch even kwijt, het lijkt wel of er enigszins sprake is van discriminatie. Blijkbaar is een man die alleen op pad is, bij voorbaat verdacht! In alle jaren dat ik aan geocaching doe, 14 jaar dus, ben ik (meestal als vrouw alleen cachend) nog nooit aangehouden of zelfs maar bekeken door politie. Whatsapp-groepen vinden een vrouw alleen waarschijnlijk ook niet erg verdacht. Hoogstens krijg je opmerkingen van voorbijgangers, of je iets kwijt bent of de weg niet weet? Heren, is een pruik en wat opvulstukjes op de juiste plekken dus een oplossing??
 22. CeesCees, als je natuurliefhebber bent kunt je veel plezier beleven aan natuurcaches. Die zijn er trouwens ook in soorten en maten. Simpelweg coördinatenplaatjes zoeken, het welbekende schroeven tellen onderweg, of ingenieus bedachte WPs. Ook als je van plekken met een bijzonder verhaal houdt (zoals je in de bebouwde kom regelmatig tegenkomt) zijn er natuurcaches met die insteek. Tip: hoe langer de route, des te minder kans op pottenkijkers. Heel korte rondjes zijn vaak ook favoriet bij hondenuitlaters. Bij een lange route merk je snel wanneer je in de buurt van een parkeerplaats komt, op 1
 23. Nee hoor, het is voor mij geen verrassing dat niet iedereen een lange tocht door de natuur aan kan. So what, dan mis je dus een categorie caches. Net als mensen die kleurenblind zijn, of slechthorend, hun kinderen in een buggy mee willen nemen, etc. Niet alles kunnen doen betekent soms dingen achterwege moeten laten. Valsspelen lijkt me een slechte oplossing die aan beginnende cachers een verkeerd signaal afgeeft. Maar, zoals gezegd, het kan dus het gebeurt. Jammer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...