Jump to content

Team Aragorn

Leden
 • Content Count

  1,203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Everything posted by Team Aragorn

 1. Ik ben geen PM en kan dus geen favo's uitdelen. Blij toe eigenlijk, want in sommige cachebeschrijvingen wordt door de CO wel erg opzichtig gebedeld om een favo. Da's niet zo mijn stijl. Het selecteren op aantal favo's doe ik ook zelden. Voor mij persoonlijk is er een heel simpel criterium: in Nederland doe ik bijna alleen multi's. Dan wordt de keus ineens veel makkelijker, alle trails vallen sowieso af en ook alle puzzeltjes. Hoef je alleen nog maar te kijken naar de loop- of fietsafstand. Die moet niet te kort zijn, van een route van 500 meter of minder word ik niet zo blij. Het is wel jammer dat er tegenwoordig niet zoveel multi's meer gelegd worden. Tja, Nederland ligt best vol met caches. Brei hier nog maar eens een leuke route tussendoor. Ook trekt een multi minder publiek dan een trail over precies dezelfde route. Kwestie van aantallen founds. Dat alles gezegd hebbend: als een multi er al een jaar ligt en nog geen enkele favo heeft gekregen, kijk ik toch wat kritischer naar de beschrijving. Meestal is het dan (helaas) zo dat de tocht niet zo de moeite waard is ...
 2. 'Overlastgevers' ... dan denk ik aan een hangplek bij een bankje? Sorry hoor, maar als daar een groepje rondhangt ga je als cacher toch niet zoeken?
 3. Flo, dat hangt toch van het land af. In Zwitserland, ons favoriet vakantieland, is het nog steeds zo dat tradi's in het berggebied op prachtige plekken liggen. Eerlijk is eerlijk: we zoeken daar een mooie route uit en kijken daarna pas of er nog caches in de buurt ligt en niet andersom. Maar ook dan is het genieten. In Nederland lijken er vooral heel veel trails bij gekomen te zijn. Tja, dat fenomeen is voor mij eigenlijk een multi waar je elk WP als cache moet loggen. MOET? Ja, zo komt het op mij over. Net als bij een multi is het lastig om over elk punt apart een verhaal te schrijven, en dat gebeurt volgens mij dus ook zelden bij een trail. Tig logs schrijven voor één wandeling/fietstocht vind ik nogal overdreven en om de punten gaat het toch niet meer. Desondanks hoop ik dat er binnenkort, als het Grenslandevent bij ons in de regio achter de rug is, weer een paar leuke caches in de buurt bijgekomen zijn. Daar zitten - ook in recente jaren - echte juweeltjes tussen van een kwaliteit die je vóór 2010 zelden zag.
 4. Vooruit, dan doe ik ook nog een keertje mee. Eigenlijk vind ik dat het wel meevalt. Nou ben ik ook veel minder fanatiek dan 10-15 jaar geleden, en daarbij veel kritischer. Mysteries vallen standaard buiten de boot (of het moet een multi zijn die toevallig volgens de regels als mystery gekwalificeerd is); tradi's in het algemeen ook (uitzondering: bijzondere, lastig bereikbare plaatsen tijdens vakanties). Blijven de multi's over: dat zijn in het algemeen mooie rondjes. Zeker als je in aanmerking neemt dat er inmiddels in Nederland zoveel caches liggen dat het niet meevalt om nog iets uit te zetten. De tijd dat ik altijd met een zakje goodies op pad ging om in caches achter te laten is voorbij. Dat is ergens wel jammer maar ja, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het onderhoud van een multi al veel tijd kost, maar het interessant houden van de inhoud van je cache nóg veel meer (tijd en geld). Als er na een mooie tocht op een mooie locatie toch alleen een knikker en een voorverpakte snoetenpoetser uit de doos komt valt het altijd een beetje tegen ... alleen een logboek in een klein doosje is dan (helaas) een betere optie. Dankzij geocaching hebben we dit jaar in Zwitserland op ca. 10 meter van een cache (tradi, pillendoosje) een steenbok gezien - in een streek waar je die niet veel tegenkomt. Super toch! Dan ben ik weer tevreden.
 5. Via deze site is ook wel eens een wedstrijdje geweest voor de mooiste log. Vond ik destijds een leuk initiatief. Voor plaatsers van bijzondere caches kan dit een mooie aanvulling zijn. Het is toch altijd sneu als iemand die heel veel moeite in een route of cachebox heeft gestoken, als 'dank' een TFTC of algemene batchlog krijgt. Het zal wel weer een PMO functie worden dus verder hoef ik me er als gewoon member niet druk over te maken! Al zou het wel aardig zijn als je kunt zien wie er vaak goed-gewaardeerde logs schrijft ...
 6. Team Aragorn

  Gevonden

  Ik ben geen mineralenkenner maar bij iets groens denk ik altijd aan iets koperhoudends ...
 7. Nou ... nadat we jaren geindoctrineerd zijn dat puntjes en muntjes niets te maken hebben met authentiek geocachen, kan ik me hier niet heel druk om maken. Het fenomeen hitchhiker vond ik echt leuk, al die andere travelers zijn er een slap aftreksel van.
 8. Nee hoor, zelf meegemaakt bij het uitzetten van een multicache. Barny, als oudgediende weet jij toch ook wel dat mensen bij het lopen van A naar B het liefst een rechte lijn volgen. Als een natuurorganisatie niet graag heeft dat die rechte lijn gevolgd wordt, vragen ze je om een bochtje te leggen. Dan zorg je als uitzetter dat in het verste punt van de bocht ook een WP komt en iedereen is blij.
 9. Ook als je geen fysieke WPs maakt, wil een grondeigenaar i.h.a. graag weten waar de tussenpunten zijn om de te lopen route te kunnen inschatten. Als bijvoorbeeld tussen twee punten de kortste weg door een stukje kwetsbare natuur gaat dat men rustig wil houden, is er een probleem. Ook al liggen de twee punten zelf wél in gebied dat minder kwetsbaar is.
 10. Die teller zou me niets uitmaken, en caches opnieuw doen?? Dan eigenlijk alleen voor de natuurbeleving en daarvoor hoef je toch het logboek niet een tweede keer te tekenen ... Als we in Zuid-Limburg gaan wandelen gebruik ik vaak de tracks van de multi's van Pielewiele die we daar gelopen hebben. Prachtige wandelingen!
 11. Deze zomer nog een nieuwe handheld (64s) gekocht. Lekker robuust, makkelijk te monteren op de fiets. Het zal hopelijk even duren voordat ik weer een nieuwe moet aanschaffen (met de vorige 60csx hebben we 8(?) jaar gedaan) maar dan wordt het waarschijnlijk weer zoiets.
 12. Harrie, je mag de caches die ooit door Team Aragorn bij QC gelegd zijn, weggooien. In mijn ogen heeft bijna elke cache (in ieder geval die van mij) een uiterste houdbaarheidsdatum. De omgeving verandert, de context van de cache verandert, het publiek verandert, kortom alles verandert. Dan moet je niet koste wat kost vast willen houden aan een oude cache, puur omdat het een oudje is. IMHO, natuurlijk.
 13. Rond 2012 is er in de buurt van Oss een multi geweest met alle aanwijzingen in braille ...
 14. In the good old days of geocaching werd niet echt streng gecontroleerd op toestemming! Mijn eigen eerste cache heb ik (nitwit dat ik was) in 2003 al ter review aangeboden voordat ik toestemming had. Misschien zou het wel weken duren voordat de gc-reviewer aan de cache toekwam (dacht ik) dus ik mailde naar de beherende instantie voor toestemming en gaf op het GC-formulier aan dat ik een mailtje had gestuurd. BAM! Voor ik het wist stond de cache online. En vervolgens bleek dat het gebied van een heel andere organisatie was dan gedacht ... Approvers uit die tijd hadden zo hun tekortkomingen, net als die van tegenwoordig. Waarschijnlijk was het Yotian Soldier (zegt iemand dat nog iets??).
 15. Behalve de GC-caches zijn er natuurlijk ook nog 10 à 20 caches die alleen bij QC gepubliceerd waren. De site schijnt al een tijdje uit de lucht te zijn, de cachedozen liggen er waarschijnlijk nog - of niet want er waren slechts zelden bezoekers.
 16. Hoe zat het ook alweer met adoptie van caches als de C O overleden is? In de richtlijnen van GS staat volgens mij dat adoptie aangevraagd of in ieder geval bevestigd moet worden door de huidige C O.
 17. Domi, fijn dat jij hiervoor tijd hebt willen en kunnen vrijmaken. Zelf kwam ik helaas pas gistermiddag terug van vakantie en zag de digitale rouwkaart vanmorgen in de spambox staan ...
 18. Arend, wat een naar bericht. Meer dan een half jaar geleden hoorde ik dat Frank ernstig ziek was en heb ik daarover wat met hem heen en weer gemaild onder het motto 'Welkom bij de club'. Arend, jij kent die club ook wel ... De club verliest helaas met grote regelmaat leden. In gedachten zie ik hem nu met Bora wandelen over de eeuwige jachtvelden. Frank, het ga je goed daar.
 19. Hier leg je de vinger op een zere plek Barry. Het vinden van de cache is toch een beetje de voltooiing van de 'opdracht' die je op gc.com hebt gevonden. Multi, puzzel of tradi, daar eindigt het buitenverhaal mee dat je in je log probeert weer te geven. Persoonlijk zou ik het prima vinden als op de cachepagina bij de logs niet te zien zou zijn hoeveel puntjes iemand al bij elkaar gesprokkeld heeft. Zo verdwijnt al heel veelvan de scoringsdrang en dat zou (in mijn ogen) het spelletje ten goede komen.
 20. Een prestatie is natuurlijk niet precies hetzelfde als een punt ... Sowieso,geocaching een prestatie? To go where someone has gone before! Voor mij gaat het op de eerste plaats om een ontspannende tocht, liefst in de natuur. Ook al heb ik, wanneer ik vanwege andere afspraken in een plaats wat verder van huis ben, best wel leuke routes binnen de bebouwde kom gelopen. Herinneringen die blijven hangen zijn bijvoorbeeld het zien van wilde zwijnen, de vondst van een compleet reeënskelet, fantastisch uitzicht op een bergtop. Daar heb je inderdaad geen geocaching voor nodig, geocaching is daarbij allleen de aanleiding om in een bepaald gebied te gaan wandelen of fietsen. Maar ook gekke WPs, leuk bedachte cachethema's, tussen- of eindpunten die moeizaam te vinden waren, ontmoetingen onderweg (met al dan niet cachende medemensen) horen bij de herinneringen. Dat heeft dan direct te maken met het feit dat je een cache aan het doen bent. De totaalherinnering is een som van de beide categorieën. De doos aan het einde vinden is niet noodzakelijk voor het gros van de herinneringen maar ja, als je gaat cachen doe je dat uiteindelijk toch om een cache te vinden! Ik bedoel maar, appeltaart is altijd lekker maar met een dot slagroom erop net iets lekkerder.
 21. Indiana, oogjes open voor deze wijze les: de multi's van Diederikus zijn al een tijdje gearchiveerd ... eindcoördinaten publiceren zal niemand iets interesseren. Of staan de multi's nu 'elders'?
 22. Wat voor nut heeft een oplossingssite, als de caches/cachelocaties bij puzzelcaches toch zelden de moeite waard zijn? Gewoon overslaan!
 23. In alle jaren dat ik op het forum van gc.nl kom, is er al een huisregel die zegt dat je geen oplossingen op de site mag zetten. Ik vind het niet zo moeilijk om in te zien dat dat ook betekent dat je geen urls van oplossingssites mag geven. Geen oplossingen geven, dat heeft m.i. niets te maken met de macht van dollars maar alles met gewone beleefdheid. Op gc.com zijn puzzelcaches toegestaan - dus zijn er cachers die puzzelcaches maken en daar soms veel moeite in steken - voor die cachers is het sneu als hun moeite beloond wordt met het publiceren van de eindcoördinaten van hun cache zodat iedereen er zo naartoe kan lopen/rijden. Hetzelfde geldt overigens voor de makers van multicaches, Ook daar is het niet leuk als cachers rechtstreeks naar de cache lopen en niet moeite nemen om de route te lopen die de maker heeft uitgedacht. Barny en Groundspeak hebben al jaren een slechte verhouding en ik kan me voorstellen dat Groundspeak daardoor ook - eerder dan bij andere makers van oplossingssites - aan de bel getrokken heeft over Barny's site. Zo gaat dat ... Serieuze en eenvoudige geocachers die gewoon buiten willen spelen, hebben vast geen oplossingssites nodig. Er zijn meer dan genoeg caches die je kunt doen en gelukkig hoef je niet álle caches te doen! Puzzelcaches laat ik zelf al jaren links liggen, en echt, dat heeft nog nooit als een gemis gevoeld. Terugkijkend op de puzzelcaches die ik ooit wél heb opgelost, zijn er maar een paar die op de eindcoördinaten een super verstopplek hadden waar ik enorm veel aan gemist zou hebben als ik er niet geweest zou zijn. Dat zal tegenwoordig niet anders zijn.
×
×
 • Create New...